Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ--Sorularınızı alabilirim (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
10
Favori
44.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

Orijinalden alıntı: Monster Magnet

İngiliz ve Amerikan kültürü ve edebiyatı bölümleri hakkında bir bilginiz var mı acaba? Bir de okulun imkanları ve ortamı nasıldır? (Klüp, bar tarzı yer olarak sormuyorum, spor salonu, yüzme havuzu, fitness olarak.)

İngiliz dili edebiyatı 1973 yılında,Amerikan kültürü ve edebiyatı da 1992 yılında kurulmuş ve edebiyat fakültesine bağlı bölümler.Amerikan kültürünün bölüm başkanı aynı zamanda rektör yardımcısı bu nedenle bölümdeki öğrencilerin sorunlarını rektörlüğe daha çabuk iletme şansı var.İlk sene hazırlık sınıfı var.Benim hazırlıkta çok arkadaşım vardı bu bölümlerde okuyan.Büyük ihtimal en üst kurlardan birinde hazırlık okursun.Erasmus imkanı da var.Oldukça fazla öğrenci yolluyor bizim okul erasmusla.Okulun sosyal imkanlarına gelirsek birçok öğrenci kulübü var.

Prof.Dr.Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu
    Açık Yüzme Havuzu
    Büyük Spor Salonu
    Açık ve Kapalı Yeni Tenis Kortları / Kampüs Tenis Kortları
    20 Mayıs Spor Tesisleri
    50.Yıl Spor Salonu
    Küçük Spor Salonu
    Futbol Sahaları
    Açık Koşu Parkuru ve Açık Spor Sahası
    Öğrenci Köyü Spor Alanı (basketbol, voleybol, futbol ve tenis)

Bunlar sportif faaliyette bulunabileceğin yerler.Bir de spor meslek yüksekokuluna ait fitness salonu var burada aylık üyelik şeklinde spor yapabilirsin

İsteyen öğrenciler herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanabiliyor yani tenis kortlarını ve yüzme havuzunu falan, güzelmiş o zaman. Öğrenci köyünün genel durumu ve fiyatı hakkında bilginiz var mı acaba? İnternette araştırdımda biraz kimse memnun değil sanırım, öss puanıyla alınıyor denmesine rağmen torpil de dönüyormuş anladığım kadarıyla.

• quote:

quote:

quote:

İngiliz ve Amerikan kültürü ve edebiyatı bölümleri hakkında bir bilginiz var mı acaba? Bir de okulun imkanları ve ortamı nasıldır? (Klüp, bar tarzı yer olarak sormuyorum, spor salonu, yüzme havuzu, fitness olarak.)

İngiliz dili edebiyatı 1973 yılında,Amerikan kültürü ve edebiyatı da 1992 yılında kurulmuş ve edebiyat fakültesine bağlı bölümler.Amerikan kültürünün bölüm başkanı aynı zamanda rektör yardımcısı bu nedenle bölümdeki öğrencilerin sorunlarını rektörlüğe daha çabuk iletme şansı var.İlk sene hazırlık sınıfı var.Benim hazırlıkta çok arkadaşım vardı bu bölümlerde okuyan.Büyük ihtimal en üst kurlardan birinde hazırlık okursun.Erasmus imkanı da var.Oldukça fazla öğrenci yolluyor bizim okul erasmusla.Okulun sosyal imkanlarına gelirsek birçok öğrenci kulübü var.

Prof.Dr.Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu
    Açık Yüzme Havuzu
    Büyük Spor Salonu
    Açık ve Kapalı Yeni Tenis Kortları / Kampüs Tenis Kortları
    20 Mayıs Spor Tesisleri
    50.Yıl Spor Salonu
    Küçük Spor Salonu
    Futbol Sahaları
    Açık Koşu Parkuru ve Açık Spor Sahası
    Öğrenci Köyü Spor Alanı (basketbol, voleybol, futbol ve tenis)

Bunlar sportif faaliyette bulunabileceğin yerler.Bir de spor meslek yüksekokuluna ait fitness salonu var burada aylık üyelik şeklinde spor yapabilirsin

İsteyen öğrenciler herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanabiliyor yani tenis kortlarını ve yüzme havuzunu falan, güzelmiş o zaman. Öğrenci köyünün genel durumu ve fiyatı hakkında bilginiz var mı acaba? İnternette araştırdımda biraz kimse memnun değil sanırım, öss puanıyla alınıyor denmesine rağmen torpil de dönüyormuş anladığım kadarıyla.

