Şimdi Ara

Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
4
Favori
11.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egreat markasının ürünleri, piyasada pek kolay bulunmuyor. Kullanıcılarından genelde olumlu yorumlar alması ve piyasada zor bulunması sebebiyle de oldukça merak uyandıran bir cihaz. Ben de uzun zamandır bu cihazdan bir tane alıp incelemek istiyordum ama Ankara'da bulamamıştım ve zamanım da olmadığından fazla üzerinde duramamıştım. En sonunda ürünün Türkiye distribütörüne ulaşarak incelemek için bir tane ürün ele geçirebildim. Sizlere elimden geldiğince, ürünün tüm özelliklerinden bol resimli ve detaylı açıklamalı bir şekilde bahsedeceğim.

Ürünün Teknik Özellikleri

- Realtek 1185 500Mhz işlemci.
    - 256mb Flash ve 256Mb DDR2 Bellek
    - 2 adet USB 2.0 girişi.
    - 1 adet e-sata girişi.
    - 10/100 ethernet girişi ve opsiyonel kablosuz bağlantı (adaptör ile).
    - HDMI versiyonu 1.3

Ürünün kutu içeriği oldukça sade. Bana gönderilen cihazın kutusundan cihazın kendisi, uzaktan kumandası, adaptörü ve İngilizce kullanma klavuzu çıktı. Cihazın kurulumu konusunda tek yapmanız gereken, adaptörünü ve video kablosunu takmak ve cihazi açmak. Bu kadar basit. Cihazı kaliteli bir HDMI kabloyla kullanmanızı tavsiye ederim.

Cihazın açılış süresi, herhangi bir harici disk olmadan 15 saniye kadar sürüyor. Sizi renksiz bir açılış ekranı ve ardından renkli bir açılış ekranı karşılıyor. Sonrasında ise ana menüye geçiyorsunuz. 1 TB'lık harici disk bağlı olduğunda da açılış süresi değişmedi.

Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli)
     Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli)

Cihazın genel görünümü oldukça şık. Metal kasası fazla ısınmıyor ve genelde serin duruyor. Stand-by konumunda ön tarafta kırmızı ışık yanıyor. Çalışır haldeyken de mavi bir ışık yanıyor. Karanlık bir odada film izlerken yanan mavi ışık, gözlerinizi rahatsız etmiyor.

Cihazın sağ tarafında, reset tuşu ve havalandırma ızgaraları bulunuyor. Pasif soğutmaya sahip olan cihazda, en yüklü zamanlarda bile sessizlik hakim ve havalandırma ızgaraları da görevlerini iyi yapıyorlar ve cihazı her zaman serin tutuyorlar. Cihazın solunda ise 2 adet USB 2.0 girişi ve bir adet de e-sata girişi bulunuyor.

Cihazın üst tarafında çalıştırdığı formatları gösteren bir etiket var. Ayrıca büyük beyaz bir Egreat yazısı da cihaza şıklık katıyor.

Arka kısımda ise sırasıyla adaptör girişi, optik ses çıkışı, kompozit çıkışlar, HDMI çıkışı ve ethernet girişi bulunuyor.

Cihazın kumandası, birçok yerde söylendiği gibi algılaması biraz sorunlu bir kumanda. Gerçi ben bu sorunu başka yerlerde okumasam, fazla sıkıntı çekmezdim çünkü bence algılaması o kadar da kötü değil. Cihaza doğru tutmak gerekiyor kumandayı her zaman, o kadar. Bu kumandadan daha iyi algılamaya sahip başka kumandaların olması, bu kumandanın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Kumanda üzerindeki tuşlar konusunda oldukça cömert davranılmış. Diğer cihazlarda birkaç menü gezintisi ve tıklama sonucu ulaşılan ayarlara, bu kumanda sayesinde tek bir tuşla ulaşabiliyorsunuz. Ses ayarları, görüntü ayarları, menüler, hızlandırma ve yavaşlatma, DVD menü seçenekleri, numerik tuşlar, altyazı ve ses seçeneği tuşları gibi bir sürü tuş emrinize amade. Tuş sayısının fazla olması, cihazı kullanırken işlerinizi çok kolaylaştırıyor.

Cihazın kendi kumandasından memnun kalmayanlar, yine bu cihazla uyumlu olan büyük kumandayı da satın alabilirler. Yukarıdaki resimde görünen kumanda cihazla tam olarak uyumlu ve 20 liraya satılıyor.

