Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanalpazarda da gelişmiş kumanda hediyeymiş.tek fark kargo ücreti kalıyor geriye.
  • Arkadaşlar bu ürünü satın alsam bilgisayar, laptop ve tabletimdeki tüm filmleri kablosuz izleyebilir miyim ? (DLNA özelliği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 14 Mart 2012; 21:50:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Arkadaşlar bu ürünü satın alsam bilgisayar, laptop ve tabletimdeki tüm filmleri kablosuz izleyebilir miyim ? (DLNA özelliği)

Uygun wifi donge usb adaptör satın alırsanız olur.. 45 liraya gitti.....da satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Arkadaşlar bu ürünü satın alsam bilgisayar, laptop ve tabletimdeki tüm filmleri kablosuz izleyebilir miyim ? (DLNA özelliği)

Cihaz DLNA destekliyor mu bilmiyorum ama DLNA o kadar pratik bir sistem değil.
    Desteklediği format ve bitrate vb sınırsız değil.

Laptop ve bilgisayarda film biriktirdiğiniz klasörleri ağ üzerinden
    paylaşıma açın ve oralara network üzerinden erişin.
    Tabletler hakkında bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

quote:

Orijinalden alıntı: bucoskun

Arkadaşlar merhaba,
    Ben de aranıza yeni katılan bir Egreat R6A-II kullanıcısıyım ;)
    ClarkeTech ET9000 almıştım bir süre önce; media player özelliği içinde olsun, ayrıca kumanda, kalabalıklık filan olmasın, hepisi bir yerde olsun filan diyerek çocukça sevinmiştim :(
    Ama kazın ayağının öyle olmadığını aylar süren imaj yükleme, deneme yanılmalar, sabahlamalar ile acı bir şekilde öğrendim Çünkü bu meret ne yaparsam yapayım TR karakterleri düzgün gösteremiyordu!!
    Karım da bu çabalamalarımdan ötürü halime çok üzüldü(!) ve "al şu parayı da git de adam gibi media player al" diyerek acıma (ve kendisininkine de) son vermek istedi.
    Aradım, araştırdım ve neredeyse Dark marka alacakken Egreat e rastladım ve çok iyi oldu. Buradaki bir haber üzerine indirdik.com dan 3 arkadaşımla siparişi verdik. Gelişmiş kumandası ile 150 TL ye ertesi gün gönderdiler sağolsunlar ;)

Cihaz ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu. Her tür formatı açıyor (şimdiye kadar bir tek Canon EOS 60D ile çekilmiş HD video yu takılarak sessiz oynattığına şahit oldum).
    Altyazı ayarlarını sabitleyemiyorum (sarı yapıyorum mesela, başka filmde beyaza dönüyor). Bu problem modlu FW ler ile giderilmiş. ;) Fakat üreticisinin orj. FW'de durum nedir bilmiyorum :(

Ses ayarlarında RAW, LPCM ve LPCM multi channel (yanlış hatırlamıyorsam) var. Bende de Onkyo TX-NR609 anfi receiver var. Hepsini denedim, hepsinden ses geliyor ancak istediğim Dolby True HD, DTS HD master audio (7.1) gibi sesleri alabilmek. Bunun için sanırım ayarın RAW da kalması gerek, doğru mudur?

Advanced ayarlarda "Default audio language" benim için ingilizce olmalı sorun yok, fakat "Default subtitle language" Türkçe seçilmiyor??

Ayar yapmak istediğinizde filmden çıkmanıza gerek yok, kumandadan ilgili tuşa basın, ayarı yapın, film kaldığı yerden devam etsin (süper).

Ne güzel olurdu:
    Kumandadaki tuşlardan aşağı ok tek tek medya geçerken sağ ya da sol ok sayfa atlasaydı ne güzel olurdu :)
    Sağ ve sol ok tuşları ile film oynatırken atlama yapabildiğiniz mönü biraz daha büyük olsaydı ne güzel olurdu :)

Forumun 7. sayfasındayım, bayağı bilgilendim, bir çok FW indirdim. Gece deneyeceğim. En çok rağbet gören Xtreamer FW. Fakat önce bununla başlayacağım: R6S FW,version:2.0.1.8(2012-01-18 update)

Herkese sorunsuz seyirler, iyi eğlenceler ;)

Ses sorunu için özellikle AVR li sistemlerde xtreamer yazımını denemenizi tavsiye ederim. 2.1 , 5.1/7.1 , vede raw seçenekleri ile çözemeyeceği bir format yoktur diye düşünüyorum....

