Şimdi Ara

Eg Kasa (Yumurta Kasa) Honda Civic Si almaya karar verdim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakında bir araba almayı düşünüyorum. Aslında aklımdaki araba CRX idi. Fakat kafama yatan istediğim ayarda bir CRX bulamıyorum.
    Ayriyeten görünüm olarak; CRX daha hırçın olsa da Civic Si'ın görünümünün daha modern olduğu kanısındayım. Ve çok daha az bir makyajla sade ve hırçın bir görünüme bürünebildiğini farkettim.

Si ile ilgili birçok başlık okudum. Fakat yine de ikinci el Si alırken; Si konusunda tecrübeli kullanıcıların görüşlerini almadan kendi başıma karar vermek istemiyorum.

• Öncelikle kafama takılan emin olmadığım şeylerden bahsedeceğim ve sonra da internette bulduğum bazı arabalar hakkında yorumlarınızı bekleyeceğim.

- Si'lar ve CRX'te tamamen aynı motor mu kullanılmakta? Yani D16A seri kodlu motor ikisinde de aynı mı?

- Si'ların kronik problemleri nelerdir?

- Alırken özellikle dikkat etmem gereken ayrıntıları neler olmalıdır?

- Yıl olarak 92 - 93 model düşünüyorum. Bu doğru bir seçim midir?

- Bir arabanın orijinal 93 Si olduğundan nasıl emin olabilirim?

Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler...

Edit: Manuel vitesli, LPG takılmamış, Hatchback olan Si'larla ilgileniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 8 Eylül 2009; 10:04:25 >
  • ingilizce öğretmenleri hemen atlarlar şimdi:

yımırta eg değil egg diye yazılır şeklinde

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

ingilizce öğretmenleri hemen atlarlar şimdi:

yımırta eg değil egg diye yazılır şeklinde

Bahsettiğimiz araba 16 senelik. Ozamanlar 'egg' mi vardı? Nerede o bolluk.
    Bir de ben zaten ekonomik birşey arıyorum, Tek 'g'li Öyle ısrafa gerek yok.

İngilizce öğretmenlerini bilmem ama Türkçe öğretmenleri, 'yımırta'ya ve özel ismi niye küçük yazdın diye ("ingilizce") atlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 8 Eylül 2009; 18:40:45 >

• N'oldu yahu?
    Yumurta kasalar rağbet görmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuu_sh

N'oldu yahu?
    Yumurta kasalar rağbet görmedi mi?

Aga burda hep zengün hondacılarız biz.En fakürümüzde akkord var.Ondan bilmeyük biz Egg miş falan.

Şaka bi yana, bilmiyoh hacu

• Ozaman hep beraber öğreniriz

Haftasonu bir tane Si gelecek. Arabayı deneyeceğim; fakat nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlaşılan donanimhaber araba konusunda; teknoloji konusunda olduğu kadar başarılı bir site değil.

Aradığımı bulmak için kendimi Honda'cıların forumlarına bıraktım.
  • bende si var.yazılarımda var anlattım.
    civic si olup olmadığını en başta ruhsattan anlarsın.92-94 arası çıktı bu arabalar.94 modelinede bakabilirsin fiyatları modele değilde temizliğine göre değişiyor.16-18 yaş pek farketmiyor.
    Si motor kodunu yazmışsın crx te aynı koda sahip.
    Bu kasada birde ex ler var.1500cc hacminde karbüratörlü 90 hp.Buna bakma derim.1600 cc. pgmf-i enjeksiyonlu dohc motorlu 130 hp lik si ye bak derim.
    motor dışında dışardan en rahat arka frenden anlarsın.kampana olanlar ex, disk olanlar si.
    Temizini bulduysan tavsiye ederim.parçalar yansanayide ucuz.herparçası bulunuyor. rolanti valfi hariç :)
    ben arıyorum bulamıyorum.orjinali 900 lira gibi bir rakam.elinde temiz olan varsa bakabilirim.
    genel olarak temiz bir si mutlaka memnun eder sahibini.ekonomi,performans ve güç...
  • Merhaba, bence hem temiz hemde ucuz HONDA yok!, ucuz ise vardır bir hikmeti deyip iyi araştırmanı tavsiye ederim, çoğu kişi bu eski arabaları ölmeden bir canlandırıcı verip satıyor..
  • arkadaşlar honda aldım ama sankı yanlıs aldım.aldım arac honda si ama arka fırenler kanpana .dohc motor.4 diks fıren olanlar mı si.ama gecen arkadasımla kalkıs yaptık kafa kafaya gıtdı.ben anlamıyorum okadar yorumlara bakıyorum cözemedim.aracım enjeklsiyonlu. gıdısı süper gazda 180 buldum ve ama gazda tat vermıyor. BIR YARDIMCI OLUN ARAC DOGRUMU YANLISMI PARAMIZ CÖPE GITMESIN
  • Oncelikle aracınız hayırlı olsun.Honda adamı üzmez.

aracın arka frenlerinin disk veya kampana olup olmadıgı hakkında bi bilgim yok.fakat bulundugunuz yerde aracı honda servisine götürün aracın motorunu ve istediginiz bilgileri verirler.arabanın si olup olmadıgını kendinizde anlaybilirsiniz.motora bakın eger karburatorlu değilse si dir.

aracı bikaç ustayada kontrol ettirmeyi unutmayın.
  • İlk sanal hediyen benden

• Boş koli bir halta yaramaz,

Eg Kasa (Yumurta Kasa) Honda Civic Si almaya karar verdim. Eg Kasa (Yumurta Kasa) Honda Civic Si almaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 5 Ocak 2010; 23:35:42 >

• Viyol o viyol
  • ilk arabam bu aractan olacak yas 22 saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.