Cihazın menü yapısı, diğer Realtek işlemcili cihazlarla benzerlik gösteriliyor. İlk bakışta biraz karışık bir menü sistemi var gibi geliyor cihazın ama kısa sürede alışıyorsunuz. Seçenekler ana başlıklar altında toplanmışlar ve sola veya sağa giderek ana başlıklara ulaşıyor daha sonra o başlıklar altındaki seçeneklere ulaşıyorsunuz. Ana ekranın sağ alt köşesindeki ikonlar, size o an cihazda hangi bağlantıların ve özelliklerin aktif olduğunu söylüyor. Cihazın online olup olmadığı, video bağlantısının ne şekile yapıldığı, ne tür bir harici depolama ünitesi bağlandığını kısaca bu ikonlara bakarak görebiliyorsunuz.

Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli)

Cihazın ana menüsünde ilk dikkatimi çeken yer, aplikasyonlar menüsü oldu. Burada çeşitli sitelerle bağlantı kurabiliyorsunuz. İlk açıldığında karşınıza bol seçenek çıkıyor ve sizi heyecanlandırıyor ama çoğu pek işinize yaramayacak Çin sitelerine yönlendiriyor sizleri. Youtube'a bağlanmayı denediğimde, normal olarak açılan ana sayfadan sonra karman çorman Çince yazılara rastladım ve olumlu bir sonuca ulaşamadım. Radyo programları ise genelde sorunsuz çalıştı. Bir sürü müzik türü ve seçenek var.

Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli)

Aynı şekilde, cihazın ana menüsünden ulaşılabilen web tarayıcısından da Çince ve pek bir işe yaramayan sitelere ulaşıyorsunuz. Çoğu sorunlu ve yüklenemiyor bile. Normalde izle-öde hizmeti veren sitelerle bağlantı kuruluyor ve hızlı internet bağlantılarında işe yarayabilir bir çoğu. Ama Çince olmaları ve düzgün çalışmamalarından dolayı, bulaşmanızı tavsiye etmem. Tabi adres satırına adres girerek istediğiniz siteye ulaşabiliyorsunuz ama bunu kumanda ile yapmak ayrı bir işkence. Web siteleri de genelde yavaş yükleniyor ve tam olarak gösterilmiyorlar. Cihazın USB klavye ve mouse desteği sayesinde, web deneyimi biraz daha iyileşebiliyor.

Cihazda bol seçenekli bir ayarlar bölümü bulunuyor. Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka buraya uğramalı ve size uygun ayarları yapmalısınız. Özellikle video ve ses seçeneklerine dikkat etmeli ve kullandığınız donanıma uygun ayarlar kullanmalısınız. Media Library özelliğini kapatmanızı öneririm. Çünkü yüksek kapasiteli disklerin cihazın açılışında komple taranması, zaman kaybına yol açıyor.

Cihazın dosya yöneticisi, diğer Realtek çipli cihazlarla aynı. Menülerde rahatça dolaşıyorsunuz ve dosya veya klasörler üzerinde silme, kopyalama, taşıma, dosya ismi değiştirme gibi işlemler yapabiliyorsunuz. Video, fotoğraf ve müzik kısımları da güzel tasarlanmışlar ve özellikle fotoğraflarda thumbnail görüntüleriyle seçim yapmanız kolaylaştırılmış.

Cihazın video performansı oldukça iyi. 1080p'den en düşük kalitedeki videolara kadar her türlü video'yu sorunsuz çalıştırdı. Bu tür incelemeler için hazırladığım ve nazlı dosyalar diye adlandırdığım genelde sorun çıkaran dosyalarla yaptığım denemeler sonucunda, dosyaların hepsi çalıştı. Hatta Philips HMP3000 ve HMP5000 tarafından çalıştırılamayan, bazı cep telefonlarıyla çekilmiş videoları da rahatlıkla çalıştırdı. Samsung Wave 2, Samsung Galaxy S-II ve Iphone 4S ile çekilen video görüntülerinin hepsini sorunsuz çalıştırdı. Hem görüntüde hem de seslerde bir sorun yoktu. Çoğu Realtek çipli cihazda, Samsung tarafından çekilen 720p mp4 videolarda sorun çıkıyordu. Cihaz DTS videoları da sorunsuz çalıştırdı. Hem TV'den ses alırken hem de ses sisteminde seslerde sorun çıkmadı. Cihaz DTS'nin yanında, DTS-HD, DTS-MA, Dolby True HD 7+1 de destekliyor.

Çoğu kişinin merak ettiği 3D mevzusu da diğer tüm medya oynatıcılarda olduğu gibi bu cihazda da. Side-by-side denilen, yan yana çift görüntülü 3D filmleri oynatıyor ama gerçek 3D BluRay ISO'ları oynatmıyor. Yukarıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi, SBS filmi düzgün bir şekilde oynatıyor ama 3D BluRay ISO denediğimde, cihazın 3D destekli olmadığını ve diski 3D destekli bir cihazda kullanmam gerektiğini söylüyor. Bu arada, BluRay ISO'larda menülere ulaşmak ve her türlü ayarı değişikliğini yapabilmek oldukça iyi oldu. Philips HMP serisinde bu seçenek maalesef yok. Yukarıda hata veren Karayip Korsanları ISO'su, Philips HMP3000'de direk başlatılırken, Egreat'de menüden doğru başlatılıyor.

