Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dogansc

çok iyidir abi, ama diyet ve spor yapıyorum 2 aydır baya bikestim yemeyi o yüzden çeneme vurdu biraz.

ye ye can boğazdan gelir...
    Sınava girdim diye 329. döneme yazmışsın
  • arada bazen karıştırıyorum abi idare edecen artık
  • Senelerdir ara ara değişik şekillerde askerlikle ilgili rüyalar görüyorum, ilk kez farklı bir rüya gördüm.

Zaman zaman gördüğüm rüya şu şekildeydi;

Rüyamda, doğuda Asteğmen olarak vatani görevimi yapmaktayım. Bir intikal sırasında çatışmaya giriyoruz, askerlerimin arasına bir bomba atıyorlar. Fark edip hepsine kaçın diye bağırmaya başlıyorum, baktım çoğu kişiyi şehit vereceğiz, bende bombanın üstüne kapaklanıyorum, gidin buradan diye bağırıyorum askerlerime... Elbette bu esnada bomba patlıyor ve rüyanın o andan sonrası kapkaranlık…

Bu rüyayı ara ara görüyordum, ama sonu hep aynı bitiyor. Mesela bir sonraki rüyamda “Ben bunu yaşamıştım, biliyorum.” diyorum, ama yine yapacak bir şey bulamayıp kendimi feda ediyorum.

Bu gece gördüğüm rüya ise biraz komikti…

Askerlik günüm gelip çatıyor, forumlardan iyice okumuştum, sanırım oradan aklımda kaldı rüyamın çoğu kısımları...

Sabahleyin otomobille sınav yerine doğru gidiyorum, içeriye park ediyorum ve usta askerler diyorlar bugün askerliğin başladı, eşyalarına, arabana vs. el koyuyoruz. İyi diyorum, nasıl olsa 1 ay sonra yemin töreni var, geri alır ve götürürüm. Arabanın anahtarlarını, eşyalarımı falan teslim ediyorum, bana hemen asker kıyafetlerimi veriyorlar giyiyorum. Ardından bir grup insanlar birlikte bina içine götürülüyorum.

Ama bina içinde neredeyse her köşe başında nöbet tutan askerler var. Meğerse bu askerler gidecekmiş, yerlerine biz geçeceğiz. Herkes gözüne kestirdiği bir askerin yanına gidiyor, tekmilini veriyor ve askerlik değişimini yapıyor. Onlarında son görevi bize askerlik kurallarını ve bilmediklerimizi öğretmek, ardından yer değiştireceğiz, onlarda terhis olacak…

Neyse gidiyorum gözüme kestirdiğim bir askerin yanına, veriyorum tekmilimi, arkadaş başlıyor hemen bana lazım olacakları anlatmaya… Ama işte ben forumlardan okudum ya, biliyorum her şeyi… Neyse diyorum anlatsın bari görevi nede olsa… Ne alaka bilmem ama bana bankamatikten nasıl para çekileceğini falan gösteriyor, aklımda para mevzuları yoktu, nerden rüyama girdi bilmiyorum.

Bu kısımları görürken alarm çaldı uyandım. Ağzımın suları akıyodu, normalde çok yorgunken olur bu, daha rüyada pestilim çıktı galiba...

Hayırlara gitsin… İyiden iyiye askerlik heyecanı sarmaya başladı.
  • hayatimdaki tum sayilarda hep 31 bir sekilde karsima cikmistir, okul numaralari , vss..... askerlikte bile karsima cikti 331 . donem bizi bekle......
  • 331 kardeşliği 1 ağustostan önce bişey yapmak gerekiyormu tecil kaldırmak felan yoksa 1 ağustosa kadar yatışmı???
  • bir de son basvuru tarihi ne zaman? Agustos celbi icin dolmustur, kısa doneme cıkması zor deniyordu.. zora sokmadan tecil bozdurulabilecek son tarhi nedir :)

quote:

