Şimdi Ara

EGR tecrübelerinizi paylaşırmısınız? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
90.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • duyduğuma göre bu parça artık yazılımdanda iptal edilebiliyomuş fakat benim araç 98 model bana yazılım falan gelmiyo artık yeni corsalar için bu dediğim. Eski conta yöntemini bende kullanıyorum ama 1 kez sorun yaşattı bana yolda kaldım eğer yazılımla iptal ettirebilirsen beyin bi daha o parçayı aramıyacaktır tamamen kurtulursun daha iyi olur.
  • Bu gune kadar 4-5 tane egr valfi temizledi abim. Ecotec'in baş belası diyor.
  • Bildiğim kadarı ile motor aniden durunca motor acil sürüş moduna geçiyor ve direksiyon kilitlenmesi olmuyor. Astrada başıma geldi, sol şeritten sağ şeride 100 m kadar sürdüm hatta ilginçtir, direksiyon arabanın hareketi durduktan sonra sertleşti...

Ama allah kimsenin başına vermesin, berbat bir durum.....

quote:

Orjinalden alıntı: umuttacir

Arkadaşlar EGR valfi egzos sistemindeki sıcak havanın bir kısmını silindirlere geri döndüren bir sistemdir... Amacı motor hararetini optimum düzeye en kısa zamanda çıkartmaktır... Özellikle turbo araçlarda etkisi var. (sanırım turbo olmayanlarda yoktur bu parça) Ama bu valfin dezavantajı ülkemiz gibi yakıtları euroyakıtlar çıkmış olsa bile kaçak yakıt satışından dolayı bu valfler faydanın yanında zarar da çıkartmaktadır... Ve tamamen avrupa norm'ları için yapılan bir parçadır...
    Kötü yakıt yüzünden bu valf kurum bağlayabiliyor ve araca fazla yakıt tüketimi,siyah duman,çekişten düşme gibi zararlar sağlayabiliyor. İptal ettirdiğinizde güç artışı olabiliyormuş. Bir diğer zararlı tarafı ise herhangi bir nedenle araç bu valfin çalışmadığını algılarsa aracı kapatabiliyormuş , buda yüksek hızda giderken olursa Allah korusun olmadık şeyler meydana getirebilir. (direksiyon kitlenmesi abs-esr vs devre dışı kalacaktır)

• bizim egr yi temizlettik 1 saat içinde arıza verdi götürdük deiştirdiler
    bi kaç saat içinde yine arıza verdi bu sefer götürdük gidip çıkmacıdan alıp taktılar düzeldi artık sorun yok
  • arkadaşlar benim corsa da da başladı.araba birden bire kalkışlarda yarım ve çeyrek gazlarda silkeleniyordu.götürdüm servise.bilgisayara bağladılar.egr valfi gitmiş dediler.böyle kullanılır bişey olmaz dediler.ama araba silkelenmeye devam ediyor.bu parça nasıl iptal edilir acaba?iptalinde bir problem çıkarmı?araba 96 1.4 8 v corsa.teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzhz

arkadaşlar benim corsa da da başladı.araba birden bire kalkışlarda yarım ve çeyrek gazlarda silkeleniyordu.götürdüm servise.bilgisayara bağladılar.egr valfi gitmiş dediler.böyle kullanılır bişey olmaz dediler.ama araba silkelenmeye devam ediyor.bu parça nasıl iptal edilir acaba?iptalinde bir problem çıkarmı?araba 96 1.4 8 v corsa.teşekkürler.

özel servisler iptalini yapıyolar..
    parçayı sökmeden bilgisayara bağlayıp iptal edilebiliyo diye biliyorum...

hiçbir problem çıkmaz, performans artar, çok çok az tüketim de artabilir..
  • Bu günde ben değiştirdim egr yi.Fakat üzüldüğüm nokta şu idi.Nereye götürsek hemen boğazı değiştirecez dediler.Ne kadar:600 YTL. Neyse biri denk geldi egr yi değiştirdide sorun çözüldü.Durduk yerde alakasız parça değiştireceklerdi.Benim araba 2001 vectra comfort.170 milyona değiştirdiler.Bende bir dahaki sefere iptal ettirmeyi düşünüyorum.
  • MODİFİYECİLERE DUYURU!!!!!!!!!!!!!!!!
    EGR VALFİNİ SÖKÜN
  • ben kendim iptal ettim
    sorunuz varsa yardımcı olurum..
  • Egr opelin baş belasıdır sorunların %60 ı ondan çıkıyor ilk arızada yazılımla iptal edilmeli bence.
  • opeli olupta egr arızası olmayan olmaz bende astra vardı kendi kendine gaz veriyodu egr değişti düzeldi ömrü 1 sene falan söküp attırınca araba rahatlıyo bide opel arabaların motorunu kesiin ve kesin yıkamayın yıkatmayın sadece bezle silin vermediği arıza kalmaz uhhhhhhhh
  • Arkadaşım kesinlikle sök at derim ve arıza tesbit cihazı uygun olan bir yerden oyazılımıda iptal ettir ki sistem onu arayıp durmasın yoksa arıza lambası hep yanar ben 7 kere değişitiren arkadaş tanıyorum güç artışını da boş ver öenmli olan sorunsuz kullanmak bence madem iyi parça takamıyorsun (opel fabrikası için söylüyorum ) ozamaqn niye motorunu koyup milleti gına getirtip ocağına incir ağacı dikiyorsun
  • servise gitmede nereye gidersen çare bulursun iptal edilir temizlenir yenisi 150ytl takılır atatürk sanayi sitesinde 2 kısım no 29 akçay otovar özel servis vw onunyanında kardeşler oto var onlar en iyisini bilir akçay otonun solunda hemen 2 kısım no 29 opelin en doğru parçaları yine opser atatürk sanayide oda fiyatlar servisle yarı yarıya ali bey parça konusunda şaşma derim egr sorun deyil merak etme
  • benim tavsiyem sakın cok hızlı gitme benim başıma geldi her şey kitlenip kalıyor olay bitiyor ya sat kurtul ya da temizlet servislerde yaptıracağın aynı işi sanayilerde yaptırırsın ama sakın hızlı gitme bu opellerde kronik bir sorun
  • arkadaslar konu baslayali cok olmus ama umarim ilgili kimseler gecerken ugrar.
    aslinda bu konuda bir yerde daha yazmistim ama cevap alamadim. umarim burda yardimci olursunuz.

