Bildirim
EGE ÜNİVERSİTESİ mi DOKUZ EYLÜL mü???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Herhalde hiç İzmir de okuyan yok... -
her okulun kendine gore ozellikleri iii olan bolumleri vardır...
i derken kriterlerin ne???
once bunları acıkla...
kim ne cvp yazsın bu soruya????
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytar -- 21 Mayıs 2006; 12:53:17 > -
hangi bölüm olduğuna bağlı kimi bölümde ege kıyas götürmez kimisinde de dokuz eylül -
quote:
Orjinalden alıntı: nofrost
hangi bölüm olduğuna bağlı kimi bölümde ege kıyas götürmez kimisinde de dokuz eylül
Bilgisayar mühendisliğinde hangisi daha iyi hocam. Bu sene başladım bölüme. Tabi başlamadan önce emekli bir prof. ile görüştüm. Hangisine gideyim diye Ege mi 9 Eylül mü?? Bana Ege'ye gitmemi söyledi ama bir açıklama yapmadı. Acaba 9 Eylül daha mı iyi... Bu konuda biraz karamsarım.... -
bir cok muhendislikte deu egeden daha iiidir...
mesela inşaat muhendisliğinde deu dan ege ye hocalar ders vermeye gider..
ama tıp nfakultesinde ege turkiye de sayılıdır...
hukuk dediğin zaman yne deu one cıkar...
iktisadi bilimlerde deu da kalite dusuktur ege daa ondedir...
deu nun egitim fakultesi ege ye gore brz daha ondedir...
bu sekilde bi sıralama olabilir...
sosyal imkan olarak hem semt hem de kampüs olarak deu egeyle yarısamaz... -
quote:
Orjinalden alıntı: redhotrider
sosyal imkan olarak hem semt hem de kampüs olarak deu egeyle yarısamaz...
Buna bilgisayar müh. de dahil mi ??? Bir de öss taban puanları bize üniversitenin kalitesini tam olarak gösterir mi??? -
izmir yüksek teknoloji enst... -
quote:
Orjinalden alıntı: increase
quote:
Orjinalden alıntı: redhotrider
sosyal imkan olarak hem semt hem de kampüs olarak deu egeyle yarısamaz...
Buna bilgisayar müh. de dahil mi ??? Bir de öss taban puanları bize üniversitenin kalitesini tam olarak gösterir mi???
ben genel muhendislik olarak konustum bazı bolumler arası farklılıklar olusabilir ama sen de takdir edersin ki, her bolum için yorum yapabilmem imkansız...
deu nun su anda teknik universite olma durumu var...
eger kaynak saglanırsa bi kac seneye kadar bu gerceklesebilir...
puan sadece bir arz talep meselesidir...
tabii ki bir anlamda yol gosterir ama gercek bir ayna diildir...
sehir olsun mekan olsun... bunlar onemli kavramlar...
insanlar tercih yaparken buyuk yuzde egitim kalitesini onemsemez...
herkes 3buyuk sehir olsun der...
aslında bu da bi anlamda dogru bi yaklasımdır...
ama bazen hata verir...
mesela bursa da kamu yonetimi bolumu cok unludur...
cukurova tıp yne cok kalitelidir...
bence sen okulunu bitirmeye bak...
sorgulamakta cok gec kalmısın!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytar -- 21 Mayıs 2006; 13:06:49 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: increase
quote:
Orjinalden alıntı: nofrost
hangi bölüm olduğuna bağlı kimi bölümde ege kıyas götürmez kimisinde de dokuz eylül
Bilgisayar mühendisliğinde hangisi daha iyi hocam. Bu sene başladım bölüme. Tabi başlamadan önce emekli bir prof. ile görüştüm. Hangisine gideyim diye Ege mi 9 Eylül mü?? Bana Ege'ye gitmemi söyledi ama bir açıklama yapmadı. Acaba 9 Eylül daha mı iyi... Bu konuda biraz karamsarım....
