Şimdi Ara

Egitim Danismanligi Sacmaligi(Herkes tecrübelerini paylaşsın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaş hatta burada ukrayna ile ilgili konu açmış 2450 dolara öğrenci yolluyormuş karsız.

Arkadaşlar çoğunuz liselisiniz ve hayelleriniz var.Ben şu ana kadar 4-5 danışmanlıkla çalıştım.Bu gereksiz insanlara paranızı yedirmeyin.

Bunlar ülkeleri çok güzel överler size gazı verirler.Ama bir elma bildikleri yoktur.Üstüne 1500 euronuzu alırlar.Hadi 1500 euro alanlar sizi avrupadaki güzel üniversitelere göndermek için söz veriyor öyle çalışıyor.Bu forumdaki güzel arkadaşımız 2450 euroyu Dünyanın en ucuz ve eğitim açısından kötü bir ülkesine göndermek için sizden istiyor.

Bu zamana kadar dediğim gibi gittiğim her danışmanlıktan öğrenci olarak daha fazla bilgim oldu.Kandırıldım, Olay oldu, faso fiso ama ben bir şey öğrendim.Araştırınız ve kendiniz güzelce başvurunuz.

Artık her üniversitenin bir sitesi ve o sitede nasıl başvurulacağını gösteren bir yol var.Gideceğiniz ülkelerde, üniversiteler seçip onlarım sitesinden bakıp halledin inanın çok kolay.Ve çoğu danışman bunlara girip sizin yapıcaklarınızın aynısını yapıyor.

Bu cahil kolay yoldan para kazanmaya çalışan gereksiz tiplere çok zor durumda olmadıkça uğramayın.Eğer cidden iyi bir danışmanlık şirketi varsa bana söylersiniz.

Bu arada bazı danışmanlık şirketleri biz ücretsiz çalışıyoruz derler ve genelde avustralya,Polonya,Amerika,Canada,Malta,İngiltereye gönderirler.Bunlar ordaki ülkelerden nispetten paralı pek bilinmeyen üniversitelerden öğrenci başına 5000 dolarlara çıkan paralar alırlar.Çünkü siz oralara gittiğinizde onlara bunun misli misli ödersiniz.
    Bunlar ülkemizde fuar açarlar ve gelirler pahalı üniversitelerini gösterirler.Eğitimleri o kadar iyi değildir ama ülkeler isim yapmıştır.Yani bu dünyada hiç bir şey karşılıksız değildir.

Edit: Sinir patlaması yaşamıyorum. Kendinizin 2 saatlik okulla alakalı internet araştırmasıyla edinebileceğiniz bilgileri çoğu danışmanlık şirketi bilmiyor.Hepsi robot gibi aynı şeyleri söyleyip yolluyor.Artık iyi okulların internet sitelerinde Application programlar mevcut.Siz buraya tüm dökumanlarınızı eksiksiz şekilde koyup başvuru ücretinide 50-100 euro öderseniz.Zaten aracılarla aynı işi yapıyorsunuz.

Daha açık konuşmak gerekirse, iyi okulları araştırıp kendiniz deniyin.Yapamazsanız danışmanlıkla o iyi okul için diretip başvurun.Eğer ajansınızın seçtiği kötü bir okula gidicekseniz türkiyede okuyun daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volvolord -- 28 Nisan 2017; 18:27:44 >

