Şimdi Ara

Egea Lounge 1.6 Dizel 120HP DCT mi Focus Trend-X 1.6 TDCI 95HP Manuel mi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalıtım ve yakit tuketimi hakkinda yuceltildigi kadar var mıymış egea veya mk3 e bakarak yerin dibine sokuldugu kadar kotu muymuş focusun izolasyonu; merak ettim iki araca da sahip olmus biri olarak yorumunuzu.

Dediginiz gibi yuksek modelli trendxlerdeki on kol dayama ve siyah arka camlar kurtarıyor durumu. Fasila ayarli sileceklerle yagmur sensorunu idare etsek de, far sensoru fena olmazdi

Yol tutus olarak, sadece hangi hizla viraji dondugunuzden ziyade; direksiyonun,şasinin o esnada verdigi hissiyat da onemlidir. Bozuk zeminde cizgisini bozmamasi da var tabi. Yol koşullarımız malum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea

• Dün yine radikal bir kararla Focus'u verip 1.5dci edc megane 4 hb aldım. Tekrar otomatik vitese dönmek keyif verici. Aracın forumlardaki yakıt tüketimi değerleri muhteşem. Benim aldığım Touch paket. Donanım olarak da tatmin edici. Bakalım uzun vadede memnun kalırsam binerim. Olası bir memnuniyetsizlik yaşarsam,tekrar Focusa dönerim.

• excellence E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız binmek nasip olsun. Çokta radikal karar değil, mantıklı seçimler yapıyorsunuz. Umarım memnun kalırsınız. Bir süre kullanımdan sonra 3 araç için de mukayeseli görüş bildirirseniz faydalanırız.
    Benim egea dizel otomatik de çok yakıyordu. Hatta deli oldum bu değerler ne diye? 1 ay kadar kullandım. Sonra lastik havalarına bir baktim 28-29 muş. Hemen ayarina getirdim şak gibi ama değerlerim şehir içi 7 ye şehir dışı 4-5 e düştü. Ben de inanamadım. Normalde ortalamam 8.2 idi şimdi 6.9

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Ben aracın fabrikasyon kullanım değer ve limitlerini asla değiştirmeyen ve kullanım klavuzuna harfiyen uyan bir sürücüyüm.

Aracın bakımı, yazılımı, lastik basıncı, sürekli dolu depo vb şeylere çok dikkat ederim.

Ama malesef ki Egea 1.6 dizel otomatik özellikle de klima açıkken ş.icinde (Adana) 9.0 litrenin altına düşmedi. Üst mesajlarda zaten detaylıca paylaşmıştım tüketim değerlerini.

Egeayi sattıktan sonra da kullanıcılar ve araç kiralama şirketlerinden birebir kulaklarımla duyduğum şey: egeanin dizel otomatigi çok yakıyor " cümlesi

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Hayırlı olsun, kazasız binmek nasip olsun. Çokta radikal karar değil, mantıklı seçimler yapıyorsunuz. Umarım memnun kalırsınız. Bir süre kullanımdan sonra 3 araç için de mukayeseli görüş bildirirseniz faydalanırız.
    Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

Aracı aldım ve daha sadece 3 gün işe git gel 60km kullandıktan sonra ıstanbul'a geldim. Uzun kullanım tecrübem olmadı.

Ancak 60km için tecrübemi paylaşayım;

Focus 1.6tdci manuel aynı güzergahta klima açık 6.7 litre yakıyordu. Megane 1.5dci edc aynı güzergahta klima açık 6.1 litre yaktı.

Hem otomatik şanzıman hem de 0.6 litre az yakması beni çok memnun etti.

Uzun kullanım tecrübelerimi elbette burada paylaşırım.

Şu An çok memnunum açıkçası. İzmir de 6.2 lt su An. Max.7 ortalama görüyorum. Eski araçlarım da 6.5 yakıyordu. Pek bi fark kalmadı.. 9 lt çok fazla imiş benzinli gibi.

Benim de uzun dönem ortalamam 26 km hızla 6.2 litre. Ben de İzmir'deyim.

Bu da, 3 kişi, bagaj boş klima kapalı tüketim rekorum,

Araç gücüne, performansına göre oldukça makul yakıyor.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de çok memnunum. Yakıt performans mükemmel. Sadece malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Bu yamali ve bozuk yollarda trim sesi geliyor.

O da fiyatla alakalı. Çok daha pahalı araçlarda da trim sesi olabiliyor.

Bende daha yok ses, 14 bine geldim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea Lounge 1.6 dizel otomatik

Focus Trend X 1.6 dizel manuel

Megane Touch 1.5 dizel otomatik

Bu 3 aracin da fiyatlari birbirine yakin.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam;

Yol tutuş;

1Focus

2-Megane

3-Egea

Yakıt ekonomisi;

1-Megane

2-Focus

3- Egea

Donanım;

1-Egea/Megane

2-Focus

Yedek parça ve bakım maliyeti ucuzluğu;

1-Megane/Egea

2-Focus

Malzeme kalitesi;

1-Focus

2-Megane

3- Egea

Özetle son 6 ayda bu 3 arabayı da satın alıp kullanmış birisi olarak egea beni genel anlamda memnun etmedi, focus kullanmasi keyifliydi ama manueldi, megane dizel otomatikte su an için aradigim her şeyi buldum sanırım. Eğer beni memnun etmeyecek bir sıkıntı çıkartmazsa,muhtemelen en az 3-5 yıl binerim 👍

Malzeme kalitesi;

1-Focus

2-Megane

3- Egea

olmuş mu?

