Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Proxy1

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

Karıncalamadan , kasıt nedir ?
    Tam anlıyamadım.

benim kasdım; pullanma, karelenme.
    hani dijital yayında(antende vs) bir aksama olduğunda karelenir ya, onun gibi ama çok daha küçük kareler.

bu arada tv modelimi belirtmemişim d8000 serisi.

Aynen benimde.bazı bluray filmlerde ki isterse 25gb olsun resmen ekranda milyonlarca karıncalanma oluşuyor.Bazılarında bunla beraber gölgelenmeler oluşuyor.Bu galiba filmlerin kaydıyla ilgili.Çünkü uydunun gerçek hd yayınlarında kesinlikle böyle bir şey olmadı.Filmleride dediğim gibi ekran özellikle büyükse uzaktan izlemek lazım.yanında oturup izlersen bariz gözüne batıyor.

• Dijital yayındaki karelenme gibiyse ;

1) Ripten yapar
    2) Cihazın video çıkışının ayarlarından yapar
    3) Kullanılan diskte şayet bad-sector ( arızalı bölüm ) var ise , bu sebepten de yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

Dijital yayındaki karelenme gibiyse ;

1) Ripten yapar
    2) Cihazın video çıkışının ayarlarından yapar
    3) Kullanılan diskte şayet bad-sector ( arızalı bölüm ) var ise , bu sebepten de yapar.

3. şıkkı es geçersek;

ripten olma ihtimalini ben de düşünüyorum.

cihazın video çıkış ayarlarında ise çeşitli denemeler yaptım.
    mesela, 1080p 50hz, 1080p 60hz, 1080p 59.5hz, 1080p 25hz gibi...
    sonuç değişmedi.
  • mesela izlediğim "warrior" filmi üzerinden gidersek, nette yaprığım araştırmalara göre büyük oranda kaynaktan olabiliyormuş mesela "warrior"un tüm sürümlerinde de aynı soruna denk gelen arkadaşlar varmış. demekki filmin kaynağında sorun var bazılarının, özellikle karanlık sahnelerde artıyor idi bu sorun. bu arada sanırım "grain" diyorlar bu karıncalanma olayına.

bu arada sulzer;

tüm lcd televizyonlar için geçerli bir durum o, mesela 107 cm için 5-6 metreden minimum izlemen gerekir randıman alabilmen için. yaklaştıkça karelenme artar. tüm televiyonlar için geçerlidir isterse 3000 tl lik televiyozn olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsim1984

mesela izlediğim "warrior" filmi üzerinden gidersek, nette yaprığım araştırmalara göre büyük oranda kaynaktan olabiliyormuş mesela "warrior"un tüm sürümlerinde de aynı soruna denk gelen arkadaşlar varmış. demekki filmin kaynağında sorun var bazılarının, özellikle karanlık sahnelerde artıyor idi bu sorun. bu arada sanırım "grain" diyorlar bu karıncalanma olayına.

bu arada sulzer;

tüm lcd televizyonlar için geçerli bir durum o, mesela 107 cm için 5-6 metreden minimum izlemen gerekir randıman alabilmen için. yaklaştıkça karelenme artar. tüm televiyonlar için geçerlidir isterse 3000 tl lik televiyozn olsun

doğru haklısın.aslında bende onu demek istedim ama yeni nesil milyona bir oranlardaki led tvlerde bu özelliğin daha iyi olmasını umardım.aslında böyle olduğu daha iyi demekki benim lcd tv hala daha led tv lerle yarışabilecek düzeyde:)))

• arkadaşım grain özellik değil hem onun olması doğal olmaması yapay olarak yokedilmesi saçma ve çirkin birşey
    insanlar bu yüzden bluray yapımcılarından nefret ediyor DNR olayı nedeniyle..
  • karınca ripe göre oluyor arkadaşlar ama karınca istemiyorsanız 720p yada 1080 p ESİR ripleri var onları indirirseniz sıkıntı olmaz arkadaşlar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

karınca ripe göre oluyor arkadaşlar ama karınca istemiyorsanız 720p yada 1080 p ESİR ripleri var onları indirirseniz sıkıntı olmaz arkadaşlar ..

