Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
689
Cevap
4
Favori
45.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arayüzünü görebileceğimiz bir yer var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanparlak

Arkadaşlar R6B ye bu cihazın yazılımını yükleyebilirmiyiz acaba arayüz falan çok hoş olmuş sıkıntı yaratırmı ki?
    Teşekkürler.. .

sanmıyorum. Yazılım realtek 1185dd çipset için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanparlak

Arkadaşlar R6B ye bu cihazın yazılımını yükleyebilirmiyiz acaba arayüz falan çok hoş olmuş sıkıntı yaratırmı ki?
    Teşekkürler.. .

Arayüz güzel diyor herkes ama neye göre diyor?
    Birkaç fotoğraf koysanız da biz de görsek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: resai

arayüzünü görebileceğimiz bir yer var mıdır?

şuna benziyor

http://www.youtube.com/watch?v=UItFTeYArgI&feature=related
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

Bu cihazı geçen hafta aldım Çinden. Realtek 1185DD çipi ve 256ram/256rom ile uyumlu bir cihaz olmuş. ilk izlenimlere gelince gelen kutu yeterince korumalıydı. Cihaz sağlam geldi :)) Kumandası eski versiyon gibi oldukça küçük. Aldığım sitedeki pakette HDMI kablo yoktu ama çinden yine 5$ gibi bir fiyata aldım. Kargo dahil 95$ fiyata aldım. Cihazı AVR255+HKTS9 sisteme bağladım.HDMI ve optik çıkış seçenekleri mevcut. 1080p 50Hz ve 24fps izleme seçeneklereine kadar geniş bir çıkış seçeneği var. MKV dosyalarını DD ve DTS sesleri 1080p ye kadar hiç sorunsuz oynatıyor ve ısınma olmuyor. Cihazla kullanmak için gg dan 30tl ye forex 300mbps wifi adaptor aldım. Sorunsuz çalışıyor.

Üzerinde gelen yazılımı hemen güncelleme işine girdim. 22eylülde 2.4.5.8 versiyon güncellemesi çıkmış. Cihazın orjinal int. sitesi çok yavaş olduğu için forumlarda bulduğum linklerden indirdim. Bu güncellemeyle Türkçe arayüz de gelmiş. Ama terimler ingilizce daha kolay geldiği için kullanmaya ingilizce devam ediyorum. Alt yazı mkv nin içindeki yada aynı isimli srt dosyaları okuyor. Dual sesleri değiştirebiliyor. Görüntüde true color iyileştirmesi ve seste gece modu seçenekleri mevcut. Renkler oldukça canlı ve dolgun. DTS sesleri almak için RAW çıkış seçeneğiyle kullanıyorum. Altyazı seçenekleri orjinal yazılımda sabit geliyor, değişiklikleri kaydetmiyor. Onun için CH 0.9.5 modifiyeli yazılımı yükledim. Cihazın sağ tarafındaki reset düğmesiyle yükleme yapmak daha iyi oluyor. (HD600 ün,vs yazılımı yükleniyor ama kumandadaki tuşlar çalışmıyor)Yazılımdan güncelleme yapınca bişeyleri eksik yapıyor ve internet vs gibi uygulamalareda hatalar oluşuyor. Modlu yazılım Altyazı font,renk ve boyutunu değiştirip kaydetmenize izin veriyor. Modlu yazılımda ayrıca internet uyguları artırılmış .Vtuner içinde birsürü yerli radyo var. Ayrıca yabancı IPTV ve video linkleri mevcut.

Cihazın internet browser ı HTML 5 desteği sunmasına karşın küçücük kumandayla ve mouse olmadan internette gezinmek kabus gibi geldi bana. Daha google da arama yapıp linklere tıklamayı bile başaramayınca sıkılıp kapattım. (Ürünü öncelikle mkv izlemek için almıştım) PS3 te bile web de gezinmek çok çok daha kolaydı. İnternet uygulamaları bazen dosya oynatılamadı uyarısı veriyor. Neden olduğunu tam anlayamadım doğrusu. Teoride cihaz hemen her dosya türünü oynatıyor olması gerekli.

