Merhabalar. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümüne 2014-2015 güz döneminde yatay geçiş yapmak istiyorum. TM-3(yerleştiğim) ÖSYS sıralamam 7688, ilk sene not ortalamam ise 4 üzerinden 3,62.
Ege Üniversitesi özelinde yatay geçiş kıstaslarını bulamadığım için konu açma ihtiyacı duydum. Sizce okula kabul edilir miyim?
Ayriyeten, pre-intermediate ve intermediate arasında İngilizce seviyem var. Yatay geçiş yapabilmem için EÜ hazırlık muafiyet sınavından 100 üzerinden 70 almam lazım. Çok zor olmadığını söylediler, ama gene de garantiye almak için İngilizce kursuna gideceğim. Ankara'da önerebileceğiniz kurslar nelerdir?
EÜ öğrenci işleri biriminde 2014-15 güz dönemi yatay geçiş işlemleri takvimine ulaşamadım, telefonla da irtibat kuramadım. Geçen senelere dair bilgisi ve önümüzdeki seneye dair öngörüsü olan var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarla.
(Bu arada Ege Üniversitesinin kısaltması EÜ mü yahu tereddütte kaldım.)
UP
Ege OIDB ile konuştum bana yalnızca not ortalamasının göz önüne alındığını, yönetmeliğin bu yönde olduğunu söylediler. (Hacettepe'ye girişte bu iş böyle yürümüyor.) Ege Psikoloji Bölüm Başkanı sayın Nuri Bilgin ile konuşutum, o ise üniversite başarı sıralaması ile belli bir oranda not ortalamasının alındığını söyledi.
Bilginiz, fikriniz nedir?
Yeni konu açmaya gerek olmadığını düşündüğüm için burada soruyorum. Psikoloji'den Anadolu Hukuk'a geçmem teorik olarak mümkün mü? Yönetmelikte yalnızca bu yazıyor:
1- Aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde, ön lisans diploma programlarına ikinci yarıyıldan, lisans diploma programlarına ise üçüncü yarıyıldan itibaren yatay geçiş yapılabilir. Ön lisans programlarının son yarıyılına, lisans programlarının ise son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Bunun da ucu çok açık. Bana göre eşdeğer mesela psikoloji ve hukuk. Anadolu OİDB'yi aradım, geçemezsin dediler. Gene de bir danışayım yönetmelik değişti neticede.