Şimdi Ara

Efsane Kulaklık Shure E500 Hakkında !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en iyisi biz şimdilik pis diyelim
  • O kadar zengin olsam müzikleri mp3 çalardan 320kbps ile kendim riplerdim ancak eve de şöyle hi-end bir sistem kurardım
  • Hey be nasılda parlıyor canavar.Ya şu aynındaki edavat olmadanda satılıormu acaba bu,onu satmadan daha ucuza satsalar aslında,ben kullanmam onu.Birde ağırlık boşuna.
  • Övünmek gibi olmasın ama benim player de yaklaşık 180-200 albüm var. Tamamı EAC yazılımı ile Lame codec kullanarak 250-320 kbps arası VRB formatında kendimin riplediği rock ve jazz albümler. cihaz ve kulaklığa bu kadar para verdikten sonra hazır mp3 kullanmam. İlk cd mi 1987 yılında aldığımda (bu arada yaşımda ortaya çıkıyor) Türkiye de ne cd vardı nede cd player. Technics cd playerım için yurtdışına gidenlere para verip cd getirtiyordum. Geriye bakınca teknoloji nereden nereye geldi diyorum. Sesi CD den daha iyi olmasına rağmen yaklaşık 200 civarı plak evde kuzular gibi yatıyor. Aylardır bir tane bile dinlemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Hey be nasılda parlıyor canavar.Ya şu aynındaki edavat olmadanda satılıormu acaba bu,onu satmadan daha ucuza satsalar aslında,ben kullanmam onu.Birde ağırlık boşuna.

Parlamaz mı 9 kat boya var üstünde Evet PTH ünitesi olmadan da satılıyor.Fiyatı ya 49$ idi ya da 59$ şimdi tam hatırlayamadım.Ayrı satılıyor istemiyorsan almıyorsun PTH ünitesini.
  • hocam plağın sesi cd den iyi olur mu yaaa amma yaptın sen de! yaşın var ama işten anlamıyosun ... bi defa biri son teknoloji, plak ne ki hışır hışır... valla senden beklemezdim. (diyerek ortaya bi atlıyım da heyecan olsun) oh be ben de şöyle bişey yazmış oldum, rahatladım. ne güzel bi tarzmış yaw ha bi de unutmadan, hiç bi plakdan zvm den aldığın sesi alamazsın. (bu da eksik kalmasın)
  • Bu arada shady dostum çok teşekkürler başlığı değiştirmişsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

hocam plağın sesi cd den iyi olur mu yaaa amma yaptın sen de! yaşın var ama işten anlamıyosun ... bi defa biri son teknoloji, plak ne ki hışır hışır... valla senden beklemezdim. (diyerek ortaya bi atlıyım da heyecan olsun) oh be ben de şöyle bişey yazmış oldum, rahatladım. ne güzel bi tarzmış yaw ha bi de unutmadan, hiç bi plakdan zvm den aldığın sesi alamazsın. (bu da eksik kalmasın)

öğrende gel koçum plak en kaliteli ses kaynağıdır biraz araştır

• quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

hocam plağın sesi cd den iyi olur mu yaaa amma yaptın sen de! yaşın var ama işten anlamıyosun ... bi defa biri son teknoloji, plak ne ki hışır hışır... valla senden beklemezdim. (diyerek ortaya bi atlıyım da heyecan olsun) oh be ben de şöyle bişey yazmış oldum, rahatladım. ne güzel bi tarzmış yaw ha bi de unutmadan, hiç bi plakdan zvm den aldığın sesi alamazsın. (bu da eksik kalmasın)

Evet dostum daha iyidir Vinyl'in sesi CD'den o yüzden piyasa LP ler ile doldu.Yeni albümlerin plakları dolu.Para denkleştirebilsem bende bir tane alacağım Turntable Plak dinlemenin zevki başkadır,dinlemeyen bilmez. Esasında iyi bir plak sisteminde ZV:M filan yalan olur Günümüz cdlerinin masteringleri filan hiç iyi yapılmıyor.Mesela Red Hot Chili Peppers'in son albümünün CD'sinin ses kalitesi vasat,sıkıştırılımış bir ortam var fakat Vinyl(plak) versiyon özel bir eleman tarafında çok daha özel koşullarda mastering'i yapılmış.Sonuç olarak daha iyisi çıkana kadar Vinyl