Bu tür cihazlardaki en büyük sıkıntılardan birisi, altyazı sorunudur. Philips HMP3000'de altyazıların yeterince büyütülememesi, çoğu kişi için sorun yaratmıştı. HMP5000'de bu sorunu çözmüşlerdi. Egreat'de ise altyazılarda herhangi bir sorun yok. Türkçe karakterler sorunsuz gösteriliyor ve altyazının boyutlarıyla istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. 1-2 punto büyüklükten ekranda 3-4 harfin göründüğü dev 40 puntoya kadar büyüklükle oynayabiliyorsunuz. 20 ve 22 punto büyüklük, bana normal geldi. Philips HMP3000'deki 20 punto ile Egreat'deki 20 punto aynı değil. Egreat'deki 20 punto, sanırım Philips'deki 24 veya 26'ya eşit olabilir. Yine her zaman olduğu gibi altyazının rengini değiştirme, kodlamasını değiştirme, zaman senkronunu düzenleme, dikey olarak yerini değiştirme gibi seçenekler elimizin altında. MKV dosyalarda gömülü olan altyazılarda Türkçe karakter sorunu yok. Harici dosyalardaki altyazıların çalışması için, film dosyası ile aynı isimde olması gerekiyor. MKV'de gömülü bir altyazı varsa, öncelikli olarak gömülü olan altyazı açılıyor. Daha sonra siz elle harici dosyadaki altyazıya geçiyorsunuz.

Film izleme esnasında, size sunulan ayarlar diğer Realtek cihazlarıyla büyük ölçüde aynı. Ayarlar tuşundan ulaşılan ses kaynağı seçmek, resim ayarları gibi seçeneklere ulaşabiliyorsunuz. Benim en hoşuma giden özellik, film izlerken menü tuşuna basıldığında filmin durması ve alt tarafta ana menünün seçeneklerinin belirmesi oldu. Bu sayede istediğiniz ayarı değiştiriyor ve filme çabucak dönebiliyorsunuz. Siz geri döndüğünüzde, film kaldığı yerden devam ediyor.

İkinci en sevdiğim özellik, sağ ve sol ok tuşlarını kullanarak filmde hızlı bir şekilde istediğiniz bir zamana gidebiliyorsunuz. GOTO seçeneğinde bir zaman belirleyip direk o zamana gidebiliyordunuz. Bu özellikte ise hızlı bir şekilde ileri veya geri zamanı ayarlayıp, OK tuşu ile anında o zamana gidebiliyorsunuz. Ayrıca film oynarken numerik tuşlarla bir sayı girdiğinizde, örneğin 35 yazdığınızda, filmin %35'lik kısmının bittiği âna gidiyorsunuz. Müthiş bir özellik.

Film izlerken etrafta siyah band görmek istemeyen kullanıcılar için, kumanda üzerinde görüntü modu değiştirme tuşu var. Bu tuş ile görüntü modları arasında değişiklik yapabiliyorsunuz. Zoom tuşu da bu soruna bir derece çözüm olabiliyordu ama bu mod değiştirme özelliği, bana daha kullanışlı geldi. Ayrıca cihazda ilk defa gördüğüm ve beni benden alan bir özellikten bahsetmek istiyorum. Çözünürlükleri film esnasında ve filmi kesmeden değiştirebilme özelliği! 23.976fps ve 25fps filmleri 50hz veya 60Hz modda oynatmak istediğinizde, çoğu zaman ayarlar menüsüne gitmek ve çözünürlüğü değiştirmek zorunda kalırdınız. Ama Egreat'de bu sorun için kumandaya bir tuş eklemişler ve filmi izlerken bu tuşa basarak filmi kesmeden çözünürlükler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu büyük dertten bizi kurtarmaları çok iyi olmuş. Bu özellik bile başlıbaşına bu cihazın alınması için yeterli olabilir benim için.

Bu tür cihazlarda bir başka merak edilen şey ise, cihaza DVD sürücü takılıp takılamayacağı. Yeni nesil harici DVD sürücüleri adaptör gerektirmediklerinden çift USB ile çalışırlar. Bu yüzden bir medya oynatıcıda DVD sürücü çalıştırmanın anahtar kelimesi, Çift USB'dir. Egreat R6A-II'de çift USB var ve ben de hemen elimde bulunan Maxell marka harici DVD sürücüsünü ürünle birlikte denedim. DVD sürücüyü takar takmaz ekranın sol üst köşesinde bir ibare belirdi. Daha sonra bir DVD taktım sürücüye ve hemen çalıştı. Aynı USB harici belleklerde olduğu gibi DVD klasörleri içerisinde dolaşabildim ve filmleri sorunsuzca izledim. Normal DVD filmleri de hiç sıkıntı olmadan menüleriyle birlikte çalıştırabiliyor.

