Şimdi Ara

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
16
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumun çoğu lise üniversite gencligi
    Bu başlıkta ise benim gibi dedeler ortaya çıkmış nihayet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thejollyjoker

İlk telefonumu 1998 yılında satın almıştım. Kenwood Em608. O dönemler herşey farklıydı. Telefon fiyatının dörtte biri fiyata hat satın aldığımız dönemler. Kızılötesi diye birşeyin telefonundaki varlığıyla hava atılıp , ne işe yaradığının bilinmediği dönemlerdi. Seyyar satıcılar besteleyici için nota kitapçıkları vs. satarlardı. Resim düzenleyicilerden logo yapılırdı. Star gazetesi kuponla Nokia 5110 satıyordu
    ..
    ..
    Şu an bir Galaxy s3 , bir de İphone 5 sahibiyim. O dönemler de Panasonic Gd90 , 8210 sahibi olabilmenin vereceği mutluluğu ikisi de vermedi , veremezde...

İlkokuldayken bir 3310'umun olması paha biçilmez birseydi. Bir iphone 5 kullanicisi olarak son paragrafa fazlasıyla katılıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 15 Ocak 2013; 20:00:28 >

• Nereden nereye...Her halde konuyu özetleyecek en iyi iki kelime.
  • Panasonic G600 ile Nokia 6310 un olmadığı listeye efsaneler listesi demem ben. :D

• Haaa bir de gelmiş geçmiş en iyi tasarıma sahip olan Nokia 8810 u da atlamamak lazım bence.

• offf offf .otursam imdi sayfalar dolusu yazabilirim.

- Üniversitedydik.Hepimizde para vardı ama telefonlarımız yoktu.Telefon kültürü uğramamıştı daha okula. Yazın almanyaya gitmiştim.
    Arkadaşım bana ,Almanyadan telefon al getir dedi.470 Mark yani 35 Milyona aldım getirip verdim çocuğa. 35 Milyonda hatta verdi.
    70 milyona mal ettiği Panasonic G500 inanılmaz etkiledi bizi. Okulda efsane oldu.yıl 96-97 gibiydi. Birkaç ay sonra yılbaşı tatili için istanbula geldim ve
    1000 mark karşılığı 95 Milyona Ericsson 628 aldım. 688 ise 110 Milyondu,param yetmemişti.

-2000 Yılında İstanbulda cep tel bayiisi açtı bir akrabam.Bende başına geçtim, müdürlüğünü yapıyordum.ergün başka bir tel kullanıyordum. Maksat telefonları tanımaktı.
    Kendime Motorola L7089 timeport hediye ettim dükkandan .inanılmaz bir modeldi.Hiçbir zaman hakettiği değeri görmedi.Ama teknik özellikleri ile döneminin ilerisinde idi. 3 dk ses kaydı (telefon görüşmesini bile), çok başarılı sesle arama gibi eşdeğerlerinden üstün özellikleri vardı.
    Samsunglar kopyacı idi ve motorola ile nokiayı kopyalardı. Motorola inanılmaz modeller çıkartıyordu. V3688 efsane idi ama harbi pahalı idiler.
    Nokia 8850 ile fırtına koparmıştı ve tam bir prestij telefon olmuştu. Hatta 2001de dual bant sistemine geçilince 8890 modeli çıkmıştı.
    Tek farkı amerika bantı olan 1900 mh destekliyordu. Millet 8850sini takasa verip 8890 alırdı.Fiyatının o zamanlar 2 milyar olduğunu söylesem yeterli sanırım,deli para idi.
    Millet 500 milyon fark verip 8890 alırlardı ki , tipine baksan değil amerikaya gitmek, kapıkuleyi göremez tipler tek farkı 1900 MH olan özelliğe fark verirlerdi.

1-2 sene çalışıp çıktım oradan ve tel olayı bitti benim için.2006da SE W900 alana kadar motorolayı kullandım. W900 gerçekten efsane idi benim için. S700 gibi dönerek açılan kapak ile taş gibi tel idi.Hala çok sağlam ve duruyor.Bu sene SE Experia Arc S aldım ve W900 emekliye ayrıldı.