Orjinalden alıntı: erkanerler

331 kardeşliği 1 ağustostan önce bişey yapmak gerekiyormu tecil kaldırmak felan yoksa 1 ağustosa kadar yatışmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigboss27

325 efsanesini geçmek oyle kolay değil

en az 100 kişi fark attık =) hala efsane diyorsunuz 325'e ...daha siteniz bile yok

www.kral327.com
  • arkadaşlar 1 ağustostan önce tecil kaldırma gibi bişey yapmamıza gerek varmı??
  • tüh tüh 331 kere maşallah
  • quote:

arkadaşlar 1 ağustostan önce tecil kaldırma gibi bişey yapmamıza gerek varmı??

evet bunu bende merak ediyorum .... yardım lütfennnn
  • arkadaşlar yaa napacaz bu yaz.6 ay beklicez mecburen:S
  • ben de bu aralıkta gitmek istiyorum, neler yapmam gerekir okul bitti bu sene ve biran önce gitmek istiyorum. ne zaman başvurulur, nasıl başvurulur. bu bilgileri bana aktarabilirmisiniz nette araştırdım hiç bişey anlamadim.
  • Askerliğe 166 gün kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Au

Senelerdir ara ara değişik şekillerde askerlikle ilgili rüyalar görüyorum, ilk kez farklı bir rüya gördüm.

Zaman zaman gördüğüm rüya şu şekildeydi;

Rüyamda, doğuda Asteğmen olarak vatani görevimi yapmaktayım. Bir intikal sırasında çatışmaya giriyoruz, askerlerimin arasına bir bomba atıyorlar. Fark edip hepsine kaçın diye bağırmaya başlıyorum, baktım çoğu kişiyi şehit vereceğiz, bende bombanın üstüne kapaklanıyorum, gidin buradan diye bağırıyorum askerlerime... Elbette bu esnada bomba patlıyor ve rüyanın o andan sonrası kapkaranlık…

Bu rüyayı ara ara görüyordum, ama sonu hep aynı bitiyor. Mesela bir sonraki rüyamda “Ben bunu yaşamıştım, biliyorum.” diyorum, ama yine yapacak bir şey bulamayıp kendimi feda ediyorum.

Bu gece gördüğüm rüya ise biraz komikti…

Askerlik günüm gelip çatıyor, forumlardan iyice okumuştum, sanırım oradan aklımda kaldı rüyamın çoğu kısımları...

Sabahleyin otomobille sınav yerine doğru gidiyorum, içeriye park ediyorum ve usta askerler diyorlar bugün askerliğin başladı, eşyalarına, arabana vs. el koyuyoruz. İyi diyorum, nasıl olsa 1 ay sonra yemin töreni var, geri alır ve götürürüm. Arabanın anahtarlarını, eşyalarımı falan teslim ediyorum, bana hemen asker kıyafetlerimi veriyorlar giyiyorum. Ardından bir grup insanlar birlikte bina içine götürülüyorum.

Ama bina içinde neredeyse her köşe başında nöbet tutan askerler var. Meğerse bu askerler gidecekmiş, yerlerine biz geçeceğiz. Herkes gözüne kestirdiği bir askerin yanına gidiyor, tekmilini veriyor ve askerlik değişimini yapıyor. Onlarında son görevi bize askerlik kurallarını ve bilmediklerimizi öğretmek, ardından yer değiştireceğiz, onlarda terhis olacak…

Neyse gidiyorum gözüme kestirdiğim bir askerin yanına, veriyorum tekmilimi, arkadaş başlıyor hemen bana lazım olacakları anlatmaya… Ama işte ben forumlardan okudum ya, biliyorum her şeyi… Neyse diyorum anlatsın bari görevi nede olsa… Ne alaka bilmem ama bana bankamatikten nasıl para çekileceğini falan gösteriyor, aklımda para mevzuları yoktu, nerden rüyama girdi bilmiyorum.

Bu kısımları görürken alarm çaldı uyandım. Ağzımın suları akıyodu, normalde çok yorgunken olur bu, daha rüyada pestilim çıktı galiba...