Cihazın USB girişlerine sadece DVD sürücü değil, USB klavye ve fare de takabiliyorsunuz. Cihazda bulunan web tarayıcıyı daha rahat kullanmak için, USB klavye ve fare kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca deneme şansım olmadı ama cihazın harici BluRay sürücüleri de çalıştırdığı söyleniyor.

Gelelim çalıştırdığı formatlara ve diğer şahsi fikirlerime. Normalde bu tür incelemelerde denemesini yaptığım dosyaları isimleriyle birlikte teker teker yazıp sonra yanlarına da çalışıp çalışmadıklarını yazardım ama bu sefer bu bana anlamsız geldi. Öyle yapmadım. Cihazda onlarca dosya denedim, hemen hemen her formatta dosya vardı. Realtek işlemcili cihazların hangi dosyaları çalıştırıp hangilerini çalıştırmadıkları zaten biliniyor. Bu yüzden bu konu üzerinde fazla durmak istemedim. Daha önceden incelediğim Philips HMP3000'de de aynı aileden bir işlemci vardı ama cep telefonu ile kaydedilen video görüntüleri oynatmıyordu. Özellikle Philips tarafından oynatılmayan video görüntülerle deneme yaptım, hepsini çalıştırdı.

Aynı işlemciye ve işletim sistemine sahip cihazların genelde özellikleri aynıdır. Android OS'li cep telefonları gibi düşünün. Sadece üretici firmalar işletim sistemi üzerinde kendilerine göre ufak tefek değişiklikler yaparlar ama ana çekirdeği değiştirmezler. Bu yüzden de zaten film bilgi ekranları, ses ayarı ekranları ve buna benzer ekranlar bütün cihazlarda aynı. Performanslar da benzerlikler gösteriyor. Egreat için piyasadaki en hızlı cihaz diyemem ama en sorunsuz ve her türlü filmi düzgün oynatan cihazlardan birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Size sunduğu esneklikler, altyazıların büyüklüğü, DVD sürücü desteği, kablolu veya kablosuz internetle DLNA gibi özelliklerden faydalanabilmeniz, DTS çözmesi cihazı eşsiz kılıyor.

Bana gelen cihazdaki yazılım, eski yazılımdı. Resmi olarak çıkmış bir yazılım daha var ve cihazın bir çok "yazılımsal" sorununu hallediyor. Yukarıda bahsettiğim aplikasyonlardaki ve web tarayıcıdaki büyük sorunlar da güncellenmiş resmi yazılımla hallediliyor. Resmi yazılımın yanında, cihaza çeşitli yazılım geliştiriciler tarafından da yazılımlar yazılabiliyor. Bunların en popülerinin linkini aşağıda veriyorum. Resmi yazılımdan çok bu modlu yazılımı kullanmanızı öneririm. Hem donanımsal hem de yazılımsal olarak büyük gelişmeler gösteriyor cihaz. Ayrıca modlu yazılımın yanına eklediğim zgtrkr tarafından hazırlanmış scripts güncellemesini de kurmalısınız. Bu sayede ulaşabildiğiniz online TV'ler ve radyolar konusunda yüzlerce seçeneğe sahip olacaksınız.

Modlu yazılım güncellemesi dosyasına ve scripts güncellemesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.dosya.tc/server8/jeTjoh/at_CS_rev_0.9.6_ve_Scripts_Guncellemesi.rar.html

Modlu yazılım güncellemesiyle Torrent uygulamasının da eskisinden daha iyi çalıştığı söylenmekte. Ben Torrent denemesi yapmadım. Her zaman söylediğim gibi, bu tür cihazlarda torrent kullanmak oldukça zahmetli ve bence çok gereksiz. Bu tür cihazlara sahip olan kişilerin evlerinde mutlaka bir PC de oluyor. Torrent kullanımını PC ile yapmanız, bence çok daha mantıklı bir hareket olur. İlle de bu cihazla Torrent kullanmak isteyen kullanıcılar ise, yazılımlarını yukarıda paylaştığım dosya ile güncellemeliler. Bu sayede çoğu problemden kurtuluyorsunuz.

