Şimdi Ara

EFSANE PİONEER SX-Q180 {s.s. ve video eklendi sonunda aldım} (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
13.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM SATOYAMA. SETİN COK GÜZELMİŞ. GÜLE GÜLE KULLAN.EĞER SATMAK İSTERSENN BAN Bİ MSJ ATARSIN OLUR MU.CVP BEKLİCEM SENDEN.
  • Merhaba;
    @satoyama, yazımda serzeniş, eleştiri ve ön yargılı olmak kesinlikle söz konusu değil. Öncelikle bu yanlış anlaşılmayı lütfen düzeltelim.
    Benim öğrenmek istediğim stereo müzik teknik olarak kesinlikle 2 kanalmı dinlenmeli veya 2.1 dinlenebilirmi? 2.1 dinlemek doğru olurmu?
    Bunu ben kendi sistemimde (5.1 avr) şöyle deniyorum : Sony HT-DDWG800 avr de sesi 2 kanal ve dinleme modunu concert seçiyorum.
    Dijital ses çıkışı 96Khz/24bit olan dvd playerımdan stereo müzik cd si çalmaya başlıyorum. Kullandığım avr stereo sesi maalesef 2.1 (front left-right ve sw) dinletiyor.
    Aktif subwooferla birlikte müzik dinlemek kesinlikle başarılı bir stereo sistemde olduğu gibi olmasada dinlenebilir (bence).
    Fakaaaat, subwoofer ı kapattığımda stereo müzik dinlemek hiçte keyif vermiyor. Ben stereo sitemleride birçok defa dinledim.Stereo sesin ne olduğu konusunda yeterli tecrübeye sahibim.Benim sizden ricam böyle bir denemeyi sizde yaparak sonucunu burada bizlerle paylaşmanızdır.Sanıyorum faydalı bir paylaşım olacak.

"bu sistemlerde müzik dinlenmez bunlar 2+1 değilmi demek komik olur"
    Bu yazdığınızı size kim söyler, hangisi komik olur ben bilemem. Merakla denemenizin sonuçlarını paylaşmanızı bekliyorum. Selam ve saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

Merhaba;
    @satoyama, yazımda serzeniş, eleştiri ve ön yargılı olmak kesinlikle söz konusu değil. Öncelikle bu yanlış anlaşılmayı lütfen düzeltelim.
    Benim öğrenmek istediğim stereo müzik teknik olarak kesinlikle 2 kanalmı dinlenmeli veya 2.1 dinlenebilirmi? 2.1 dinlemek doğru olurmu?
    Bunu ben kendi sistemimde (5.1 avr) şöyle deniyorum : Sony HT-DDWG800 avr de sesi 2 kanal ve dinleme modunu concert seçiyorum.
    Dijital ses çıkışı 96Khz/24bit olan dvd playerımdan stereo müzik cd si çalmaya başlıyorum. Kullandığım avr stereo sesi maalesef 2.1 (front left-right ve sw) dinletiyor.
    Aktif subwooferla birlikte müzik dinlemek kesinlikle başarılı bir stereo sistemde olduğu gibi olmasada dinlenebilir (bence).
    Fakaaaat, subwoofer ı kapattığımda stereo müzik dinlemek hiçte keyif vermiyor. Ben stereo sitemleride birçok defa dinledim.Stereo sesin ne olduğu konusunda yeterli tecrübeye sahibim.Benim sizden ricam böyle bir denemeyi sizde yaparak sonucunu burada bizlerle paylaşmanızdır.Sanıyorum faydalı bir paylaşım olacak.

"bu sistemlerde müzik dinlenmez bunlar 2+1 değilmi demek komik olur"
    Bu yazdığınızı size kim söyler, hangisi komik olur ben bilemem. Merakla denemenizin sonuçlarını paylaşmanızı bekliyorum. Selam ve saygılarımla.

pekihala ben yalnış anlamış olayım, ama merakında haklısın tabi fakat herşeyi bir kalıba sokmak yanlış olur yukarıda ayrıntınlı açıkladım aslında, orada sorunun cevapları var. sonuçta kişinin kendi elindeki cihaz ne olursa olsun kendine yetiyorsa onu tatmin ediyorsa sorun yoktur. daha önce defalarca değişik kalitelerde hem deck hem combo avr sistemlerde müzik dinledim çok iyi netice verip beni şaşırtanlarda oldu beni hayal kırıklığına uğratanlarda oldu ama benim beğenmediğim bir sound başkasının çok hoşuna gidebilir..

