Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Menüde film seçerken afişi ile görünen bir seçenek var oynatıcıda, internette gördüm. Ama oynatıcımda yapamadım. Belli bir güncellemeyi mi yapmam gerekiyor. Tahminime göre .jpg dosyasını aynı isimle filan atacağım ondan sonra. Nasıl yaparım?
  • klasör seçeneklerinden film poster gibi bir seçenek olması lazımdı o şekilde yapman lazım.
  • Biraz önce cihazı denemeye başladım. Cihazın usb'leri yükleme hızı en iyi tarafı şu ana kadar. Yalnız m34'ün tadını alamadım sanki. Sesler m34'te sanki daha dolgundu gibi bir hisse kapıldım. Böyle bir şey olabilir mi? Bir de m34'te mesela filmin fps'si 23.976 ise setuptan 1080p23,976hz seçerdim ve hiç bir takılma falan olmadan izleyebilirdim. Bunda o seçenekleri göremedim. 1080p 60hz ve diğerlerini denedim. Ama m34'teki akıcılığı tam olarak yakalayamadım. Tecrübeli arkadaşlar filmin fps'sine göre hangi ayarları yapıyorlar acaba?
  • Merhaba, televizyonunuz da destekliyorsa ayarlardan, video bölümünden 24p seçeneğini açarsanız akıcılık konusunda sıkıntınız kalmaz diye düşünüyorum. Özellikle TV'niz 100hz ya da yukarısını destekliyorsa 24p moduna getirmek görüntünün çok daha verimli olmasını sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DireFire

Merhaba, televizyonunuz da destekliyorsa ayarlardan, video bölümünden 24p seçeneğini açarsanız akıcılık konusunda sıkıntınız kalmaz diye düşünüyorum. Özellikle TV'niz 100hz ya da yukarısını destekliyorsa 24p moduna getirmek görüntünün çok daha verimli olmasını sağlayacaktır.

Cevap için teşekkür ederim, televizyonum destekliyor bu akşam denerim. Peki diğer ayarı nasıl kullanıyorsunuz? Dün akşam 25 fps bir videoyu 720p 50hz seçeneğinde akıcı olarak oynatabildim. Sanırım 23,976 ve 24fps'lerde 60hz seçmek gerekiyor.
  • ya arkadaşlar su a-dult şifresi ne 1325 giriyorum olmuyor versiyonum 3.0.1.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalı06

ya arkadaşlar su a-dult şifresi ne 1325 giriyorum olmuyor versiyonum 3.0.1.5

adult şifresi : 1325

birde bu yazılım ile deneyin :http://s2.dosya.tc/server10/aiiO1g/t-II_3.0.1.5_CSv0.9.8d-DMD-XLCZv4.0Beta.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 21 Mart 2012; 11:46:31 >
  • Arkadaşlar m34'le remux ve bluray dosyalarını izlerken AVR'nin üzerinde DTS-HD Master ya da true hd vs. gibi ifadeler çıkarken r6a-ii'de sadece DTS ibaresi çıkıyor. Ayarlarda bu durumu düzeltebilecek bir şey de göremedim. Neden böyle görünüyor acaba?
  • arkadaslar lg lw 4500 model tv me codec sıkıntısından dolayı r6a-2 almayı düşünüyorumda... bende herhangi bi oynatıcı yok.ben sadece flash bellege 3d filmlerimi yükleyüp tvnin usb girisine sokarak film izliyorum. blueraay oynatıcım yada baska bi cihazım yok sadece sıradan bi bilgisayarım var.
    ben bu cihazla sadece flash bellek ,tv, r6a-2 üclemesiyle film izleyebilirmiyiymiim yoksa basjka birseylerede ihtiyacım var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

arkadaslar lg lw 4500 model tv me codec sıkıntısından dolayı r6a-2 almayı düşünüyorumda... bende herhangi bi oynatıcı yok.ben sadece flash bellege 3d filmlerimi yükleyüp tvnin usb girisine sokarak film izliyorum. blueraay oynatıcım yada baska bi cihazım yok sadece sıradan bi bilgisayarım var.
    ben bu cihazla sadece flash bellek ,tv, r6a-2 üclemesiyle film izleyebilirmiyiymiim yoksa basjka birseylerede ihtiyacım var mı??

