Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ--Sorularınızı alabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
10
Favori
44.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25-26-27 Temmuz tarihlerinde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphane de 8:30-16:00 saatleri arasında TANITIM GÜNLERİ yapılacaktır tüm adayları bekleriz
  • Öncelikle konu için teşekkürler, ben Marmara İletişim fakültesindeyim, bizim sektörün merkezi malum İstanbul ama ben okulda verilen eğitim ve ortamdan pek memnun değilim.Ege'nin İletişim Fakültesi hakkında olumlu şeyler duydum, yatay geçişle gelsem mi diye düşünüyorum.İletişim fakültesi hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse, ayrıca İzmir'in son zamanlarda göçlerden dolayı son derece kozmopolit olduğu ve insan profilinin kötüleştiğini söylüyorlar.İstanbul'dan geldikten sonra İzmir'de sıkıntı yaşarmıyım ? Son olarak öğrenci köyü hakkında bilgi almak istiyorum, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stefann_Kuntz -- 19 Temmuz 2012; 18:08:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaYFo7

Öncelikle konu için teşekkürler, ben Marmara İletişim fakültesindeyim, bizim sektörün merkezi malum İstanbul ama ben okulda verilen eğitim ve ortamdan pek memnun değilim.Ege'nin İletişim Fakültesi hakkında olumlu şeyler duydum, yatay geçişle gelsem mi diye düşünüyorum.İletişim fakültesi hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse, ayrıca İzmir'in son zamanlarda göçlerden dolayı son derece kozmopolit olduğu ve insan profilinin kötüleştiğini söylüyorlar.İstanbul'dan geldikten sonra İzmir'de sıkıntı yaşarmıyım ? Son olarak öğrenci köyü hakkında bilgi almak istiyorum, teşekkürler

bende istanbulda yaşadım şu an izmirdeyim kısmetse bu sene ege üniye gireceğim. okul hakkında pek bilgim yok.dış görünüş itibariyle konum olarak güzel bir yerde. hemen yolun karşısında küçükpak denen kafelerin bilimum eğlence yerlerin bulundugu birkaç sokaktan mütevellit bi alan var egede hayatın orda geçer. metro dibindedir konak sahile 15 dk da gidersin. sosyal hayat burda biraz farklı. istanbul izmire göre daha muhafazakar kalır. burda gecenin 3 ünde dördünde kızlar dışarda mini etekleriyle gezer bi korkuları yoktur. korkmaları gereken şeyi zaten yaşamışlardır! insanlar birbirine karışmaz laf söylemez dışlamaz. eğer ortamın güzel olursa izmir tadından yenmez. lakin ortam yapamazsan göz zinası yüzünden kısmi felç geçirebilirsin.kozmopolitlik konusuna gelince izmirde çok göç almıştır türkiyenin heryerinden fakat nedense izmirin kendine has olan yaşam tarzı değişmemiştir herkes rahat takılır burda.esmer vatandaşlar genelde bayraklı tarafında ikamet eder ve çaya 2 tl vermedikleri için gelip sosyal ortamlarda pek bulunmazlar sıkıntı olmaz yani. bazen bu rahat hayat yüzünden o kadar çok şeyi görür ve yaşarsınki bu hayattan tiksinirsin. samimiyetten uzak para bağımlısı insanlar(kızlar) görürsün. herkes birbiriyle eğlencelik takılır ciddi ilişkiler yoktur. her ne kadar ilk başta bu durum hoş gibi gözüksede bazı şeyleri yaşayıp doyduktan sonra sıkılıyosun.genel bi değerlendirme yapacak olursak yinede izmire gelmen güzel olur. burda ayrıca belediyecilik sıfırdır gecekondudan geçilmez ayrıca bornovada öğrencilerin oturacağı evler üni ye yakın muhitte içinde köpeğin yaşamayacağı hiç tadilat görmemiş daireler 800 tl den başlar bu da aklında bulunsun

• ege üniversitesinde çift anadal ve yan dal programları hakkında merak ettiklerim var mesela eczacılık fakültesinde okurken yan dal programı ile biyomühendislik de okunabiliyor mu ya da çift anadal ile?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaYFo7