Bu cihazın segmentinde Philips HMP5000 ve Western Digital HDTV Live var en popüler oynatıcılardan. Philips HMP3000, online özelliklerden yoksun olduğu için bir alt segmentte sayılabilir. Bu saydığım cihazlar arasında, eğer Realtek işlemci istiyorsam eğer ben hiç düşünmeden Egreat R6A-II alırdım. Dediğim gibi, zaten bütün Realtek işlemcili cihazlar benzer performanslar gösteriyorlar. Onları diğerlerinden üstün kılan özellikler, ufak tefek yazılımsal özellikleri olabiliyor. Egreat'deki çözünürlüğü hızla değiştirme ve DVD sürücüsü desteği segmentindeki diğer ürünlere fark atmasına yetiyor.

Cihazı ülkemize Sancak Bilgisayar getiriyor. Hem satış hem de satış sonrası destek konusunda oldukça iyiler söylendiğine göre. BURADAN ulaşacağınız forum başlığında firmanın satış sonrası desteği hakkında bilgi alabilirsiniz. Forumumuzda daha eski tarihli bir de ANA KONU mevcut ürünle ilgili. Dilerseniz oradan da ürün hakkında kullanıcı yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Son olarak, bir artılar ve eksiler bölümü yapayım demiştim ama çok klişe geldi bir anda, vazgeçtim. Umarım birşey atlamamışımdır. Bu yazıdan sonra bile çeşitli testlerim devam edecek. Yeni birşey bulursam, ekleme yapacağım. Siz de burada bahsetmeyi unuttuğum veya merak ettiğiniz şeyleri mutlaka sorun. Bu rehberin amacı da o zaten. Hem bu cihazı kullananlara destek olmak hem de yeni cihaz alacak ama kafası allak bullak olmuş olanlara yol göstermek.

[Güncelleme] Modlu yazılımlarla cihaz resmen bambaşka bir hâl alıyor. Aşağıda iki ayrı popüler güncellemenin detaylarını okuyabilirsiniz.

Öncelikle şunu bilmelisiniz, bir cihazın her zaman içerisinde yüklü olan yazılımının mümkün olan en güncel versiyona yükseltilmesi gerekmektedir. İster resmi, ister modlu yazılım olsun, mutlaka en son versiyonu yüklediğinize emin olun. Resmi güncellemeler değil ama modlu güncellemelerin cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarabileceğini unutmayın.

Öncelikle yukarıda da linkini verdiğim güncellemeden bahsedeceğim. CS_rev0.9.6_R1-II_FW_2.5.0.2 diye anılan bu güncelleme, cihaz için kullanılan en popüler güncelleme. Genelde programcılar, bu güncelleme üzerinden geliştirmeler ve eklemeler yapıyorlar. Bu güncelleme sayesinde, cihazda donanımsal olarak bir iyileşme olmuyor. Bazen bu tür yanlış anlamalar ortaya çıkabiliyor. Yazılım güncellemeleri, genelde cihaz performansını gözle görülür bir biçimde artırmaz. PC'lerdeki ekran kartı sürücüleri gibi iş yapmazlar bu cihazlardaki yazılımlar. Sadece ufak tefek ekstralar eklenir özelliklere ve bir takım hatalar giderilir. Bu bahsettiğim modlu yazılım sayesinde, menü görünümü elden geçirilmiş. 3 farklı renk arasından seçim yapabiliyorsunuz ve bir de daha minimal görünen bir menüyü kullanabiliyorsunuz. Cihazın resmi yazılımıyla büyük farklılık göstermiyor bu yazılım görsel anlamda. Torrent uygulamasındaki ve online fonksiyonlardaki yeniliklerle öne çıkıyor yazılım. Ayrıca yine yukarıda linkini verdiğim script güncellemesi ile, bu yazılımda yüzlerce online kanala ulaşmanız mümkün. Kurulum konusunda dosya içerisinde bilgi veriliyor. Yazılım genel anlamda iyi çalışıyor. Resmi yazılımda olup da bu yazılımda olmayan bir özellik yok. Esktraları da cabası.

İkinci önemli modlu yazılım ise, Xtreamer_SW2_3.0.11a_for_EG-R1-II adlı yazılım. Bu yazılım, bir önceki bahsettiğim popüler olandan çok daha köklü değişiklikler yapıyor cihazınızda. Açılışın videolu ve şık olmasından, ayarlar menüsünün daha işlevsel hale gelmesine, film bilgi ekranının toparlanmasından, altyazıya kalın çerçeve koyabilmeye kadar bir çok ciddi yenilik getiriyor cihaza. Bu yazılım benim bir anda favorim oldu. Bu yüzden biraz daha detaylı anlatmak istiyorum.