Merhaba,
    Xtreamer bende nedense problem yarattı. Mönülere tıkladığımda çok geç tepki verir oldu. Öyle ki cihaz takıldı sanıp resetlemeye giderken tepki verdi :(
    O yüzden orjinal yazılımına döndüm...
    Anladığım kadarıyla RAW; işlem görmeden direk anfi receiver a yollayıp çözdürme modu oluyor, yanılıyorsam düzeltin.
    RAW seçiliyken pause yaptığımda da play yaparken de kolonlarda rahatsız edici bir çıtırtı sesi geliyor. Diğer seçeneklerde bu yok. Anfi-Receiver ım Onkyo TX-NR609.

Saygılarımla...

• Arkadaşlar cihaz bugün geldi hemen denemelere başladım. Bütün filimleri rahatlıkla oynatıyor ama bir müddet sonra kendini kapatıyor, kırmızı ışık sürekli yanıp sönüyor.
    Adapdörünü ellediğimde nerdeyse elimi yakacak kadar sıcak olduğunu gördüm.
    Acaba bu durum normalmidir?..
    Neler yapabilirm?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Türkçe tv kanal scripti ile bizim tv kanallar da menüye eklenebiliyor ama bu seferde diğer bazı güncel kanallar siliniyor..

türk kanallarının scripti nasıl ekleniyor ? eğer olursa Egreat R6S te deneyelim

Türkçe kanallar, gamdanoterdam 'ın Forex R6A için iyileştirdiği 3in1 yazılımlarında vardı..
    Bu yazılımdan;@zgtrkr nicli kullanıcı arkadaş, R6A-II cihazlar için Türkçe kanallar scripti hazırlamıştı..

** Konuyla ilgili mesajından alıntı yaptım..

2 Aralık 2011; 16:58:01

Selamlar;
    Gamdanoterdamın oluşturduğu türkçe linkleri cihaza atıp ilk modlu türk firmware ı oluşturdum :))
    Aslında tam olarak mod sayılmaz daha çok mini linkleri değiştirdim. Denemek isteyenler için link;

http://www.mediafire.com/?afqeadclupf57cu

AMATÖRCE ve HOBİ AMAÇLI çalışma olup bozulma vs vs. gibi hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.

TÜRKÇE KANNALLAR SCRİPT LİNKİ
    http://www.mediafire.com/?37z1xodtkagka7w

2. Kişisel ayarlarınızı tamamladıktan sonra hdd mini link leri "setup/misc" bölümünden açınız.

3. Usb wifi veya ethernetten online olun.

4. Linkten çıkan Scripts.zip ve scriptsc.sh dosyalarını usb belleğin root "/" klasörüne kopyalayın

5. internet (en soldaki)tabından system tools (en sağ alttaki) a girin

6. Update script , Update script (USB/HDD scriptsc.sh) seçiniz.

7. Bir süre sonra cihaz yeniden başlar.

8. İyi günlerde kullanın...

R6S te firmware farklı olmasına rağmen scriptlerden ve az birşey .php bilgimden yola çıkarak R6s in custom fw li yazılımına ekleme yaparak tv kanallarını ve radyoları eklemeyi başardım

@zgtrkr ve @frux a teşekkürler

@Konsol-Games R6S'e Türkçe kanalları, script güncellemesi ile mi eklediniz yoksa, ana yazılımı cihaza atmadan realtek tools'la entegre ederek editlediniz mi?

arkadaşlar merhabalar.bayadır bu cihazla uğraşmıyordum.ama en son çıkan sürümü görünce yüklemeye karar verdim.üzerinde 2.5.0.2 v5 yüklenmişti.neyse dün akşam app girdim.video online yapınca bana yeni versiyon var yükleyimmi diye sordu cihaz.tamam dedim.system tools dan update scrit from internet dedim ve bir süre sonra tamam dedi.sanırım CS r0.9.6 yüklendi.ben daha öncede yüklemeyi denedim fakat kanallar hiç görünmemişti önceki sayfalarda yazmıştım.hadi bakalım bende şansımı deneyim dedim ve girdim video online'a.Baya birşeyler eklenmiş ve LIVE TV ye girip high def.tv seçtim.Tam 53 hd kanal görünüyor.bazısına giremedi ama girdiklerinin görüntüsü nerdeyse benim d-smart hd nin kalitesinde.internetim 8mbit.normal kanallarda olmasada hd lerde arada takılma oluyor.Sadece tecrübemi paylaşmak istedim.Şimdi sormak istediğim
    1-3.0.1.5 yüklemek istiyorum tavsiye edermisiniz.Bunu yüklersem hd kanalların hızında artma olurmu?
    2- Birde yabancı kanalların altyazısı veya dublajlısını bulabilirmiyiz.Bendeki kanalların hepsi yabancı dilde.Altyazılı bile olsa yeter bana.
    Yardımlar için teşekkürler