Dediğini nasıl yapıyoruz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

karınca ripe göre oluyor arkadaşlar ama karınca istemiyorsanız 720p yada 1080 p ESİR ripleri var onları indirirseniz sıkıntı olmaz arkadaşlar ..

Dediğini nasıl yapıyoruz acaba?

Yani arkadaşın demek istediği , bilindik ve popüler rip gruplarının sürümlerini kullanın.

Esir , Unseen, wiki vs...
  • quote:

iyi sallamışsın karınca dediğin grain olur hiçbir iyi rip grubu grain remove etmez..doğal olan graindir zaten
  • Karınca , kararınca
  • Bilip bilmeden konuşma esir blur filtresi kullanarak karıncalamayı önler ve cam gibi olur. Ha bu arada filmin kendisi kumluysa yapcak bişey yok ama en iyi riplerden biri ESİR dir arkadaşım emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MessiKaaN -- 17 Ocak 2012; 19:54:08 >
  •  EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

bak bakalım hangi rip pürüzsüz arkadaşım esir de kumlanma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MessiKaaN -- 17 Ocak 2012; 20:05:07 >

• değerli üstadlarım GG da HiMedia HD900A diye bir model var bu nasıldır tavsiye edermisiniz? EGREAT R6A-II ve bunun arasındaki fark nedir? gerçekten 3D film izleyebiliyormuyuz? birde burada anlatılanlar bu modele uygulanabilirmi?

şimdiden teşekkürler...

linkini vermemde sorun yoktur umarım... :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/distributorden-40-indirimli-himedia-hd900a-50814923

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byefem -- 17 Ocak 2012; 21:03:35 >
  • Himedia 900 un temel farkı , Gerçek 3D Bluray oynayabilen ender ürünlerden birisidir. Ayrıca android desteği de var.
  • quote:

Bilip bilmeden konuşma esir blur filtresi kullanarak karıncalamayı önler ve cam gibi olur. Ha bu arada filmin kendisi kumluysa yapcak bişey yok ama en iyi riplerden biri ESİR dir arkadaşım emin ol.

kurulduğu günden beri Hdbits'e üye olan birine mi Esir'in iyi olduğunu söylüyorsun?
  • görüntüler ayna gibi oluyor esirin arkadaşım bu benim görüşürüm niye taktın bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

bu alette bd profile gibi bir sorun varmı profile 1 profile 2 ne oluyor tam olarak? Pc de yıllardır bd iso bd folder olarak bluray izliyorum bluray disk arşivi yapıyorum ama hiç bunla ilgili birşey duymadım
    sırf ucuz olduğu için alıcağım yoksa çok ihtiyacım yok laptopu bağlıyorum izliyorum hdmi dan yada ps3 üzerinden ama alet gerçekten ucuz ya kalitesiz olsada desteği olmasada alıp denemek istiyor insan Dune fiyatları nerede bu nerede

sorularıma cevap yokmu?? Ek olarak 1080i HDTV dosya çekip deneyen varmı donma oluyormu? 422 videoları oynatabiliyormu 35 40mbit üzeri .TS dosyaları bu bahsettiklerim
  • quote:

quote:

bu alette bd profile gibi bir sorun varmı profile 1 profile 2 ne oluyor tam olarak? Pc de yıllardır bd iso bd folder olarak bluray izliyorum bluray disk arşivi yapıyorum ama hiç bunla ilgili birşey duymadım
    sırf ucuz olduğu için alıcağım yoksa çok ihtiyacım yok laptopu bağlıyorum izliyorum hdmi dan yada ps3 üzerinden ama alet gerçekten ucuz ya kalitesiz olsada desteği olmasada alıp denemek istiyor insan Dune fiyatları nerede bu nerede

sorularıma cevap yokmu?? Ek olarak 1080i HDTV dosya çekip deneyen varmı donma oluyormu? 422 videoları oynatabiliyormu 35 40mbit üzeri .TS dosyaları bu bahsettiklerim

