Şimdi Ara

.........EGREAT M34A media player (WD KİLLER)......... (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
909
Cevap
3
Favori
81.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mkguler

herkese selamlar,

Ben geçen haftasonu EW den EGreat m34A aldım, aslında m32 ya da m33 vardı kafamda ama görünce aldım. 269 TL ye aldım cihazı. Forumlardan takip ettiğim kadarı ile EGreat markasına karar vermiştim ama galiba hata ettim...

Öncelikle ben nmt özelliklerini kullanacağımı sanmıyorum zaten yüklemedim bile, torrent falan pek anlamıyorum. Benim yapacağım tek şey 720-1080p mkv filmleri belgeselleri seyretmek.

Cihazı aldıktan sonra hemen kurup kullanmaya başladım, kumandası çok hoşuma gitti,tüm fonksiyonları içeriyor, hemen başladım mkvleri oynatmaya 20 gb lik avatarı gayet sorunsuz oynattı, fakat "Saving Private Ryan BluRay1080p DTS" bu filmde tabiri caiz ise çok fena çuvalladı arkadaşlar. takılmalar hızlı ileri sarmalar falan yaptı. Tabi benim de canım sıkıldı. Daha sonra fotograf makinesinden çektiğim resimlere bakmak istedim, resimleri gördü,bir tane resim seçtim gösterdi fakat imkanı yok başka bir resim seçebileyim ya da kapatıp çıkayım, cihazı arkadan kapatmadan kesinlikle kurtaramadım, bunu birkaç kez denedim ama hep aynı şey. belki ben birşeyi yanlış yaptım... Bir de kumandanın üzerinde kırmızı off tuşuna basıyorum fakat hiçbir şey olmuyor, sadece cihazın üzerinde kırmızı nmt ışığı yanıyor. Bu tuşun cihazı stand by konumuna geçirmesi gerekmiyormu?

Dün bir arkadaşımın yeni aldığı wd 2. gen var. takılan firlmi onun cihazında denedik, gözlerime inanamadım gayet rahat oynattı takılma falan olmadan.

Benim egreat bir tane filmde takılma yaptı ama wd 2 hepsini oynattı, galiba wd nin işlemcisi m34 den daha yeniymiş ew deki çocuk söylemişti. ileride başka filmlerde de aynı sorunu yaşabilirim diye düşünüyorum o yüzden bu haftasonu cihazı iade edip wd2 ya da live almayı düşünüyorum, siz ne dersiniz arkadaşlar, açıkcası wd yi de kumandasından dolayı çok istemiyorum ama sadece film seyredek biri olarak bana ne tavsiye edersiniz?

bir de wd live ya da wd 2 fark edermi sadece film için, aynı işlemci vs. mi içindekiler. acil yardım ederseniz çok sevinirim, yarın sabah iade etmeyi düşünüyorum.

selamlar...

cihazın hangi yazılımını kullanıyorsunuz , kullandığınız disk ne ?
    Video'nun profil kısmında bir sorun yoksa , takılmaların sebebi genellikle bu cihazlar değil.
    Kullanılan disk , video ve profil yapısı ile alakalı.

Yeni çıkan yazılımı: ( aradaki çizgiler yok )
    ----------------------
    http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/406681772/EG-M34A.zip
    http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/406683843/EG-M34A.rar

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

herkese selamlar,

Ben geçen haftasonu EW den EGreat m34A aldım, aslında m32 ya da m33 vardı kafamda ama görünce aldım. 269 TL ye aldım cihazı. Forumlardan takip ettiğim kadarı ile EGreat markasına karar vermiştim ama galiba hata ettim...

Öncelikle ben nmt özelliklerini kullanacağımı sanmıyorum zaten yüklemedim bile, torrent falan pek anlamıyorum. Benim yapacağım tek şey 720-1080p mkv filmleri belgeselleri seyretmek.

Cihazı aldıktan sonra hemen kurup kullanmaya başladım, kumandası çok hoşuma gitti,tüm fonksiyonları içeriyor, hemen başladım mkvleri oynatmaya 20 gb lik avatarı gayet sorunsuz oynattı, fakat "Saving Private Ryan BluRay1080p DTS" bu filmde tabiri caiz ise çok fena çuvalladı arkadaşlar. takılmalar hızlı ileri sarmalar falan yaptı. Tabi benim de canım sıkıldı. Daha sonra fotograf makinesinden çektiğim resimlere bakmak istedim, resimleri gördü,bir tane resim seçtim gösterdi fakat imkanı yok başka bir resim seçebileyim ya da kapatıp çıkayım, cihazı arkadan kapatmadan kesinlikle kurtaramadım, bunu birkaç kez denedim ama hep aynı şey. belki ben birşeyi yanlış yaptım... Bir de kumandanın üzerinde kırmızı off tuşuna basıyorum fakat hiçbir şey olmuyor, sadece cihazın üzerinde kırmızı nmt ışığı yanıyor. Bu tuşun cihazı stand by konumuna geçirmesi gerekmiyormu?

