Merhaba, 3 aydır eft ile borç gönderdiğim kişi sürekli erteliyor. " Söz diğer ay ödeyeceğim " tarzında yazıyor. Borç istemesinden dahil bütün görüşmeler sms ve whatsapp üzerinden yazılı olarak gerçekleşti. Sesli bir diyalog geçmedi yani bütün konuşmalar sms ve whatsapp üzerinden gerçekleşti. EFT Açıklama kısmına "Borç" yazıp miktarı göndermiştim. Bu konuda nasıl dava açabilirim, örnek dilekçe var mı? Avukat için maalesef bir bütçem yok olsaydı kesinlikle bir avukatla çalışırdım. Bilirkişi olarak sizce bu davayı açarsam kazanma ihtimalim yüksek mi, avukatsız olarak bu davada haklı çıkar mıyım? Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
EFT ile gönderdiğim borç için dava açabilir miyim ?
-
-
İcra takibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlamsız icra takibi
Uyap Vatandaş portal üzerinden e imza veya mobil imza ile başlatabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim.
Dilekçeyi adliyeye teslim ederek başlatabilir miyim ?
Ortalama davayı başlatmak için ne kadar harç ödemem gerekir?
-
Dava değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dava değil doğrudan icra takibi yapacaksınız. Peşin harç alacak tutarının binde 5'i oranında alınır. Alacağınız 20-25 Bin TL civarı ise diğer harçlar ve tebligat ücretleri vs ortalama 500-600 TL ile çıkarsınız işin içinden.
-
Rica ederim dava değil ilamsız icra takibi olacak. Ödemeyle ilgili bir üstte forum arkadaşımız bilgi vermiş.
-
Teşekkür ederim.
Peki icra takibini nasıl başlatabilirim dilekçeyi yine adliyeye mi teslim etmem gerekiyor. Dilekçenin başlığı nasıl olmalıdır ?
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_tozi -- 16 Ağustos 2023; 9:57:21 > -
Başlığı ilgili bağlı olduğunuz (ikametinizin bağlı olduğu icra dairesi) icra dairesinin ismi.
İlamsız icra takibini uyap vatandaş portaldan mobil imza ve e imza ile başlatabilirsiniz ama bende yok diyorsanız adliyeye gitmelisiniz. Örnek dilekçeleri internette bulursunuz.
-
Anladım hocam çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.
-
Rica ederim. Mobil imza alın operatörünüz üzerinden oradan takibi açıp dosyayı takip edebilirsiniz UYAP vatandaş üzerinden. Uyap vatandaşta dosya takip e devletle olurken, dosya açma işlemleri e imza veya mobil imza gerektirir.
-
Üzerime kayıtlı bir hat yok hocam, olsa hemen yapardım işlemleri :)
-
Hocam öyleyse yapılacak olan tek bir şey var, adliye yolu gözüküyor.
-
Evet hocam, e imza olsaydı kolayca yapmış olurdum :)
-
Sağlık olsun hocam. Adliye yakındır inşallah size bu sıcaklarda zor valla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X