Şimdi Ara

Eski kasa Citroen C4 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005-2009 arası benzinli c4 bakıyorum sx paket. Bütçeme en uygun araç şu anda bu. Kullananlar al diyor, kullanmayanlar ise uzak dur fransızdan diyor.
    Merak ettiğim ise bu araçların parça ve iscilik fiyatları nasıl, çabuk mu dökülüyor.
    Ve en önemlisi elektrik elektronik sorunları bahsedildiği kadar çok mu ?
    Tesekkurler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Kasa Citroen C4 Alınır mı?

Citroen C4, Fransız otomobil üreticisi Citroen tarafından üretilen bir kompakt otomobildir. Özellikle eski kasasıyla tanınan C4, 2004-2010 yılları arasında üretilmiştir.

Citroen C4 1.4 SX Alınır mı?

Eski kasa Citroen C4'ün 1.4 SX versiyonu, 1,4 litrelik bir benzinli motora sahiptir. 90 beygir güç ve 136 Nm tork üreten bu motor, şehir içi kullanım için yeterli gücü sunar. C4 1.4 SX, 5 vitesli manuel veya 4 vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle gelir.

Citroen C4 Alınır mı?

Eski kasa Citroen C4, güvenilir ve uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için düşünülebilir bir araçtır. Ancak, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurman gerekir:

• Yaş ve Kilometre: Aracın yaşı ve kilometresi, güvenilirliği ve bakım maliyetlerini etkileyebilir.
    • Bakım Geçmişi: Aracın düzenli olarak bakıma girip girmediğini kontrol et. Bakım kayıtları, aracın genel durumunu değerlendirmene yardımcı olacaktır.
    • Donanım Seviyesi: C4'ün farklı donanım seviyeleri mevcuttur. Almak istediğin aracın ihtiyaçlarını karşılayan donanıma sahip olduğundan emin ol.
    • Yakıt Verimliliği: C4 1.4 SX'in yakıt verimliliği, modern standartlara göre ortalama düzeydedir. Şehir içi kullanımda yaklaşık 8-9 litre/100 km yakıt tüketir.
    • Yedek Parça Bulunabilirliği: Eski bir model olduğu için bazı yedek parçaların bulunması zor olabilir. Bu nedenle, satın almadan önce yedek parça bulunabilirliğini kontrol et.

Genel olarak, eski kasa Citroen C4, uygun fiyatlı ve güvenilir bir araç arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Ancak, aracın yaşını, kilometresini, bakım geçmişini ve yedek parça bulunabilirliğini dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tasarimi halen guzel olan bir arac ama trim sesleri cok diyorlar
  • 1.4 benzinlisini lpg ile kullanmıştık. Elektriksel sorun yaşamadık. Dökülme, arıza gibi bir sorun da yaşamadık. Lpg kaynaklı rölantide titreme vs. vardı. Tamponlarda, 3 çamurlukta ve 2 kapıda lokal boya vardı, buna rağmen satarken hiç zorlanmadık 7.gün satıldı. 2006 modeldi. Çok hor kullanılmış bir arabaydı motoru biraz yağ yakmaya başlamıştı. 180.000km'de satıldı.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    1.4 leri hantal diyorlar peki sizce performansı nasıldı?
    Bende 1.4 bakıyorum piyasaları 1.6 lara göre daha uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vhiskeyx

1.4 leri hantal diyorlar peki sizce performansı nasıldı?
    Bende 1.4 bakıyorum piyasaları 1.6 lara göre daha uygun
    Hocam bizim performans beklentimiz yoktu tabi, şehir içi için yeterliyli. Öyle çok bir performansı yok ama otobanda da 110-120 ankara-istanbul sıkıntı olmuyordu. Kısaca biz de başlangıç için, uygun fiyatlı, tipi o bütçedeki emsallerine göre düzgün diye tercih etmiştik. Tabi arabanın miktarı 300-500-1200-3200-1300-800-750 gibi (kayıtları aşağı yukarı bu fiyatlardaydı.) 7 tane tramer kaydı vardı. ön tampon bir kere değişmiş, sonra da bir kere boyanmıştı dediğim gibi lokal boyalar vardı bu yüzden piyasa artmasına rağmen aldığımız fiyata satmıştık tabi fiyat olarak ederini yazınca ilanı verdikten 7 gün sonra satışı vermiştik.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Peki sorması ayıp olmazsa ne kadara vermiştiniz aracı.
  • quote:

Çok teşekkürler. Peki sorması ayıp olmazsa ne kadara vermiştiniz aracı.
    24500 hocam. Satalı 1.5 seneden biraz fazla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 4 Mayıs 2019; 22:36:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski kasa audi a5 alınır mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Citroen c3 alınır mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullananları dinle sen citroen iyidir iyi
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Krediyle alacağım bu yüzden bu kadar araştırıyorum. Parça fiyatları ve sanayiye ne kadar sıklıkta gittiği benim için çok önemli.
    Maddi durum iyi değilse neden araba alıyorsunuz diyebilirsiniz haliyle, ufak çocuğum var ve malesef hastanelere git gel çok oluyor. Araba şart yani.
  • vhiskeyx V kullanıcısına yanıt
    Kac paraya bakiyorsun ? Bana sorarsan maddi durum onemliyse clio veya symbol bak. Bizde 2009 1.2 var masallah ne ariza aciyor ne cok yakiyor tam ekonomi arabasi. Bam gum babam cukura girer,hor kullanir. On takim saglam alti yuksek ve parcalari bol,ucuz. Elektrik aksami olarak peugeot citroen namina gore daha sorunsuz. Su ana kadar elektrik aksamindan arizasi olmadi.