şunuda aktarmak isterim avr bir sistemde aktif subwofeer kapatılınca seste büyük bir alt frekans azalması tabiki olur bu normaldir. zaten avr sistemlerin çoğunda front speaker lara ses alçak frekanslardan filtrelenmiş olarak gider aynı frekansları hem frontlara hem subw. vermek hem teknik hem duyum olarak sorun yaratır
    subwooferlar 200hz altını bizlere yoğun bir şekilde duyururlar, 200hz 1khz arası bassmid ler ise aslında çok sağlıklı bir şekilde frontlardan gelmelidir. avr sistemlerde bu aralık subwoofer altında ezik kalır buda uzun süre dinlemede insanda yorgunluk yaratabilir. herşey sağlam filtre devreleri crossover lar ve kaliteli devrelere bağlıdır yani kısacası bir ingiliz ata sözü "nekadar pound okadar sound"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 27 Ekim 2009; 0:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

sonuçta kişinin kendi elindeki cihaz ne olursa olsun kendine yetiyorsa onu tatmin ediyorsa sorun yoktur.

@satoyama mesajınızdan anladığım kadarıyla kişinin beklentilerini karşılayan veya dinlendiğinde beğenilen müzik, stereo iki kanal kayıt edilerek dinleyiciye sunuluyor olsa da 2.1 (sw built in = sw dahili) olarak da dinlenebilir. Buna da doğru stereo müzik dinleme yöntemlerinden biridir denilebilir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

sonuçta kişinin kendi elindeki cihaz ne olursa olsun kendine yetiyorsa onu tatmin ediyorsa sorun yoktur.

@satoyama mesajınızdan anladığım kadarıyla kişinin beklentilerini karşılayan veya dinlendiğinde beğenilen müzik, stereo iki kanal kayıt edilerek dinleyiciye sunuluyor olsa da 2.1 (sw built in = sw dahili) olarak da dinlenebilir. Buna da doğru stereo müzik dinleme yöntemlerinden biridir denilebilir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

bir sistem 2+1 olunca bu stereo sitem değildir, + olarak bir subwoofer var olmadı şimdi demek yanlış olur. bu iş zevk işidir ve firmalar uzun zamandan beri subwoofer içeren kaliteli hi-fi müzik sistemleri yapmışlardır hatta pioneer in ödül almış bu tip sistemleri vardır sadece müzik dinleme amaçlıdır. hatta ve hatta ben çoğu çalıştığım studioda bile üst düzey kalitede subwoofer hoparlörler kullandım

bir örnek 2004 senesi
    EFSANE PİONEER SX-Q180 {s.s. ve video eklendi sonunda aldım}

• quote:

quote:

quote:

bir sistem 2+1 olunca bu stereo sitem değildir, + olarak bir subwoofer var olmadı şimdi demek yanlış olur. bu iş zevk işidir ve firmalar uzun zamandan beri subwoofer içeren kaliteli hi-fi müzik sistemleri yapmışlardır hatta pioneer in ödül almış bu tip sistemleri vardır sadece müzik dinleme amaçlıdır. hatta ve hatta ben çoğu çalıştığım studioda bile üst düzey kalitede subwoofer hoparlörler kullandım

bir örnek 2004 senesi

Satoyoma kardeş öncelikle müzik setini güle güle kullan...Benim sana bir sorum olacak...90'ların başında Türkiye'de oldukça popüler olan Pioneer Dc-z91-92-93 model setleri için yorumun nedir...Şimdi tam takım Dc-z 91 buldum almayı düşünüyorum ne dersin?...