Torrent indirmek düşündüğümden daha zormuş. Ben prog. içinde bir arayüz beklerken sadece setup/network içinde BT(bittorrent) ve transmission torrent diye bir opsiyonu açmak gerekiyormuş. Sonrasında internetten indirdiğiniz torrent dosyanızı nmt(yani cihaza) internet exp. ile açılan bir menüden göndermeniz gerekecek. Cihaza bağlanmak için ip sini web browserına yazmanız yeterli oluyor. Torrent sekmesini seçtiğinizde bit torrent ve transmission torrent seçebiliyorsunuz(nmt cihazdan açmazsanız görünmez). Sonrasında menüleri takip edip cihaz gönderiyoruz. Transmission torrent arayüzü güzel ve internetten indirilen küçük bir programcık ile kullanılabiliyor ayrıca. Ama bana bit torrent daha stabil geldiği için şimdilik onu kullanmaya karar verdim. Cihaza dosyayı gönderince 1-2 dk içinde indirmeye başlıyor ama bağlantı sayısı daha az ve wifi dan bağlı diye mi bilmem beklediğim hızda bir indirme yapmıyor doğrusu. Cihazı kapatmadan indirmelerinizi durdurmayı unutmayın yoksa Gb lık dosyaları her seferinde baştan kontrol edip cihaz kilitleniyormuş izlenimi oluşabilir. turk forum da bunun yazılım linklerine ulaşabilirsiniz.

İçine ekstra yazılım atmak için NMTCommunityInstallerPortable diye bir program varmış. Cihazı ethernetten bağlayıp yapmak gerekiyor olabilir . Ben çalıştırmayı başaramadım.

Cihazın takılan aygıtları otomatik tarayıp media lib. oluşturma özelliğini ben kapalı tutuyorum . Çünkü 1TB dolu HDD takınca alet kendinden geçiyor. Müzik resim vs zaten file browserdan bulmak daha kolay geliyor bana. Özellikle mp3 ler genelde etiketleri yanlış veya eksik olduğu için media lib. pek işime yaramadı doğrusu.

Cihazın eksik bulduğum yanlarına gelince
    1. Daha önce PS3 için M2TS formatına çevirdiğim HD filmlerin LPCM(DTS) seslerini ne RAW nede LPCM çıkış seslerinde AVR a göndermeyi başaramadı. Sadece cızırtı duyuluyor.
    2. Torrent için PC den bağımsız torrenti bulup indrirebilecek , ayarları yapılabiliecek bir uygulaması yok.
    3. Kumanda küçük(cihazda oldukça küçük aslında), benim gibi dolma parmaklılar tuşları denk getirmede zorlanabilir.
    4. İnternet browser kullanmak çook zor.
    5. İnternet uygulamalarındaki bazı linkleri açamıyor, dosya çalınamadı uyarısı veriyor,(youtube genelde sorunsuz çalışıyor)

Sonuç olarak F/P olarak oldukça iyi ve güzel bir ürün. Yazılımı geliştikçe(Acryan gibi bir arayüz atılırsa güzel olabilir) kullanmak daha da zevkli olur. Tavsiye ederim...

Ürünü aldığım Çin sitesi (95$);
    http://www.w2comp.com/detail.asp?catid=51479&subcatid=51474&pdtid=549551&private=

Elime 12 günde geçti , sonra alacaklar için sordum promosyon yapacaklarını söylediler. 100 a tamamlarsanız örneğin wifi yada HDMI kabloyla 5$ daha indirim yapacaklarmış :)
    Promotion code is "w2comp-turkey", if customer purchase USD100 or more and we offer USD5 discount.

Aldığım wifi adaptorü;
    http://urun.gittigidiyor.com/Forex-R6A-300-Mbps-WI-FI-USB-Wireless-Adaptor_W0QQidZZ46506795

Güncellemeler için;
    CS 0.9.5 Modlu yazılım;
    http://www.mediafire.com/R1-II

Cihazı aldığınız siteden R300 modelini almak istiyorum,230 dolar gözüküyor,firmanın özel bir aketlemesi varmı,acaba?? gümrükte takılırmı cihaz acaba??

• Herkese mrb bende egreat R6A-II modelinden aldım bu cihaza kürdan yöntemiyle modlu yazılım nasıl yüklenir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar resimli açıklama olursa çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler.
  • yazılım güncelleştirmesini kürdan yöntemiyle yapmak zorunda değilsin.
    CS modifiyeli yazılım =>http://www.mediafire.com/download.php?37z1xodtkagka7w

ayarlar => diğer => usb yükseltme
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayars
    Cihazı aldığınız siteden R300 modelini almak istiyorum,230 dolar gözüküyor,firmanın özel bir aketlemesi varmı,acaba?? gümrükte takılırmı cihaz acaba??