Dün bir arkadaşımın yeni aldığı wd 2. gen var. takılan firlmi onun cihazında denedik, gözlerime inanamadım gayet rahat oynattı takılma falan olmadan.

Benim egreat bir tane filmde takılma yaptı ama wd 2 hepsini oynattı, galiba wd nin işlemcisi m34 den daha yeniymiş ew deki çocuk söylemişti. ileride başka filmlerde de aynı sorunu yaşabilirim diye düşünüyorum o yüzden bu haftasonu cihazı iade edip wd2 ya da live almayı düşünüyorum, siz ne dersiniz arkadaşlar, açıkcası wd yi de kumandasından dolayı çok istemiyorum ama sadece film seyredek biri olarak bana ne tavsiye edersiniz?

bir de wd live ya da wd 2 fark edermi sadece film için, aynı işlemci vs. mi içindekiler. acil yardım ederseniz çok sevinirim, yarın sabah iade etmeyi düşünüyorum.

selamlar...

Video'nun profil kısmında bir sorun yoksa , takılmaların sebebi genellikle bu cihazlar değil.

----------------------

kullandığım external disk samsung un 500 gb lik diski (S2 Portable), aynı disk, içindeki aynı filmi arkadaşın wd2 si sorunsuz oynattı, şimdi tekrar bskıyorum 1080p avatarda da takılmalar var. :((

video profilinden kastın nedir bilmiyorum ama infoya bastığımda;
    system:mkv
    video: h.264 (23.975fps 24p)
    Audio:DTS (48.0kHz) falan yazıyor.

cihazı içindeki firmware de takılma yapınca aşağıdaki firmware i yükledim ama sonuç yine aynı.

kullandığım firmware sürümü
    50-17-091022-15-EGR-403-000

Kernel Sürümü
    15-EGR

lütfen yardımcı olun, bu filmleri tskılmadan seyretme şansım varmı yoksa değiştireyim mi?

bu arada EW e gidip değiştirmek istiyorum dersem sorun çıkmaz değilmi?

• bugün ürünü EW ye iade edip, para iadesi aldım. biraz daha bakınacağım bu media player olayına.
    herkese teşekkürler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

herkese selamlar,

selamlar...

----------------------

kullandığım external disk samsung un 500 gb lik diski (S2 Portable), aynı disk, içindeki aynı filmi arkadaşın wd2 si sorunsuz oynattı, şimdi tekrar bskıyorum 1080p avatarda da takılmalar var. :((

video profilinden kastın nedir bilmiyorum ama infoya bastığımda;
    system:mkv
    video: h.264 (23.975fps 24p)
    Audio:DTS (48.0kHz) falan yazıyor.

cihazı içindeki firmware de takılma yapınca aşağıdaki firmware i yükledim ama sonuç yine aynı.

kullandığım firmware sürümü
    50-17-091022-15-EGR-403-000

Kernel Sürümü
    15-EGR

lütfen yardımcı olun, bu filmleri tskılmadan seyretme şansım varmı yoksa değiştireyim mi?

bu arada EW e gidip değiştirmek istiyorum dersem sorun çıkmaz değilmi?

merhaba ocean arkadaşıma ek olarak birşeyler tecrübe ettim ve aktarmak isterim...Öncelikle

1) eğer bir takılma yaşıyorsanız bilin ki bu hdd kaynaklı.Nerden tecrübe ettim onuda söyleyim.Ben paylaşım yoluyla bilgisayarımın hddsinden direk filmleri açıp oynatabiliyorum ve bilgisayarımda denk geldi nortonu açtım ve oynatılmakta olan avatar 1080p dts mkv filmim takılmaya başladı hatta durdu 2-3 dakika.Buradan anlayabileceğiniz üzere 5400rpm hızında bir (notebook) hdd ve ağ bağlantısından çalışan bir mediaplayer üzerine düşeni fazlasıyla yapmış.

2)eğer sorun yaşamaya devam ediyorsanız 7200rpmlik içinde badsektör olmayan ve filmin normal hddlerde sağlıklı bir biçimde çalıştığına emin olduktan sonra deneme yapınız.Bunun için eve bişey almanızada gerek yok.En yakın elektronik mağazında bunu deneyebilirsiniz ve sonuçları sizde buraya yazabilirsiniz.