• @one gun

zamanında güzel sükse yapmış herkezin evinde olmayan kaliteli sistemlerdi iyi hatırlıyorum gıpte ile bakardık hatta bunlardan birisini olan DC-Z93 amcam hala evinde kullanır hemde baya üst modellerinden biriydi.
    her gördüğümde imrenirim o şık dolabı apartman gibi tabir ettiğimiz ince ve kibar yapısı ile hep gözümü doldurur
    tam manada deck bir sistem standartı taşımasada o yıllarda kendi alanında bi standart yaratmıştı genelde üst modelleri deck halinde oluyor "receiver amfi+eq yada DSP tape" tümleşik plak çalarlı cd çalar option modelleride vardı o yılar en pahalı bileşeni cd çalar üniteleri oluyordu genelde tekli yada 6lı cd çalar modelleride vardı
    o yıllarda üreticiler buna benzer orta sınıf şık deck hi-fi sistemlerin benzerlerini çok ürettiler sonra bu combo sistemler git gide küçüldü zamane modasına uydular tabiri caizse iyice combo laştılar bu evrim '90 başında başladı pioneer bunun kaliteli öncülerindendi daha kaliteli ve pahalılarıda vardı tabi fakat tr en çok duyulan iki markadan biri pioneer di 96 yılından sonra çıkan sony combo lar piyasayı aldı götürdü tabi en çok satılan en iyidir diye bir kaide yok sony büyük ve güçlü bir firma olduğu için istediği ülkede istediği ürüne yatırım yapıp üretim yapabiliyordu sony RXve LBT serisi en çok satan başı çekenler oldu zamanında kendim de satın almış olsam bile ama asla bi piooneri hiç birine değişmem.

alacağın ünitenin kaset çalarlarından pek ümitli olma cd ları önemli ise onu kontrol et hoparlörleri alacaksan onları iyi kontrol et plak çaları varsa mutlaka al cihazın durumuna göre vereceğin parayı değerlendir unutma çok temiz tam tekmil bile olsa max 200tl civarı olması lazım

örnek dcz93

• quote:

@one gun

zamanında güzel sükse yapmış herkezin evinde olmayan kaliteli sistemlerdi iyi hatırlıyorum gıpte ile bakardık hatta bunlardan birisini olan DC-Z93 amcam hala evinde kullanır hemde baya üst modellerinden biriydi.
    her gördüğümde imrenirim o şık dolabı apartman gibi tabir ettiğimiz ince ve kibar yapısı ile hep gözümü doldurur
    tam manada deck bir sistem standartı taşımasada o yıllarda kendi alanında bi standart yaratmıştı genelde üst modelleri deck halinde oluyor "receiver amfi+eq yada DSP tape" tümleşik plak çalarlı cd çalar option modelleride vardı o yılar en pahalı bileşeni cd çalar üniteleri oluyordu genelde tekli yada 6lı cd çalar modelleride vardı
    o yıllarda üreticiler buna benzer orta sınıf şık deck hi-fi sistemlerin benzerlerini çok ürettiler sonra bu combo sistemler git gide küçüldü zamane modasına uydular tabiri caizse iyice combo laştılar bu evrim '90 başında başladı pioneer bunun kaliteli öncülerindendi daha kaliteli ve pahalılarıda vardı tabi fakat tr en çok duyulan iki markadan biri pioneer di 96 yılından sonra çıkan sony combo lar piyasayı aldı götürdü tabi en çok satılan en iyidir diye bir kaide yok sony büyük ve güçlü bir firma olduğu için istediği ülkede istediği ürüne yatırım yapıp üretim yapabiliyordu sony RXve LBT serisi en çok satan başı çekenler oldu zamanında kendim de satın almış olsam bile ama asla bi piooneri hiç birine değişmem.

alacağın ünitenin kaset çalarlarından pek ümitli olma cd ları önemli ise onu kontrol et hoparlörleri alacaksan onları iyi kontrol et plak çaları varsa mutlaka al cihazın durumuna göre vereceğin parayı değerlendir unutma çok temiz tam tekmil bile olsa max 200tl civarı olması lazım

örnek dcz93

Cevap için teşekkür ederim...200 tl demişsin, tam takım dolabından+plak'ına kadar bu fiyata bulmak çok zor bence...Ben 250 tl'ye anlaştım...Arızasız herşeyi çalışıyor...Benim esas merak ettiğim 90'larda kulağımda kalan o kaliteli sesi alabilecekmiyim...Bu setleri sony'nin setleri ile karşılaştırırsan güçlü yada eksik yönleri nelerdir?...Seti daha almadım...Cevabına göre sony'de alabilirim...

