Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

2.5.0.2 den başka güncelleme varmı arkadaşlar.

http://en.egreatworld.com/en/download-default.html burada var
  • dede onlar modsuz ben modlu arıyorum :D
  • 2.5.0.2 modludan başka yeni çıkan modlu yok sanırsam.
  • Televizyonum LG full hd lcd 106 ekran.salonum küçük haliyle yakın oturuyorum.sorunum hard diskimdeki birçok mkv filmi zamanla izlerken özellikle hareketli sahnelerde aşırı derecede gölgelenme ve birçok karıncalanan noktacık oluştuğunu gördüm.hdmı kabloyuda yeni aldım kaliteli altın uçlu.e greatın video ayarlarında 1080p 60hz ayarlı.hatta diğer ayarlarıda tek tek denedim ama bir türlü görüntüde düzelme olmadı.bazı filmler fena değil.uzaktanda izlemeye çalışıyorum ama yinede fazla fark etmiyor.tv nin ayarlarınıda çok kontrol ettim.zaten evdeki hd uydu alıcımın yayınlarını resmen cam gibi pürüzsüz izliyorum.Sorun cihazda upscale özelliği olmamasından kaynaklanıyor olabilirmi.Başka hdd de denedim ama fark yok.Zaten kumandanın tepkisizliği canımdan bezdirdi.Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlermi.Yoksa herkes çokmu mutlu:((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Televizyonum LG full hd lcd 106 ekran.salonum küçük haliyle yakın oturuyorum.sorunum hard diskimdeki birçok mkv filmi zamanla izlerken özellikle hareketli sahnelerde aşırı derecede gölgelenme ve birçok karıncalanan noktacık oluştuğunu gördüm.hdmı kabloyuda yeni aldım kaliteli altın uçlu.e greatın video ayarlarında 1080p 60hz ayarlı.hatta diğer ayarlarıda tek tek denedim ama bir türlü görüntüde düzelme olmadı.bazı filmler fena değil.uzaktanda izlemeye çalışıyorum ama yinede fazla fark etmiyor.tv nin ayarlarınıda çok kontrol ettim.zaten evdeki hd uydu alıcımın yayınlarını resmen cam gibi pürüzsüz izliyorum.Sorun cihazda upscale özelliği olmamasından kaynaklanıyor olabilirmi.Başka hdd de denedim ama fark yok.Zaten kumandanın tepkisizliği canımdan bezdirdi.Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlermi.Yoksa herkes çokmu mutlu:((((

( mkv filmi zamanla izlerken özellikle hareketli sahnelerde aşırı derecede gölgelenme ve birçok karıncalanan noktacık oluştuğunu gördüm. )

Resim çekip buraya koyarmısınız ? ( Cihazda sorun olabilir )

• Zaman zaman bende de oluyor. Beyaz renkte daha belirgin oluyor. Sanırım cihazın kontrast oranı yada renk skalası tv lere biraz büyük geliyor. TV nin Kontrast , renk , parlaklık, görüntü düzeltme vs gibi ayarlarıyla oynayın biraz düzelme oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

Zaman zaman bende de oluyor. Beyaz renkte daha belirgin oluyor. Sanırım cihazın kontrast oranı yada renk skalası tv lere biraz büyük geliyor. TV nin Kontrast , renk , parlaklık, görüntü düzeltme vs gibi ayarlarıyla oynayın biraz düzelme oluyor...

Yav neler yapmadımki.lcdnin kendi ayarlarınıda denedim.2 hdmi ya egreat ve dsmart hd kutu takılı.uydunun hd yanında görüntü mükemmel cam gibi.egreatında izlediğim 10 filmden 3ü güzel.hatta mkv olupda şahane görüntüsü olanda var ama çok az.filmler 8-15 gb arasında kapasiteye sahipler.Birde yaşadığım bir olayı aktarayım.mkvler içinde 6gb gibi bdrip midir nedir bu formatta film var.Bu filmi tvnin usbsi direkt oynatabiliyor.hdd deki bu filmi hem tvnin kendi usbsinden hemde egreatın usbden izledim.Kesinlikle lcd tvim mükemmel cam gibi gösteriyor.egreatda ise gölgelenmeler bariz belli oluyor.tabi bu olayı görünce içimdeki süphe dahada arttı.Akşam olmadı her ikisinin ve başka filmin resmini çekeyim ve paylaşayım.sizlerdende tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

• quote:

dede onlar modsuz ben modlu arıyorum :D

cahilliğime ver merak ettim modlusunun ne fazlalığı var birde onu nereden indiriyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede147

quote:

dede onlar modsuz ben modlu arıyorum :D

cahilliğime ver merak ettim modlusunun ne fazlalığı var birde onu nereden indiriyorsun

Orijinalden alıntı: zgtrkr

Pek çok sorunuzun yanıtı için oluşturduğum Kılavuz V 1.0 ;

http://www.mediafire.com/?ap9g6f4a8czv1aj

bunu indir nasıl yapıcağın anlatılıyor.

• teşekkürler
  • Arkadaşlar selam..

Bu cihazı hangi wireless adaptör ile kullanıyorsunuz ? Tam marka - model verebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majesteleri_84

Arkadaşlar selam..

Bu cihazı hangi wireless adaptör ile kullanıyorsunuz ? Tam marka - model verebilirmisiniz ?

