Şimdi Ara

EGE ÜNİVERSİTESİ--Sorularınızı alabilirim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
10
Favori
44.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raram

Ege Üniversitesi İstatistik ile Sakarya Üniversitesi Endüstri Müh.(uzaktan) arasında kaldım öneriniz nedir ?

İstatistik fen fakültesinde 1985 yılında kurulmuş bi bölüm.Mezun olunca Devlet Planlama Teşkilatı,TÜİK,İşkur ve çeşitli bakanlıklarda çalışma fırsatın var ama sanki mühendislikte çok daha fazla sektörde iş bulabilirsin gibi geliyor bana yine de tercih senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabro

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Arkadaşlar Ege üniversitesinde geçme notu kaç bilen var mı ? Yani Final notu... Edebiyat fakültesinde ? Birisi final notu 70 dedi oha oldum biraz. Dünden önce İzmire gittim. Yatay geçiş için önce Ege üniversitesine daha sonra dokuz eylül üniversitesine gittim. Dokuz eylül tınaztepe resmen berbattı. Çok kampus gördüm en kötüsü diyebilirim. Egeninki fena değildi içinde metro olması artı. Ama en beğendiğim kampus Eskişehir Anadolu Üniversitesininkiydi Neyse şu final notu 60 fln olsa bari ya 70 nedir.

geçme notu 60 dır.Ama geçme notu sadece final notunu içermez.Vizenin %40 ı finalin %60 ı alınır bu ortalamayla notun 60 ve üzeriyse geçersin dersi

Demek istediğim finalden en az 60 mı almamız lazım. Bizim üniversitede hem ortalama hemde finalden en az 50 almak gerekiyor. Yani vizeden 100 alsan finalden 49 alsan dersden kalıyorsun. Demek istediğim Egedede finalden en az 60 mı almamız gerek ? Vizeden 100 finalden 59 alsak kalıyoruz öyle değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: unlem

Hemsirelik fakultesi hakkinda bilgi verebilir misin, erkek hemsireler bolca var mi tesekkurle simdiden :)

Hemşirelik okulun açıldığı yıl olan 1955 yılında kurulmuş baya köklü bi bölüm.İstersen ilk sene hazırlık okuyabiliyosun.Bunun dışında her türlü bilgisayar laboratuvarı,demonstrasyon laboratuvarı imkanları var.Erkek hemşire var tabiki ama bolca olduğu söylenemez :)
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar Ege üniversitesinde geçme notu kaç bilen var mı ? Yani Final notu... Edebiyat fakültesinde ? Birisi final notu 70 dedi oha oldum biraz. Dünden önce İzmire gittim. Yatay geçiş için önce Ege üniversitesine daha sonra dokuz eylül üniversitesine gittim. Dokuz eylül tınaztepe resmen berbattı. Çok kampus gördüm en kötüsü diyebilirim. Egeninki fena değildi içinde metro olması artı. Ama en beğendiğim kampus Eskişehir Anadolu Üniversitesininkiydi Neyse şu final notu 60 fln olsa bari ya 70 nedir.

geçme notu 60 dır.Ama geçme notu sadece final notunu içermez.Vizenin %40 ı finalin %60 ı alınır bu ortalamayla notun 60 ve üzeriyse geçersin dersi

Demek istediğim finalden en az 60 mı almamız lazım. Bizim üniversitede hem ortalama hemde finalden en az 50 almak gerekiyor. Yani vizeden 100 alsan finalden 49 alsan dersden kalıyorsun. Demek istediğim Egedede finalden en az 60 mı almamız gerek ? Vizeden 100 finalden 59 alsak kalıyoruz öyle değil mi ?