• şimdi ne desem yalan olur iş tamamiyle senin zevkine kalmış o iyi bu kötü demek yanlış olur ben sony derken rx ve lbt serilerini kastettim bu serilerde daha yüksek bass ve tiz verebilirler ama kalite ve duyum bass ve tizden ibaret değildir buda tamamiyle zevke bağlıdır ben hepsinden kullanmış biri olarak o fiyata bu seçimler arasında pioneer dc-z serisini tavsiye ederim (dolaplı ve tam takım sağlam bulmuşsa 250tl ideal kardeş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 15 Kasım 2009; 22:22:28 >
  • Hocam çok güzel olmus. Çok tatli sesi var gerçekten ben şahsen begendim. Ne kadar dendiği gibi tam bir streo olmasada. Çok tatli yani Bu pioneerin eski serileri size öyle gelmiyor gerçekten yeni serilerden daha tatli sesleri var ve sonuna kadar bu fikrimin arkasindayim. Pioneer pioneer sx-q180 olarak gereksede bağzilarimizin odada daha iyi tanıdıği Keh-9700r bunlarin sesleri her zaman farklı geldi bana.

Şimdi bende Streo birşeyler kurmaya çalişiyorum ama para toplansa cok güzel şeyler çikicakta bir türlü topluyamadık.

İyi günlerde kullanmaniz dileği ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2

Hocam çok güzel olmus. Çok tatli sesi var gerçekten ben şahsen begendim. Ne kadar dendiği gibi tam bir streo olmasada. Çok tatli yani Bu pioneerin eski serileri size öyle gelmiyor gerçekten yeni serilerden daha tatli sesleri var ve sonuna kadar bu fikrimin arkasindayim. Pioneer pioneer sx-q180 olarak gereksede bağzilarimizin odada daha iyi tanıdıği Keh-9700r bunlarin sesleri her zaman farklı geldi bana.

Şimdi bende Streo birşeyler kurmaya çalişiyorum ama para toplansa cok güzel şeyler çikicakta bir türlü topluyamadık.

İyi günlerde kullanmaniz dileği ile.

eyvallah kardeşim teşekkür ederim..
  • sublarda çift oldu şimdi ikisinide bağlıyormusun . Benim emektar lbt-xb5 inde elden geçmesi lazım , tuşlar tutukluk yapıyor biraz sökücem birgün ama üşeniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

sublarda çift oldu şimdi ikisinide bağlıyormusun . Benim emektar lbt-xb5 inde elden geçmesi lazım , tuşlar tutukluk yapıyor biraz sökücem birgün ama üşeniyorum.

hiç bağlamadım! aklıma geldi ama palalel bağlayıp 2Ω düşürmek istemedim riske atmadım çünkü tek hali bile çok yeterli diğerini yedek olarak tutuyorum gibi bişey..

sony e gelince benim de bi sony rx88 im vardı oda o sorunu yapıyordu.. haalda öyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 22 Kasım 2009; 0:53:09 >
  • @mustyblack O sorun öyle düzelmez kronik sony sorunu.

Videoyu izledim hocam sakıncası yoksa ne kadara mal ettin? Bende sony mhc vx-555 var 2000 model bas tiz çok şiddetli eminim bu setle kıyaslanamayacak derecede daha derin bas veriyor ama eğerki kulağım beni yanıltmıyorsa bu aletin ses kalitesi benim sonyden daha üstün. Böyle videodan dinlemek pek faydalı değil ama ben öyle hissettim. Açıkcası bu setin şimdiki Panasonic mikro sistemlerle bir kıyaslamak isterdim hangisi daha kaliteli diye bir ara elimde LGnin 2008 EISA ödüllü(the_cantan hocam tavsiyesi ile almıştım) ve de Panasonic mikro sistem vardı. Panasonic çok hoşuma gitmişti LGde özellik olarak ve şiddet olarak rakipsiz ama bu modeli de merak ettim şimdi. Sonuçta 2.1. diğerleri tam stereo ama Panasonic de woofer için ayrı çıkış var bi-wire ve bi-amp özelliği. Benim açımdan tek kusurlu yanı çok yer kaplaması sendeki sistemin. bir ara elimdeki hiç bir sorunu olmayan sonymle kaliteli bir mp3 çalabilen mikro bir sistemle takas etme düşüncem var. Pioneerda pioneer değil artık rezalet bir marka oldu çıktı gitti sony gibi. Eski sonylerde neydi öyle rakip tanımazdı ama şimdi bir hiç. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

