Şimdi Ara

Egea Lounge 1.6 Dizel 120HP DCT mi Focus Trend-X 1.6 TDCI 95HP Manuel mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QralCess

Hayır.Easy paket dışındakiler güvenlik donanımlısı.
    Emin olmamakla birlikte, bildiğim kadarıyla aynı paket giriyor teste. Sürüş yardımcılarını (Hız sabitleme/sınırlama, acil durum freni v.s.) da puanlayarak, mukavemet puanına ekliyorlar ve bu şekilde nihai puana (yıldıza) ulaşıyorlar.
  • şaka mı bu başlık diye düşündüm bir an. Ben 3 sesli bir sessiz harften oluşan o aracı, fordun taunus modeliyle bile kıyaslamam. Fikrimi belirtmem için mübalağa sanatını kullanmam gerekli idi, başka türlü sayfalarca yazı yazmak lazım.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bu cmax-de puandaki düşme sebeplerinde 2 ci teste giren aracin compact degil grand versiyonu olmasi ve bu versiyondaki kayan kapinin kaza aninda bosluk yaratmasi da var. yoksa yasam alani testleri kolay kolay degismiyor.

Ncape de koru korune bakmamak lazim grand kasanin sonucunu birebir compacta yazmak bana dogru gelmiyor.
    bu da makyajli kasanin guncel ihs sonucu compact versiyon. onceki sonuclari da sitede var.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/ford/c-max-hybrid-4-door-wagon

focus 2012 test edilmiş fakat yillik degerlendirmeler segmesinde emniyet yardimcilarinin onem kazandigi 2017 degisikligi olana kadar 2016 yilinda ayni notu koruduğu goruluyor.

Tabi bu surecte focus da makyaj gordu ve istenen emniyet yardimcilari belirli donanim uzerinde alinabilir hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Nisan 2018; 18:6:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Egea tabiki, o focusun hiç bir manası yok kararsız kalmanız için.

Egea güçlü dizel+otm şanzıman sunuyor. Ford hem manuel hem zayıf motor üstüne yetmiyormuş gibi kabak donanım. Focus fanatiği olmak lazım iki araç arasında onu almak için.
  • Egea aynı model yılındaki bir Focus'a rakip olabilecek bir araç değil. Sorunun cevabı çok net Focus.
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    2.0 Dizel bir araç = 1.6 benzinli kadar yakıyor. Buna göre de 1.6 dizel araç ortalama 1.0 veya 1.2 benzinli kadar yakar. Ayrıca 1.6 dizelin performans olarak üstünlüğü de var.

• Yani özetle günümüzde önden darbe alan araçların tamamında büyük ölçüde hasar oluşmasının sebebi enerjiyi emen ve bükülerek yayaları koruyan geometri olmasıdır. Bu bilgi EURONCAP'in kendi sitesinde detaylarıyla yazıyor zaten.

Önden darbe alan aracın her zaman arkadan darbe alana göre çok daha fazla hasar almasının sebebi budur. Bu durumu araçların kaporta sağlamlığıyla bağdaştıran zihniyetler Ilber ORTAYLI'nın deyimiyle Cahildir :)

• Olayın özeti kimse Egea Focus kıyaslaması yapmıyor zaten Fort üstün bir araç bunu bir yere koyalım Egea motor gücü, donanım zenginliği ,konularında Daha fazlasını veriyor tabi buda rekabeti arttırıyor full bir Focus ve denk motor almaya kalksanız 20-30 bin lira gibi büyük paralar oynuyor gerisi size kalmış

• excellence E kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız, karara vardınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Bu cmax-de puandaki düşme sebeplerinde 2 ci teste giren aracin compact degil grand versiyonu olmasi ve bu versiyondaki kayan kapinin kaza aninda bosluk yaratmasi da var. yoksa yasam alani testleri kolay kolay degismiyor.

Ncape de koru korune bakmamak lazim grand kasanin sonucunu birebir compacta yazmak bana dogru gelmiyor.
    bu da makyajli kasanin guncel ihs sonucu compact versiyon. onceki sonuclari da sitede var.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/ford/c-max-hybrid-4-door-wagon

focus 2012 test edilmiş fakat yillik degerlendirmeler segmesinde emniyet yardimcilarinin onem kazandigi 2017 degisikligi olana kadar 2016 yilinda ayni notu koruduğu goruluyor.

Tabi bu surecte focus da makyaj gordu ve istenen emniyet yardimcilari belirli donanim uzerinde alinabilir hale geldi.
    Daha önceki teste, normal ve grand ayrı ayrı girip 5 yıldız almışlar. 2017 yılındaki teste sadece grand girmiş ama sonuçta normal versiyon için de 3 yıldız notu verilmiş.