• Ürünün 30-40 GB'lık 1080p Remux mkvlerdeki performansı için yorum yazabilecek var mı? Hdd'yi usb'den bağlayarak. e-sata'yla falan uğraşmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Distinctive

Ürünün 30-40 GB'lık 1080p Remux mkvlerdeki performansı için yorum yazabilecek var mı? Hdd'yi usb'den bağlayarak. e-sata'yla falan uğraşmak istemiyorum.

valla ben 25 gb mkv denedim oldu.
  • EVET GECE ÜŞENMEDİM YÜKLEDİM YENİ SÜRÜMÜ.MENÜSÜ BİRAZ FARKLI GELDİ BANA RESİMLERDENDE GÖRECEKSİNİZ.BEN YİNE HDD LİNKLER İÇİN GİRDİM AYARLARA VE UPDATE SCRIPTS FROM INTERNET DEDİM.EVET YENİ SÜRÜM VAR DİYİNCE BENDE YÜKLEDİM.BAYA HD KANAL VAR FAKAT TÜRKÇE YOK.BİRÇOĞUDA BAZEN AÇILABİLİYOR BAZEN AÇILAMIYOR.AÇILANLARDA HEMEN AÇILMIYOR BİR KAÇ SANİYE BEKLEMENİZ LAZIM BUDA ADAMI SİNİR EDİYOR.AÇAN HD KANALLARDADA GÖRÜNTÜ BAYA GÜZEL AMA BENİM İNTERNET HIZLI OLMASINA RAĞMEN ARADA TUTUKLUK YAPABİLİYOR.AYNI ÖNCEKİ SÜRÜM GİBİ YANİ FAZLA FARK YOK HIZ AÇISINDAN.RESİMLERİ YÜKLÜYORUM.AYRICA CİHAZ SETUP AYARLARINIDA YAPTIM.BU ARADA BENİ EN ÇOK DELİ EDEN YOUTUBE A GİRMEK.YANİ BİRŞEY ARATACAKSINIZ 2 SAAT HARFLERİ GİRMEYE UĞRAŞIYORSUNUZ.ES KAZA VİDEO GELSE İLERİ GERİ SARAMIYORSUNUZ.HALBUKİ BENİM LCD DE YOUTUBE A GİRMEK ÇOCUK OYUNCAGI VE ANINDA AÇILIYOR VİDEOLAR.YANİ DEMEKKİ HEM LCD BU CİHAZDAN HIZLI HEMDE İNTERNETİM.

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

Orijinalden alıntı: Distinctive

Ürünün 30-40 GB'lık 1080p Remux mkvlerdeki performansı için yorum yazabilecek var mı? Hdd'yi usb'den bağlayarak. e-sata'yla falan uğraşmak istemiyorum.

valla ben 25 gb mkv denedim oldu.

Teşekkürler. Beklentimi karşılayabilecek bir cihaza benziyor.
  • bazı blueray filmlerde filme tıklayınca reset atıyordu sorunu buldum ismimden kaynaklıymış çok uzun isimli dosya olmayacak cihaz çok başarılıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19 -- 16 Mart 2012; 23:04:10 >
  • Hangi isim , dosya mı ?
    Klasör ismi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpceren

Arkadaşlar cihaz bugün geldi hemen denemelere başladım. Bütün filimleri rahatlıkla oynatıyor ama bir müddet sonra kendini kapatıyor, kırmızı ışık sürekli yanıp sönüyor.
    Acaba bu durum normalmidir?..
    Neler yapabilirm?.
    Arkadaşlar cihaz bugün geldi hemen denemelere başladım. Bütün filimleri rahatlıkla oynatıyor ama bir müddet sonra kendini kapatıyor, kırmızı ışık sürekli yanıp sönüyor.
    Arkadaşlar, adaptörün aşırı ısınması ve cihazın kendini kapatmasıyla ilgili yardımcı olabilecek hiç kimse yokmu?.
    Paket içeriği tam bir hayal kırıklığı!.
    HD kablodan vaz geçtik pil bile yok!!.
    Ayrıca kullanma klavuzu Türkçe değil. Bunun detaylı Türkçe kitapcığını nerden bulabilirim?..
    Yardım lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpceren -- 17 Mart 2012; 21:06:19 >

• quote:

Arkadaşlar, adaptörün aşırı ısınması ve cihazın kendini kapatmasıyla ilgili yardımcı olabilecek hiç kimse yokmu?.
    Ayrıca kullanma klavuzu Türkçe değil. Bunun detaylı Türkçe kitapcığını nerden bulabilirim?..
    Yardım lütfen..