• Bir kısmına katılsamda %80 ine katılmıyorum. Bende yurtdışında üniversite araştırıyorum. 4 danışman şirketle görüştüm. toplamda 10 okul önerisi geldi. bende o okullara tek tek mail attım. 8 tanesi dönüş yaptı. Danışmanlık şirketinin 2 tanesi okulun istedigi para ile aynısını istedi, diger 2 şirket 200 ve 300 euroluk fark ortaya çıktı. Bunlarda gayet dogal. 200 euro fazla veriosun adam senin her işini hallediyor. Seni orda karşılıo v.s v.s . Senin zaten fazladan verecek 300 500 doların yoksa yurtdışında işin ne.
  • Büyük şirketler zaten öğrenciden ekstra ücret almaz sadece 300-500 lira evrak parası alır. Onlar gönderdikleri okuldan komisyon alıyorlar. Küçük olan yerlerin yaptığını da herkes evde kendi başına yapabilir diye düşünüyorum. Ama büyük olan yerlerde bağlantılar fazla olduğu için öğrenciye birçok alternatif sunabiliyor. Onun için danışmanlık şirketleri sadece para tuzağı demek bence yanlış. Aman aman bir iş mi yapıyorlar? Bana kalırsa yine hayır. Ama yurtdışı düşünen biri gitsin 4-5 tane yeri ziyaret etsin tavsiye ederim. Hepsi aynı şeylerden konuşsa bile bir farklı üniversite önerisi yelpazenizi genişletir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklıyken haksız durumda gösterecek argo sözcükleri ilk mesajdan çıkarırsan güzel şeyler paylaşılabilir ve konu güzel bir yere gidebilir. Bu şekilde karalamadan öteye geçemiyor yazdığın şeyler. Düzenlemezsen konuyu kaldırmak durumunda kalacağım.
  • Konu içerik olarak doğru olabilir. Ancak anlık bir sinir patlamasının sonucu gibi geldi bu üslup ve mesaj içeriği. Bence danışman şirketler ile ilgili tecrübelerini paylaşan arkadaşlar ile çok faydalı bir konu olabilir. Hiç bir forumda adam akıllı yok ve benim gibi yurtdışına gitmek isteyen arkadaşlar için büyük bir eksik.
  • O konuyu açan arkadaş benim 5 yıllık konu.Her türlü ayrıntısından denkliğine kadar herşey yazmakta.Hayırdır sıkıntınız nedir?

Hiçbir zamanda Ukrayna'yı asla övmedim kötülüklerinden ve iyi yönlerinden hep bahsettim ama asla Avrupa'da gibi göstermedim.Konumu takip etsen okusan anlardın zaten ki senin gibilerin amacı farklı.Burada istediğiniz gibi at koşturamıyorsunuz..

Forumdaki ilk denklik konum :https://forum.donanimhaber.com/denklik-nedir-nasil-alinir-detayli-rehber--107669342

Forumda yine aynı şekilde defalarca paylaştığım YÖK kararları bulunmakta.

Kendim gerçekten bu işi yapsam üzerine kar koysam böyle konular açıp kendi ayağıma sıkar mıyım? Azıcık mantıklı ol.

Danışmanlar bile bu kadar denkliği önemsemezken benim açtığım konuda kendi ''ARKADAŞLARIMIN'' denklik belgeleri bile var.Bu kadar nankör olmayın.

O kadar süre danışmanlık ile çalıştığını söylüyorsun Ukrayna vb ülkelerde her okulun antlaşması olduğu danışmanlar vardır bunlarla gelmezseniz okuldan davetiye bile alamazsınız.Size davetiye alabilecek bir şirket bulmak zorundasınız.

AB ülkelerinde belki okul yardımcı olur AB dışı ülkelerde böyle birşey mümkün değil.

Tanıdığınız şirket varsa gelir davetiyenizi alır siz geri kalan işleri halleder vize alırsınız ama bu işleri bilmiyorsanız ortalıkta perişan olursunuz bi de insanları öyle cahil cahil diye suçlama.

Burada bu işin hakkını veren karşılıksız iyilik yapan bir sürü insan var sen dolandırıldın veya başka birşey oldu diye herkes aynı değil !

Ben 2450 doların sadece Türkiye'de çeviri parası-vize parasını çıkartıp geri kalanını okul ve diğer masrafları için Ukrayna'ya geldiğinde alıyorum.

Asıl ANDAVAL sensin.Sen ve senin gibi insanları tanımadan arkasından yorum yapan KİŞİLİKSİZLERDİR...

Her lafımın arkasındayım buyur gel hodri meydan tartışalım bakalım kim daha CAHİL...Facebook profilim ,telefon numaram dahil her konumda mevcut.

Farkettiysen bu forumda,forum yöneticilerinin bile güvenini kazanmış biriyim sen kime ANDAVAL diyorsun? Sen kimsin?

3 kuruş için kendinizi satacaksınız ne kuyruk acınız varsa artık..

Benimle konuşan iletişime geçen herkes nasıl biri olduğumu biliyor.O yüzden laf israfı yapmıycam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 27 Nisan 2017; 18:20:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

O konuyu açan arkadaş benim 5 yıllık konu.Her türlü ayrıntısından denkliğine kadar herşey yazmakta.Hayırdır sıkıntınız nedir?