Aynı durum giulietta modelinde de var, 2010 yılında yetişkin koruması 97, çocuk koruması 85 puan iken; 2017 yılında sırasıyla, 72 ve 56. Zamanında 5 yıldız alan, sınıfının en güvenli aracı olan punto'nun tekrar teste girip 0 yıldız alması da başka bir örnek. Kriterler değişiyor, biz burda egea'yı savunmuyoruz.
    Dediğimiz şey, 2010-2012'li yıllarda veya daha önce teste girip 5 yıldız alan araçları kıyaslayıp, o yıldızlara güvenmemek gerektiği.

Yoka egea, özellikle çocuk korumasında daha yüksek puan almalıydı, çocuk koltuğu kullanılınca düşük puanın pek önemi kalmıyor ama bu kriterde 60 puan düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Olayın özeti kimse Egea Focus kıyaslaması yapmıyor zaten Fort üstün bir araç bunu bir yere koyalım Egea motor gücü, donanım zenginliği ,konularında Daha fazlasını veriyor tabi buda rekabeti arttırıyor full bir Focus ve denk motor almaya kalksanız 20-30 bin lira gibi büyük paralar oynuyor gerisi size kalmış
    Aynen söylediğiniz gibi. Size sonuna kadar katılıyorum.

Konu başlığında yazdığım Egea'ya denk bir Focus'un bugün itibariyle 2.el fiyatları 105-115 bin tl civarı. Yani arada 25-35 bin tl fark var.

Benim araç için ayırdığım bütçe maksimum 85bin tl olduğu için bugün kararımı verdim ve Egea'yı satın aldım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Ne yaptınız, karara vardınız mı ?
    Bugün itibariyle kararımı verdim ve Egea'yı satın aldım.

Yorum yaparak bana karar vermemde yardımı olan herkese çok teşekkür ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 30 Nisan 2018; 12:45:24 >
    Hayırlı olsun, mantıklı karar vermişsiniz güle güle kullanın aracınızı.

Parasının hakkını son kuruşuna kadar verecektir.

• Fiat yetkili servisinden 70tl'ye silikon havuzlu paspas takımı ve 170tl'ye bagaj havuzu satın aldım. Ayrıca 300tl ye Egea yazılı ışıklı krom kapı eşiği ve 90tl'ye de arka reflektör krom çıtası yaptırdım. Çok güzel oldu.

Resimleri çekince eklerim buraya 😊

• Araca cam İndirme ve Kaldırma modülü taktırmak istiyorum ama cam motorlarına zarar verir deniyor.

Aranızda daha önce yaptırmış olan veya konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Komple krom set öneririm, benim aracımda var çok hoş duruyor. Sis farı çevresi, cam çerçeveleri, kapı altına ve arka reflektörlere uygulanıyor, siz zaten onu yaptırmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Komple krom set öneririm, benim aracımda var çok hoş duruyor. Sis farı çevresi, cam çerçeveleri, kapı altına ve arka reflektörlere uygulanıyor, siz zaten onu yaptırmışsınız.
    Ben sadece reflektör çıtası yaptırdım dış görüntü olarak.

Ancak bu cam indirme kaldırma modülü olayına kafayı takmış durumdayım.

Türkiye'de veya Aliexpress'te bir çok marka ve model var ancak Egea için kablo kesmeden sadece soket takılarak yapılabilecek bir model henüz yok malesef.

Tüm araçlar için uyumlu olan üniversal modeller var ama dediğim gibi hem orjinal kabloları kesip modüle eklemek gerekiyor hem de acaba gerçekten cam motorlarına zarar verir mi diye de düşünüyorum.

Şehir olarak Adana'da yaşıyorum ve yazın güneş altında kalmış bir arabaya binmekle fırına girmek bence aynı şey.

Bu sebeple arabaya binmeden kumandadan camları indirip en azından araç içindeki sıcak ve sağlığa zararlı kanserojen havayı dışarı tahliye etmek için modül mutlaka yaptıracam.

• @excellence

Hayırlı, uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Memleket şartlarında en akıllı tercihi yaptınız. Kim istemez ki çok daha iyi araçları bu fiyatlara alıp binelim ama işte durum bu ve bu piyasada egea fiyatına göre gerçekten güzel araba.

Krom detayları ben de yaptırmayı düşündüm ama karar veremedim ve öylece kaldı. Ben henüz aracımı teslim almadım, bagaj havuzu ve havuzlu paspasları hediye ederler diye düşünüyordum ama siz ücreti mukabili almışsınız. Hediye olarak istemeyi denediniz mi?
  • Hayırlı olsun hocam.

Egea gayet güzel seçim.Focusun belki bir tık daha iyi yol tutması dışında performans,tasarım,donanım,güvenlik olarak egea ağır basıyor.

Bazı arkadaşlar Fordun aldığı son notları görmedi galiba 2,3 yıldız ...Bir modelde değil 3-4 modelde..

Egeanın güvenlik donanımlısı 4 yıldız almış,5yıldız almamasının sebebi şerit takip ve kör nokta uyarı sisteminin olmamasından dolayı.Zaten onlarda olsaydı Focustan daha bütün bir araç olan Egea focustan daha da pahalı olurdu..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.