Yok finalden en az 45 alman lazım geçmek için 45 altında alırsan vizen 100 dahi olsa geçemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: zekihan

quote:

makine mühendilsiğinde okuyan arkadaşlar önerirler mi? eğitimi,hocalara vb nasıldır?

up

Makine de okuyan arkadaşlarım var.Genel olarak memnunlar bölümden bir sene hazırlık okuman gerekiyor bölüme geçmek için ama ingilizcen iyiyse muafiyet sınavına girip hazırlığı atlayabilirsin.Toplam 12 hafta staj yapman gerekiyor mezun olabilmek için.Bunun dışında dert yandıkları tek durum sınıftaki kız öğrenci azlığı :)
  • quote:

quote:

quote:

makine mühendilsiğinde okuyan arkadaşlar önerirler mi? eğitimi,hocalara vb nasıldır?

up

Makine de okuyan arkadaşlarım var.Genel olarak memnunlar bölümden bir sene hazırlık okuman gerekiyor bölüme geçmek için ama ingilizcen iyiyse muafiyet sınavına girip hazırlığı atlayabilirsin.Toplam 12 hafta staj yapman gerekiyor mezun olabilmek için.Bunun dışında dert yandıkları tek durum sınıftaki kız öğrenci azlığı :)

evet malesef makine mühendisliğinin en büyük sorunu bu :) hazırlıkta yada sosyal aktivetelere yönelicez onun için artık napalım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

up

evet malesef makine mühendisliğinin en büyük sorunu bu :) hazırlıkta yada sosyal aktivetelere yönelicez onun için artık napalım :)

Evet hazırlık başka bölümlerden insanlar tanımak için iyi oluyor çevren genişler.Birçok öğrenci kulübü de var zaten oralarda sosyalleşebilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

up

Evet hazırlık başka bölümlerden insanlar tanımak için iyi oluyor çevren genişler.Birçok öğrenci kulübü de var zaten oralarda sosyalleşebilirsin

cevapların için teşekkürler sağolasın :)

• arkadaşlar ege üniversitesi eczacılık fakültesinde derslere ve labaratuvarlara başörtülü girilebiliyor mu? birde üst sınıftan ders alınabiliyormu eczacılıkta. şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ı.a.

arkadaşlar ege üniversitesi eczacılık fakültesinde derslere ve labaratuvarlara başörtülü girilebiliyor mu? birde üst sınıftan ders alınabiliyormu eczacılıkta. şimdiden teşekkürler

başörtü konusunu bilmiyorum ama ortalaman 3.00 üzerindeyse üstten ders alabilirsin
  • quote:

arkadaşlar ege üniversitesi eczacılık fakültesinde derslere ve labaratuvarlara başörtülü girilebiliyor mu? birde üst sınıftan ders alınabiliyormu eczacılıkta. şimdiden teşekkürler

Üniversitenin istisnasız her bölümü ve fakültesinde derslere başörtüyle girebilirsin.
    Ama üniversitenin içinde bazı hocalar oluyor, onlar sıkıntı çıkarabiliyor. Bunun üzerine şikayet edip gerekli işlemleri başlattırabiliyorsun.

Üniversite yönetimince başörtüye bir kısıtlama yok.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim
    ekmek arası sakız peki bazı hocalar tarafından sıkıntı olabiliyor dedeniz eczacılık bölümündemi
  • cevaplarınız için teşekkür ederim
    ekmek arası sakız peki bazı hocalar tarafından sıkıntı olabiliyor dedeniz eczacılık bölümündede oluyor mu
  • quote:

cevaplarınız için teşekkür ederim
    ekmek arası sakız peki bazı hocalar tarafından sıkıntı olabiliyor dedeniz eczacılık bölümündemi

Eczacılık'ta öyle bir olay işitmedim henüz.
    Zaten şu ana kadar 2 kez yaşanmış olan bir sıkıntı bu.
    Biri İletişim fakültesi diğeri de Matematik bölümünde. İkisinde de sıkıntı bitti.
  • cevaplarınız için çok teşekkürler
  • ege işletme hakkında bilgi almak istiyorumm. bir de eğitim köyü gibi bi şey duydum tm1de 68bindeyim puana göre alıyolarmış sanırım başvursam kabul edilir mi yurda? ve aylık masrafım ne kadar olur tahminen. son olarak istanbuldan gelicem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrins

ege işletme hakkında bilgi almak istiyorumm. bir de eğitim köyü gibi bi şey duydum tm1de 68bindeyim puana göre alıyolarmış sanırım başvursam kabul edilir mi yurda? ve aylık masrafım ne kadar olur tahminen. son olarak istanbuldan gelicem...