Hayırlara gitsin… İyiden iyiye askerlik heyecanı sarmaya başladı.

Sakin olmaya çalış akşamları uyumadan antidepresan kullan 1 tane 1 aya kadar rahatlarsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gece ve düşler

quote:

arkadaşlar 1 ağustostan önce tecil kaldırma gibi bişey yapmamıza gerek varmı??

evet bunu bende merak ediyorum .... yardım lütfennnn

gerekli bilgileri ben yazmıştım ama cevaplar asal'ın sitesinde var ama isterseniz tekrardan yazarımmm..
  • KİMLER YEDEK SUBAY ADAY ADAYI OLUR ?

a. Yurt içinde dört yıl veya daha fazla süreli fakülte, akademi, yüksek okul ve enstitüleri bitirenler,

b. Yurt dışında yüksek öğrenim kurumlarını bitiren ve bu öğrenimlerinin en az dört yıllık yüksek öğrenime eşdeğer olduğuna dair lisans denkliği YÖK. Başkanlığınca onananlar,

c. Yapılacak sağlık muayenesinde “Sağlam veya Askerliğe Elverişlidir.” kararı verilenler,

ç. Türk Silahlı Kuvvetlerinde subaylıktan çıkarılmayı gerektirecek şekilde bir mahkûmiyeti olmayanların, yedek subay aday adayı olarak askerlik kararları alınır.

d. Erbaş veya er olarak askerlik görevini yapmakta iken, yukarıda a ve b fıkralarında bahsedilen okulları bitirenler istekleri halinde, geçici terhis edilerek yedek subay aday adayı statüsüne geçirilirler.
  • YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR?

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

(1) Dilekçe, (As. Ş. Bşk.na hitaben) (Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1)

(2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

(3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi,

(4) 8 Adet vesikalık fotoğraf,

b. Askerlik kararınızın alınması esnasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için, varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

c. Askerlik kararı aldırmak üzere, askerlik şubesine davet edildiğinizde; hapis (Tutuklu), hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar durumunuzla ilgili belgeleri bulunduğunuz yerdeki konsolosluk aracılığıyla askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

ç. Askerlik şubesine son yoklama için davet edildiği halde, o yılın 31 EKİM tarihine kadar askerlik kararını aldırmayanlar veya mazeret belgelerini göndermeyenler, yoklama kaçağı suçundan para cezasına çarptırılırlar. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi halinde, askerî mahkemelerde yargılanırlar. Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi halinde, yedek subaylık hakkını kaybedebilirsiniz.

d. Askerlik kararını yabancı askerlik şubesinden aldıracak olanların yukarıda sayılan belgelerden birer tane fazla getirmesi gereklidir.

YURT DIŞINDAN:

a. Askerlik kararını yurt dışından aldıracak olanların aşağıdaki belgelerle birlikte T.C. Elçilik veya Konsolosluklarına müracaat etmeleri gereklidir.

(1) Dilekçe,

(2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

(3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi,

(4) 8 Adet vesikalık fotoğraf,

b. Yurt dışında yüksek okul bitirenler için; yukarıdaki belgelere ilave olarak, YÖK. tarafından düzenlenecek dört yıl ve daha fazla süreli lisans eğitimi gördüğüne dair denklik belgesi ve diploma Türkçe tercümesi aslı (Türkçe tercüme noter veya konsoloslukça onaylı olmalıdır) ile bu belgelerin üçer adet fotokopisi gereklidir.

c. Askerlik kararı aldırmak üzere müracaat eden vatandaşlarımızın belgeleri, T.C. Konsolosluklarımız tarafından yerli askerlik şubelerine, askerlik şubelerince de hazırlanan askerlik durum belgeleri yine konsolosluklarımız aracılığı ile ilgililere gönderilmektedir. Askerlik durum belgenizin şubenizden gelip gelmediğini bir ay sonra konsolosluğunuzdan takip ediniz. Zira bu belgede, silâh altına alınacağınız tarih belirtilmektedir. Kendinizi ve işlerinizi askerlik görevi için hazırlamak açısından bu tarihe ihtiyacınız olacağı düşünülmektedir.

