Şimdi Ara

Efsane Telefonlar 'Gelmiş geçmiş en unutulmaz 10 telefon' video (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
16
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel video ellerinize sağlık. Belli bir yaşa gelmiş olanlar için duygusal bir video. Yalnız günümüz telefonları için, videonun sonlarına doğru söylenen, "pantolon cebimizde varlığını unutabileceğimiz türden" oldukları ifadesine katılamıyorum. 5 inç'lik telefonlar pantolon cebinde unutulabilecek gibi değiller. :)

• 10 yıldır teknolojiyi çok yakından takip eden biri olarak. Listede
    Panasonic GD90
    Nokia 3650 (ilk hafıza kartlı ve video çeken telefon ,3d oyun destekliilk cihazlardan, ve bluetooth ile 4 kişiye kadar oyun oynanabiliyordu)
    Motorola mpx220
    Nokia 5110
    Nokia N-Gage (şimdidin el konsollarının babasıdır)
    ve
    Siemens S55 yada C65.... şimdinin sistemi bunlardada vardı, zip bile arşivliyodn, dosya uzantıları, uygulama kurulumu, 3d oyun desteği devrimlerini açan telefonlardandı
  • Şu zamana kadar envai çeşit onlarca telefon kullandım ama cep telefonuyla ilk tanışmam 1995 yazına dayanır (ericsson 337).Cep telefonundan evvel evdeki telsiz telefonu alıp aşağıdaki pasaja iner sağı solu arardım hava atmak için 95 yılında amcam bir gün köpeği gezdirmek için bize verdiğinde "alın sizi ararım" diyerek elimize bu telefonu tutuşturmuştu kuzenimle beraber... Bütün sahili, telefonu herkese göstererek havalı havalı yürümüştük, hatta arama olmasa bile konuşuyormuş gibi yapıyorduk

Bunların dışında farklı farklı zamanlarda ericsson p800, ericsson t28, nokia 3210 (kuzenim almıştı sırf kurcalamak için uyumasını bekliyordum hıyarın) sahibi olmayı çok istemiştim. Nokia 8210 'u ilk çıkarttığında orta son sınıfta mezuniyet balosuna bir tane çocuk getirip tabağa diklemesine koymuş ve çaldırmıştı. Telefon titrerken tabakta kendi etrafında dönüyordu ve biz bunu gözümüz faltaşı gibi açık izliyorduk.

Lise yıllarımda panasonic hastalığı başladı bende. Bütün serilerini aldım (hala ikinci el kullanıyordum)

Gidip bayiden sıfır olarak gerile gerile aldığım ilk telefon nokia 6230 'dur. Bu telefonu görüp benimle çıkan kız vardı ya Yeşilyurt 'ta gprs ten internete girdiğimde resmen ömrümün mağara devrinden başka bir devre geçiş yapmıştım. 6230 'dan sonra bütün telefonlarımı sıfır aldım. İçlerinden 6600 'ı çok sevmiştim.

O zamandan bu zamana onlarca telefon değiştirdim belki uzun uzun yazmanın alemi yok. Şimdi note 2 kullanıyorum bakalım bu telefona kaç sene sonra bakıp "vay arkadaş bu takozu bile kullanmışım zamanında" diyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozo Luluk -- 15 Ocak 2013; 15:15:33 >

• 2000 yılında nokia 3210 ilk telefonumdu.. 5110 hayali kurarken bir yerden uygun fiyata ikinci el olarak almıştım.. baya havalıydı..

devam eden süreçte;
    3310
    t11
    5210
    1110
    n95
    n82
    iphone
    2730
    iphone 4
    desire s
    one s

tabi arada hatırlamadıklarımad vardır
  • Geçmişe bir yolculuk yaşadım resmen, Ellerinize sağlık mükemmel bir çalışma olmuş. T28 bu telefonlar içerisinde bende çok ayrı bir yere sahip. Eğer temiz bir tane bulursam iphone numun yanında keyifle kullanmak istediğim bir model oldu hep.
  • 3310 vazgeçilmezim.d
  • Çok eğlenceli bir videoydu. Elinize sağlık
  • telefonların çoğunu kullanma fırsatım oldu güzel inceleme maziyi hatırladım çok teşekkür ederim Mesut Çevik
  • geçmiş nokianın beyler :D

• nokia 3200, nokia 7110 ve motorola v3 haricinde hepsini kullandım. Efsane telefonum "Siemens SX1" oldu yaptığım modifikasyonlar overclocklar custom romlar çok zevk vermişti. İlk başta garipsense de SX1'imi kullanırken 6600'dan çok daha hızlı mesaj yazıyordum.
  • yaratmaktan bahsediyorsun mesut abi yaratsana bişey göreyim artık sakız gibi herkez yaratıcıyım diyor yeter artık imansızsanız söyleyinde bilelim ne yaratıyorsunuz ağızdan cıkan kelimelere dikkat edin

• Mesut Bey harika bir video olmuş.Nokia 3210-8210 aldı beni eskilere götürdü.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_TS26 -- 15 Ocak 2013; 18:18:48 >
  • kavga cıkar diye iphone u eklememişler sanırım

ngage ve ericsson modellerinde de olmalıydı liste de...

yine de güzel olmuş...
  • ülkemizde gsm macerası 1998 değil 1995 te başlar. video da 1998 denmiş. 1995 te ilk telefonum ericssson gh337 idi.