Evet kullanabilirsin ama havuz için önceden doktordan rapor falan alman gerekiyor sağlık sorunun olmadığına dair.Öğrenci köyü okulun kendi yaptığı yurtlardır.İki kişilik ve tek kişilik odalar var tek kişilik oda 600 civarıydı sanırım.Köyde kalan arkadaşlarımdan bir şikayet duymadım ben şimdiye kadar.Diğer yurtlardan daha rahat giriş çıkış saatleri esnek o açıdan sıkıntı yaşamazsın.Puanla alıyorlar genelde ama her yerde olduğu gibi burda da torpil dönüyodur diye düşünüyorum.Yüksek bir puanla girersen yerleşirsin büyük ihtimal

• quote:

Evet kullanabilirsin ama havuz için önceden doktordan rapor falan alman gerekiyor sağlık sorunun olmadığına dair.Öğrenci köyü okulun kendi yaptığı yurtlardır.İki kişilik ve tek kişilik odalar var tek kişilik oda 600 civarıydı sanırım.Köyde kalan arkadaşlarımdan bir şikayet duymadım ben şimdiye kadar.Diğer yurtlardan daha rahat giriş çıkış saatleri esnek o açıdan sıkıntı yaşamazsın.Puanla alıyorlar genelde ama her yerde olduğu gibi burda da torpil dönüyodur diye düşünüyorum.Yüksek bir puanla girersen yerleşirsin büyük ihtimal

Anladım, çok teşekkürler cevaplar için.
  • Çok teşekkürler.
    Ege Türkçe Öğretmenliği mi Sosyal Biligiler Öğretmenliği mi mantıklı olur sizce?
  • hocam ege makine müh. düşünüyorum ama bölüm ingilizce değil.sıkıntı yaratırmı acaba var mı makinede okuyan tanıdığınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolaylızarftümleci

Çok teşekkürler.
    Ege Türkçe Öğretmenliği mi Sosyal Biligiler Öğretmenliği mi mantıklı olur sizce?

KPSS de atanma durumuna bakarsak Türkçe öğretmenliği daha mantıklı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Battery

hocam ege makine müh. düşünüyorum ama bölüm ingilizce değil.sıkıntı yaratırmı acaba var mı makinede okuyan tanıdığınız?

Derslerin tamamı ingilizce değil ama ingilizce olan dersler de var.Zaten bir sene hazırlık okuyacaksın orda kendini geliştirebilirsin.Bölüme geçince de istersen ingilizce kurslarıyla takviye yapabilirsin çok sorun olacağını sanmıyorum
  • quote:

quote:

hocam ege makine müh. düşünüyorum ama bölüm ingilizce değil.sıkıntı yaratırmı acaba var mı makinede okuyan tanıdığınız?

Derslerin tamamı ingilizce değil ama ingilizce olan dersler de var.Zaten bir sene hazırlık okuyacaksın orda kendini geliştirebilirsin.Bölüme geçince de istersen ingilizce kurslarıyla takviye yapabilirsin çok sorun olacağını sanmıyorum

Hocam önceki yorumlarınıza baktım makine %30 ingilizce demişsiniz.Ben bu seneki tercih klavuzunda yazanı aynen buraya aktarıyorum.
    86. Bu programdaki öðretim dili en az %30 Ýngilizce’dir.
    94. Bu programýn öðretim dili Türkçe’dir. Ancak, bazý derslerde öðretim
    dili kýsmen Ýngilizce’dir.
    inşaatta 86 ,makinede 94. koşul var klavuzda.

