Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ--Sorularınızı alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
10
Favori
44.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Biksann

Ege üni bilgisayar mühendisliği ve okul hakkında genel bilgi istiyorum.Bir de sanırım tek eli yüzü düzgün yurt öğrenci köyü imiş ama oraya girmek de zormuş diye okudum geçen senenin konusundan.Mesela bölüme üst sıralardan girmek avantaj mıdır ya da neye göre giriliyor bu yurda?

bilgisayar mühendisliği en eski bölümlerden biridir orda okuyan arkadaşlarım var memnunlar bölümlerinden.Okuldan bahsedecek olursak bornovada geniş bir alana yayılmış kampüse sahip yeterli sosyal aktiviteyi gerçekleştirebileceğin imkanlara sahip insanların ilgi alanına göre bir çok kulüp var bu kulüplerin sürekli etkinlikleri olur hem yeni insanlarla tanışmış olursun hem de zamanını iyi bir şekilde değerlendirirsin okul çevresinde de zaman geçireceğin çok sayıda mekan var.Yurt işine gelirsek okulun çevresinde yurtlar var özellikle sabancı yurdunun iyi olduğunu biliyorum biraz pahalı olabilir yalnız öğrenci köyü de iyidir evet tek kişilik ya da çift kişilik odalar var,rahattır kaçta girip kaçta çıktığına pek karışılmaz ama sınavdan aldığın puana göre yerleşme şansın oluyor iyi bir puan alırsan bölüme de ön sıralardan girersen öğrenci köyü çıkma şansı yüksek olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Ege Üniversitesi yatay geçiş yapmayı düşündüğüm üniversitelerin arasında ama bütün bölümlerde ingilizce hazırlık zorunlu mu ? Muafiyet sınavını geçemezsek zorunlu hazırlık mı okuyoruz yoksa direk üniversiteye almıyorlar mı ?

evet bölümlerin çoğunda hazırlık zorunludur sene başında muafiyet sınavı yapılır 70 ve üzeri alırsan bölüme başlarsın direk ama geçemezsen hazırlık okursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

Ege Üniversitesi yatay geçiş yapmayı düşündüğüm üniversitelerin arasında ama bütün bölümlerde ingilizce hazırlık zorunlu mu ? Muafiyet sınavını geçemezsek zorunlu hazırlık mı okuyoruz yoksa direk üniversiteye almıyorlar mı ?

evet bölümlerin çoğunda hazırlık zorunludur sene başında muafiyet sınavı yapılır 70 ve üzeri alırsan bölüme başlarsın direk ama geçemezsen hazırlık okursun

birde yatay geçiş için gerekli belgelerde ;

Okumakta olduğu Üniversiteden alınacak “yatay geçiş yoluyla kayıtlanılmadığına” veya kayıtlanma şeklini gösteren belge;

yazıyor. Başka hiç bir üniversite istemiyor. Diğer belgeler ile birlikte bu belgeyide üniversitemin öğrenci işlerinden istedim. Ama böyle bir belge yok dediler. Zaten geçiş yapan bir daha yapamıyor dediler. Ama Ege Üniversitesi bu belgeyi istiyor. ÖSYM belgesinin üstünde ösym puanıyla girdiğim üniversite yazıyor. O belge olur mu acaba ?

Birde dediğinize baktım. Benim bölümümde isteğe bağlı yazıyor hazırlık. Bu durumda direk başvuru yapacağım ve muafiyet sınavına falan girmeyeceğim herhalde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 1 Temmuz 2012; 0:11:10 >

• quote:

quote:

quote:

Okumakta olduğu Üniversiteden alınacak “yatay geçiş yoluyla kayıtlanılmadığına” veya kayıtlanma şeklini gösteren belge;

yazıyor. Başka hiç bir üniversite istemiyor. Diğer belgeler ile birlikte bu belgeyide üniversitemin öğrenci işlerinden istedim. Ama böyle bir belge yok dediler. Zaten geçiş yapan bir daha yapamıyor dediler. Ama Ege Üniversitesi bu belgeyi istiyor. ÖSYM belgesinin üstünde ösym puanıyla girdiğim üniversite yazıyor. O belge olur mu acaba ?