Bence bilgisayar müh. ege daha iyi
-
DOKUZ Eylüle gitmek hep sitedim ama kazanamdım bu sene tekrara girecez inşallah haylimde üniversite dokuz eylül -
quote:
Orjinalden alıntı: serkan1216
DOKUZ Eylüle gitmek hep sitedim ama kazanamdım bu sene tekrara girecez inşallah haylimde üniversite dokuz eylül
hangi bolumu istiyosun dostum???
bi de izmirli misin??? -
inşallah kazanırsın ben daha lise 1 im(+hazırlık)daha 2 senem var anlyacaın ama 9 eylül istiyorum bilg.mühendisliği
quote:
Orjinalden alıntı: serkan1216
DOKUZ Eylüle gitmek hep sitedim ama kazanamdım bu sene tekrara girecez inşallah haylimde üniversite dokuz eylül
-
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerine göre tabii ki çok daha iyidir, göz önünde bulundur derim, ayrıca Ege Üniversitesi Bilg.Müh. de iyidir, çok yakın bir akrabamda orada öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dünya çapında ün yapmış, kitapları bir çok üniversitede kaynak olarak gösterilen öğretim üyeleride mevcuttur. Tarafımca tavsiye edilir. -
formumuzda hort yapmak adettendir bende devam ettiri konuyu ilerde okuması ihtimal arkadaşlar için biraz yorumlayım şimdi arakdaşlar ben deu da okuyorum ege ye de gidiyorum ara ara fark ne derseniz ege daha iyi bir konumda olduğu ve kampüs olduğu için puanı artmıştır . Öğrenciler yerine bakarak mühendislikleri türkçe olmasına rağmen yazıyor bu da ona puan katıyor öte yandan deu kötü bir yerde olmasına rağmen, kampüsü stadı doğru düzgün bir şeyi olmamasına rağmen hala ege den puan olarak biraz üstte, gelin biz aynı puandalar diyelim şimdi . ikisi x puansa biri bunu yerinden yapıyor biri yeri kötü olmasına rağmen aynı puanı yapıyor yani deu tartışmasız eğitimde daha iyi. Tınaztepede egenin ki gibi bir kampüs olsa çevresinde tabiri caizse çarşı vs olmasınada gerek yok hacettepe gibi odtü gibi olur. Yani şehirden bir tık soyutlanmış kampüs üniversiteleri birde isim sahibiyse yüksek puanlarla alırlar. Deu ya metro geliyor hukuk ve ydy binaları yapıldı tınaza ve daha bilmediğim anayol tarafında farklı inşaatlardan var yani tınaz kampüsü dönüşüp önüne metro geldiği an DOKUZ EYLÜL adı ile uçmaya başlayacak. Ege yi bundan 4 5 sene önce çoğu anadoluda yaşayan çoğu öğrenci bilmezdi bile ama dokuz eylül ü herkes bilir. Eğitim ve isim de dokuz eylül ün önde olduğu garanti .
Diğer bir konu bornova küçük park vs egenin ilk girişi yani metro bornovo nun sağ tarafı bornova çarşı oluyor içinde ne var derseniz tamamen cafe . Saatliği 1 dolara her gün 3 eleman alıp 5 eleman kovan , sahiplerinin altında spor araba olan , ikinci cafeleri tam karşılarında olan nerdeyse %90 ı cafelerden oluşan bir yerdir. Oralarda Çay vs içemezsiniz en az 20 liralık hesabı garantilemediğiniz sürece tavla vs de getirmezler. Bira 8-10 lira civarı galiba . Saç kesimi 25 tl civarı ve bunu dışında cidden bir şey yok. Şuan düşündümde kıyafet satan mağaza vs de yok o çarşıda onlar ege forum bornovoda .Şimdi bornova metrodan inip sağa değil sola dönerseniz sizi türkçe eğitim veren ki ingilizce bölümlerinin de hocalarımızdan duyduğumuzca kaliteli olmadığı bir yer ege her neyse solunuzda ege pc nin güzel binası karşılar siz yürümeye devam ettikçe tıp binaları ve öğrencileri karşılar , sonra ikea vs forum bornovaya girmiş olursunuz. ikeanın önündeki otoparkın sağ tarafı ege nin yurtlarıdır . Forum bornova pahalı yerdir arkadaşlar cidden. İstanbulda kumpir kaliteli yerlerde 15 i bulurken burda 18.5 tl ye yersiniz yani gene burger vs gideceksiniz. İçinde sayısız yabancı vardır yetişkin insan vardır , keko yoktur ama burnu havada insan çoktur. Yani siz ege de okusanız bulacağınız şey cafe ler olur . 