@mustyblack O sorun öyle düzelmez kronik sony sorunu.

Videoyu izledim hocam sakıncası yoksa ne kadara mal ettin? Bende sony mhc vx-555 var 2000 model bas tiz çok şiddetli eminim bu setle kıyaslanamayacak derecede daha derin bas veriyor ama eğerki kulağım beni yanıltmıyorsa bu aletin ses kalitesi benim sonyden daha üstün. Böyle videodan dinlemek pek faydalı değil ama ben öyle hissettim. Açıkcası bu setin şimdiki Panasonic mikro sistemlerle bir kıyaslamak isterdim hangisi daha kaliteli diye bir ara elimde LGnin 2008 EISA ödüllü(the_cantan hocam tavsiyesi ile almıştım) ve de Panasonic mikro sistem vardı. Panasonic çok hoşuma gitmişti LGde özellik olarak ve şiddet olarak rakipsiz ama bu modeli de merak ettim şimdi. Sonuçta 2.1. diğerleri tam stereo ama Panasonic de woofer için ayrı çıkış var bi-wire ve bi-amp özelliği. Benim açımdan tek kusurlu yanı çok yer kaplaması sendeki sistemin. bir ara elimdeki hiç bir sorunu olmayan sonymle kaliteli bir mp3 çalabilen mikro bir sistemle takas etme düşüncem var. Pioneerda pioneer değil artık rezalet bir marka oldu çıktı gitti sony gibi. Eski sonylerde neydi öyle rakip tanımazdı ama şimdi bir hiç. Şimdiden teşekkür ederim.

cüzi bir fiyata mal ettim o bende kalsın..
    benden önceki sahibi 5-6 yıl önce kadıköyden 2. el 450tl almış.
    1996 yılında mağazamıza gelen en pahalı model buydu, iyi hatırlıyorum ozaman bir hesap yapmıştım bunun fiyatına 3 adet sony RX-90 alınıyordu o yüzden 2 yıl satılmadı teşhirde kalmıştı
    video konusuna gelince haklısınız orada duyulan ses 3-4 kat kalitesizleştirilmiş halidir çünkü mecburen düşük çözünürlüğe convert ettim zaten sesi için değil çalışma görüntüsü için çekmiştim çünkü bu aletin hiç bi videosu yok.
    LG tartışmaya gerek yok ama panasonic micro sistemleri iyi bilirim gerçekten güzel cihazlar hele yamahanın piano serisi.. ama mutlaka bir yanı ve yanları eksik kalcaktır bu sistemin yanında çünkü hepsini dinledim, hem amatör hem profesyonel kulakla kıyaslama yapmışımdır siz o kalitesiz videoda bile beğenmişseniz zaten bişey dememe gerek yok.
    sony de kaliteli ürünler yapmıştır yabana atılmaz ama her markanın çok satan ürünü ile kıyaslamak doğru olmaz. sony 1995 kataloğu vardı bende orada midi ve microları görmenizi çok isterdim zaten sony 1995 den sonra atak yaparak midi combolarını geliştirdi ama tabi 1995 den önceki kalitede yaparsa pioneer gibi elinde kalırdı
    pioneer çok marjinal değişik kalitedeki sistemlere imza atmıştır (örnek size önerdiğim ürün) dediğim gibi digicom politikası ve diğer markalar ile para konusunda rekabet edememesi sonucu böyle olmuş. benimde ilk müzik setim 1998 de bi sony rx-88 di (istediğim pioneer lar çok pahalı olduğu için alamamıştık) kullanım şartlarına göre kiminde hiç bozulmadılar kiminde düğme algılamalar ve cd çalarları hemen bozuldu. benimkide 2 yıl sonra cd çaları bozuldu düğmeler algılama hatası yapmaya başladı..
    ama bu sistemin her mekanik ve elektronik aksamı 3. sahibi ve 1997 bandrol olmasına karşın hala taş gibi duruyor ce çalışıyor çünkü çıktığı yıllardaki muadillerine göre çok pahalıydı ve bunu bir getirirsi vardı.
    size tavsiyem eğerki elinizde midi ve micro sistemleri gözden çıkartmışsanız (ki ben bunu asla çıkartamam) tavsiye edeceğim marka ve model şudur kesinlikle alırsanız pişman olmazsınız.. tabi aşırı bas-tiz ve gürültüden bıkmışsanız bu sistem ilaç gibidir sesi melek gibidir...