benim arabam 1.9 tdi passat. arabamda yaklasik olarak 4 aydir cekis problemi var. eskiden ilk 3 viteste kendini ileri atan araba artik cok stabil bir ivmelenme ile hizlaniyor. gazi koklesem bile araba temposunu hic degistirmiyor. hatta gaza tam yuklenmektense belli bir seviyede tutmak hizlanmak acisindan daha iyi oluyor. tam yuklenince sanki araba kesiliyor. bunun yaninda aracimi calistirdigimda beyaz bir duman atmasi oluyor ancak bu duman 10 15 saniye icerisinde kesiliyor. ama bu arac sogukken olmuyor sadece arabayi sicakken kapatip acsam bile olabiliyor. bir de bu duman atma sirasinda araba oksuruyor gibi devir asagi dogru salinip toparlaniyor.

arizayla ilgili olarak gitigim yetkili serviste turbo arizasi veren aracimla ilgili yapilan incelem sonucunda buyuk ihtimalle kam milinde ariza var dendi. ancak bu nokta da bende kusku uyandiran, bu arizanin surekli olmamasi. yani milde olusan bir hatanin surekli olmasini beklerim.
    araba bazen hic birsey yokmus gibi performans gosteriyor ve ardindan kendiliginden yine kesiliyor. egr valf de sorun olmasin dedigimde (amcamin opelinde yasandigi icin o uyarmisti) ariza isigi yanar dediler (ama amcamda yanmamis).

sizden ricam bu konuda yardimci olabilecek arkadaslar ilgilenirlerse cok sevinirim. cunku arabayi bu siralarda yaptirmayi dusunuyorum ve gereksiz yere masraf edecek maddi gucum yok.

yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler....

• Sayın Afşin.
    Sanki lafı ağzımdan aldınız. Benzer sorunları bende neredeyse aracımı aldığım günden bu yana yaşıyorum. Araç soğukken daha canlı ve atak oluyor. Fakat zaman zaman sanki arkadan biri çekiyormuş gibi gazı yemiyor hızlanma çok yavaş oluyor. Bu olay zaman zaman olduğu için 2 defa servise sorunu ilettim fakat bir problem olmadığını söylediler. Forumda daha önce böyle bir konuya da rastlamadım
  • Bu eger valfini kendim iptal ettim diyenler nasıl ediliyor yazar mısınız? Bende de arıza lambası yanıd sönmüyor. Egr valfinde problem var iptal etmek istiyorum da.
  • yapilan yorumlar turbo sorunu olabilecegi dogrultusunda bakalim oraya dogru yogunlasicaz. sizin icinse (sayin umuttacir) arabanin opel de olmasindan dolayi EGR olabilir diye dusunuyorum. cunku dedigim gibi ayni sorun amcamda da vardi (arabasi opel astra) usta ona da soylemis opelde boyle bir slklntl yasandigini....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsin35 -- 18 Ekim 2007; 12:32:34 >
  • Arkadaslar benim arac 2004 CORSA 1.3 CDTI arabam 110 binde yaklasik 70 binden beri arac ceyrek gazla 2. vitesten 3. vitese gecerken silkeleme yapıyordu son bir hafta 1. ve 2. vitesete silkelemeler başladı ve arıza ışığı yanmaya başladı özel serviste cihaza bağlattım EGR valfi arızalı dediler.parça fiyatı 330 ytl işçilik dahil bana 450 ytl ye mal oldu aracı tam test edemedim ama problem çözülmüş gibi görünüyor bilginize...
  • mrblar;

arkadaslar pek cok arkadsinda belirttigi gibi sorun turbo sisteminde cikti. mil teshisini koyan servisi de tebrik ediyorum. once diger yetkili sevisi gittimsonra canimi sılktlar ozel servise ugradim. adamlar 3 saatte yaptilar. ariza hava olcer bi de T75 die bir turbo sistemi parcasindan (sanirim buydu) kaynaklaniyormus. ikisi degisti 450 ytl ye hersey tmm oldu.:)

ilgi gosteren yardim etmeye calisan butun arkadaslara tesekkurler....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.