ç. Yurt dışında sağlık muayenesini yaptıranlardan “Askerliğe Elverişli Değildir.” kararı verilenlerin sağlık raporları, MSB. Sağlık Dairesi Başkanlığınca onaylanır ve bu onay sonucuna göre haklarında işlem yapılır.
  • ASKERLİK DURUM BELGESİ NEDİR ?

a. Askerlik kararı alınan her yedek subay aday adayına askerlik şubeleri tarafından verilen ve ilgilinin; kimlik, öğrenim, yoklama, grup numarası ve sevke tâbi olduğu celp dönemi vb. gibi askerlikle ilgili bilgilerini içeren bir belgedir. (Örnek Belge için Bkz.: EK-2)

b. Askerlik durum belgesi, ilgililerin;

(1)Silâhaltına alınacağı tarihe kadar bir işte çalışmaları,

(2)Lisansüstü eğitim yapmak için üniversitelere sunulması,

(3)Kişilerin silâhaltına alınacağı tarihin kendilerine tebliğ amacıyla, askerlik kararı alındığında veya daha sonra ihtiyaç duyulduğunda verilebilmektedir. Bu belge daha sonra çoğaltılarak kullanılabilir.

c. Yedek subay aday adaylarının grup numaralarına göre, kesin olarak hangi celpte silâh altına alınacakları, kayıtlı oldukları askerlik şubelerinden öğrenilebilir.

ç. Askerlik durum belgesi, gereksinim duyulması halinde yeniden, yerli veya yabancı askerlik şubelerinden müracaatla alınabilir. Ancak bakaya durumunda olanlara (Mahkemesi devam edenler dahil) askerlik durum belgesi verilmez. Bunlara sadece sevke tabi olduğu dönemi gösterir bakaya durum belgesi verilir. (Örnek Bakaya Durum Belgesi Bkz.EK-3)
  • GRUP NUMARASI NEDİR?

a. Askerlik kararı alınan her yedek subay aday adayına, kararı alan askerlik şubesi tarafından, sağlık muayenesinin yapıldığı yıl ile ayın rakamından oluşan “Grup no” verilir.

b. Grup numarası, yedek subay aday adaylarının, Silâhlı Kuvvetlerimizin ihtiyacına göre hangi celp döneminde silâh altına alınacaklarının plânlanmasında kullanılır. Başka bir ifadeyle; yedek subay aday adayları, grup numaralarına göre sırayla silâh altına alınmaktadır. Grup numarası askerlik durum belgesinde yazılıdır.

c. Askerlik kararı alınan bir yedek subay aday adayının grup numarası şu esaslara göre verilir.

(1) Yurt içinde sağlık muayeneleri yapılan yükümlülerin, muayene oldukları yıl ile sağlık muayenelerinin yapıldığı ayın, rakam olarak yazılmasıyla oluşur.

(2) Askerliklerine karar aldırmak üzere, yurt dışından müracaat eden yükümlülerin grup numaraları ise;

(a) Askerliğe elverişli olanların son yoklama formunun tanzim tarihi,

(b) Son yoklama formunda tarih olmayanların, son yoklama evrakının askerlik şubesine gönderildiği yazı tarihi,

(c) Son yoklama formları, Millî Savunma Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanlığınca “Askerliğe elverişlidir” veya “Yurda dönüşte bir asker hastahanesinde muayenesi uygundur” vb. şekilde onaylananların rapor onay tarihine göre verilir.

(ç) Raporu, “Yurda dönüşte bir asker hastahanesinde muayenesi uygundur” şeklinde onaylananların daha sonra yurda dönüşlerinde mutlaka bir asker hastahanesinde sağlık muayeneleri yaptırılır.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.