Burada incelemistim.

https://forum.donanimhaber.com/09-12-renault-symbol-1-2-incelemesi-ekonomi-canavari--125118019
  • Kuzenimde 2009 model sx paket var motoru inanılmaz kaldırıyor aracı 110 beygir sanırım. Yakıt tüketimi inanılmaz iyi 5,2 ortalama yaktığı için üzülüyordu en son mazot alırken o derece siz düşünün 😄 Araç içinde trim sesleri mevcut direksiyonu debriyajı baya sert hepsi aynı mı bilmiyorum gerçi. Sorun çıkarma anlamında birkaç sefer depo şamandırası bozulduğu için yolda kaldı mazot bittiğinden dolayı. Onun dışında sorun çıkarmadı hiç. Temizini hor kullanılmamışını bulursanız 30 40 bin lira bandında alınacak fiyat performans araçlarından biri bence. Tek sevmediğim yanı iç dizaynı 😂
  • MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    İyi analiz etmişsiniz bütün kroniklerini yazmışsınız :) debriyajları ve direksiyonları hepsinin sert, trim sesi var. Şamandıra arızası sadece dizellerde var. Dizeli benzine göre çok daha performanslı ama 30 bine alacağım araç min 200.000 km bandında olacagi icin dizel dusunmuyorum.
  • Ben 2005 model dizelini kullanıyorum, çok sıkıntı yarattı bana, çok masraf açtı. Elektrik-Elektronik aksamı çok sıkıntılı. Bir arıza verirse, zincirleme arızalar zinciri devam ediyor.
    Benzinlisi, daha az masraflı olur. Ama parçaları çok pahalı haberin olsun, mesela benim direksiyon pompası arızalandı 2 sene önce, 2.800 tl dediler, artık çıkma parça buldum 800 e hallettim. ABS beyni, motor beyni falan arıza yaparsa çok pahalı.
    2 sene önce kışa girerken, Kalorifer üflemiyordu, elektrikçiye götürdüm, sigorta kutusu yenisiyle değişti, 750 tl, o gün elektrikçide beklerken aynı sorun dan 2 tane C4 daha geldi.
    Bunları tecrübe paylaşımı amaçlı yazdım.
    Çok sıkıntı yaşamayan C4 sahipleridir var, C4 çok elektronik ve hassas bir araç, yorulmamış iyi bakılmış, iyi kullanılmış aracı bilen ustalara teslim edilmiş araçlarda çok sıkıntı çıkmıyor. Ama bit arıza verdimi, birde işin ehli olmayan bir ustaya götürdün mü, sorunu bulamıyor, yapılan derken başka yeri bozuyor. Bu aşamadan sonra sıkıntılar, zincirleme devam ediyor.
    Fakat, kullanımı zevkli, donanımı yeterli, yol tutuşu iyi bir araç.
    Çok temiz, iyi bakılmış, yorulmamış bir C4 bulursan al derim yoksa uzak dur.

• Mixenon kullanıcısına yanıt
    Zaten benim korktuğumda elektrik elektronik aksamı. Alırken ekspertizde aracın elektronik kondisyonu hakkında bilgi sahibi olabilir miyiz peki yani adam bana "- kardesim bu aracın elektrigi çok kurcalanmış" diyebilir mi ?
    Bir diğer soru da ; bu araçların direksiyonu hidrolik mi elektrikli mi ?
    Teşekkürler.
  • vhiskeyx V kullanıcısına yanıt
    Rica ederim umarım aradığınız aracı bulursunuz
  • 2006 1,6 benzinli vardı bizde. yakıtı içiyordu bildiğin. Bizde bir tek Şanzımanında sorun vardı 3-4K para istemişlerdi.
    Ama gayet seri bir araçtı ben çok beğeniyordum , Hb olarak diğer hblerden fazlaca büyüktü.
  • Otomatik vites miydi ?
  • quote:

Zaten benim korktuğumda elektrik elektronik aksamı. Alırken ekspertizde aracın elektronik kondisyonu hakkında bilgi sahibi olabilir miyiz peki yani adam bana "- kardesim bu aracın elektrigi çok kurcalanmış" diyebilir mi ?
    Bir diğer soru da ; bu araçların direksiyonu hidrolik mi elektrikli mi ?
    Teşekkürler.
    Elektrikli diye Biliyorum.
  • Merhaba, yaklaşık 1 yıldır 1.6 sx lpgli otomatik kullanıyorum.
    Fiyatı muadillerine göre çok uygun. Küçük can sıkıcı sorunları var. Forumlarda ya da bazı grup sayfalarında bu sorunlara çözüm bulunabiliyor.
    Mesela cam açma düğmeleri bazen açıp kapamaz. Mesela kapı kapanmadı uyarısı verebilir ( bunu kapı kilit kısmına elektrik bandı sararak çözdüm)
    Süspansiyonlar sesli çalışır.
    +yanlarına gelirsek;
    Donanımı iyi. Boş olan sx pakette bile hız sabitleme, limitleme ve tek tuşla tüm camları kilitleme gibi özelliklere sahip.
    Yol tutuş iyi. Benim aracım otomatik olduğu için biraz fazla yakıyor.

Ufak sorunlarla karşılaşman Citroën de olası bir durum. Ama aynı fiyata b segmenti ve bomboş arabalar yerine C4 alınabilir.
    Not: direksiyon sx modelde elektrik destekli değil. Belki Sxpk da olabilir.
  • 111222333hhh kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Direksiyonu elektrik destekli hidrolik olarak duydum.
    Elektrik elektronik arıza yaşadınız mı peki ya da yolda kalma durumu vs oldu mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.