Merhaba, arkadaşın aldığı yerden bende aldım. Ürün hediye seçeneği ve 40 dolar ücret yazılarak gönderilmiş. Sanıyorum gönderenler bu konuya dikkat ediyorlar. Benim sana tavsiyem almadan önce bir e-posta gönderip gümrük sorunu olmadan gönderip gönderemeyeceklerini teyit etmeniz olacaktır. 230 dolar az para değil.

edit: imla hataları düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsirin -- 18 Kasım 2011; 15:51:09 >
  • Gümrük kanunu 75 euro veya 102 dolar limitlidir. Bana da gonderirken 40 dolar fiyat yazmislar. Biraz daha buyuk cihaz gumruge takilirsa paypal odemesi , Faturası sorulabilir. Bence yuksek fiyatli urun siparisi kumar gibi. Sansina gormeyedebilirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

yazılım güncelleştirmesini kürdan yöntemiyle yapmak zorunda değilsin.

Kürdan yöntemi daha sağlıklı oluyor. Menüden yükseltme yapınca internet linklerinin bazıları çalışmıyor . Bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: laguna 2

Herkese mrb bende egreat R6A-II modelinden aldım bu cihaza kürdan yöntemiyle modlu yazılım nasıl yüklenir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar resimli açıklama olursa çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler.

Fotluk birşey yok. Linkteki iso doyayı usb belleğin root ("F://" gibi ) klasörüne koyuyorsun. Cihaz kapalıyken belleği usb ye takıyorsun. Cihazın sağ tarafındaki küçük deliğin içindeki düğmeye kürdan vs ile basarken kumandadan açma kumandası vereceksin. 10-15 sn sonra yükleme ekranı 3-5 dk sonra yüklenmiş versiyon hazır. İyi seyirler :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: laguna 2

Herkese mrb bende egreat R6A-II modelinden aldım bu cihaza kürdan yöntemiyle modlu yazılım nasıl yüklenir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar resimli açıklama olursa çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler.

Fotluk birşey yok. Linkteki iso doyayı usb belleğin root ("F://" gibi ) klasörüne koyuyorsun. Cihaz kapalıyken belleği usb ye takıyorsun. Cihazın sağ tarafındaki küçük deliğin içindeki düğmeye kürdan vs ile basarken kumandadan açma kumandası vereceksin. 10-15 sn sonra yükleme ekranı 3-5 dk sonra yüklenmiş versiyon hazır. İyi seyirler :))

çok teşekkür ederim sağol

• son yazılımdan sonra..

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

EGREAT R6A-II ANA KONU

2mp lik cep kamerasıyla çektim.idare edin

• çok güzel.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

yazılım güncelleştirmesini kürdan yöntemiyle yapmak zorunda değilsin.

Kürdan yöntemi daha sağlıklı oluyor. Menüden yükseltme yapınca internet linklerinin bazıları çalışmıyor . Bilginize...

Evet , bazen olabiliyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: suazo

son yazılımdan sonra..

Merhaba,

Hangi yazılım bu ? Bir de film afiş ve listelemeyi nasıl yaptın ??
  • http://www.mediafire.com/R1-II

adresindeki modifiye yazılım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsirin

quote:

son yazılımdan sonra..

Merhaba,

dikkat ederseniz youtube la alakalı resimde modlu yazılımın sürümüde yazıyor.afiş konusuna gelince film klasörüne filmin afişini koyduğunuz zaman otomatik olarak görünümü bu şekilde oluyor.herhangi bir ayar yapmaya gerek yok.

EGREAT R6A-II ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suazo -- 23 Kasım 2011; 14:06:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gsirin

quote:

son yazılımdan sonra..

Merhaba,

dikkat ederseniz youtube la alakalı resimde modlu yazılımın sürümüde yazıyor.afiş konusuna gelince film klasörüne filmin afişini koyduğunuz zaman otomatik olarak görünümü bu şekilde oluyor.herhangi bir ayar yapmaya gerek yok.

Akşama modlu yazlımı deneyeceğim.

Ama benim istediğim bu listeyi kendisi otomatik oluştursa afişleri falan kendi bulsa? Var mı böle bi program.

Oversight'ı kurmaya çalıştım ama kuramadım. Egreat ile çalışabilen bu tarz bi program var mı ??

• YAMJ
    THUMBGEN
    TWİXİE

Bakabilirsin.
    Bu üçüde otomatik film afişi & açıklama indiriyor.
    Ama programın düğmesine basayım gidip dolaşıp geleyim herşey mükemmel olsun diyorsan
    durum öyle değil.

Her birinde filmlerin açıklamalarını tek tek buluyor sana soruyor bu mudur gibi
    açıklamayı soruyor. falan falan...
    Yani biraz uğraşmak lazım yine.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.