Hiçbir zamanda Ukrayna'yı asla övmedim kötülüklerinden ve iyi yönlerinden hep bahsettim ama asla Avrupa'da gibi göstermedim.Konumu takip etsen okusan anlardın zaten ki senin gibilerin amacı farklı.Burada istediğiniz gibi at koşturamıyorsunuz..

Forumdaki ilk denklik konum :https://forum.donanimhaber.com/denklik-nedir-nasil-alinir-detayli-rehber--107669342

Forumda yine aynı şekilde defalarca paylaştığım YÖK kararları bulunmakta.

Kendim gerçekten bu işi yapsam üzerine kar koysam böyle konular açıp kendi ayağıma sıkar mıyım? Azıcık mantıklı ol.

Danışmanlar bile bu kadar denkliği önemsemezken benim açtığım konuda kendi ''ARKADAŞLARIMIN'' denklik belgeleri bile var.Bu kadar nankör olmayın.

O kadar süre danışmanlık ile çalıştığını söylüyorsun Ukrayna vb ülkelerde her okulun antlaşması olduğu danışmanlar vardır bunlarla gelmezseniz okuldan davetiye bile alamazsınız.Size davetiye alabilecek bir şirket bulmak zorundasınız.

AB ülkelerinde belki okul yardımcı olur AB dışı ülkelerde böyle birşey mümkün değil.

Tanıdığınız şirket varsa gelir davetiyenizi alır siz geri kalan işleri halleder vize alırsınız ama bu işleri bilmiyorsanız ortalıkta perişan olursunuz bi de insanları öyle cahil cahil diye suçlama.

Burada bu işin hakkını veren karşılıksız iyilik yapan bir sürü insan var sen dolandırıldın veya başka birşey oldu diye herkes aynı değil !

Ben 2450 doların sadece Türkiye'de çeviri parası-vize parasını çıkartıp geri kalanını okul ve diğer masrafları için Ukrayna'ya geldiğinde alıyorum.

Asıl ANDAVAL sensin.Sen ve senin gibi insanları tanımadan arkasından yorum yapan KİŞİLİKSİZLERDİR...

Her lafımın arkasındayım buyur gel hodri meydan tartışalım bakalım kim daha CAHİL...Facebook profilim ,telefon numaram dahil her konumda mevcut.

Farkettiysen bu forumda,forum yöneticilerinin bile güvenini kazanmış biriyim sen kime ANDAVAL diyorsun? Sen kimsin?

3 kuruş için kendinizi satacaksınız ne kuyruk acınız varsa artık..

Benimle konuşan iletişime geçen herkes nasıl biri olduğumu biliyor.O yüzden laf israfı yapmıycam.

İyi bir üniversitenin zaten denkliği vardır.Afrikada okumadığınız sürece dünyadaki çoğu üniversiteden zaten yök denkliği alıyorsunuz.Benim sorum şu.Anlamıyorum.Galiba ben aptalım.

Ben o kadar alman okullarına,belçika leuven(2. en iyi avrupa teknik üniversitesi) e gönderenler 1.500 euro ile bu işlemi yaparken ki ben bunu evrak işi olarak çok fazla görüyorum.

Siz 2400 euroya Ukraynada bilinmeyen, dünya sıralamasında bine bir girip bir çıkan bir üniversiteye gönderiyorsunuz.Benim bildiğim ukrayna çok ucuz bir ülke ve ben orada dünya turnuvasına 100-120 ukrayna parasına yani 6 euroya bilet almıştım 3 günlük.Aynı bilet amerikada 150 dolar.Yani demek istediğim 2450 euro ukrayna için ultra bir para iken.Sizin giderleriniz tam olarak nedir ?

Bu forumda herkesin özgürlükleri vardır.Biri kalkar gelir ben macaristana 5000 bin euroya gönderiyorum der konu açar.Ama aynı özgürlük bu parayı eleştirmek için başka konu açan insanlar için de geçerlidir.Yoksa burası meksika olsun.Doğru konuşan, iyi insanların,habercilerin kartellerce kafası kesilip, kötüler at koştursun.

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volvolord -- 28 Nisan 2017; 18:36:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu birşeyden anladığın ettiğin yok.

Ukrayna'daki üniversitelerin kaç para olduğundan bile bir habersin.Ukrayna'da eğitim Avrupa'daki gibi ücretsiz değildir !

