Şimdi Ara

Egea Lounge 1.6 Dizel 120HP DCT mi Focus Trend-X 1.6 TDCI 95HP Manuel mi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otm vites olduğu için Egea tercih sebebi olur. Focus iyi araç olsa da kullanım rahatlığı için Egea alınır. Ayrıca Egea lounge paket donanımıyla yabana atılacak araç değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor olarak egea diyorum. İstekli güzel bir motoru var hafif sesli çalışıyor. Dolu bir egea almanızı öneririm beyaz almazsanız araba şık bir araç olur.

1 hafta kullandım az yakmadı ama gidişi ve otomatiği de hiç fena değildi. Konfor olarak eski linealar gibi değil. Daha tok ve araba yere sağlam basıyor. Tabi öyle çok bi beklentiye girmemek lazım ama çok önyargısı olan biri olarak beni şaşırttı. Beklentilerim çok düşüktü. Test sürüşü hatta bir hafta kiralamanızı öneririm almadan. Kapora bırakıp kiralayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • excellence E kullanıcısına yanıt
    Tamam 1.6 mjet biraz yakıyor ama o kadar bende yaktiramadim. Bende manuel var. Hayatimda ilkkez dizel kullaniyorum. Ilk zamanlar 7.5 ortalamam vardi ama suanda ş.ici ort. Hiz 19km gosteriyor ort. Yakit 7.1 hiz 23 falan oldugunda 6.5 oluyor. Bu arada lastik basinçlarinin ciddi etkisi var. 32 psi ile gezmeyin. En az 34 yapın.

• Bakın benim aracın ş.içi yakıt tüketimi fofotoğraflarını paylaşıyorum.

128km yol yapmışım, ortalama 9.0 litre 😠

• Burada paylaşayım diye Trip-B'yi sıfırladım.

10 km yol gittim. Ortalama 10.4 litre 😠😠😠

Resmen kuduruyorum sinirden

• Kısa mesafe yanıltır, tamam en ekonomik dizellerden değil ama bu kadar çok yakan bir araç da değil.

Klima kullanmaya başlayınca mı birden bu değerlere fırladı tüketim. Aracın bakımları tam mı, lastik havaları ne durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 20 Mayıs 2018; 14:40:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Kısa mesafe yanıltır, tamam en ekonomik dizellerden değil ama bu kadar çok yakan bir araç da değil.

Klima kullanmaya başlayınca mı birden bu değerlere fırladı tüketim. Aracın bakımları tam mı, lastik havaları ne durumda?
    Aracın bakımları eksiksiz.

Lastik havaları kitapçığında olması gereken rakamlarda.

Klima açmadan önce de ş.içi fazla tükettiğini düşünüyordum zaten. Klime kullanmaya başlayınca bu rakamlara fırladı.

Önceki aracım 1.3 multijet punto idi ve klima açık 6.8 litre tüketiyordu.

Kardeşimde 1.3 multijetII Egea Urban Manuel vites var. Onun yakıt tüketimi klima açık 7.7 litre.

Hatta deneme amaçlı peş peşe çıktık ve Adana Şehir içinde 25km yol yaptık. Yine benimkinden 1.5 litre az yaktı onun arabası.

İlginç, fabrika verileri eşit halbuki. Hatta otomatik egea daha düşük veriye sahip.

Ortalama hızınız da düşük ama 9 litre yine de yüksek bi değer. Bir süre sıfırlamayın tüketimi 400-500 km falan yol yapın bakalım durum ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 20 Mayıs 2018; 15:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayfeciiii

Gönül focus , mantık egea

110hp olan focus olsa her türlü focus

BENCE
    110luk bunda var yalnız

https://www.s-dizayn.com/images/image/V653/4/19109_0.jpg
  • quote:

İlginç, fabrika verileri eşit halbuki. Hatta otomatik egea daha düşük veriye sahip.

Ortalama hızınız da düşük ama 9 litre yine de yüksek bi değer. Bir süre sıfırlamayın tüketimi 400-500 km falan yol yapın bakalım durum ne olacak.
    Zaten ben de almadan önce fabrika verilerine bakmıştım.

Ve dediğiniz gibi aynı görünüyordu.

Ama gelin görün ki gerçekler çok farklı 😭

• Ayrıca 200km şehir dışı otoban ve 485km ş.içi olmak üzere toplam 685km yol yapmıştım geçen 15 gün. Ortalama 8.4'ün altına inmedi malesef.

Ortalamayı düşüren de zaten ş.dışı.

• Benim kişisel görüşüm;

Egea 1.6 dizel otomatik çok güçlü bir motora sahip.

1-2 kişi ile ş.içi binilecek bir araba değil.

4-5 kişi ile ş.içi ama çoğunlukla ş.dışı binmek için daha uygun bir araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: excellence

Zaten ben de almadan önce fabrika verilerine bakmıştım.

Ve dediğiniz gibi aynı görünüyordu.