Size telefonların yıllara göre çıkışını gösteren linki hediye ediyorum.
    http://www.mobilephonehistory.co.uk/lists/by_year.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 15 Ocak 2013; 20:25:55 >

• Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

Bu telefonu muhabbet hattı ile gazetenin biri veriyordu :)

Aşağıda ki sony'i yanlış hatırlamıyorsam telsim faturalı hatlar ile 29 milyona veriyordu, ama hat mecburi idi. O yüzden alamamıştım :)

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video

Bende Sagem almıştım 23 milyonmuydu neydi o zamanlar :)

Hey gidi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 15 Ocak 2013; 21:05:52 >

• Öncelikle bu tarz şeyleri bir anda yapmayın lütfen. Değişik duygulara kapıldım, hayatım gözümün önünde geçti neredeyse. İlk akıllı telefonumdu SX1. Gerçekten zamanının ötesindeydi ve karşılaştırıldığı 6600' dan çok ama çok daha iyiydi. Tabi ülkemizde ki Nokia sevdası onunda 6600 karşısında ezilemsine neden olmuştu. Sıfır alıp ikinci elde satarken tek zarar etmediğim telefondu 3310. 3310i sevdasına satmıştım kendisini. Motorola hayranlığım ise VIP modeli ile başlamıştı, dönemine göre çok iyi ve farklı özellikleri vardı. Bu hayranlık Razr V3 ile devam etmişti. Bence unutulan modellerden bazıları da 5110(Slim batarya ve antenini çıkarıp yerine vida benzeri bir aparat takmıştım ki çoğu kişi de yapmıştı.), A1018 telefonumun dilini hala bilmediğim bir dile çevirmiştim daha sonra düzeltemedim ve aynı telefona sahip bir arkadaşımın ev telefonunda yönlendirmesiyle Türkçe dilini yeniden seçebilmiştim, Panasonic GD70, Panasonic GD55(Askerlerin vazgeçilmeziydi, sigara paketine sığma özelliği ile. Gerçi şimdilerde o eski sertlik kalmamış. (= ), ve N-GAGE(Mobil oyunculuğun zirvesiydi zamanında.). Unutmadan DH tarihinin en iyi videosuydu benim için. Teşekkürler.(=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesse James -- 15 Ocak 2013; 22:05:02 >

• RAZR V3, MPx220 ve E398 im durur hala

Realgs arkadas cok dogru yazmis. Cihazlarin kralini her zaman Motorola yapmistir. Hicbir cihaz StarTac, RAZR, MPx200, E398 gibi doneminde iz birakamamistir. Hele ki MPx serisi... Simdiyse olaganustu 3300 mah bataryasiyla sinifinin en incesi, Android de batarya devrimi yapan RAZR Maxx ile yola devam ediyorum

• Nokia reklamı üzerine kurulu bir video olmuş. Araya sony ericssoon serpiştirilmiş. Panasonic g500 ve g600 nasıl bu listede olmaz aklım almıyor. telefonda ses kayıt özelliği vardı :D dünyadada çok satmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

1.hariç listeyi onaylıyorum

ne reklamlar varmış abi pefff

ve

nokia vaktiyle ortalığı kasıp kavurmuş resmen

cidden hocam ne orjinal ve hoş reklamlar varmış aslında..sonyericsson'nun trende ki reklamı efsane ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 16 Ocak 2013; 1:33:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talk2MyHand

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 16 Ocak 2013; 1:32:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbloodedman

Yıllar geçmiş, büyümüşüz. Bu video bana çocukluğumu hatırlattı. Telefonları gördükçe aklıma ne günler ne maceralar geldi. Lisede aşık olduğum kızı hatırladım:P Teşekkürler video için :)
    Bunların dışında zamanın Alcatel, Bosh, ga628 gibi takozları vardı. Millet 3210 kullanırken ga628 im vardı 3 saat bekleme 15 dk konuşma süresi olan :D Hey gidi günler hey:) Nokia 1611 vardı simkartı çip olarak değil tüm kart olarak takılan :D

aynen hocam ya bu ne telefondu öle fax makinası gibi :D kartı komple sokuyordun :D

• Benim için t28 ve nokia 8210 unutulmaz. Ondan sonra gözüm gibi baktigim 7210 i vardı mürdüm eriği renginde ah eski günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catharacta Skua -- 16 Ocak 2013; 2:26:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qx5

Bu telefonu muhabbet hattı ile gazetenin biri veriyordu :)

Sabah'tı sanırım. Anneme almıştık.
  • İlk telefonum Nokia 3510i'idi. Hiç unutmuyorum. Ah ah ne güzel zamanlardı ya.

• Elinde Sağlam 8910 olan var mı?
  • ilk telefonum ericson gh337 idi sene 1997 ben ericson hastasıydım daha sonra 388 688 888 serilerine geçmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Panasonic G600 ile Nokia 6310 un olmadığı listeye efsaneler listesi demem ben. :D

aynen özelliklede panasonic g 600 yoksa efsane listesi olmaz (ap ayrı)http://www.youtube.com/watch?v=rTRV_ItJI5A

• o zamanlar 30 yaşındaydım ,ilk tlf num ERİCSSON 628 di 1997 de 1000 mark civarına almıştım ,ilk operatörde telsimdi hattıda telefonun yarı fiyatı gibi birşeye almıştım ne günlerdi,telle konuşurken herkes bakardı ,bugün en pahalı telde öyle hava yok
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.