Öncelikle konu için teşekkürler, ben Marmara İletişim fakültesindeyim, bizim sektörün merkezi malum İstanbul ama ben okulda verilen eğitim ve ortamdan pek memnun değilim.Ege'nin İletişim Fakültesi hakkında olumlu şeyler duydum, yatay geçişle gelsem mi diye düşünüyorum.İletişim fakültesi hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse, ayrıca İzmir'in son zamanlarda göçlerden dolayı son derece kozmopolit olduğu ve insan profilinin kötüleştiğini söylüyorlar.İstanbul'dan geldikten sonra İzmir'de sıkıntı yaşarmıyım ? Son olarak öğrenci köyü hakkında bilgi almak istiyorum, teşekkürler

neczer gereken şeyleri söylemiş insan profiline bakarsak istanbulun izmirden çok daha kötü durumda olduğunu söyleyebiliriz izmir rahat bir şehirdir özgürce istediğini yapabilirsin hatta bazıları özgürlüğün sınırlarını zorlayıcı nitelikte oluyorlar ama genel olarak rahat edersin diye düşünüyorum iletişim fakültesine gelirsek fiziki olarak baya bakımsız bir fakülte ama eğitim kalitesinin iyi olduğunu biliyorum ben de. her türlü laboratuvar ,stüdyo, ekipman ihtiyaçlarını karşılayacak bir ortam bulacaksın öğrenci köyüne gelirsek buradaki yurtlara üniversiteye giriş sınavından aldığın puanla yerleşiyorsun puanın ne kadar yüksekse girme şansın o kadar fazla 2 kişilik ve tek kişilik odalar mevcut öğrenci köyünde oldukça da rahattır kimse karışmaz kaçta gelip kaçta gittiğine

• quote:

Orijinalden alıntı: sla_94

ege üniversitesinde çift anadal ve yan dal programları hakkında merak ettiklerim var mesela eczacılık fakültesinde okurken yan dal programı ile biyomühendislik de okunabiliyor mu ya da çift anadal ile?

birçok bölümde olduğu gibi eczacılık fakültesinde de çift anadal ve yandal programları var okuduğun bölümün dışında yine bölümünle alakalı başka bir bölüm okuyabilirsin
  • sıralamam mf4 31bin egede inşaat ve makine müh. gelir mi ? ve bu bölümler hakkında bilgi verir misin?
  • Hocam ben de ege makina dusunuyorum bilgi verebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtyavuz

sıralamam mf4 31bin egede inşaat ve makine müh. gelir mi ? ve bu bölümler hakkında bilgi verir misin?

geçen senenin sıralamalarıyla ikisi de olası görünüyor ama makine mühendisliği daha yüksek ihtimal.Her iki bölüm de mühendislik fakültesinde ve derslerin %30 u ingilizce olarak işleniyor bu da bir sene hazırlık sınıfı okuyacağın anlamına gelir tabi muafiyet sınavında hazırlığı atlama şansın da var.Bunların dışında ilk sene temel dersler var ikinci sınıfta staj başlıyor bunun dışında bazı dersler laboratuvarda işleniyor bu da katkı sağlayacaktır iş hayatında
  • quote:

Orijinalden alıntı: colonel01

Hocam ben de ege makina dusunuyorum bilgi verebilir misiniz

makine mühendisliğinde derslerin %30 u ingilizce 1 sene zorunlu hazırlık sınıfı var ama ingilizcen iyi ise muafiyet sınavına girip hazırlığı atlamayı deneyebilirsin.İlk sene temel dersler olur ikinci sınıftan itibaren daha çok alanına yönelik dersler görmeye başlarsın.Staj da 2.sınıfta başlar toplam 12 hafta staj yapılması zorunludur bu stajı bitirmeden mezun olamazsın.Laboratuvarlarda göreceğin dersler de iş hayatında işine yarayacak pratik bilgileri elde etmiş olursun
  • Arkadaşlar sizce ege bilgisayar müh. mi yoksa inşaat müh. mi
  • Öncelikle iyi günler. Ben bu sene türkiye 72.300'üncüsü oldum ve ege iktisat ile işletmeye puanım yetiyor. Fakat çevreden duyduğum kadarıyla devlet üniversitelerinde (yani ege ve dokuz eylülde) öğretmenler öğrenciyle ilgilenmiyormuş.Bu benim biraz kafamı karıştırdı açıkçası. Aynı zamanda ikinci yabancı dil için ders var mı söylerseniz sevinirim