fokusa ne zaman binsem connecte veya transite binmişim gibi hissediyorum. malzemesi de kaliteli değil be hocam. 5 yıllık fokusa bin yine içi o lanet plastik lastik neyse, o kokuyor. hele sıfırı araba lastiği gibi kokuyor. abartıyorum kanser olacakmışım gibi hissediyorum.
  • Tartismasiz egea. Focus boş araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: excellence

Egea Lounge 1.6 dizel otomatik

Focus Trend X 1.6 dizel manuel

Megane Touch 1.5 dizel otomatik

Bu 3 aracin da fiyatlari birbirine yakin.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam;

Yol tutuş;

1Focus

2-Megane

3-Egea

Yakıt ekonomisi;

1-Megane

2-Focus

3- Egea

Donanım;

1-Egea/Megane

2-Focus

Yedek parça ve bakım maliyeti ucuzluğu;

1-Megane/Egea

2-Focus

Malzeme kalitesi;

1-Focus

2-Megane

3- Egea

Özetle son 6 ayda bu 3 arabayı da satın alıp kullanmış birisi olarak egea beni genel anlamda memnun etmedi, focus kullanmasi keyifliydi ama manueldi, megane dizel otomatikte su an için aradigim her şeyi buldum sanırım. Eğer beni memnun etmeyecek bir sıkıntı çıkartmazsa,muhtemelen en az 3-5 yıl binerim 👍
    Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Peki genel konfor anlamında (sessizlik, genişlik, oturum rahatlığı) hangisini beğendiniz?

Ben de son 1 yıl içinde 3 araç ile de (yolcu olarak) seyahat ettim. Yukarıda bahsettiğim konularda en çok hoşuma giden megane sedan olmuştu.

• Sessizlik anlamında megane/focus/egea

Genişlik anlaminda egea/megane/focus

Oturum rahatligi olarak egea/megane/focus

Şeklinde sıralayabilirim.

Genel olarak değerlendirecek olursam da ben şahsen megane 4'ü çok begendim. Dediğim gibi eğer araçta ciddi bir sıkıntı çıkmaz ise Allah kismet ederse 3-5 yıl değiştirmeden binerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 29 Eylül 2018; 10:46:3 >
    Hocam sessizlik demişsin ama Egea,Focus Sedan iken Megane Hb.

Hbler sedanlardan daha titiz, daha kaliteli malzemelerle,yalıtım malzemeleriyle,akustik camları vs üretilir ki Egeanın akustik camları Ve yalıtım malzemeleri bu sınıfın üstünde sayılır.Bizzat incelemesini yapan arkadaş vardı.Egea formunda.

Ki 3aracın yalıtımına HB olarak bakarsak Egea HB sessizlik ve yalıtım olarak Megane ve focustan öndedir.

Bu arada aracınız ho rabbim kaza bela göstermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 29 Eylül 2018; 11:5:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellence

Sessizlik anlamında megane/focus/egea

Genişlik anlaminda egea/megane/focus

Oturum rahatligi olarak egea/megane/focus

Şeklinde sıralayabilirim.

Genel olarak değerlendirecek olursam da ben şahsen megane 4'ü çok begendim. Dediğim gibi eğer araçta ciddi bir sıkıntı çıkmaz ise Allah kismet ederse 3-5 yıl değiştirmeden binerim.
    Yine güzel seçim hayırlı olsun megane focusher türlü egea gibi ne amaçla üretildiği belli olmayan araçtan kat kat üstün.Tekrar egeaya dönmeyin de focus tabi ki iyi seçenek dönüş için

• Ben burada karşılaştırma yaparken özellikle kendi aldığım araçları yazıyorum. Amaç inceleme yapıp da burada reklam yapmak değil. Kendi tercihlerimde yaşadığım olumlu olumsuz tecrübelerimi yazıyorum ki burda bahsi geçen araçları almak isteyenler fikir sahibi olsun ve karar verirken doğru karar versin ve pişmanlık yaşamasın istiyorum.

Ben bu araçları tamamen Birmot 'tan alıp geri oraya verip takas yapıyorum. Her alim-satimda 2-3 bin tl piyasanın altında veriyorum arabami ama zaten araçlara zam geldiği için sadece kârdan zarar etmiş oluyorum.

Elbette egea lounge 1.6 dizel otomatik sedan, focus trendx 1.6 dizel manuel sedan ve megane4 touch 1.5 dizel otomatik hatchback ayni arabalar değiller. Sadece fiyatları birbirine yakın modeller ve benim maddi imkânlarım bu 3 modeli almaya yettiği için bu araçlarla ilgili yaşadığım tecrübeleri paylaştım.

• Elbette 85-95 bin tl bandında piyasada alınabilecek bir çok benzinli ve dizel, hb ve sedan, B C ve hatta D segmenti araçlar var.

Ancak ben çoğunlukla kendi kullanim ihtiyaclarim dogrultusunda ve görsel olarak da hoşuma giden bu 3 modelle ilgili yaşadığım kullanım tecrübelerimi, tarafsızca paylaşıyorum. Herhangi bir marka ya da modelin fanatiği asla değilim. Tarafsız bir değerlendirme yaptığımı düşünüyorum.

Focus için malzeme kalitesi anlamında bir sürü olumsuz yorum var ama inanın bana Egeadan sonra bana çok daha kaliteli geldi.

Megane ile focus arasında da megane bana Focustan sanki bir derece daha az kaliteli gibi geldi. Ama bunu uzun dönemde görecem. Bakalım megane malzeme kalitesini koruyabilecek mi? Zamanla görecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 29 Eylül 2018; 16:35:38 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.