1. pioneer XC-L5 ve muadilleri (2. elde kovalamanız lazım sıfırı yok)

2.olarak 2+1 lerden NS serisi örnek; pioneer ns-7 yada pioneer ns-11

buda unutmadığım bir sony mhc serisi..

1990

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 26 Kasım 2009; 17:55:57 >

• Hocam 2.el piyasası zaten saçma millet tutturabildiğine satıyor adam 2 sene önce Panasonic mikro müzik seti almış dvdli 500e sonra onu bana 300 e satmaya kalktı gittim baktım teknosa 300e satıyor artık güncel olmadığı için Sony lbt serisi sesisini 10 mahalle öteden duyabileceğiniz bir sistem ki onu da 150ye satanlar bile var. Halbuki ben onun spotunu 2001 yılında 1500liraya görmüştüm. Artık insanlar böyle hacim kaplayan şeylere yönelmiyor. En büyük sebep benim için bu diğeri ise bas temelli ses vermesi ve cd çalması. Pioneer bu arenada ne yazikki artık yok ve eski kaliteside yok. Sizin sistemi bulabilmem imkansız biliyorum. Ama benim tercihim az hacim kaplayan bir seri herhalde bu gidişle MediaMarktlarda satılan yamaha yada teaclara yöneleceğim.

Önem verdiğim ses karakteristiği ise kesinlikle bas temelli olmaması ama derin baslara sahip olmalı. bas mid ve tizin önüne çıktığı vakit nefret eder hale geldim oysa gençken aldığım bu setin tek nedeni ses şiddeti idi. bu forumda millet onkyoyu z5500 ile kıyaslıyor. z5500 çocuk oyuncağı, ancak o gösterişli ses, sesten anlayan biri için müzik dinlemede işkence ki ben bunu sonra anladım. o yüzden bu forumdan birinden aldığım panasonic mikro set bana öyle tatlı bir kalite sundu ki süperdi. zaten wataj olarak güçsüz ama bi-wire ve bi-amp özelliği ile ses o kadar kaliteli idi ki. basıda inanın çok tatlıydı. öte yandan diğer lgyi benim öğrenci evimde dinlerken arkadaşım hasta oldu. işte bu dedi. ne yazikki kumanda çıkmadı ggden almıştım. geri iade etmek zorunda kaldım. ama sony ile birebir kıyaslama bulduğumda ise sony ben burdayım dedi yani. insan yanında olmayınca sonynin derinliğini anlayamıyor. rock ağırlıklı müzik dinleyen biri için bana gitmiyor bizim vx555. artık sahibinden ve ggyi kollayacağım bir panasonic için, sizin pioneerı bulmak zordur tabi ama eski tip çift kasetçalarlı pioneerlar bile sahibindende 80e gidiyor ki yuh diyorum insanlar artık bıkmış durumda böyle hacim kaplayan setlerden. sizin pioneerıda birebir etüd etmek isterdim. komşumda vardı gene bir pioneer 98model ancak oda berbat geldi bana. bas temelli, ses sundu. sizinki gerçekten başka duruyor. çok uzun oldu hayırlı olsun.
    Bu LG
    panasonic
    benim sonyi bulamadım ama hybrid wooferlı olanlardan ggde satılmıştı bir ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 26 Kasım 2009; 19:56:43 >