3)başım ağrımasın diyosanız 400 lira verip bluray alabilirsiniz size kalmış

• ocen76 nın verdiği yazılımı kurdum ancak eski yazılıma dönmek istiyorum hata veriyor.ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
  • şu an WD nin 1.5TB Caviar Green leri var bu hdd bildiğiniz gibi enerji tasarruflu yani kullanımına göre devri değişiyor.Diyelimki Egreat ımıza bunu bağladık filmlerimizi izlerken devir hızı sorun yaratırmı.Aranızda bu şekilde Hdd lerle kullanan varsa mutlaka cevabını verirler.
    Birde toplamda 1.5TB mı destekliyor yani sata ve usb girişlerine ayrı ayrı bağlıcamız hdd ler toplamda 1.5TB mı olmalıdır.yoksa daha üzerini destekliyormu.Çünkü WD nin fiyat açısından bence 2TB lığı avantajlı.
    Son olarak Popcorn Hour mu Egreat mı desem hangisi alınır.ikisinin özellik karşılaştırmalarına denk gelemedim nette.
    saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 18 Temmuz 2010; 20:05:04 >
  • ürün electroworlde 199 liraya düşmüş wd live 229 lira ikisinin arasında kaldım ne derseniz onu alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

şu an WD nin 1.5TB Caviar Green leri var bu hdd bildiğiniz gibi enerji tasarruflu yani kullanımına göre devri değişiyor.Diyelimki Egreat ımıza bunu bağladık filmlerimizi izlerken devir hızı sorun yaratırmı.Aranızda bu şekilde Hdd lerle kullanan varsa mutlaka cevabını verirler.
    Birde toplamda 1.5TB mı destekliyor yani sata ve usb girişlerine ayrı ayrı bağlıcamız hdd ler toplamda 1.5TB mı olmalıdır.yoksa daha üzerini destekliyormu.Çünkü WD nin fiyat açısından bence 2TB lığı avantajlı.
    Son olarak Popcorn Hour mu Egreat mı desem hangisi alınır.ikisinin özellik karşılaştırmalarına denk gelemedim nette.
    saygılarımla.

*ilk soruna cevap vereyim; hddnin hızı minimum 5400 olmalıki zaten bilindiği üzere daha düşük hızlı olanı yok.Ben 7200rpmli olanları tavsiye ediyorum ama şu yüzden tavsiye ediyorum;Başlangıçta egreat biraz yavaş açılmakta ve aynı zamanda hddin içindekileride kısaca bi taramadan geçirmekte..Dolayısıyla bu taramaların çok uzun sürmemesi ve sizinde canınızın sıkılmaması için 7200rpm daha iyi olur kanaatindeyim.Kesinlikle takılma filan zaten olmuyor hdd kaynaklı fakat hddyi ortak kullanan bir cihaz varsa ve işlem yapmaktaysa takılabilir;Örnek olarak ben bilgisayarımın hddsinin içindekileri ağ bağlantısı sayesinde tvden direk oynatabiliyorum.Avatar izlerken(40gb dts 1080p) mesela nortonu bilgisayardan çalıştırınca doğal olarak hdd iki işlem yapmak zorunda kalıyor ve avatar filmide takılmaya başlıyor.Umarım anlatabilmişimdir.

*ikinci soruna cevap vericek olursam; sata 2tb maksimum destekliyor.Ayrı ayrı bağlayacağın hddlerin her usbsinde 2 tb bağlayabilirsin sıkıntı olmaz.

*üçüncü sorun olarak popcorn houra para sıkıntı yaratmayacaksa almanı tavsiye ederim.Daha iyidir diye biliyorum

• alıyımı yani
  • Yardım Lütfen !!!

Ben .MOV uzantılı filimleri oynatamıyorum. Kitapçığında desteklediğini söylüyor, bir yerde hata yapıyor olabilirmiyim.
    mkv ve diğerlerinde hiç sorun yaşamıyorum her şey süper burda tıkandım..

Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakthy
    ürün electroworlde 199 liraya düşmüş wd live 229 lira ikisinin arasında kaldım ne derseniz onu alıcam

Ürünü pazar günü 199 tl' ye ew den aldım. Hemen bir heves hdd takip BBC life serisini izlemeye koyuldum. 1. Bölüm 5. Dakika takılmaya başladı. Belki üzerindeki sürüm eskidir diyerek güncelleme yaptım. Değişen birşey olmayinca büyük hayal kırıklığıyla ertesi gün iade edip 229 tl ye wd live aldım. Aynı video dosyası, aynı hdd, farklı cihaz = sorunsuz film izleme keyfi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom77

quote:

ürün electroworlde 199 liraya düşmüş wd live 229 lira ikisinin arasında kaldım ne derseniz onu alıcam

Ürünü pazar günü 199 tl' ye ew den aldım. Hemen bir heves hdd takip BBC life serisini izlemeye koyuldum. 1. Bölüm 5. Dakika takılmaya başladı. Belki üzerindeki sürüm eskidir diyerek güncelleme yaptım. Değişen birşey olmayinca büyük hayal kırıklığıyla ertesi gün iade edip 229 tl ye wd live aldım. Aynı video dosyası, aynı hdd, farklı cihaz = sorunsuz film izleme keyfi :)

bazı şeyleri ya siz ve sizin gibiler anlamak istemiyor yada biz anlatamıyoruz.Kesinlikle şunu diyorum wd live egreatten üstün bir cihaz değil.Oynatmama gibi bir durum söz konusu cihazın bir problemi haricinde olmaz.Heleki wd oynattıktan sonra egreat hayli hayli oynatır.Niçin ewlerde cihazı denemiyorsunuz ve farkı görmek istemiyorsunuz anlamıyorum.Bu tür yorumların bariz kasti olarak yapıldığını düşünüyorum.Anlatış tarzınız üslubunuz bana bunu düşündürüyor.

• Media oynatıcılarda deneme şansımız var mı ki?
    Hiç bir mağazda bunların teşhir edildiğini görmedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: freedom77

quote:

bazı şeyleri ya siz ve sizin gibiler anlamak istemiyor yada biz anlatamıyoruz.Kesinlikle şunu diyorum wd live egreatten üstün bir cihaz değil.Oynatmama gibi bir durum söz konusu cihazın bir problemi haricinde olmaz.Heleki wd oynattıktan sonra egreat hayli hayli oynatır.Niçin ewlerde cihazı denemiyorsunuz ve farkı görmek istemiyorsunuz anlamıyorum.Bu tür yorumların bariz kasti olarak yapıldığını düşünüyorum.Anlatış tarzınız üslubunuz bana bunu düşündürüyor.

Mağazada denemeye gerek yok, lakin cihazı satın alıp bizzat evde denedim. Marka fanatikligi yapmak tarzım değildir. Eski cihazım wd 1gen idi. Daha fazla sorun yaşamamak için egreat m34a almıştım. sadece beklentim olan filmleri açmadığını görünce wd live da karar kıldım. Aynı hdd , aynı film farklı oynaticida sorunsuz ise bunu da belirtmek gibi bir hakkım olmalı.

• Wd almaya karar verdim arkadaslar teşekkür ederim ama live mı normalmi karar veremedim :)
  • lion_koc arkadaşım ne desen haklısın valla bu tarz insanlar armut piş ağzıma düş misali insanlar.aldırmıcaksın.Düşünsene netten BR-RİP down ediyorsun MErgui ile ses dosyasını delay değerini falan ayarlayıp birleştiriyorsun sonrada oynatıcında eğer başka playerlarınla çakışmıyorsa ki bunu bilmiyorsan kesin film bozuk dersin ama alakası yoktur tamamen kullanıcı hatası bilgisizliği öğrenme eğiliminde olmayan varlık psikolojisidir bu,açıpta sorgulamaz neden oldu hemen iade.neyse uzatmayayım yani bir film seyretmekı için o kadar emek geriyor vs.vs.vs. bunu şöyle özetliyelim Full+Full bir Bmw 200TL alıyorsun sonra vay efendim bunun servisi çok para deyip geri iade edip yerine 300TL ye kuş serisinden almak gibi olur. :))

cevapların için teşekkürler gayet açıklayıcılar. demekki 2 usb den 2+2=4TB ve birde sata dan 2TB dersek toplamda 6TB bağlanabilme imkanı sunuyormu demeliyiz yanlış anlamadıysam.Eğer böyle bir desteği varsa yemede yanında yat derim.Harika olur.
    ayrıca Popcorn için Egreat ile halen kıyas yapmış deilim sadece fikir almak istedim o kadar para yatırmam bence Egreat yeterli olur.

bir soru daha; kasanda birden fazla hdd var ve senin filmlerin birinde işlemcin 4 çekirdek ramın 4GB, filmi Egreat ile bir hdd den alırken neroyu diğer hdd de çalıştırıyorsun diyelim.4 çekirdek işlemci yinede takılma yaptırırmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

Yardım Lütfen !!!

Ben .MOV uzantılı filimleri oynatamıyorum. Kitapçığında desteklediğini söylüyor, bir yerde hata yapıyor olabilirmiyim.
    mkv ve diğerlerinde hiç sorun yaşamıyorum her şey süper burda tıkandım..

