Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ--Sorularınızı alabilirim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
10
Favori
44.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atlıkarınca

quote:

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

kimya müh. nasıldır iyte ile karşılaştırırsanız

Kimya mühendisliği okulun en başarılı bölümlerinden biri.%100 ingilizce ders veren tek bölüm aynı zamanda.Bu nedenle harçları diğer mühendisliklerin iki katıdır.Kimya mühendisliği okuyan çok arkadaşım var bölümden memnunlar tek şikayetleri sürekli projeler sunumlarla uğraşmaları bu da öğrencilerin genel şikayetlerinden zaten .İyte ile karşılaştırmam için o okul hakkında da bilgi sahibi olmam gerekli o nedenle karşılaştırmaya girmem yanlış olur

Soran arkadaştanda,senden de Allah razı olsun hocam,klavuzda özel koşullarda ayrı olarak belirtilmemiş bu harç benim haberim yoktu tesadüfen gördüm mesajı çok iyi oldu bende teşekkür ederim ikinize de

Rica ederim gerçekten önemli bi ayrıntı bu sonradan şok olmamak için önceden bilmek iyidir

• Akdeniz - arkeoloji mi? Ege - klasik arkeoloji mi? Eğitim ve sosyal çevre açısından neler söylersin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel yurt fiyatları nasıl acaba? Ve özel yurtlar yakın mı okula?
  • diş hekimliği nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslane5

Akdeniz - arkeoloji mi? Ege - klasik arkeoloji mi? Eğitim ve sosyal çevre açısından neler söylersin?

Akdenizi i bilemem ama ben Ege hakkında bilgi vereyim biraz.Ege arkeoloji 1980 yılında kurulmuş bir bölüm.Eğitim programı olarak özellikle Yunan ve Roma uygarlıklarının üzerinde durulmaktadır.Bölümden yılda ortalama 70 öğrenci mezun olmaktadır.Bu bölümün hocaları oldukça kalitelidir diğer bölümlerde hatta 9 Eylül üniversitesinde de derslere girmektedirler.İlk sene ders saati fazladır.2.sınıftan itibaren azalır dersler.Sosyal açıdan da gayet iyi imkanları vardır okulun.Spor salonları,açık-kapalı yüzme havuzları,tenis kortları,basketbol futbol sahaları mevcuttur.Aynı zamanda aktif şekilde çalışan birçok öğrenci kulübü mevcuttur.Bu kulüplerden istediğine üye olabilir aktivitelerine katılabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucky Mustard

Özel yurt fiyatları nasıl acaba? Ve özel yurtlar yakın mı okula?

Özel yurtların ortalama fiyatı 600-700 civarıdır.Bu rakam odadaki kişi sayısına göre değişiklik gösterir tabi.Bir de okulun kendi yurdu olan öğrenci köyü var.Orda da fiyatlar aşağı yukarı 500-600 civarı tek ve çift kişilik odalar mevcut öğrenci köyünde.Yurtların çoğunluğu okula yakın yerlerdedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

diş hekimliği nasıldır?

Diş hekimliği okulun en kaliteli bölümlerindendir.Her yıl ortalama 130 kişi bu bölüme girmeye hak kazanır.Eğitim süresi 1 yıl hazırlık 5 yıl bölüm olmak üzere 6 yıldır.Akademik kadrosu gayet iyidir.Toplamda 68 profesör,17 doçent 132 araştırma görevlisi bulunmaktadır.Toplamda 213 tedavi ünitesi bulunmaktadır.Her öğrenciye bir tedavi ünitesi düşmektedir.Ayrıca fakültede Elektron mikroskobuna sahip bir araştırma laboratuvarı, Fantom laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı, Bilgisayar ve Görsel Dökümantasyon Merkezi ve bir kütüphane bulunmaktadır
  • Sonuçlar bugün açıklanacaktı hala açıklanmadı kaçta açıklanır ? Birde öğrenci köyü puanla alıyor demiştiniz. Ben yatay geçiş ile gelirsem GNO yamı bakacaklar yoksa daha önceki üniversiteye girdiğimde giriş puanım olan öss puanınamı bakacaklar ? Eğer 2. dediğim gibiyse yatay geçiş ile gelenlerin hiç şansı yok. Çünkü orta yada düşük üniversitelerden gelinir zaten bu tür üniversitelere amaç daha iyi yere gitmek. Yani öss puanları egenin puanlarından düşük olur yatay geçiş ile gelenlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 2 Ağustos 2012; 13:28:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslane5

Akdeniz - arkeoloji mi? Ege - klasik arkeoloji mi? Eğitim ve sosyal çevre açısından neler söylersin?