Standart bir media oynatici ile 3D filmlerde altyazıda sorun yaşarsınız,altyazılar sağda solda bölünmüş çıkar okuyamazsınız,bunun için ayrıca 3d subtitler programıyla her film için altyazılarıda 3 boyutlu hale donusturmeniz gerekir.Ayrıca media player menusunude (info bilgisi,ayarlar vs.) 3D film izlerken eksik sağda solda bölünmüş görürsünüz,tavsiyem himedia 900A -B yada egreat R6S türü 3D destekli media oynatıcı almanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 22 Mart 2012; 20:04:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

quote:

Orijinalden alıntı: bucoskun

Arkadaşlar merhaba,
    Ben de aranıza yeni katılan bir Egreat R6A-II kullanıcısıyım ;)
    ClarkeTech ET9000 almıştım bir süre önce; media player özelliği içinde olsun, ayrıca kumanda, kalabalıklık filan olmasın, hepisi bir yerde olsun filan diyerek çocukça sevinmiştim :(
    Ama kazın ayağının öyle olmadığını aylar süren imaj yükleme, deneme yanılmalar, sabahlamalar ile acı bir şekilde öğrendim Çünkü bu meret ne yaparsam yapayım TR karakterleri düzgün gösteremiyordu!!
    Karım da bu çabalamalarımdan ötürü halime çok üzüldü(!) ve "al şu parayı da git de adam gibi media player al" diyerek acıma (ve kendisininkine de) son vermek istedi.
    Aradım, araştırdım ve neredeyse Dark marka alacakken Egreat e rastladım ve çok iyi oldu. Buradaki bir haber üzerine indirdik.com dan 3 arkadaşımla siparişi verdik. Gelişmiş kumandası ile 150 TL ye ertesi gün gönderdiler sağolsunlar ;)

Cihaz ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu. Her tür formatı açıyor (şimdiye kadar bir tek Canon EOS 60D ile çekilmiş HD video yu takılarak sessiz oynattığına şahit oldum).
    Altyazı ayarlarını sabitleyemiyorum (sarı yapıyorum mesela, başka filmde beyaza dönüyor). Bu problem modlu FW ler ile giderilmiş. ;) Fakat üreticisinin orj. FW'de durum nedir bilmiyorum :(

Ses ayarlarında RAW, LPCM ve LPCM multi channel (yanlış hatırlamıyorsam) var. Bende de Onkyo TX-NR609 anfi receiver var. Hepsini denedim, hepsinden ses geliyor ancak istediğim Dolby True HD, DTS HD master audio (7.1) gibi sesleri alabilmek. Bunun için sanırım ayarın RAW da kalması gerek, doğru mudur?

Advanced ayarlarda "Default audio language" benim için ingilizce olmalı sorun yok, fakat "Default subtitle language" Türkçe seçilmiyor??

Ayar yapmak istediğinizde filmden çıkmanıza gerek yok, kumandadan ilgili tuşa basın, ayarı yapın, film kaldığı yerden devam etsin (süper).

Ne güzel olurdu:
    Kumandadaki tuşlardan aşağı ok tek tek medya geçerken sağ ya da sol ok sayfa atlasaydı ne güzel olurdu :)
    Sağ ve sol ok tuşları ile film oynatırken atlama yapabildiğiniz mönü biraz daha büyük olsaydı ne güzel olurdu :)

Forumun 7. sayfasındayım, bayağı bilgilendim, bir çok FW indirdim. Gece deneyeceğim. En çok rağbet gören Xtreamer FW. Fakat önce bununla başlayacağım: R6S FW,version:2.0.1.8(2012-01-18 update)

Herkese sorunsuz seyirler, iyi eğlenceler ;)

Ses sorunu için özellikle AVR li sistemlerde xtreamer yazımını denemenizi tavsiye ederim. 2.1 , 5.1/7.1 , vede raw seçenekleri ile çözemeyeceği bir format yoktur diye düşünüyorum....

neye göre xtreamer dednizi? bu özellik donanımsal değil midir.

çünkü ben de dmd sürümü ile birlikte xtreamer sürümünü yüklemek istiyorum. ama il mesajlarınızda xtreamer sürümü pek stabil değil bazı sorunlar oluştu demiştiniz.

xtreamerin 2 sürümü var cs li olan bir de cs siz olan.sizce hangisini yüklemeliyim eğer xtreameri öneriyorsanız.

• bende gelişmiş olmayan kumanda var bu kumandada menuler son derece yavaş iki karış mesafede cihaz hızlanırken menulerde uzaklasınca menuler yavaslıyor..

bana gelişmiş kumandayı en uygun fiyata nasıl bulacagım konusunda yardımcı olunursa sevinirim

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19

bende gelişmiş olmayan kumanda var bu kumandada menuler son derece yavaş iki karış mesafede cihaz hızlanırken menulerde uzaklasınca menuler yavaslıyor..

bana gelişmiş kumandayı en uygun fiyata nasıl bulacagım konusunda yardımcı olunursa sevinirim

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: 19

bende gelişmiş olmayan kumanda var bu kumandada menuler son derece yavaş iki karış mesafede cihaz hızlanırken menulerde uzaklasınca menuler yavaslıyor..

teşekkürler.