Gördüğünüz gibi ana ekranda büyük değişiklikler olmuş. Çok şık görünüyor ve özelliklere çok daha kolay ulaşılması için, ana seçeneklerden yukarıya doğru uzanan alt seçenek sistemi kullanılmış. Sağ üst köşede bağlantı özelliklerini görebiliyorsunuz. Ayrıca kumandadaki numerik tuşlarla ve renkli tuşlarla, çeşitli kısa yollara da ulaşmanız mümkün. En altta aktif olan kısayollar hakkında size bilgi veriliyor.

Daha önce de söylediğim gibi, bu yazılım da cihaza yeni bir donanımsal özellik kazandırmıyor. Bu yüzden de size sunduğu ayarlar diğer yazılımlarla aynı. Buradaki en önemli fark, menünün çok kullanışlı ve şık görünmesi. Tabi ufak tefek eklemeler de yapılmış. Mesela artık online yazılım güncellemesi yapabiliyorsunuz.

Cihazın ana ekranında, kırmızı tuşla ulaşabildiğiniz bir arama ekranı çıkıyor. Buraya herhangi bir anahtar kelime yazarak, cihaza bağlı olan tüm harici disklerde arama yapabiliyorsunuz. Arama hızı oldukça iyi. Yüksek kapasiteli disklerde bir dosyaya ulaşmayı çok kolaylaştırıyor. Aramalarınızı film, ses dosyası ve fotoğraf olarak özelleştirebiliyorsunuz.

Yeni web tarayıcı ekranı, şu ana kadar yapılanların arasında en şık ve kullanışlı olan olmuş. Yaptığım denemelerde diğerlerinden daha olumlu sonuçlar aldım. Bir PS3'deki web deneyimi kadar olamasa da, günlük işler için idare eder. USB klavye ve mouse ile daha kullanışlı hale gelecektir. Eklenen kısayollar ile de popüler sitelere anında ulaşabiliyorsunuz.

Dosya yöneticisinde de fazla bir değişiklik yapılmamış. Disk içerisindeki dosyalarınıza ulaşmak eskisi gibi çok kolay. Dosya yöneticisindeki menüye girdiğinizde, üst kısımdaki seçenekler dikkatinizi çekiyor. Bu seçenekler sayesinde film bilgilerine, dosya bilgilerine ve film için altyazı indirebileceğiniz bir web sitesine ulaşabiliyorsunuz.

Cihazda hangi ekranda olursanız olun, menü tuşu ile ulaşabildiğiniz hızlı menü sayesinde tüm ayarları anında değiştirip daha sonra yaptığınız işe kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Mesela bir film izlerken menü tuşuna bastığınızda, film duruyor ve hızlı menü açılıyor. İşiniz bittiğinde de menüyü kapatıyorsunuz ve film otomatik olarak kaldığı yerden devam diyor.

Film izleme esnasında karşınıza çıkabilecek görsellerde de iyileştirme yapılmış. Özellikle film bilgisi ekranı çok iyi tasarlanmış. Diğer yazılımlardakinden kat kat daha şık. Film izleme esnasında ok tuşlarını kullanarak filmde ileri veya geri atlamalar yapabiliyorsunuz. Diğer yazılımdaki hızlı zaman bulma ve o zamana direk gitme seçeneği bu yazılımda yok. Ayrıca numerik tuşlarla bir sayı girildiğinde o sayının yüzdesine gitme seçeneği de kaldırılmış.

Yazılımdaki en önemli özelliği en sona sakladım. Şu ana kadarki yazılımlar arasında, altyazı konusunda en iyi seçenekleri sunan yazılım bu. Bu cihaz film izlemek için kullanılan bir cihaz olduğundan, tüm özellikleri bir yana, altyazı özelliğinin kusursuz olması gerekiyor. Bu yazılım sayesinde, diğer yazılımlarda eksik kalan altyazıya çerçeve ekleme özelliğine kavuşuyorsunuz. Altyazının boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. 4 ayrı çerçeve boyutundan birini seçip, daha sonra çerçevenin rengini de belirleyebiliyorsunuz. Yukarıdaki ekran görüntülerinde, en ince ve en kalın çerçeve örneklerini görebilirsiniz. Özellikle parlak sahnelerde, çerçeveli altyazı gözün yorulmasına engel oluyor ve okumayı kolaylaştırıyor.

Bir diğer eşsiz altyazı özelliği de, artık bu yazılımla altyazı dosyasının film dosyasıyla aynı isimde olmasının gerekmemesi. Film dosyasıyla aynı isimde olan bir altyazı dosyası mevcut ise, alyazı menüsünde bu Subtitle 1 olarak görünüyor. Aynı menüde browse seçeneğini seçtiğinizde, klasör içerisindeki diğer altyazı dosyalarına ulaşabiliyorsunuz. Altyazı dosyası film dosyasıyla farklı adlandırılmış olsa da, seçebiliyorsunuz.