• Razr V3 süperdi valla.
  • Bu telefon nasıl atlandı efsane olmuş bir telefondu bende gd70 halen duruyor. 99 yılında 200 liraya alınmıştı. aldıktan 1 ay sonra gd90 çıkmıştı ufacık bir telefondu.

• quote:

Orijinalden alıntı: biggame

yaratmaktan bahsediyorsun mesut abi yaratsana bişey göreyim artık sakız gibi herkez yaratıcıyım diyor yeter artık imansızsanız söyleyinde bilelim ne yaratıyorsunuz ağızdan cıkan kelimelere dikkat edin

Provakatör detected!

• İlk telefonumu 1998 yılında satın almıştım. Kenwood Em608. O dönemler herşey farklıydı. Telefon fiyatının dörtte biri fiyata hat satın aldığımız dönemler. Kızılötesi diye birşeyin telefonundaki varlığıyla hava atılıp , ne işe yaradığının bilinmediği dönemlerdi. Seyyar satıcılar besteleyici için nota kitapçıkları vs. satarlardı. Resim düzenleyicilerden logo yapılırdı. Star gazetesi kuponla Nokia 5110 satıyordu

Yaz yaz bitmez. O günleri şu an gerçek anlamda çok özlüyorum...

Ben telefonu 98 de satın aldıktan bir müddet sonra Panasonic Gd90 ı görmüştüm. Ekran renkleri değişiyordu. Turuncu , mavi , yeşil , sarı vs. Çok hafifti. O kadar beğenmiştim ki ... Akrabalarım da vs. vardı ama alıp kullanmak nasip olmadı. Samsungun kapaklı modelleri de o dönemler kısa süre de olsa popüler olmuşlardı. Prestij telefonu olarak... Sonra uzun süre piyasadan çekildi Samsung.

Nokia 3210 çıktığında bir adet satın almıştım. Antensiz olması sebebiyle efsane modeldi. Aynı dönemden bir diğer efsane de Ericsson T28 dir. T10 daha kaba , daha kalın bir modeldi. T28 çok zarif bir telefondu. Motorola cephesinde de Startac vardı.

Nokia 8210 u ilk reklamlarda görmüştüm. Ve ilk canlı buluşmamız da yine o dönemler takıldığımız internet cafenin sahibinin bir adet kendisine satın almasıyla olmuştu. Aşık olmuştum resmen telefona... Ciddi anlamda pahalı bir modeldi. O dönem ki fiyatlarıyla alabilmemin imkanı yoktu. Daha sonra satın alıp kullandım ama telefonun telefon olduğu dönemlerde değil. Birkaç sene sonra...

8210 çıktıktan bir süre sonra efsane bir telefonun daha varlığından söz ediliyordu ama ne gören vardı , ne bilen... Tuşları gümüşmüş , telefonculara vs. tamire bırakıldığında çok dikkatli olunmalıymış. Tuş takımını çalıyorlarmış falan diye dedikoduları dolanırdı ortalıkta. Bu model de Nokia 8850 modeliydi. 8210 dan bile çok çok daha pahalı bir modeldi. Uzun seneler internet dışında hiçbir yerde de görmedim. Hatta şimdi şöyle düşünüyorum da galiba kullanan kimseyi de görmedim

Dahili kameralı olarak gördüğüm ilk telefon 7650 dir. 6600 sa efsanedir. Bu modelden sonra uzun süre açıkçası beni çok etkileyen bir model söz konusu olmadı taa ki Sony Ericsson K750 çıkana kadar. K750 alamadım ancak w810i ye yetişebildim. w810i de yakın dönemin efsanelerindendir.

Şu an bir Galaxy s3 , bir de İphone 5 sahibiyim. O dönemler de Panasonic Gd90 , 8210 sahibi olabilmenin vereceği mutluluğu ikisi de vermedi , veremezde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thejollyjoker -- 15 Ocak 2013; 20:58:26 >

• Alın size minik efsanelerimHepsi ilk günkü gibi çalışıyor.7650 vardı sattığıma bin pişman oldum.Keşke dursaydı.

• bu arada ilk telefonum buydu.bosch 509 30 kupona gazeteden almıştım.arkadaşlar o zaman motorola kullanıyordu.bazılarında ise ericsson gf768 vardı.asıl efsane bunlar.panasonic gd90,gd92,T10,T18,T28vsvs bir de takoz ericsson gh688 ve 888 vardı unutmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 15 Ocak 2013; 20:07:38 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.