Dostum cihazı nerden aldın?
    Normalde böyle bir şey yok, burada kimse bu sorundan bahsetedi şimdiye dek. Cihaz kusurlu olsa gerek; bu kadar ısınmaz yoksa. Cihazın kendini kapatması da buna bağlı bir koruma durumu olsa gerek.
    Aldığın yerden değişim isteyebilirsin böylelikle..
    Paket içeriği ise ne kadara nerden aldın bilmiyorum fakat; maliyetleri kısmak bakımından HDMI kablo koymamaları normal. Bu günlerde bir HDMI kablo 20 TL den başlıyor.
    Ancak pil olayına ben de çok şaşırdım; pireden yağ çıkarma durumu olmuş!!
    Kullanma klavuzu kullanmasan da olur çünkü mönüleri çok basit ve herkesin anlayabileceği düzeyde. İleri düzey soruların için DH i kullan ;)
    Zaten burda herşeyi anlatmışlar arkadaşlar sağolsunlar.. :)

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

Yardım lütfen..

Normalde böyle bir şey yok, burada kimse bu sorundan bahsetedi şimdiye dek. Cihaz kusurlu olsa gerek; bu kadar ısınmaz yoksa. Cihazın kendini kapatması da buna bağlı bir koruma durumu olsa gerek.
    Paket içeriği ise ne kadara nerden aldın bilmiyorum fakat; maliyetleri kısmak bakımından HDMI kablo koymamaları normal. Bu günlerde bir HDMI kablo 20 TL den başlıyor.
    Kullanma klavuzu kullanmasan da olur çünkü mönüleri çok basit ve herkesin anlayabileceği düzeyde. İleri düzey soruların için DH i kullan ;)

Kolay gelsin...

Cevabın için teşekkürler,
    Cihazı indirdik.com'dan aldım, cihaz neden oldu bilmiyorum ama şimdilik sorunsuz çalışmaya başladı.
    Bugün yaklşık 4 saat çalıştırdım cihazda hiçbir ısınma yok. asıl sorunlu olan adaptörde ise çok hafif bir ısınma var bu da son derece normal görünüyor. Yani çok ilginç bir durum.
    Aslında kullanma klavuzuna ihtiyacım yok ama böyle bir durumla karşılaşınca acaba gözden kaçırdığım bir şeymi var diye klavuz arayışına girmiştim.
    Şu an sorun yok ama heran olacakmış kaygısı var onun için sorunun kaynağını öğrenmek istiyorum.