En pahalı bölüm İng Diş Hekimliği 4650$'dır..Mühendislikler 1800$ dan başlar.

2400$ dediğim şey hazırlık için alınan ücret Okul parası + çevirisi + yurt parası + sigorta + davetiye + vize + karşılama - yerleştirme herşey dahil ki dışardan bir danışman bunların aynısını 3500$ ücretle yapıyor !

Öğrenci dernekleri 2800$ ücretle yapıyor !

Aradaki farka bak !

Senin üslubun yanlış sen yanlış uslubla gittiğin sürece asla benden doğru düzgün konuşmammı bekleyemezsin.

Biz kimseyi zorla biryere kayıt etmiyoruz gelmek isteyen olursa danışmanlara boş yere o kadar ücret vermesini engelliyoruz.

3500$ nere 2400$ neresi?

2400$ dan aşağı bir iş yapan varsa buyursun yapsın bilip bilmeden yanlış şeylerle bişeyler iddaa etme !

KARSIZ kayıt etme olayıma gelirsek,zamanında TurkStudent.Net sitesinde yöneticilik yaparken site ile aldığımız bir oluşum kararıydı bu gelenlere yardımcı olduk davetiye aldık vize aldık iş adamlarına tercüme ve bağlantılarda yardımcı olduk..O yüzden aynı konuyu ve oluşumu buradada başlattım.Benimle gelenler oldu gelmeyenler ama telefonda uzun uzun konuştuğumuz tanıştığımız insanlar oldu kimisini Kiev'e kimisini Lviv'e kimisini daha farklı ülklere yönlendirdim.Benimle görüşen insanlara tamamen ''REHBER ÖĞRETMEN'' tarzında hitap ettim asla danışman gibi konuşmadım.Kendi tecrübelerimle onlara yardımcı oldum.Kimsede bana asla ve asla CAHİL - ANDAVAL diyemez.

Uçak biletleri bile tek gidiş Odessa'ya 150$...

Ucuz bir ülke diyor adam

Allah bilir Ukrayna'ya bile daha önce gelmedin etmedin sadece internetten birkaç şey okudun aaa ucuz bir ülke diye ''BEDAVA'' felan zannettin.

İyi bir üniversitenin denkliği yoktur tanınırlğı vardır.

Daha denklik ile Tanınırlığın arasındaki farkı bilmiyorsun.

Ünvan gerektiren tüm bölümler Türkiye'de STS sınavına tabii tutuluyor.Tabikii eğitim seviyesi 4ün üstünde olan ülkelerde Sağlık bölümleri hariç genelde direkt denklik veriliyor.Ancak Ukrayna vb ülkelerde Mimarlık-Uçak Müh. hariç geri kalan tüm bölümler sınava tabii tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 28 Nisan 2017; 19:0:56 >

• quote:

Yahu birşeyden anladığın ettiğin yok.

Ukrayna'daki üniversitelerin kaç para olduğundan bile bir habersin.Ukrayna'da eğitim Avrupa'daki gibi ücretsiz değildir !

2400$ dediğim şey hazırlık için alınan ücret Okul parası + çevirisi + yurt parası + sigorta + davetiye + vize + karşılama - yerleştirme herşey dahil ki dışardan bir danışman bunların aynısını 3500$ ücretle yapıyor !

Aradaki farka bak !

Senin üslubun yanlış sen yanlış uslubla gittiğin sürece asla benden doğru düzgün konuşmammı bekleyemezsin.

Biz kimseyi zorla biryere kayıt etmiyoruz gelmek isteyen olursa danışmanlara boş yere o kadar ücret vermesini engelliyoruz.

3500$ nere 2400$ neresi?

2400$ dan aşağı bir iş yapan varsa buyursun yapsın bilip bilmeden yanlış şeylerle bişeyler iddaa etme !

KARSIZ kayıt etme olayıma gelirsek,zamanında TurkStudent.Net sitesinde yöneticilik yaparken site ile aldığımız bir oluşum kararıydı bu gelenlere yardımcı olduk davetiye aldık vize aldık iş adamlarına tercüme ve bağlantılarda yardımcı olduk..O yüzden aynı konuyu ve oluşumu buradada başlattım.Benimle gelenler oldu gelmeyenler ama telefonda uzun uzun konuştuğumuz tanıştığımız insanlar oldu kimisini Kiev'e kimisini Lviv'e kimisini daha farklı ülklere yönlendirdim.Benimle görüşen insanlara tamamen ''REHBER ÖĞRETMEN'' tarzında hitap ettim asla danışman gibi konuşmadım.Kendi tecrübelerimle onlara yardımcı oldum.Kimsede bana asla ve asla CAHİL - ANDAVAL diyemez.