Ama gelin görün ki gerçekler çok farklı 😭

Alıntıları Göster
    Benim aracım 6.5 litreye sabitlendi. Arada performanslı kullandığım da oluyor zaten geneli hep akıcı kullanıyorum tüketim odaklı olmadım hiç. Benim için tüketim şu an makul, ilk bakımdan sonra yarım litre falan düşmesini bekliyorum 6 litreye falan sabitlenir aynı şartlarda.

Klimanın ne kadar etki edeceğini de ilerleyen zamanlarda test ederim. Şehir içinde fazla klima kullanmıyorum ama anca uzun yolda.

• quote:

Benim aracım 6.5 litreye sabitlendi. Arada performanslı kullandığım da oluyor zaten geneli hep akıcı kullanıyorum tüketim odaklı olmadım hiç. Benim için tüketim şu an makul, ilk bakımdan sonra yarım litre falan düşmesini bekliyorum 6 litreye falan sabitlenir aynı şartlarda.

Klimanın ne kadar etki edeceğini de ilerleyen zamanlarda test ederim. Şehir içinde fazla klima kullanmıyorum ama anca uzun yolda.

Alıntıları Göster
    Keşke benim aracım da 6.5litre yaksa.

Bu rakam elbette çok iyi ve kabul edilir seviyede.

Lakin aynı marka ve model araçlarımız arasında bu kadar fark olması düşündürücü 🤔🤔🤔🤔🤔

O yüzden bakım, lastik basıncı gibi şeyleri sormuştum.

Bende 16 inç jant var, sizdeki 17 inç hadi burdan yarım litre artar desek yine açık çok.

Farkın nedeni ortalama hız ve klima gibi duruyor. Ama aynı yolda focus ile arada 2 litre falan oynuyor demiştiniz, bu da tuhaf. Vallahi ben ne desem bilemedim

• quote:

Bakın benim aracın ş.içi yakıt tüketimi fofotoğraflarını paylaşıyorum.

128km yol yapmışım, ortalama 9.0 litre 😠

Dostum yanlis anlamada yakit tuketiminde anormallik var.
    Bende 2.0 hdi tam otomatik 407 var(163ps olan) sehir ici cok agir trafik ve sehir disi karma ortalamam 8 ki genelde tapa gaz giderim hic oksayarak ekonomi yaptirma niyeti olmadan.Surus stilin cok agresif de olsa tuketim fazla.

• 128 km yi 6 buçuk saatte gitmişsiniz. Siz bence direk motosiklet alın yada başka yere taşının. Allah sabır versin.

380 km karma tüketimim. Full klima açık 6.4 bu arada. 1.6dizel manuel hb egea.

Klimayı asla auto da kullanmıyorum sürekli ac on.

Lastiklerim 35 psi da

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Dostum yanlis anlamada yakit tuketiminde anormallik var.
    Bende 2.0 hdi tam otomatik 407 var(163ps olan) sehir ici cok agir trafik ve sehir disi karma ortalamam 8 ki genelde tapa gaz giderim hic oksayarak ekonomi yaptirma niyeti olmadan.Surus stilin cok agresif de olsa tuketim fazla.

Alıntıları Göster
    Sürüş olarak sakin kullanırım.

Araca performans yaptırmadan.

Bu şekilde kullanmama rağmen bu kadar çok yakması benim için intihar sebebi 😂😂😂😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: sepulnation

128 km yi 6 buçuk saatte gitmişsiniz. Siz bence direk motosiklet alın yada başka yere taşının. Allah sabır versin.

380 km karma tüketimim. Full klima açık 6.4 bu arada. 1.6dizel manuel hb egea.

Klimayı asla auto da kullanmıyorum sürekli ac on.

Lastiklerim 35 psi da
    Malesef anladım ki egea 1.6 multijet dct benim gibi 1 kişi ile şehir içinde kısa mesafe kullanım için fazla güçlü ve fazla yakıt tüketen bir motor seçeneği.

Yüksek ihtimalle Egea'yı satıp 2017 model focus 1.6tdci trend-x manuel alacam.

• quote:

Malesef anladım ki egea 1.6 multijet dct benim gibi 1 kişi ile şehir içinde kısa mesafe kullanım için fazla güçlü ve fazla yakıt tüketen bir motor seçeneği.

Yüksek ihtimalle Egea'yı satıp 2017 model focus 1.6tdci trend-x manuel alacam.

Alıntıları Göster
    Bu kadar yogun sehir ici kullanimi icin dizel satip dizel almak bence mantikli degil bana sorarsan dusuk hacimli TSI unitelere (ACT olanlari) yada Toyotanin Hybrid seceneklerini bir arastir derim.Sehir ici agir trafikte su anki tuketiminden daha fazla yakmayacaklari asikar hem dizelin bas agrisi olmaz hem de bakim maliyetleri duser DPF doldu egr hata verdiyle ugrasmazsin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.