• YERLİ KANALLAR İLE İLGİLİ YUKARDAKİ YAZIMA CEVAP YAZAN OLMADI.VARMIDIR ACABA TECRÜBESİ OLAN
  • Merhaba,
    Ürün gerçekten fiyatına göre çok özellikli bir ürün, özellikle realtek için verilen firmware desteği sayesinde çok fazla ekleme yapılabiliyor. Ben jukebox olayı hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum, yorumlarda fazla rastlamadığım için. xEgreat-II_3.0.1.5_CSv0.9.8d-DMD-XLCZv4.0Beta.rar olan firmwarede SRJG desteği var. Yani internetten film bilgilerini otomatik güncelleyerek jukebox oluşturabiliyorsunuz çok kolay bir şekilde. IMS menüsünün altında (internete bağlı olmanız gerekiyor), SRJG Jukebox diye bir bölüm var. İlgili bölüme girdikten sonra ayarlarında filmlerin olduğu ana klasörü seçiyorsunuz sadece. Ardından "update jukebox" dediğinizde kısa bir sürede tüm filmelerin posterlerini ve imdb film bilgilerini kendi indiriyor. Ben 1tb ve 1,5tb hd film dolu harddiskte deneme yaptım ve gerçekten çok başarılı. Filmlerin hepsi ayrı klasörlerde ve kendi orjinal dosya ismiyle duruyor. İndirdikten sonra herhangi bir değişiklik yapmadım. Yani release isimleriyle yıl ve görüntü ses bilgileriyle birlikte duruyor. Buna rağmen 200 filmde 10 tane bile bulamadığı olmadı diyebilirim. Özellikle bana tek tek sormadan tamamen kendi bilgileri ve afişleri indirmesi, bunu da gayet doğru bir şekilde yapması çok güzel. 15dk gibi bir sürede 1tb hd içindeki tüm filmlerin bilgileri inmişti. Ardından da türe göre, yıla göre, alfabeye göre sıralama yapabiliyorsunuz. Film seçerken de afişlerle birlikte gözüküyor, hoş bir görüntü oluyor. Filmi seçtiğinizde de imdb bilgileri çıkıyor. Bu gelen sayfadaki düzelmeyi de jukebox menüsündeki ayarlardan use imdb menüsünden yapabiliyorsunuz. Ama filmi buradan başlattığında, altyazı da biraz problem çıkıyor. Filmi anamenüden açtığınızla aynı şekilde olmuyor. Bu özellik çok güzel olmasına rağmen ben bu dmd modlu firmware kullanmıyorum. Çok detaya girmeyeyim ama "CS_r0.1.3_Xtreamer_SW2_3.0.11_for_EG-R1-II.rar" olan firmware'i kullanıyorum. Özellikle bu yazılımın altyazı desteği çok daha iyi. Altyazı fontunu seçebiliyorsunuz (arial, verdana, tahoma gibi). Ayrıca altyazıdaki çerçeve kalınlığını da seçebiliyorsunuz. Bu özellikler dmd modlu yazılımda yok. Ayrıca karaktler ve satır aralıkları da daha iyi. Kısacası altyazılar çok daha güzel duruyor xtreamer modda. Fakat internetten film ya da tv izleyecekseniz dmd modların desteği çok daha iyi. Ben internet bağlantılı çok fazla kullanmadığım ve sadece film izlemek müzik dinlemek için kullanacağım için, ilk başta srjg destekli dmd modlu firmware ile filmlerin afişlerini indirdim daha sonra xtreamer modu yükledim. Böylece film seçerken list yerine thumbnail yaptığınızda tüm filmeri afişleri ile seçebiliyorsunuz, filmin klasörüne girdiğinizde ilgili resmi seçerek jukebox programının indirdiği imdb özelliklerini görebiliyorsunuz. Bu konuda çok fazla yorum olmadığı için anlatma ihtiyacı duydum, umarım fazla laf kalabalığı yapmamışımdır. İyi seyirler..

• quote:

quote:

quote:

Yardım lütfen..

Kolay gelsin...

Cevabın için teşekkürler,
    Cihazı indirdik.com'dan aldım, cihaz neden oldu bilmiyorum ama şimdilik sorunsuz çalışmaya başladı.
    Bugün yaklşık 4 saat çalıştırdım cihazda hiçbir ısınma yok. asıl sorunlu olan adaptörde ise çok hafif bir ısınma var bu da son derece normal görünüyor. Yani çok ilginç bir durum.
    Aslında kullanma klavuzuna ihtiyacım yok ama böyle bir durumla karşılaşınca acaba gözden kaçırdığım bir şeymi var diye klavuz arayışına girmiştim.
    Şu an sorun yok ama heran olacakmış kaygısı var onun için sorunun kaynağını öğrenmek istiyorum.

Ben de indirdik.com dan almıştım hem de 3 adet (arkadaşlarla).
    Klavuzu İngilizce ama detaylı bir anlatım içermiyor, bilgine..
    Bu kaygı ile keyfin bozulur, ben çok iyi bilirim ;)
    İçine sinmediyse indirdik.com ile irtibata geçersen yardımcı olacaklardır eminim, "Bu cihaz kusurlu/arızalı, bunu almanızı ve yenisini yollamanızı istiyorum" demelisin.
    Aksi taktirde "tamir edip yollayalım" diyebilirler. Kabul etme bence. Çünkü sanırım alalı 1-2 haftayı geçmemiştir...

• Ben de sanalpazar'daki kampanyadan yararlanarak aranıza katıldım. :) Üç sene boyunca kullandığım Egreat M34a'dan her açıdan memnun kalmıştım. Bu ürünün de beklentilerimi karşılayacağını tahmin ediyorum. Kağıt üzerinde tam bir fiyat/performans ürünü olarak gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.