Son olarak klasik laf olarak herkes işletme-iktisat okumayın açıkta kalırsınız diyor. Ege üniversitesi mezunu ve kendini geliştiren biri de bu tanıma dahil mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farlow -- 21 Temmuz 2012; 19:46:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

makine mühendisliğinde derslerin %30 u ingilizce 1 sene zorunlu hazırlık sınıfı var ama ingilizcen iyi ise muafiyet sınavına girip hazırlığı atlamayı deneyebilirsin.İlk sene temel dersler olur ikinci sınıftan itibaren daha çok alanına yönelik dersler görmeye başlarsın.Staj da 2.sınıfta başlar toplam 12 hafta staj yapılması zorunludur bu stajı bitirmeden mezun olamazsın.Laboratuvarlarda göreceğin dersler de iş hayatında işine yarayacak pratik bilgileri elde etmiş olursun

Lablari diger universitelere gore nasildir ? Bir de is imkani acisindan nasildir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• istanbul üniversitesi ile arasında kalmaktayım kendilerinin. imkanlarından bahsedebilir misiniz? ya da tavsiye eder misiniz? bölüm olarak psikoloji düşünüyorum...
  • İsletme bolumu egitimi hakkinda bilgi verir misiniz ..hazirlik zormu tarzinda mezun oldugumda kalifiye bi eleman olacak teknik egitimi okul bana saglayabilir mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat müh. ve Makine müh. hocaları akademi kadrosu hakkında bilgi verir misiniz?
  • İsletme bolumu egitimi hakkinda bilgi verir misiniz ..hazirlik zormu tarzinda mezun oldugumda kalifiye bi eleman olacak teknik egitimi okul bana saglayabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsemumx

Arkadaşlar sizce ege bilgisayar müh. mi yoksa inşaat müh. mi

İkisi çok farklı dallar sizin yönelimlerinizi bilemem ama inşaat mühendisliğinde iş imkanı daha fazla gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farlow

Öncelikle iyi günler. Ben bu sene türkiye 72.300'üncüsü oldum ve ege iktisat ile işletmeye puanım yetiyor. Fakat çevreden duyduğum kadarıyla devlet üniversitelerinde (yani ege ve dokuz eylülde) öğretmenler öğrenciyle ilgilenmiyormuş.Bu benim biraz kafamı karıştırdı açıkçası. Aynı zamanda ikinci yabancı dil için ders var mı söylerseniz sevinirim

Son olarak klasik laf olarak herkes işletme-iktisat okumayın açıkta kalırsınız diyor. Ege üniversitesi mezunu ve kendini geliştiren biri de bu tanıma dahil mi sizce?

Hocaların öğrenciyle ilgilenmediği konusuna katılmıyorum tabiki lisedeki gibi bir ilgi beklememek lazım sonuçta yetişkin insanlarız ama bir sorunun olduğunda hangi hocaya gidersen seni geri çevirmeyeceğine eminim ikinci yabancı dil seçmeli olarak veriliyor fransızca ve rusça gibi diller.Açıkta kalmak konusuna gelirsek hiçbir mesleğin iş garantisi yok okul sana bi yere kadar destek olur gerisi öğrencinin elindedir donanımlı bir öğrenci olarak mezun olursan iş bulamaman için hiçbir neden yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

Lablari diger universitelere gore nasildir ? Bir de is imkani acisindan nasildir ?

Ben o bölümde okumadığım için lablar konusunda pek fikrim yok seni yanıltmak istemem ama iş imkanı açısından yeterli eğitim verildiğini düşünüyorum tanıdığım mezunlar var iyi yerlerde çalışan tabi iş okuldaki eğitimle bitmiyor kendin de donanımlı olmak için çalışmalısın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.