Ucuz bir ülke diyor adam

Allah bilir Ukrayna'ya bile daha önce gelmedin etmedin sadece internetten birkaç şey okudun aaa ucuz bir ülke diye ''BEDAVA'' felan zannettin.

Ünvan gerektiren tüm bölümler Türkiye'de STS sınavına tabii tutuluyor.Tabikii eğitim seviyesi 4ün üstünde olan ülkelerde Sağlık bölümleri hariç genelde direkt denklik veriliyor.Ancak Ukrayna vb ülkelerde Mimarlık-Uçak Müh. hariç geri kalan tüm bölümler sınava tabii tutuluyor.

Ben sadece ilk mesajimda kaba idim.Onda da danışmanların benden az bilgi bilmesinden okulla aramı ben kendim arıyarak düzelttim.Zaten ilk işim o sözcükleri düzeltmek oldu.

Şimdi konumuza dönelim.Evet ukraynada bulundum.Ve çok ucuzdu.Okullarının ücretini bilmiyordum şimdi araştırdım.Yani sen şimdi bana hazırlık parası içinde olan bir 2400 dollardan mı bahsediyorsun.Ben dogru mu anlıyorum.

İyi bir üniversitenin denkliği de vardır tanırlığıda.Yök denkliği kendi kriterlerini göre değerlendirip verir.İyi dediğim yöke göre iyi.

Ukraynadaki üniversitelerin hiç biri ilk 800-1000 de bile değil.Sen buna iyi diyorsan bende sana parasız almanya falan git çok daha iyi yerlerde oku derim.Eğitimi boşuna övüyorsun.

Kimse bu işi karsız yapmaz.Sen konunda bu işi karsız yapıyorum diyorsun.İyi o zaman herkes sana belgelerini ve 2400 dolları versin 100 lerce belgeyi karsız hallet.O paranın ilk yıla gittiğini bile sanmıyorum.

• Kardeşim ilk 1000 sıralamasında Ukrayna'da 5 adet okul bulunmaktadır.

CWTS,Urap,THE vb ranklarda ilk 1000 sıralamasına giren okullar mevcuttur.Lütfen bişeyleri araştır sonra iddaa et

Medical University Of Karazin
    Kiev National Technical University
    Summy State University
    Kiev National Politechnical University
    Taras Shevchenko University

vs...

Şimdi gelelim konumuza

Bak güzel kardeşim Ukrayna'da işler ABdeki gibi işlemez.Popüler olan bir okula sen gelip elini kolunu sallaya sallaya kayıt olamazsın.Çünkü ''DANIŞMANLAR'' zaten bu okullarla antlaşma yapmış olup onlardan başkasına davetiye vermezler.

Bu danışmanlar yılda en az 50 kişi getirme sözü vererek antlaşma yaparlar.Şimdi bu okulların senin vereceğin evraksız hariç 1100$ hazırlık ücretine ihtiyaçları zaten yok !

Bunlar zaten antlaşması var elini kolunu sallayarak öğrenci bol keseden geliyor.

Benim burada yaptığım iş ise Ukraynalı bir şirket aracılığı ile rusça hazırlığı iyi olan bir okuldan yılda 5 veya 10 tane davetiye aldırıyorum.Bunlar karşılığında davetiye başı 100-200$ arası ücret ödüyorum.Bu ücret zaten dediğim 2400$'ın içinde.

Senin anlamadığın nokta şu :

Almanya vb AB ülkelerinde okumak için öncelikle Türkiye'de aynı bölümü kazanman gerekiyor.Türkiye'de bu bölümleri kazanmak zor olduğu için insanlar bu türden ülkeleri tercih ediyor.

Benim okuduğum okuldan mezun Tıp ve Diş hekimi arkadaşlarım denkliklerini aldılar sınav yolu ile ilgili Ukrana konumda belgeler mevcut.

Yani ben burada insanlara mükemmel bir eğitim sunmuyorum ki böyle birşeyde zaten yok.Türkiye'de bişey kazanamamış herkesin ilk tercihi burası oluyor anladın mı?