Ege işletme iktisadi idari bilimler fakültesinde bir bölüm.Ben de bu fakültedeyim o yüzden iyi bilirim.İşletme de derslerin %70 i ingilizce olarak işlenir.Bu nedenle ilk yıl hazırlık sınıfında okursun ama ingilizcen yeterli seviyedeyse muafiyet sınavında hazırlığı atlama şansın var.İşletmeden arkadaşlarım da var çok zor bir bölüm olduğunu söyleyemem biraz çalışırsan rahat bir şekilde mezun olursun.Öğrenci köyü diye birşey var evet.Okulun kendi yurtlarıdır bunlar site şeklinde binalardan oluşur.Kızlar-erkekler ayrı binalarda kalırlar.Puana göre alıyorlar ama senin yerleşebilmen için oraya başvuran diğer öğrencilerin puanlarına da bakmak lazım çünkü tüm fakültelerden başvuru oluyor oraya şansın az da olsa var.

• quote:

ege işletme hakkında bilgi almak istiyorumm. bir de eğitim köyü gibi bi şey duydum tm1de 68bindeyim puana göre alıyolarmış sanırım başvursam kabul edilir mi yurda? ve aylık masrafım ne kadar olur tahminen. son olarak istanbuldan gelicem...

Öğrenci köyünde kalırsan orada tek ve çift kişilik odalar var.Yaklaşık 500 600 lira civarındaydı oda fiyatları yanlış hatırlamıyorsam.Onun dışında dışardaki harcamaların biraz da sana kalmış birşey 400-500 lirayla geçinen de var 1000 lira harcayanda ama İstanbuldan daha ucuz bir şehir İzmir yani ordan daha az para harcarsın diye düşünüyorum
  • quote:

quote:

Ege işletme iktisadi idari bilimler fakültesinde bir bölüm.Ben de bu fakültedeyim o yüzden iyi bilirim.İşletme de derslerin %70 i ingilizce olarak işlenir.Bu nedenle ilk yıl hazırlık sınıfında okursun ama ingilizcen yeterli seviyedeyse muafiyet sınavında hazırlığı atlama şansın var.İşletmeden arkadaşlarım da var çok zor bir bölüm olduğunu söyleyemem biraz çalışırsan rahat bir şekilde mezun olursun.Öğrenci köyü diye birşey var evet.Okulun kendi yurtlarıdır bunlar site şeklinde binalardan oluşur.Kızlar-erkekler ayrı binalarda kalırlar.Puana göre alıyorlar ama senin yerleşebilmen için oraya başvuran diğer öğrencilerin puanlarına da bakmak lazım çünkü tüm fakültelerden başvuru oluyor oraya şansın az da olsa var.

özel liseden mezunum lisede de hazırlık okumuştum zaten hazırlığı rahatça geçebilirim gibime geliyo. sorun şu ki psikoloji ya da pdr düşünen biri olarak özelden vazgeçip devlette işletme yazıcam ve matematiği hiç sevmiyorum. derslerle aram nasıl olur hiç tahmin edemiyorum... sizce bu durumda işletmede yapabilir miyim?

• quote:

quote:

quote:

özel liseden mezunum lisede de hazırlık okumuştum zaten hazırlığı rahatça geçebilirim gibime geliyo. sorun şu ki psikoloji ya da pdr düşünen biri olarak özelden vazgeçip devlette işletme yazıcam ve matematiği hiç sevmiyorum. derslerle aram nasıl olur hiç tahmin edemiyorum... sizce bu durumda işletmede yapabilir miyim?

Dediğim gibi çok zorlanacağını sanmıyorum.İşletme de öyle mühendsiliklerde olduğu gibi ağır matematik gösterilmiyor.Biraz çalışmayla altından kalkabilirsin diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.