Birde dediğinize baktım. Benim bölümümde isteğe bağlı yazıyor hazırlık. Bu durumda direk başvuru yapacağım ve muafiyet sınavına falan girmeyeceğim herhalde ?

o belge hakkında bilgim yok bu adresten yetkililere ulaşabilirsin onlar cevaplandırır.Eğer bölümünde hazırlık isteğe bağlıysa o zaman direk bölüme başlayabilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

o belge hakkında bilgim yokhttp://oidb.ege.edu.tr/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=21 bu adresten yetkililere ulaşabilirsin onlar cevaplandırır.Eğer bölümünde hazırlık isteğe bağlıysa o zaman direk bölüme başlayabilirsin

Çok sağol çok iyi oldu bu umarım cevap verirler :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o belge hakkında bilgim yokhttp://oidb.ege.edu.tr/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=21 bu adresten yetkililere ulaşabilirsin onlar cevaplandırır.Eğer bölümünde hazırlık isteğe bağlıysa o zaman direk bölüme başlayabilirsin

Çok sağol çok iyi oldu bu umarım cevap verirler :)

ya da (0-232) 388 10 19 bu numaradan ara daha kesin çözüm

• en kötü ihtimalle bu sene ege gazetecilik örgün veya iö gelecek merak ettiklerim hazırlık zorunlu mudur ve derslerin % kaçı ingilizce, kalacak yer kyk yurdu dışında bir de öğrenci köyü varmış oraya kayıt olmak kolay mıdır onun dışında çevrede yarı özel yurt var mı?
  • Bulmuşken bende sorayım. Okulun tarih bölümü nasıldır? Böyle bilgili, anlayışlı, sabırlı, aşmış hocaları var mı?
    Bir de öğrenci kitlesini sorayım. Umarım böyle çeşit çeşit apaçinin bulunduğu bir yer değildir. Son olarak bir de dil konusunu sorayım. Tarih derslerini ingilizce anlatmayacaklar herhalde? Biri gelip de Türk tarihini ingilizce anlatsa çok tuhaf olurdu çünkü. İngilizce olmaz ise herhalde hazırlık falan da gerekmez? Gerçi gerekirse zevkle hazırlık okurum o ayrı :D

Neyse şimdiden teşekkürler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: realchaosx

en kötü ihtimalle bu sene ege gazetecilik örgün veya iö gelecek merak ettiklerim hazırlık zorunlu mudur ve derslerin % kaçı ingilizce, kalacak yer kyk yurdu dışında bir de öğrenci köyü varmış oraya kayıt olmak kolay mıdır onun dışında çevrede yarı özel yurt var mı?

Gazeteciliğin eğitim dili türkçe olduğu için hazırlık zorunlu değil isteğe bağlı okuyabilirsin tabi.Kalacak yer konusunda da kyk nın dışında öğrenci köyü var evet ama öğrenci köyü okula girdiğin puana göre alım yapıyor başvuruyorsun puanın yeterliyse kabul ediyorlar seni öğrenci köyü çok rahattır iki kişilik ve tek kişilik odaları var çevrede birçok yurt var tabi onları gelip kendin görmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zamnest

Bulmuşken bende sorayım. Okulun tarih bölümü nasıldır? Böyle bilgili, anlayışlı, sabırlı, aşmış hocaları var mı?
    Bir de öğrenci kitlesini sorayım. Umarım böyle çeşit çeşit apaçinin bulunduğu bir yer değildir. Son olarak bir de dil konusunu sorayım. Tarih derslerini ingilizce anlatmayacaklar herhalde? Biri gelip de Türk tarihini ingilizce anlatsa çok tuhaf olurdu çünkü. İngilizce olmaz ise herhalde hazırlık falan da gerekmez? Gerçi gerekirse zevkle hazırlık okurum o ayrı :D