• kimya müh. nasıldır iyte ile karşılaştırırsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam önceki yorumlarınıza baktım makine %30 ingilizce demişsiniz.Ben bu seneki tercih klavuzunda yazanı aynen buraya aktarıyorum.
    86. Bu programdaki öðretim dili en az %30 Ýngilizce’dir.
    94. Bu programýn öðretim dili Türkçe’dir. Ancak, bazý derslerde öðretim
    dili kýsmen Ýngilizce’dir.
    inşaatta 86 ,makinede 94. koşul var klavuzda.

Doğrudur geçen senelerde %30 diye geçiyordu bu sene bir değişiklik olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

kimya müh. nasıldır iyte ile karşılaştırırsanız

Kimya mühendisliği okulun en başarılı bölümlerinden biri.%100 ingilizce ders veren tek bölüm aynı zamanda.Bu nedenle harçları diğer mühendisliklerin iki katıdır.Kimya mühendisliği okuyan çok arkadaşım var bölümden memnunlar tek şikayetleri sürekli projeler sunumlarla uğraşmaları bu da öğrencilerin genel şikayetlerinden zaten .İyte ile karşılaştırmam için o okul hakkında da bilgi sahibi olmam gerekli o nedenle karşılaştırmaya girmem yanlış olur
  • İnsaat muhendisliginde isletme yoneticigili egitimide veriliyormus acaba mezun olunca yaninda bir sertifika mi veriyorlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrbykr

İnsaat muhendisliginde isletme yoneticigili egitimide veriliyormus acaba mezun olunca yaninda bir sertifika mi veriyorlar ?

Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesine bağlı olarak 1994-1995 öğretim yılında eğitime başlamıştır. Programın amacı, öğrencilere hem lisans hem de lisansüstü düzeyde yüksek kalitede bir eğitim vermek, araştırma çalışmalarını etkin bir şekilde yürütmek ve bu arada endüstri ile de işbirliği içinde olarak onlara teknik alanda yardım sağlamaktır. Bölüm, inşaat mühendisinin teknik bilginin yanında yönetici nosyonuna da sahip olması gerekliliğini göz önünde tutarak Türkiye'de ilk defa inşaat mühendisliği eğitimi yanında işletme yöneticiliği eğitimini de vermektedir. Bu sayede bu bölümden mezun olan genç mühendisler hem mühendis hem de yönetici vasfına sahip olacaklardır

Böyle bir bilgi var.Sanırım mezun olunca diplomada belirtiliyor aldığın bu eğitim

• quote:

quote:

Kimya mühendisliği okulun en başarılı bölümlerinden biri.%100 ingilizce ders veren tek bölüm aynı zamanda.Bu nedenle harçları diğer mühendisliklerin iki katıdır.Kimya mühendisliği okuyan çok arkadaşım var bölümden memnunlar tek şikayetleri sürekli projeler sunumlarla uğraşmaları bu da öğrencilerin genel şikayetlerinden zaten .İyte ile karşılaştırmam için o okul hakkında da bilgi sahibi olmam gerekli o nedenle karşılaştırmaya girmem yanlış olur

ilgin için teşekkür ederim

• Her türlü sorunuza cevap vermeye hazırım arkadaşlar
  • up
  • Merhabalar..Benim sıralamam 18 bin ege üniversitesi edebiyat fakültesi ise 12 bin. listemin ilk sırasına koydum.Yerleşme ihtimalim ne kadar fazladır acaba yardım ederseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert0808

Merhabalar..Benim sıralamam 18 bin ege üniversitesi edebiyat fakültesi ise 12 bin. listemin ilk sırasına koydum.Yerleşme ihtimalim ne kadar fazladır acaba yardım ederseniz sevinirim...

Her yıl sıralamalar o kadar çok değişiyor ki ihtimal için oran vermek çok zor.Her yıl bir önceki yıldan 10 bin 15 bin bile farklılık gösteriyor girme şansın var ama
  • quote:

quote:

Soran arkadaştanda,senden de Allah razı olsun hocam,klavuzda özel koşullarda ayrı olarak belirtilmemiş bu harç benim haberim yoktu tesadüfen gördüm mesajı çok iyi oldu bende teşekkür ederim ikinize de

• Teşekkür ederim, tercihlerin açıklanmasını bekleyeceğim artık. İzmir öteden beri yaşamak istediğim yer olmuştur benim için
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.