Sonuç olarak, bu cihazı aldığınızda, mutlaka yazılım güncellemesi yapmalısınız. Tercihiniz de bu son anlattığım Xtreamer yazılımı olmalı. Xtreamer yazılımına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Cihaza yazılım yüklemek için yapmanız gerekenler.

Herhangi bir yazılımı indirdiğinizde, sıkıştırılmış dosyanın içerisinden bir install.img dosyası çıkar. Bu dosyayı USB belleğinize kopyalayın. Bellekte başka bir dosya olmasın. USB belleği cihazın USB girişlerinden birine takın. Cihaz kapalı konumda ve içerisinde güncelleme dosyası olan USB bellek takılı haldeyken, sağ tarafta bulunan reset deliğine bir iğne veya kürdan ile basılı tutun. Reset tuşu basılı iken cihazı açın ve ekrana görüntü geldiğinde tuşu bırakın. Birkaç dakika sonra güncelleme tamamlanacak ve cihaz yeniden başlatılacaktır.

Egreat R6A-II ile İlgili Hatırlatmalar.

- Cihazın kumandasından memnun kalmama ihtimalinize karşı, yukarıda bahsettiğim büyük kumandayı da cihazla birlikte sipariş edebilirsiniz.
    - Cihazı aldığınızda, güncelleme yapacağınız yazılımları da hazırlayın. Cihaz size ulaştığında çabucak güncelleme yapabilirsiniz.
    - Cihazı kaliteli bir HDMI kablo ile kullanın.
    - Yazılım güncellemesi esnasında cihazı kapatmayın. Elektrik kesintileri ve voltaj düşmelerine karşı, UPS kullanabilirsiniz.
    - Cihaz yeni olduğundan, yazılımcılar da cihaza modlu yazılım çıkarmak için çok hevesliler. Sık sık güncellemeleri kontrol edin.
    - Cihazda herhangi bir sorun olduğunda, ilk önce Sancak Bilgisayar ile bağlantı kurun.
    - Kablolu bağlantı, her koşulda kablosuz bağlantıya göre daha performanslıdır. Özellikle 1080p videolar için kablolu bağlantı gerekebilir. (Kablosuz bağlantı için harici USB kablosuz bağlantı aparatı almalısınız).
    - Cihazı CRT TV'lerde kullanmak isteyenler, kompozit çıkışları kullanmak durumundalar. Yukarıda bahsettiğim zoom ve görüntü modu seçenekleri, her türlü CRT TV'de düzgün görüntü almanız için size en uygun seçeneği sunacaktır.

Aklınıza takılan her türlü soruyu ve cihazla ilgili sorunlarınızı burada paylaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 25 Aralık 2011; 14:53:26 >

• ellerinize sağlık ilk teşekkür benden gelsin. torrent özelliğini deneme şansınız oldu mu acaba realteklerde sıkıntılı olduğu söyleniyor. bende de R6A var çok da iyi çalışmıyor bunda iyileştirme olmuş mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

ellerinize sağlık ilk teşekkür benden gelsin. torrent özelliğini deneme şansınız oldu mu acaba realteklerde sıkıntılı olduğu söyleniyor. bende de R6A var çok da iyi çalışmıyor bunda iyileştirme olmuş mu ?

Hayır torrent olayını denemedim. Online fonksiyonları genel anlamda düzgün çalışmıyor zaten. Ben bu tür cihazlarla torrent kullanmanın pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu tür cihazlara sahip kişilerin evlerinde zaten PC oluyor. Bu durumda, zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum torrent olayını. Ayrıca dediğiniz gibi, çoğu cihazda torrent olayı doğru düzgün çalışmıyor.
  • Altyazı menüsü ve altyazı fontları Hmp5000 ile aynı..ayrıca altyazı çerçevesi çok ince (video oynarken, çıkan menü de aynı)
    Eski nesil R6A'nın orjinal yazılımı, R6A-II'nin yazılımından çok daha iyi.. özellikle altyazı font seçenekleri ve altyazı çerçeve rengini değiştirlmesi gibi.. tabi ayrıca yazıları isterseniz 100 font büyüklükte bile büyütülebilmesi çok iyi... arial bold- thoma gibi seçeneklerle sistem fontunun değişebilmesi..
    R6A-II modeline modifiye yazılım yaptılar ama script yaması ile pek stabil çalışmıyor.. R6A'nın 3in1 yazılımı gibi başarılı bir modifiye yazılım yapabilseler çok süper olur gerçekten.. Böylece sayısız video paylaşım sitelerine erişmek ve yüzlerce tv kanalını seyretmek mümkün olur..
    Bir de eski model R6A'da ki kalitesiz kumandayı bu modelde de kullanmaları hiç yakışık almamamış.. İlla bir akıllı kumanda almak gerekiyor..
    Bu modelin R6A'ya göre, en büyük artısı ısınmıyor oluşu.. Umarım bol seçenekli modifiye yazılımlar yaparlar.. İşte o zaman bu cihaza talep çok olur..