Forex R6A WI-FI adaptör ile çalışıyor.
  • Merhaba, dünden bu yana "Live tv - Ohlulz.com" a girilemiyor. Devamlı "404 not found" veriyor. Yabancı kanallar, bilhassa Almanya kanallarının (HD kanallar da dahil) çokça bulunduğu bir yerdi burası. Bu konuda bir şey yapılabilinir mi, geçici midir? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Cihazımda 2.5.0.2 yüklü.
  • bu alette bd profile gibi bir sorun varmı profile 1 profile 2 ne oluyor tam olarak? Pc de yıllardır bd iso bd folder olarak bluray izliyorum bluray disk arşivi yapıyorum ama hiç bunla ilgili birşey duymadım
    sırf ucuz olduğu için alıcağım yoksa çok ihtiyacım yok laptopu bağlıyorum izliyorum hdmi dan yada ps3 üzerinden ama alet gerçekten ucuz ya kalitesiz olsada desteği olmasada alıp denemek istiyor insan Dune fiyatları nerede bu nerede
  • quote:

Televizyonum LG full hd lcd 106 ekran.salonum küçük haliyle yakın oturuyorum.sorunum hard diskimdeki birçok mkv filmi zamanla izlerken özellikle hareketli sahnelerde aşırı derecede gölgelenme ve birçok karıncalanan noktacık oluştuğunu gördüm.hdmı kabloyuda yeni aldım kaliteli altın uçlu.e greatın video ayarlarında 1080p 60hz ayarlı.hatta diğer ayarlarıda tek tek denedim ama bir türlü görüntüde düzelme olmadı.bazı filmler fena değil.uzaktanda izlemeye çalışıyorum ama yinede fazla fark etmiyor.tv nin ayarlarınıda çok kontrol ettim.zaten evdeki hd uydu alıcımın yayınlarını resmen cam gibi pürüzsüz izliyorum.Sorun cihazda upscale özelliği olmamasından kaynaklanıyor olabilirmi.Başka hdd de denedim ama fark yok.Zaten kumandanın tepkisizliği canımdan bezdirdi.Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlermi.Yoksa herkes çokmu mutlu:((((

sulzer;

sorun ile ilgili resim koyacaktın? biz de analiz etse idik.

ben dün warrior 25 gb versiyonun izlediğimde ben de de bazı sahnelerinde karıncalanma olmuştu. media playerlık bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. filmde bazı sahneleri süperdi. ilginç olan nick nolte nin yer aldığı tüm sahnelerde oldu sadece karıncalanma:). garip doğrusu. filmde sanırım problem vardı. filmde böyle problemler olabiliyor mu bu konuda bilgisi olan aydınlatsın?

pc den oynattığımda karıncalanma sorunu orda da devam etti. film 25 gblık remux sürümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: tilsim1984

quote:

sulzer;

sorun ile ilgili resim koyacaktın? biz de analiz etse idik.

ben dün warrior 25 gb versiyonun izlediğimde ben de de bazı sahnelerinde karıncalanma olmuştu. media playerlık bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. filmde bazı sahneleri süperdi. ilginç olan nick nolte nin yer aldığı tüm sahnelerde oldu sadece karıncalanma:). garip doğrusu. filmde sanırım problem vardı. filmde böyle problemler olabiliyor mu bu konuda bilgisi olan aydınlatsın?

pc den oynattığımda karıncalanma sorunu orda da devam etti. film 25 gblık remux sürümü.

Günaydın.evet koyacaktım.tabi bende kamerayı alıp geçtim tv karşısına ama inanmayacaksın bir türlü karıncalanma gölgelenme yapan filmleri bulamadım.neden olduğunu tam anlayamadım.tamam bir iki filmde oluyor.sorunu tam anlayamadım.özellikle hafta sonu oturdum tek tek denedimki 60 civarında altyazılı,dublajlı filmler var bende.
    Dediğin gibi GB olayıda farketmiyor.mesela 5 gb bir filmde resmen ayna gibi ama yine 18gb bir filmde bu olayı yapabiliyor.sanıyorum olay filmin yapılan kaydıyla ilgili birşey.ama dediğim gibi asıl ilginç olanı karıncalanma ve gölgelenmelerin bu sefer bariz belli olmamasıydı.
    birde salonum çok küçük.lcdnin yanında oturunca her filmde gözüne batıyor.mümkün olduğunca uzaktan izlemen lazım.dün bir alışveriş merkezinde 3000tllik yeni led tvlere baktım.test için açık ve bluray film oynatanlara.inan onlarda bile yakından bakarken gölgelenmeler resmen belli oluyor.demekki yakından izlemeyeceksin.
    Bu arada pcden oynattım devam etti demişsin.bendede aynı şey oldu.hatta pcnin karıncalı oynattığı bazı filmleri egreat cam gibi oynatabiliyor.yani pcden daha iyi diyebilirim.Bakalım daha denicem acaba filmlerin kendisindenmi yoksa bağlantıdanmı farkediyor sorun.şuan e-great ile aramız iyi gibi:) birde bana şu kumanda sorununu yapmasa daha iyi olacak:(((

• merhaba,

bu karıncalanma olayı bazı filmlerde bende de oluyor.
    mesela "bbc frozen planet" belgeselinin hemen her bölümünde zaman zaman oldu.
    ayrıca 720p "warrior" ve "A Lonely Place to Die" filmlerinde de oldu.
    player olarak m34a(popcorn modlu) kullanıyorum. tvden olsa her filmde yapması gerekir diye düşünüyorum.
    mkv formatlı dosyalarda yaptığına göre "acaba rip yapılırken mi oluyor" sorusu aklıma geliyor fakat henüz ben de çözemedim.
  • Karıncalamadan , kasıt nedir ?
    Tam anlıyamadım.
  • Karıncalanma ne eğer grain ise dediğiniz o doğal birşey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

Karıncalamadan , kasıt nedir ?
    Tam anlıyamadım.

benim kasdım; pullanma, karelenme.
    hani dijital yayında(antende vs) bir aksama olduğunda karelenir ya, onun gibi ama çok daha küçük kareler.

bu arada tv modelimi belirtmemişim d8000 serisi.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.