İşlemciyi besleyebilecek ve iş görecek bir ekran kartını kaldırabilir mi bu sistem peki ? Ekran kartı marka model verebilir misiniz ? |
eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (213. sayfa)
-
-
Az yukarda bahsetmiştim ekran kartı modelinden aslında görmediniz sanırım. Nvidia gtx 1050 veya 1050ti işini görebilir ama bu destek durumu sadece işlemciyle kalmıyo. Yine yukarda dediğim gibi anakartın veri yolu desteğide önemli.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bak bu videoyu da izlemeni öneririm;
https://www.youtube.com/watch?v=1xdkLU4LzVk&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 4 Kasım 2020; 23:28:30 >
Merhaba benim laptopumda ikinci bir ssd bagla ti yu asi var. Sanirim o da mini pcie. Wifi iotal etmeden o port uzerinden yapabilirmiyim acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaparsın dostum hatta daha fazla verim alırsın.
bu konudaki bir arkadaş riser ile bağladığını yazmış. Benim elimde riser var. laptopa bağlanacak aparattan edindim. Bağlantıları yaptım.
ekran kartının fanları vs. dönmeye başladı. Fakat aygıt yöneticisinde ekran kartını göremiyorum.
Bir fikriniz var mı?
-
Bende tam olarak bu sorunla uğraştım, ekran kartlarınj görev yöneticisinddn devre dışı bırakmadan önce ekran kartıyla gelen driverı kur, sonra dahili ekran kartlarını devre dışı bırak, sonra driverlarınj güncelle. Kod 43 hatası alırsan da elimde bir fix setupu var, onu atarım kurarsın. Yalnız benimde sorunum, şuan oyun açınca 8-9 fpslere düşüyo 😂😂😂
elimde rx580 var. AMD'nin sitesinden indirdim driverini fakat kuruluma izin vermiyor. Başladığı anda kapanıyor.
-
Amd yapıyorsan işin zor. Egpu işine kalkışmadan önce hiç forumları okumadın mı dostum bu işi yapanların %99u amd ekran kartlarını önermiyor. İşin zor bence ama inşallah olur.
Ya elimde bütün parcalar vardı. Ekstra bir masraf olmadi sadece pcie karta para verdim 40 lira. Benimkisi merak ve eger calisirsa laptopa biraz hayat verme amaçlı.
Peki riser kartınızı wifi slotuna bağlamak için gerekli arabirim kablosu varmı elinizde?
Dostum bende bunu almıştım kapıda iade ettim, Allahtan kargo eve gelmeden hatayı farkettim. Laptopun ini açıp takacağın portun bununla aynı olduğunu teyit edip de bundan aldın dimi? Bunlar genelde ocdeki 1xleri 16x'e çevirmek için kullanılıyor. Tekrar bir kontrol et istersen. Sonra boşu boşuna 44 lira vermiş olmayasın
quote:
Orijinalden alıntı: mytnMerhaba benim laptopumda ikinci bir ssd bagla ti yu asi var. Sanirim o da mini pcie. Wifi iotal etmeden o port uzerinden yapabilirmiyim acaba?
Kendi cevabımı vereyim. İkisi aynı port değilmiş. üstte bulunan benim ilk takmaya çalıştığım Msata portuymuş.
Wirelessı sökünce çalıştı. Ekran kartını vs. gördü. Şu anda deneme yapıcam.
-
Merhabalar masaüstü sisteme geçeceğim için elimdeki psu ve EXP GDC 8.5C docku satıyorum. Isteyen olursa linkten bana ulaşabilir. (psu ve dock ayrı olarak da satabilirim)
https://www.letgo.com/tr-tr/i/exp-gdc-85c-ve-aerocool-vx-400w_9348e443-3f43-4445-bb8d-aa8775bfa9fc
merhaba arkadaşlar toshiba p50a 14h model notebook takan oldu mu ?
yada toshiba her hangi bir modeline bios whitelist korkuyorum boşuna para vermemek adına..
i7 4700mq
12gb ram
gtx1080 ti katarsam darboğaz olur mu ?
-
Darboğaz yaşayabilme ihtimalin yüksek dostum
Ayrıca anakart çipsetinin sata veri yolu için desteklerine bakmalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 30 Kasım 2020; 22:46:12 > -
Araştırayım tşk ederim dostum..
Egpu sistemini denemek istiyorum sistem özelliklerim şöyle
İ5-560m
6gb ram
500gb HDD
Intel HD graphics
Cihazımin markasi Grundig whilist gibi problem olur mu egpu yapmalimiyim ne önerirsiniz ?
Hocam o sistemle hiç boşa masraf yapmanı önermem, işlemcin çok fazla dğşük, 1. Nesil bile değil, ilk çıkan i serisi işlemcilerden. Muhtemelen 2009-2010 senesinde aşınma bir laptopa sahipsin. Laptopuna yapacağın en kral upgrade, ssd ve ram takmak olur o ssd de sata girişli ssd destekliyordur anakartın muhtemelen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X