*Detaylı inceleme olmuş.. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 24 Aralık 2011; 3:22:02 >

• Bu markanın neresi beğeniliyor anlamıyorum,

frux arkadaşın dediği gibi bir sürü sorun var hele o kumanda evden içeri giremez, nedir o at nalı gibi kaba saba kumanda.
  • .ZeuS. eline sağlık güzel bir inceleme olmuş.
    İnceleme hakkında bazı detayları içeren bir mail gönderdim.
    Mailini kontrol edersin.
  • @popcornhour.

valla ben sen cihazı gönderince detaylı inceleme yaparım demiştim
    Ama arkadaş benden hızlı davrandı.
    Çokda detaylı incelemiş sağolsun.

bende deneyimlerimi yazarım artık konunun altına.
    Tabii modlu yazılım deneyimleri

PM attım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 24 Aralık 2011; 14:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

.ZeuS. eline sağlık güzel bir inceleme olmuş.
    Mailini kontrol edersin.

Okudum hocam sağolasın. Modlu yazılımlara ulaşamamıştım, sayende hepsini indirebildim. Modlu testlere başlıyorum bu akşam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taare.Zameen.Par

Bu markanın neresi beğeniliyor anlamıyorum,

frux arkadaşın dediği gibi bir sürü sorun var hele o kumanda evden içeri giremez, nedir o at nalı gibi kaba saba kumanda.

Tamam , siz beğendiniz markayı alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Mailini kontrol edersin.

Okudum hocam sağolasın. Modlu yazılımlara ulaşamamıştım, sayende hepsini indirebildim. Modlu testlere başlıyorum bu akşam.

quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Mailini kontrol edersin.

İncelemeniz çok başarılı olmuş, tebrikler. Mod'lu yazılımla olan tecrübelerinizide heyecanla bekliyoruz, torrent mevzusundanda bahsederseniz memnun olurum.

• Teşekkür ederim. Modlu yazılımların linkini ve bahsini ana incelemeye ekledim. Pazar akşamına kadar da modlu yazılım deneyimlerimi daha detaylı ekleyeceğim.
  • Çok güzel bir inceleme olmuş.
    Asıl modlu yazilimlardaki incelemenizi bekliyoruz :)

Bu arada böyle çamur adamlara aldırış etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenoo -- 25 Aralık 2011; 11:44:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenoo

Çok güzel bir inceleme olmuş.
    Asıl modlu yazilimlardaki incelemenizi bekliyoruz :)

Bu arada böyle çamur adamlara aldırış etmeyin.

Mod konusunu da hallettim. Xtreamer moda hasta oldum.
  • Resimleri 88 gözle bekliyoruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenoo

Resimleri 88 gözle bekliyoruz :)

Resimleri de incelemeye ekledim.
  • Her iki modlu yazılım da gayet iyi.
    Şahsi görüşüme göre CS , xtreamere göre daha kullanışlı ve stabil.

• quote:

Her iki modlu yazılım da gayet iyi.
    Şahsi görüşüme göre CS , xtreamere göre daha kullanışlı ve stabil.

Stabilite konusunu bilmiyorum çünkü her iki yazılımda da sorun yaşamadım. Ama görsel kalite ve altyazı fonksiyonları işin içine girince, ben direk Xtreamer diyorum. Dune ve WDTV Live'ın arayüzleri çok etkileyiciydi ama Xtreamer ile bu alette de arayüz diğerlerinden aşağı kalmamış.
  • Dune + Yadis bambaşka.
    Ben evde Dune HD Duo + 6TB SATA hdd , Yadis kurulu olarak kullaniyorum.

Daha sonra başka cihazlar basit kalıyor.

• quote:

Dune + Yadis bambaşka.
    Ben evde Dune HD Duo + 6TB SATA hdd , Yadis kurulu olarak kullaniyorum.

Daha sonra başka cihazlar basit kalıyor.

Dune kullanma fırsatım olmadı hiç. Ama gördüm sağda solda, menüsü çok güzel. Ben öyle çok kapsamlı, karman çorman özellikli aletler sevmiyorum. Bana basit olacak, basacaksın, çalışacak
  • Xtreamer_SW2 modifiye yazılımın menü görüntüsü ve detayları güzelmiş gerçekten.. Altyazı ayar menüsünün daha fonksiyonel olması da yazılıma büyük bir artı puan getirir.. Gamdanoterdam üstad bir el atıp, bu yazılımı biraz daha iyileştirip stabil hale getirirse, R6A-II'den bir tane de ben satın alırım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.