Ukrayna'daki tüm üniversiteler YÖK tarafından tanınmaktadır.

Özellikle şu sıralar en zor bölüm olan Uçak Mühendisliğinden bile sınavsız denklik alan arkadaşım var belgeside burada :

• Lütfen bişeyleri iddaa etmeden önce araştır bilgi sahibi ol.

Profilim açık yazdıklarımın hepsi mevcut bak et...

Ben kimseye Ukrayna'da 4/4 lük bir eğitim vaad etmedim...Eğitimi çok iyi olan okullar yok mu? Var mesela Odessa National Maritime Acedemy çok ünlü bir okuldur denizcilik alanında.

Dental Acedemy of Poltova dişçilik alanında çok çok başarılı bir okuldur..

Kimseyi zorlada kayıt etmedim...

Gelen veya gelmeyen herkese yardımcı oldum.

Kimseye yanlış bir bilgilendirme yapmadım.

Bu forumda özellikle bu bölümde en aktif kişide benim.

2-3 gün Ukrayna'da kaldın ettin diye burası hakkında bilgi sahibi değilsin,bişeyleri iddaa etme sor cevaplayayım.
  • quote:

Kardeşim ilk 1000 sıralamasında Ukrayna'da 5 adet okul bulunmaktadır.

CWTS,Urap,THE vb ranklarda ilk 1000 sıralamasına giren okullar mevcuttur.Lütfen bişeyleri araştır sonra iddaa et

Medical University Of Karazin
    Kiev National Technical University
    Summy State University
    Kiev National Politechnical University
    Taras Shevchenko University

vs...

Şimdi gelelim konumuza

Bak güzel kardeşim Ukrayna'da işler ABdeki gibi işlemez.Popüler olan bir okula sen gelip elini kolunu sallaya sallaya kayıt olamazsın.Çünkü ''DANIŞMANLAR'' zaten bu okullarla antlaşma yapmış olup onlardan başkasına davetiye vermezler.

Bu danışmanlar yılda en az 50 kişi getirme sözü vererek antlaşma yaparlar.Şimdi bu okulların senin vereceğin evraksız hariç 1100$ hazırlık ücretine ihtiyaçları zaten yok !

Bunlar zaten antlaşması var elini kolunu sallayarak öğrenci bol keseden geliyor.

Benim burada yaptığım iş ise Ukraynalı bir şirket aracılığı ile rusça hazırlığı iyi olan bir okuldan yılda 5 veya 10 tane davetiye aldırıyorum.Bunlar karşılığında davetiye başı 100-200$ arası ücret ödüyorum.Bu ücret zaten dediğim 2400$'ın içinde.

Senin anlamadığın nokta şu :

Almanya vb AB ülkelerinde okumak için öncelikle Türkiye'de aynı bölümü kazanman gerekiyor.Türkiye'de bu bölümleri kazanmak zor olduğu için insanlar bu türden ülkeleri tercih ediyor.

Benim okuduğum okuldan mezun Tıp ve Diş hekimi arkadaşlarım denkliklerini aldılar sınav yolu ile ilgili Ukrana konumda belgeler mevcut.

Yani ben burada insanlara mükemmel bir eğitim sunmuyorum ki böyle birşeyde zaten yok.Türkiye'de bişey kazanamamış herkesin ilk tercihi burası oluyor anladın mı?

Ukrayna'daki tüm üniversiteler YÖK tarafından tanınmaktadır.

Özellikle şu sıralar en zor bölüm olan Uçak Mühendisliğinden bile sınavsız denklik alan arkadaşım var belgeside burada :

Güzelmiş.Güzel bilgi akışı sağlanıyor.

Yani istedikleri kısmı kazanamayan ve avrupada okuyamayan öğrenciler ukraynada liseden direk istediklerini okuyabiliyorlar.Kendim için değil.Ben zaten hallettim işimi başkaları için soruyorum.Diploma puanı etkisi ne kadar ? diploma notu 90 ile 60 ı aynı kefeye koyup ikisinede tıp mı okutuyorlar ?

• Türkiye'de isterseniz imam hatip liseli olun Ukrayna'da istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

Ancak Ingilizce hazırlık olmadan,ingilizce olan bölümlere kayıt yaptırmak için mutlaka Anadolu Lisesi veya lisede ingilizce görmeniz gerekiyor.