Teşekkür ederim

Tamda benim olumsuz görüşümün altına yazmış :D ne ilginç bir zamanlama,
    Bence hepimiz tarafsız ve gerektiğinde en acı eleştirileri yapan ama aynı zamanda bunu bilgisizlik ve beceriksizliğimizin arkasına saklamamamız gerek. Form ların amacı da bu değil mi.
    Hak edene de hakkını vermek gerek. Ben Egrate i hemde çok beğendim. 1 tek formatın nasıl çözüleceğini de buradan öpreneceğimede eminim.

Selamlarımla
  • auzdil arkadaşım sözüm meclisten dışarı tamamen yazdıklarım karşımda olsa yinede söylerim.Teknolojiyle uğraşıyorsan bir yolu mutlaka vardır. Bir keresinde sene 2001 pc me bulaşan bir virüsü nasıl sildiğimi anlatsam gülersiniz:))
    şaka bir yana bende bugün Ew de baktım 229TL 2TB WD Elements usb hdd var 279TL etti sana kocaman bir yarım milyar. Az daha zaman geçsin yıl sonuna bakarız mutlaka yılbaşı indirimi muhabbeti olacaktır.şimdilik pc den lcd ye devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 23 Temmuz 2010; 21:06:05 >
  • Mov videolar veya olası bazı videolarda yaşayacağınız sorunlar video hazırlanırken cihazın oynatabileceği kriterlere sahip olmamasındandır. Hiç bir cihaz.. hatta bilgisayarınız dahi her videoyu oynatamaz. Bir videonun sadece uzantısına bakarak "bu oynar, şu oynamaz" diyemezsiniz. Cihazların desteklediği videolar standart formatlardır. Ancak video hazırlayan kişiler her zaman standart formata uymayabilir.

-Alıntıdır.-
  • Herkese merhaba,
    Bugün itibarıyla M34A sahibi oldum. Bundan yaklaşık 1,5 ay önce bir LG LH5000 almıştım. Amacım dijital film arşivimi seyretmekti. İlk başta LG'deki USB'yi kullanışlı buldum. MKV oynatıyor, MP4 oynatıyordu (MP4'lerin 3GB'lıklarını oynatamıyor), ancak altyazı sorunu yaşıyordum. Bir filmde birden fazla altyazı seçeneği bulunmuyordu. Sadece film ismiyle aynı, dil eki olmayan altyazı dosyalarını oynatabiliyordu. Zaten DTS seçeneği sunduğu için (ve gelişmiş audio+sata+LAN vs. uygulamaları) NMT'leri gözüme kestirmiştim, M34A da uygun geldi.
    Fakat...

Altyazı sorunum devam ediyor. Alman bir arkadaşımla film seyredeceğim, elimdeki bir sürü filmde hem Türkçe, hem İngilizce altyazılar var (dosyalar film ismiyle aynı, sadece .tr ya da .eng ekleri var).

M34A gördüğüm ve anladığım kadarıyla, sadece filmin ismiyle aynı altyazıları gösteriyor. Diğer eki görmüyor. En dandik divx oynatıcılar bile .tr, .eng, .ger, vb. uzantılı bir alay altyazı arasında seçenek sunarken, böyle bir media playerın yapamayacağı şey mi bu allahaşkına?

Tamam, içine altyazı gömülmüş MKV'lerde 1,3,5 artık kaç altyazı gömülüyse hepsinde dolaşabiliyoruz. Ama en basit haliyle dosya ismindeki dil kodunu neden görmüyor? .tr'yi .tur, .turkish bile yaptım, hani belki tanımlarda bir sorun vardır diyerek. Hayır efendim, olmuyor. NMT Wiki sayfasında kısaltmaları bile vermiş. Ama olmuyor da olmuyor. Tam bir filme başlıyoruz, arkadaşım ingilizce altyazısını istiyor (Türkçesi henüz daha tam oturmadı), biliyorum, hem ingilizce, hem türkçe altyazı mevcut, ama tek tuş altyazı dilini değiştiremiyorum. USB HDD sökülüyor, bilgisayara bağlanıyor (henüz LAN veya WIFI bağlantısı kurmadım), altyazı dosyasının ismi değiştiriliyor, falan filan...

Aynı sıkıntıyı yaşayan, buna çözüm bulan kimse var mı arkadaşlar aranızda?

not: 1080p, MKV, 3 küsur GB MP4, M2TS hiçbir takılma olmadan oynatıyor. Adaptörden güç alan 1 ve 1,5TB'lık iki Seagate Free Agent External HDD kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.