4 arkadaş 1200-1500 lira kira öderseniz taban katında cafe olan üniversiteye istediğiniz zaman yürüyerek ulaşabileceğiniz bir ortama girmiş olurusunz . Örneğin kırıkkale de trabzonda katü de falan kampüs çıkışları tabiri caiz se çarşıdır ama bu üniler şehrin ana merkezine mesafeli olduğundan tamamen gençlerle doludur , ege de ise halk çok karışmıştır . Öğrenciden çok öğrenci olmayan insanlar görürsünüz forum bornova da , küçük parkta yani bornovo çarşının solunda ki o insanlık dışı cafelerde daha çok öğrenci bulursunuz ama çoğu erkektir , kızlar tek tüktür ve manitaları yanındadır. Şimdi deu öyle değil. Dokuz eylül de öğrenciler eğlenmek istediğinde alsancak konak karşı yaka gibi esaslı yerlere daha çok giderler zaten bornova cidden bi hikmet olsa dokuz eylül dekiler 7/24 orda olurdu ama orda değil diğer ana bölgelerdeler. Kıbrıs şehitleri , gazi kadınlar , kordon , karşı yaka çimler buralarda deu öğrencileri bulursunuz tabi bunlar çoktan deu da arkadaş olmuş sadece iyi vakit geçirmek için oralara gitmiş insanlardır. Ege dekiler sadece takılmak birazda yeni insanlarla tanışmak için yakınlarındaki cafelerde takılırlar. Deu da ingilizce zorludur geçme notu 65 tir. 15 15 15 15 40 şeklinde olan sınavlardan 10 10 10 10 25 almanız gerekir kolay değildir. Geçme şartı budur. Daha doğrusu genelde buna takın skorlar alırsınız 13 9 8 9 26 vs de olabilir. Deu da ingilizce eğitim havasını katar üni ye , erasmus adına daha sağlamdır her avrupa başkenti saygın ünilere yollar. Tınaz genelde boştur , millet tınaz girişinde otobüse biner sonra fakültesinin önünde inip gözden kaybolurlar. Deu da depark var , garip tamamen ingilizce startup tarzı şeyler yaparlar ege de ise tabiri caiz se halka açıktır. Lise öğrencileri bile projelere gelebilir. Yani deu daha elit kalıyor çünkü ; sadece ingilizce konuşulan bir ortamda işin uzmanları ve işle ilgili hedefleri büyük üniversite öğrencileri vardır. Ege de kampüs olduğundan kız arkadaş olayları daha rahat olabilir ama günümüzde swarm inst vs programlar bu işi kökten değiştirmiştir millet artık evinde otururken 200 tane kıza yürüyor kızlarda birine yüz veriyor , eskisi gibi bakışıp gülümseyip tamamen yabancı olduğun birine hayatını açma , en güzel yıllarını onla paylaşma diye bir şey kalmadı . 2-3 haftada bir çirkin yakışıklı ayırt etmeyen çıkan kızlar sardı etrafı. Deu da daha zor tanışırsınız ama daha sağlam olur. Deu yurt yaptığında tınaza artık öğrenciler oranın bir parçası olacak ama ege de yurt zaten içinde , öğrenciler zaten ege nin parçası ama ege nin o parçası çok şehrin içinde yani bir çok yabancı insanın olduğu bir yer. Kampüs üniversitesi olmak ayrı şehir olmak ayrı , ege ikisinide hem başarmış hem başaramamıştır. Ege nin çarşısı öğrenci dolu olsa başarmış olurdu ama öğrenciden çok yaş olarak daha büyük insanlarla dolu. Belki devam ederim okula yetişeceğim sunum vs var
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X