Tartışmasız Ege üniversitesi. Ayrıca ben arkeoloji okuyorum 1. sınıf bitti yatay geçiş başvurusu yapdım Klasik Arkeoloji için. Her açıdan daha iyi. Üniversiteye gelirsek, Üniversite olarakda Akdenizden daha iyi, şehir olarakda Antalya'dan daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Sonuçlar bugün açıklanacaktı hala açıklanmadı kaçta açıklanır ? Birde öğrenci köyü puanla alıyor demiştiniz. Ben yatay geçiş ile gelirsem GNO yamı bakacaklar yoksa daha önceki üniversiteye girdiğimde giriş puanım olan öss puanınamı bakacaklar ? Eğer 2. dediğim gibiyse yatay geçiş ile gelenlerin hiç şansı yok. Çünkü orta yada düşük üniversitelerden gelinir zaten bu tür üniversitelere amaç daha iyi yere gitmek. Yani öss puanları egenin puanlarından düşük olur yatay geçiş ile gelenlerin.

Sonuçlar hakkında fikrim yok bugün dendiyse akşama kadar açıklanır diye düşünüyorum.Öğrenci köyüne gelirsek hazırlıkta bi arkadaş vardı çorum hitit üniversitesinden yatay geçişle işletmeye gelmişti öğrenci köyüne hak kazanmıştı demek ki GNO ya bakıyorlar öbür türlü çorumdan gelen birinin öğrenci köyüne yerleşmesi imkansız

• quote:

quote:

Sonuçlar bugün açıklanacaktı hala açıklanmadı kaçta açıklanır ? Birde öğrenci köyü puanla alıyor demiştiniz. Ben yatay geçiş ile gelirsem GNO yamı bakacaklar yoksa daha önceki üniversiteye girdiğimde giriş puanım olan öss puanınamı bakacaklar ? Eğer 2. dediğim gibiyse yatay geçiş ile gelenlerin hiç şansı yok. Çünkü orta yada düşük üniversitelerden gelinir zaten bu tür üniversitelere amaç daha iyi yere gitmek. Yani öss puanları egenin puanlarından düşük olur yatay geçiş ile gelenlerin.

Sonuçlar hakkında fikrim yok bugün dendiyse akşama kadar açıklanır diye düşünüyorum.Öğrenci köyüne gelirsek hazırlıkta bi arkadaş vardı çorum hitit üniversitesinden yatay geçişle işletmeye gelmişti öğrenci köyüne hak kazanmıştı demek ki GNO ya bakıyorlar öbür türlü çorumdan gelen birinin öğrenci köyüne yerleşmesi imkansız

Tamam teşekkür ederim çok iyi olur o zaman

• Yorumlar için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben yatay geçiş için başvurdum yukardada yazmıştım zaten. Benim bölümüm için yatay geçiş isteğe bağlı, o yüzden bende hazırlı muafiyet sınavına girmedim bugün. Bir sorun çıkar mı ? Zorunlu değil bölümüm için isteğe bağlı yazıyor. Yatay geçiş iptal olmaz değil mi ?
  • quote:

Beyler ben yatay geçiş için başvurdum yukardada yazmıştım zaten. Benim bölümüm için yatay geçiş isteğe bağlı, o yüzden bende hazırlı muafiyet sınavına girmedim bugün. Bir sorun çıkar mı ? Zorunlu değil bölümüm için isteğe bağlı yazıyor. Yatay geçiş iptal olmaz değil mi ?

Hazırlık isteğe bağlıysa muafiyete girmene gerek yok zaten
  • Rts (iö) hazırlık var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666unknownuser666

Rts (iö) hazırlık var mı acaba?

Hazırlık var ama isteğe bağlı istersen okursun istemezsen direk bölüme başlayabilirsin
  • iktisat bölümü nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

iktisat bölümü nasıldır?

İİBF nin bir bölümüdür.Derslerin %70 i ingilizce.Bu nedenle ilk sene hazırlık sınıfı var.Hazırlık bittikten sonra bölüme geçiliyor.İlk sene temel dersler görülür.Sonraki senelerde alanla ilgili dersler çoğunluktadır.Okuması zevkli bir bölümdür.Ayrıca Erasmus gibi yurtdışı eğitim olanaklarında da faydalanabilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

iktisat bölümü nasıldır?

İİBF nin bir bölümüdür.Derslerin %70 i ingilizce.Bu nedenle ilk sene hazırlık sınıfı var.Hazırlık bittikten sonra bölüme geçiliyor.İlk sene temel dersler görülür.Sonraki senelerde alanla ilgili dersler çoğunluktadır.Okuması zevkli bir bölümdür.Ayrıca Erasmus gibi yurtdışı eğitim olanaklarında da faydalanabilirsin

teşekkür ederim.Büyük ihtimal ege iktisat gelicek

• TS2 sıralamam 6467.
    Ege Türkçe Öğretmenliği 3110 girme ihtimalim düşük mü?
    TS1 sıralmamsa 8829.
    Ege Sosyal 13700 burası makul mü?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.