Arkadaşım sen bu konularda benden baya ustasın belli ama nacizane tecrübemi senle paylaşayım.Bu cihazla şimdiye kadar oynatamadığım bluray olması.mkv formatında internetten gerek bazı filmleri torrent leri ile gerekse üye olduğum bir bluray indirme sitesinden birçok mkv indirdim.bazıları 720p bazısı 1080p filmler.4gb ila 25gb arasında değişiyorlar.ses konusundada sorun yaşamadım.altyazı olayıda sorunsuz.ben zaten genelde filmleri orjinal sesiyle izler ayrıca altyazı yüklerim.
    Bende senin gibi hdmi çıkışlı laptop olsaydı inan hiç almayı düşünmezdim.Ama yok ben habire filmi pause yapmak için yerimden kalkıp oturmaktan bıktım dersen o başka.Bir şey daha ben buraya çok kereler yazdım ve başka arkadaşlarda bu sorunu yaşıyormuş.Bu cihazın kumanda kontrolü çok zayıf.nerdeyse yanına kadar gitmen gerekiyor.bana illallah ettirdi.ama bunun yanına 20 tl daha verirsen ki aynı arkadaş satıyormuş o zaman rahat edersin sanırım.
    Bu arada sizin şu tartışmanıza ben yabancı kaldım.ne oluyor şu ESİR olayı.Resimleri inceleyince bendeki olayında aynı şey olduğunu gördüm.hatta bazı filmlerde karıncalanma dahada fazla olabiliyor.şu anda bazı 1080p filmlerin internetten torrentlerini indirip yüklüyorum fakat bazısı dediğim gibi şansına çok karıncalı çıkabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Bu cihazın kumanda kontrolü çok zayıf.nerdeyse yanına kadar gitmen gerekiyor.bana illallah ettirdi.ama bunun yanına 20 tl daha verirsen ki aynı arkadaş satıyormuş o zaman rahat edersin sanırım.

Arkadaşlar bu kumanda olaynı biraz abartıyorsunuz .

Yada benim Test ettiğim cihazlarda kumanda sorunu yok denecek kadar azdı.

Kaldı ki
    R6B
    R6A
    R6A-II

Test ettim. hepsinde kumanda sorunlu diye ağıt yakılıyor neredeyse ama
    ben abartılacak kadar sorun göremedim.

Tamam cihaza doğru kumandayı tutmak gerekiyor.
    Kumandayı tersten algılamıyor KABUL .
    (Birde alkalin falan sağlam pil
    kullanın diye tavsiye var forumda.) - Gerçi ben dandik 1 tl lik piller ile kullandım .
    Hatta bitti diye kenara attığım 1 tl lik pilleri takmıştım hatırlıyorum r6b ye yine de o kadar sorun olmamıştı.

Cihaz ucuz olabilir ama evde Next uydu alıcı var arçelik tv.
    Her ikisine de kumadayı sağa sola tuttuğunda onlar da algılamıyor.
    cihaza doğru tuttuğunda algılıyorlar.

Gel gelelim daha öncede yazmıştım. evde eski shov marka tv var.
    Dandik dediğimiz onun kumandası hertürlü algılıyor. Tersten bile. :D

Kumanda kötü diyenler HOMETECH 767 kullanmamışlar herhalde. bende var.
    kumandayı ona doğru tutmak yetmiyor sallamak hatta fırlatmak lazım

Allahtan universal kumanda almıştım zamanında da ona da uydu yoksa
    dvd playerı kıracaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 18 Ocak 2012; 11:53:41 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.