İngilizce bölümler sadece Tıp,Diş Hekimliği,Eczacılık ve birkaç mühendislik bölümlerinde mevcut.

Diploma puanının herhangi bir etkisi yok.

Lise diplomanızla istediğiniz bölüme kayıt yapabilirsiniz.

Askerliğinizi erteleyip KYK'dan burs veya kredi alabilirsiniz.
  • Bence başvuru aşamasında münferit bir sıkıntı yaşamışsın ve bunu bu tür iş yapan her kuruma mal ediyorsun. Bu alan maalesef kötü kullanıma açık bir alan, umut veren, öğrenciyi tanımadan oraya buraya yönlendiren çok kurum ve kişi mevcut.

Bir de ben öğrencilerimle görüşürken hep aynı şeyi söylerim, ciddi öğrenci zaten okumak istediği bölüme karar kılmış ve o çerçevede araştırma yapmıştır. Yani nokta atışı sadece kendi alanıyla ilgili bilgileri detayıyla bilir. Danışmana araştırma için vakit tanınmazsa o detay bilgileri doğrudan söylemesi zordur, birikim ve deneyim gerektirir.

Amacım yıllardır çalıştığım sektörü aklamaya çalışmak değil zira ciddi her kurum bu işi kötüye kullanan firmaların olduğunu bilir. Bir kaç kurum yüzünden de ciddi ve kurumsal çalışan firmaların aynı potada değerlendirilmesine karşıyım ancak bir öğrenci bir problem yaşadığında problemi problem yaşadığı kuruma ya da danışmana değil bu sektöre atfeder dolayısıyla hep biz kötü görünürüz. (:

• Hocam sadece ukraynaya mi bakiyorsunuz yurtdisi icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grup_34

Hocam sadece ukraynaya mi bakiyorsunuz yurtdisi icin?

Ukrayna - Bulgaristan - Polonya - Moldova hakkında yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barlas

Bence başvuru aşamasında münferit bir sıkıntı yaşamışsın ve bunu bu tür iş yapan her kuruma mal ediyorsun. Bu alan maalesef kötü kullanıma açık bir alan, umut veren, öğrenciyi tanımadan oraya buraya yönlendiren çok kurum ve kişi mevcut.

Bir de ben öğrencilerimle görüşürken hep aynı şeyi söylerim, ciddi öğrenci zaten okumak istediği bölüme karar kılmış ve o çerçevede araştırma yapmıştır. Yani nokta atışı sadece kendi alanıyla ilgili bilgileri detayıyla bilir. Danışmana araştırma için vakit tanınmazsa o detay bilgileri doğrudan söylemesi zordur, birikim ve deneyim gerektirir.

Amacım yıllardır çalıştığım sektörü aklamaya çalışmak değil zira ciddi her kurum bu işi kötüye kullanan firmaların olduğunu bilir. Bir kaç kurum yüzünden de ciddi ve kurumsal çalışan firmaların aynı potada değerlendirilmesine karşıyım ancak bir öğrenci bir problem yaşadığında problemi problem yaşadığı kuruma ya da danışmana değil bu sektöre atfeder dolayısıyla hep biz kötü görünürüz. (:

peki siz hala bu işlerde misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Volvolord

quote:

Orijinalden alıntı: Barlas

Bence başvuru aşamasında münferit bir sıkıntı yaşamışsın ve bunu bu tür iş yapan her kuruma mal ediyorsun. Bu alan maalesef kötü kullanıma açık bir alan, umut veren, öğrenciyi tanımadan oraya buraya yönlendiren çok kurum ve kişi mevcut.

peki siz hala bu işlerde misiniz?

Evet 8 yıldır bu sektördeyim.

• quote:

Yahu birşeyden anladığın ettiğin yok.

Aradaki farka bak !

3500$ nere 2400$ neresi?

Ucuz bir ülke diyor adam

Katiliyorum .

• Ben epeydir araştırdım, Amerika-Kanada-İngiltere hariç diğer ülkelerde okumak istiyorsanız eğitim acenteleri sizden ücret talep eder, verecekleri danışmanlık hizmeti için. Sadece bahsettigim 3 ülke için bazı acenteler ücretsiz hizmet veriyor. Mesela:London Vizyon Yurtdışı Eğitim acentesi, ofisleri istiklal caddesi taksimde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.