Neyse şimdiden teşekkürler :D

6 profesör, 5 doçent, 4 doktor ve 7 araştırma görevlisi var tarih bölümünde anlayışları konusunda bişey diyemem o bölümde okumuyorum sonuçta ama bilgili oldukları kesin.Öğrenci kitlesine gelirsek her türden insan bulabilirsin kampüste zaten herkesin aynı olduğu ortamlar sıkıcı olur farklılıklar renk katar.Bölüm Türkçe tabiki hazırlık okuman gerekmez ama istersen okuyabilirsin tabi

• aman fen fakültesinden uzak durun
  • Telefonlara hiç cevap vermiyorlar ya Mail attım onada cevap yazmadılar. Türkiye'de öğrenciyi insan yerine koymuyorlar resmen
  • quote:

Telefonlara hiç cevap vermiyorlar ya Mail attım onada cevap yazmadılar. Türkiye'de öğrenciyi insan yerine koymuyorlar resmen

Evet genel olarak öğrenciyi pek takmıyorlar biraz daha dene şansını mutlaka birine ulaşırsın
  • Seneye DEÜ olmassa Ege Coğrafyayı tercih etmeyi düşünüyorum. Biliyoruz ki formasyon kalktı. Bölümün eğitim durumu ve Akademisyen olarak kalma şansımız ne kadardır ? çok zormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~REALİZE~

Seneye DEÜ olmassa Ege Coğrafyayı tercih etmeyi düşünüyorum. Biliyoruz ki formasyon kalktı. Bölümün eğitim durumu ve Akademisyen olarak kalma şansımız ne kadardır ? çok zormu.

Şu an coğrafya bölümünde 6 prof bi o kadar doç ve yar doç araştırma görevlisi bulunuyor hocaların gözüne girmeye bakacaksın önce asistatn olarak başlarsın sonra yükselirsin haliyle çalışmana bağlı
  • Felsefe bölümü hakkında bilgin var mı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzgunner23

Felsefe bölümü hakkında bilgin var mı hocam?

sağlam bi akademik kadrosu var 78 yılında kurulmuş felsefe bölümü oldukça fazla araştırma görevlisi var bölümde bu da akademik kariyer düşünenlere yardımcı olduklarını gösteriyor hazırlık sınıfı zorunlu değil istersen okuyabilirsin
  • İletişim fakültesi hakkında ne düşünüyorsun hocam? Radyo sinema tv. düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranoid-

İletişim fakültesi hakkında ne düşünüyorsun hocam? Radyo sinema tv. düşünüyorum.

RTS Bölümü’nde 4 tam zamanlı profesör, 4 doçent, 6 yardımcı doçent, bir öğretim görevlisi, 9 asistan ve 1 uzman bulunmaktadır. Bölüm bünyesinde 1 dijital kurgu ünitesi, 1 fotoğraf laboratuarı ve çekim stüdyosu bulunmaktadır.İlk sınıfta genellikle giriş dersleri verilir ilk sene ders saatin fazla olabilir ama ikinci sınıfla birlikte dersler azalır sosyal hayata daha çok zaman ayırabilirsin bu sayede.İletişim fakültesinin bana göre en önemli sorunu binası.Çok bakımsız bir binada ders yapıyorlar biraz bakım yapsalar fiziki koşulları da düzeltmiş olurlar tabi bu eğitim kalitesini ne kadar etkiler onu bilemem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Paranoid-

İletişim fakültesi hakkında ne düşünüyorsun hocam? Radyo sinema tv. düşünüyorum.

RTS Bölümü’nde 4 tam zamanlı profesör, 4 doçent, 6 yardımcı doçent, bir öğretim görevlisi, 9 asistan ve 1 uzman bulunmaktadır. Bölüm bünyesinde 1 dijital kurgu ünitesi, 1 fotoğraf laboratuarı ve çekim stüdyosu bulunmaktadır.İlk sınıfta genellikle giriş dersleri verilir ilk sene ders saatin fazla olabilir ama ikinci sınıfla birlikte dersler azalır sosyal hayata daha çok zaman ayırabilirsin bu sayede.İletişim fakültesinin bana göre en önemli sorunu binası.Çok bakımsız bir binada ders yapıyorlar biraz bakım yapsalar fiziki koşulları da düzeltmiş olurlar tabi bu eğitim kalitesini ne kadar etkiler onu bilemem

peki hocam teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.