Şimdi Ara

EE vs CS (bilgili arkadaslar bekleniyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben uzun suredir bilgisayar muh. isteyen biriydim. Lakin gerek arkadaslarim gerek cevre ee dusunmem hakkindada beni uyardilar ve suanda cok kararsiz kaldim.Eger bu iki bolumden tercihler yapacaksam sanirsam soyle bi siralama olur
    boun pc(belki),bilkent pc, odtu ee, odtu pc

bu durumda gerek universitr bazinda gerek(daha onemli) bolum bazinda bana fikir verebilir misiniz?

EE ve Cs bolumlerini is alanlari ders disiplinleri okuma zorlugu bolum profili tarzi sekillerde degerlendirebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam cogu kişi bunu diyor fakat aklıma yatmayan bir nokta var. Madem böyle bşr şmkan vardı neden 400. 500. herifler mesela odtu cs'de ee dururken?(yokatlasdan bakmıstım).
    Hani ne bileyim bu işin bi handikapı var gibi geliyor bana ama tabi bilemiyorum yoksa neden puanı yeten herkes ee yazıp cs master yapmazda?
  • Ee genel bir bölüm. Ee den mezun olup pc ye de kayabilirsin yazilima da . Sen ne yapmak istiyorsun hocam yazılım yazmak istiyorum diyorsan pc ye git. Yada bilgisayar üzerinden birşeyler yapmaksa hayalin. Yok benim istediğim iş bu değil diyorsan ee ye git her türlü alana kayarsın ordan. Bu işi hayatın boyunca sen yapacaksın sonuçta çevren değil

• brknarda kullanıcısına yanıt
    ben lise sona kadar programlamayla boyle amatorde olsa ugrasan biriydim cok zevk alirim hala.

Lakin son sinifta fizige cok kanim isinda bu modern fizik falan oralara bi girdim cikamadim yani cern falan olsun.

Oyle olunca aslinda kafamda bi soru isareti olustu acaba ee mi yazsam diye

• Ben de aynı durumda gibiyim cmpe düşünüyordum ama sınavdan sonra ee yi neden düşünmemişim dedim kendime

Programlama bilgim yok, fakat 11. Sınıfta pythonda temel kümeleri işlemleri fslan öğrenip hackerrankten basit algoritma sorularını çözmeye uğraşıyordum çözemesem de zevk alıyordum. Burada başladı cs istemem. Ama bir yandan da fiziği seviyorum sınavlarda elektrik dinamik falan aşırı sevdiğim şeyler. Bir sene hocamız derste olimpiyat soruları çözüyordu ve zorluyordu, bundan da zevk alıyordum. Arkadaşlarım nefret ediyordu böyle gereksiz yere kasmamızdan.

Ve sbs zamanından beri istanbulda okumak istiyorum, şuan egenin incisindeyim.( böyle deniyordu galiba). Boun cmpe ilk bindi geçen sene. Bu sene çok aşırı kasmadan mat bildiğim için kazanırım diye çok kasmamıştım. Fakat sınavda çok iyi geçmedi, ne gelir bilmiyorum artık.

Fizikte modern kısımlar falan benim ilgimi çekmedi bu arada, aşırı saçma geldi yok zaman genişlemesi falan, bir kaç yerden okudum hala anlamadım.

İki mesleği de severek yapacağıma inaniyorum. Ne yapsam kararsızım ama şuan cs-cmpe yazacak gibiyim. Bu hafta araştıracağım kendimce

Not: neden böyle bir sürü şey yazdım bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CE hakkında bilgi istiyorsan Şadi Evren Şeker videolarini izlemeni veya CE bölümü altında bu soruyu sormani istiyorum burada ygs lys konusu altında kimin bilgisi varda sana tavsiye verebilir soruyorum ?

• Ulan şuna pc diyip durmayın, dilinize bari saygınız olsun

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Ne yazalım anlamadım ki

Cs mi cmpe mi ceng mi ce mi

Ce= civil engineering( inşaat mühendisliği) de oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Sanırsam neredeyse aynı durumdayız. Bende sbsden sonra başlayarak işte basit forum scripti yazma phpye giriş vb.net c# c++ ksıacası daldan dala atlayıp öyle 101 tarzı intro kıvamında her şeye bakmaya çalışıyordum
    Ama işte bu fizik işi beni düşündürüyor ki matematikte var sanırım ee de bol bol. Bilgisayarda oda yok diyolardı sanırım. Hani ben seve seve integralde alan birisiyim bilmiyorum mantıklımı dediğim ama sanki bilgisayar yazınca fizik mat gibişeyler eksik olcağı için korkum var.(eksik mi emin bile değilim bilgilendirebilirsiniz beni)

Sonuc olarak konu hala güncel arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada sanırım herkes neyden bahsettiğimi anlıyor bu cs ceng ce pc muhabbetini acmazsak iyi olur böyle boş işlerle uğraşmamız gerekmez konuya odaklanalım.
  • Ee alır herturlu ee yaz. Eger istersen yazılım yada bilgisayar uzerine yüksek yaparsin.

• Tıp yaz

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    hocam cogu kişi bunu diyor fakat aklıma yatmayan bir nokta var. Madem böyle bşr şmkan vardı neden 400. 500. herifler mesela odtu cs'de ee dururken?(yokatlasdan bakmıstım).
    Hani ne bileyim bu işin bi handikapı var gibi geliyor bana ama tabi bilemiyorum yoksa neden puanı yeten herkes ee yazıp cs master yapmazda?
  • up

hocam sizin Boğaziçi ee geliyor mu?

• Ankara çöp istanbuldan geliyorsan hele. Bölüm olarakda boun ceng yaz derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murata42

hocam cogu kişi bunu diyor fakat aklıma yatmayan bir nokta var. Madem böyle bşr şmkan vardı neden 400. 500. herifler mesela odtu cs'de ee dururken?(yokatlasdan bakmıstım).

Ee de daha fazla dereceye giren adamlar var.

• cibilicibilişakşak C kullanıcısına yanıt
    Gelmiyor gibi

Cmpe bile zor olcak çünkü sıralamaları yükselecek

Koç kontenjanı azaltmış, bouna yönelirler sıralama yükselir

hocam sizin nasıldı netler benimki ile yakındı sanırım merak ettim ben de cmpe istiyorum.

Hocam feni fullemişsin neredeyse Nasıl gelmiyor Allah aşkına

• Tamamen ayni durumdayiz lan
    Ben de 12 ye kadar kesin bilg istiyordum, sonra geldi 12.sinif. Modern fizik illeti fizige ilgimi cok artirdi. Mat fizigi cidden zevk alarak yaptim. Sonra ee ye kaydim biraz bu yuzden. En son fizik bilg cap falan bile dusundum de hala karar veremedim. Tip da yazabilirim tabi
  • Yazılıma ilgin varsa ee yazman anlamsız

Ee cs den çok daha zor bir bölüm

Eğer ee okuyup bilgisayar işi yapcam diyorsan o daha anlamsız

Ee genelde 4-5 bilgisayar dersi olur onla da bir şey öğrenemezsin

Çevrende bu okullarda okumayan insanlar varsa dinleme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.