• yaw inanamıyorum. dalga geçiyorum arkadaşlar. tekrar okur musunuz yazdıklarımı. parantez içlerine de dikkat edin. iki dakka gülelim dedik ona bile müsade etmediniz yaw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 29 Temmuz 2006; 12:12:00 >
  • valla ya turuncunun dalga geçtiği açık o yazıda :D
    bu arada plaklara ben de hastayım da onu yanında taşıması zor olur düşünsene iett otobüsüne plak çalar ile bindiğini
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mithgor

valla ya turuncunun dalga geçtiği açık o yazıda :D
    bu arada plaklara ben de hastayım da onu yanında taşıması zor olur düşünsene iett otobüsüne plak çalar ile bindiğini

Ehehehe süper fantezi yaptın arkadaşım iki dk. da valla helal olsun

• madem konu açıldı shady den özür dileyerek araya şunu sokiyim bari, D&R larda var. kutusu falan taşınabilmesine çok müsait fiyatı da iyi sayılır, marka numark! :
    http://www.dr.com.tr/FO/ProductDetailForElectronic.aspx?work_no=0000000198504
     Efsane Kulaklık Shure E500 Hakkında !!!!

• Harbiden fena değilmiş, dostum Turuncu sağolasın valla çok makbule geçti.EN kısa zamanda kapıyorum bir tane Numark gayet sağlam bir marka.Genel olarak DJ'ler kullanıyor ama biz de Audiophile olarak kullanırız D&R genelde pahalı oluyor,belki daha ucuza kapatırız.
  • Onu bunu geçinde zengin olursam birgün kesin alırım bu kulaklığı...
  • taşınabilirlik, kolay ulaşma, cebinde yüzlerce albümün olması bunlar herşeyi bitiriyor. Evde yüzlerce CD, 200 civarı plak (CD ye göre sayısı az olduğu için sayması kolay), hi-end cihazlar(servet gitti) aylardır açmıyorum. ZV:m ise iki günde bir şarzda. Günde 7-8 saat devamlı çalıyor. Çalışma odamda creative in trique 2200 var (100 ytl civarına heryerde satılıyor tavsiye ederim) , evde de ona bağlıyorum. Sanırım yakın gelecekte CD de plak gibi nostalji olacak.
  • 550 dolar. Ucuzmuş.. Alayım 3-5 tane dursun bi köşede :PpP
  • earphonesolutions.com sitesinin sahibi Flavio kulaklıkları UM2 ile karşılaştırmış :

quote:

Flavio T.

The E500 has definetely more definition than the UM2. I'm sorry if I can't describe it correctly. The E4 had a lot of definition but it was just too crispy. Even harsh with some songs which some would perceive as bass shy. The E500 has definition, especially on the mids, which the E5c did not. Matt had explained to me when we first tested the E500 at Shure that the E5c had lots of low and high because that's usually what the musician needs on stage. The E500 is a much better performer than the E5c.

The comfort and fit is comparable to the UM2 with an edge to the E500 because where the cables bend and touch your ears is not felt as it is with the UM2. The earpieces are extremelly light. The cable is also very light. I was always a fan of light cables. I don't think they have to be heavy and thick to be good. Westone proved that. With the Etys it's different as you can say the cables are light AND fragile and give a lot of microphonics.

Using the ComplyTips with the E500 I get NO microphonics from the cable. If you are chewing ice, than in my case, it's a thunder inside the head, no matter which earphones you are using.

Because of your question, I just popped the UM2 in. Man, do I love the UM2?

I will say by running this 2 minute test, the UM2 has a stronger bass and the E500 has more detail on the mid range. The UM2 is also more efficient but I think I'm enjoying the sound of the E500 more.

• quote:

I will say by running this 2 minute test

yanlış anlamadıysam 2 dakika kullanmış. 2 dakka dinlemeyle ne kadar anlayabilir ki ?
    bence onu en az 10-15 saat kullanması gerek farklı farklı müzik türlerinde. farklı farklı eq ayarlarında. tabi gene farklı farklı playerlerda...
  • "iLounge "A:Highly Recommended"' diyor alet için gerisini siz düşünü"

bunun hiçbir anlamı yok ilounge bir müzik otoritesi değil o kulaklık da bir ipod aksesuarı değil amfi bile kullanılmamış denemede.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.