Yaşasın.Bu sorunda yalnız değilim.Ben cihazda film izlicem zaman bu konuda kanser oluyorum.

• Ben de büyük kumanda da var fakat kullanmaya pek ihtiyaç duymuyorum.. Küçük kumanda ters yöne çevirsem de komut ediyor.. R6A da küçük kumanda biraz sorunluydu ve onun için büyük kumanda satın almıştım ama R6A-II'de kumanda sorunu hiç yaşamıyorum.
  • egreat r6a-II kullanıyorum transmission açıp torrenti başlatıyorum 3-4mb çektikten sonra duruyor transmission stablie çalıştığı bir firmware varmı?
  • Arkadaşlar bir sorunum var çözmeme yardımcı olursanız memnun olurum. 42lw4500 var Harici hdd mi Egreat r6a II ye usb ile bağladım media player den HDD içindeki filmlere giriyorum 3d half sbs filmi seçip başlatıyorum ancak tv den 3d tuşuna bastığımda yanyana veya alt alta görüntü bölümü aktif olmuyor sadece 2d den 3d ye geçiş görüntüsü çıkıyor.
    Harici Harddiski direk televizyona bağladığımda ise mkv. olduğu için oynatamıyorum ama bahsettiğim menüler çıkıyor Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? nerede yanlış yapıyorum? 3d menüsü resimde görülen menüyü bahsediyorum media playere bağlıyken sadece 2d 3d çevirme yani ilk bölüm aktif oluyor diğerleri pasif durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp1978 -- 27 Mart 2012; 23:42:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp1978

Arkadaşlar bir sorunum var çözmeme yardımcı olursanız memnun olurum. 42lw4500 var Harici hdd mi Egreat r6a II ye usb ile bağladım media player den HDD içindeki filmlere giriyorum 3d half sbs filmi seçip başlatıyorum ancak tv den 3d tuşuna bastığımda yanyana veya alt alta görüntü bölümü aktif olmuyor sadece 2d den 3d ye geçiş görüntüsü çıkıyor.
    Harici Harddiski direk televizyona bağladığımda ise mkv. olduğu için oynatamıyorum ama bahsettiğim menüler çıkıyor Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? nerede yanlış yapıyorum? 3d menüsü resimde görülen menüyü bahsediyorum media playere bağlıyken sadece 2d 3d çevirme yani ilk bölüm aktif oluyor diğerleri pasif durumda

takip

• quote:

Arkadaşlar bir sorunum var çözmeme yardımcı olursanız memnun olurum. 42lw4500 var Harici hdd mi Egreat r6a II ye usb ile bağladım media player den HDD içindeki filmlere giriyorum 3d half sbs filmi seçip başlatıyorum ancak tv den 3d tuşuna bastığımda yanyana veya alt alta görüntü bölümü aktif olmuyor sadece 2d den 3d ye geçiş görüntüsü çıkıyor.

Egreat R6A II media player tv ye hdmi kablo ile mi bağlı ? farklı bağlantı türüyle (örneğin komposit ,sarı kırmızı beyaz kabloyla bağlantı) tv de 3d görüntü ayarları çıkmaz,hdmi ile bağlıysa media player görüntü çıkış ayarını 1080p 60hz olarak ayarlımı bir kontrol edin.Aynı tv yi Egreat R6S ile kullanıyorum,bu tür bir sorun yaşamadım,ya bağlantı ayar probleminiz var,ya kullandığınız HDMI kabloda sorun var yada filmler half sbs formatında olayabilir,bu 3 kriteri kontrol edin ,muhtemelen ya görüntü çıkış çözünürlük ayarlarlarıyla ilgili yada hdmi kabloyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 28 Mart 2012; 18:28:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Egreat R6A II media player tv ye hdmi kablo ile mi bağlı ? farklı bağlantı türüyle (örneğin komposit ,sarı kırmızı beyaz kabloyla bağlantı) tv de 3d görüntü ayarları çıkmaz,hdmi ile bağlıysa media player görüntü çıkış ayarını 1080p 60hz olarak ayarlımı bir kontrol edin.Aynı tv yi Egreat R6S ile kullanıyorum,bu tür bir sorun yaşamadım,ya bağlantı ayar probleminiz var,ya kullandığınız HDMI kabloda sorun var yada filmler half sbs formatında olayabilir,bu 3 kriteri kontrol edin ,muhtemelen ya görüntü çıkış çözünürlük ayarlarlarıyla ilgili yada hdmi kabloyla

Evet media player hdmi kablo ile bağlı. Hocam yalnız söylediğiniz media player görüntü çıkış ayarını nereden yapıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp1978 -- 28 Mart 2012; 18:48:58 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.