• @cromartie

seni anlıyorum kendine göre haklı sebeblerin var ve bir arayış içindesin sanırım sendeki sony mhc seni tatmin etmiyor ve cd çaları arızalı!? ama şunu bilki o elindeki mhc RX ve LBT serisinden çok üstündür ve zamanında onların 2 katı pahalıydı ve okadarda kaba bir alet değildir
    senin isteklerin doğrultusunda sana ilaç olabilecek modelleri yazdım.
    ayrıca g.g. ve sahibinden cüzi fiyata elden çıkartma mahiyetinde de satılan pioneer setlerin %99 u tümleşik hi-fi görünümündeki combo diye tabir edeceğimiz sistemler (dc-z serisi v.b.)
    bunların çoğu tamir görmüş kaset çaları çalışmayan cd arızalı tek yada 2 parçadan oluşan dolaplı müzik setleri ve dediğin gibi artık evlerin salonlarda yeri yok..
    ama gerçek vitage hi-fi pioneer müzik sistemleri o fiyata bulmak zor 1980 model SA serisi bir amfi 500 tl den başlıyor..
    elimdeki pioneer micro sistemin yeri başka fakat ben gerçek digital e bulaşmamış analog müziği imzamdaki sistemde dinliyorum.. böyle bir sistemde LP dinlesen emin ol bütün CD ve micro midi setlerden vazgeçersin (mp3 müzikten saymıyorum bile)

• Hocam elbetteki imzanızdaki sistem çok iyiye benziyor ancak ben daha çok hacime önem veriyorum. Boyutu küçük ama detay derinlik bunlarda tatminkar sistem arıyorum . Bu arada bendeki sonyde bir gram bile sorun yok şimdiye kadar da bir şey yaşatmadı o konuda sağolsun mekanik kondisyon olarak gram sorun yok çok şükür.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ben mp3 ve flac ağırlıklı dinliyorum ki flac kayıpsız format ama gene de isteinlen kalite de değil. kaset, plak bunlar bana uzak şeyler şuan için dijital medyayı en iyi kalitede dinleyebilmek maksadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Hocam elbetteki imzanızdaki sistem çok iyiye benziyor ancak ben daha çok hacime önem veriyorum. Boyutu küçük ama detay derinlik bunlarda tatminkar sistem arıyorum . Bu arada bendeki sonyde bir gram bile sorun yok şimdiye kadar da bir şey yaşatmadı o konuda sağolsun mekanik kondisyon olarak gram sorun yok çok şükür.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ben mp3 ve flac ağırlıklı dinliyorum ki flac kayıpsız format ama gene de isteinlen kalite de değil. kaset, plak bunlar bana uzak şeyler şuan için dijital medyayı en iyi kalitede dinleyebilmek maksadım

digital medya da en iyi neticeyi CD de alırsın gerisi boştur ondan da iyisi SACD ama o daha ülkemiz için hem lüx hemde oturmamış bir format benim elimdeki amfi SACD tuned bir amfi ama SACD Player alsam medyasını nereden bulacağım
    dediğim gibi micro sistemlerde kaliteli bişeyler arıyorsan denon-yamaha gibi markaların ürettiği bazı üniteler var özellikle yamaha nın "piano craft" serisini tavsiye ederim onlar aradığın detayı sana verecektir ama istediğin netice için paraya kıyman lazım en alt modelleri 625€ dan başlıyor..

yamaha piano craft fiyatları için buraya bakabilirsin

http://www.eniyiteknoloji.com/index.php?do=catalog/showbrand&b=97&p=1124

• Pioneer sx-q180 i yaklaşık 15 sene önce ilk çıktığı zaman kullanmıştım ve o zaman hayran kalmıştım bu sete ama sonrasında üzülerekte olsa ayrılmıştım bu cihazdan ve uzun süre sonra tekrardan alayım dedim ve bulamadım bir daha sonra sahibinden.com da 1 tane buldum temizdi ama bir iki problemi vardı almadım bende şöyle temiz ve sorunsuzunu bulursam mutlaka alacağım bir cihazdır tekrardan.
    Gerçi güç olarak artık yetersiz gelsede tasarımına bitiyorum bu cihazın...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.