Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Torrent indirmeye çalışıyorum fakat hiç ilerlemiyor, masaüstünde utorrent var ama çalışmıyor arayüzde port no öğrenip açabiliyormuyuz?
  • aşağıdaki resmi ekleyip ,başka bir realtek 1186 çipli medya oynatıcıda bulunan ses çıkış seçenklerinin R6S e gelmesini istiyoruz diye mail attım

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 19 Mart 2012; 19:27:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: Nâyî

@Konsol-Games

Aslında sorularınızdan birinin cevabı benim yazdığım aynı paragrafın içerisinde gizli. LG LW serisinin Full SBS oynatmadığını söyleyen kişi muhtemelen LG LW'nin dahili media playerindan bahsediyor. Israrla vurgulamaya çalıştığım nokta bu. Bir diğer nokta da LG LW serisi FPR tekniği kullanan sistemlerde hiçbir zaman Full HD 3D izleme şansınız yoktur. Bakın oynatmaktan bahsetmiyorum, izlemekten bahsediyorum. Bu FPR sistemin çalışma mantığı yüzünden, 1080p 3D BluRay filmi, 540p olarak izlersiniz. Şu an gerçek 1080p 3D görüntüyü sadece Aktif gözlüklü diğer TV'lerden ancak izleyebilirsiniz; Samsung, Sony, Panasonic vs. Belki de ondan bahsediyordur bilemiyorum.

Bu arada o paragrafımda geçen şu cümleyi "TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur." şöyle değiştirirsem daha anlaşılabilir olur sanırım. "TV'lerin yazılım kaynaklı sınırlamaları olabilir ama fiziksel sınırlamaları yoktur."

Ayrıca HDMI bunu destekler mi demişsiniz. Dikkat ederseniz yazımda "bu görüntüyü Tv'ye aktarabilecek bir bağlantı varsa" demiştim. :)

Siz 720p bir TV'de neden 1080p izleyemediniz bilmiyorum ancak benim akrabamda mevcut olan HD Ready (1366x768) TV'de 1080p izleyebiliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Halen elimde mevcut olan klasik 70 ekran tüplü Tv'de de 1080p oynatıp izleyebiliyorum. Yine herhangi bir sıkıntı yok.

Ayrıca PC'den bağlantı yapıp Full SBS denemenizi merakla bekliyorum. Ben de hiç denemedim, denemek hiç aklıma gelmedi aslında. Sonucu ben de merak ediyorum.

Hocam konuyla alakası yok ama, yorumunuza istinaden şunu sormak istiyorum. Frp sistem gözlük kullanan Tv.lerde ( LG. Philips ve Vestel) gerçek full Hd seyredemiyormuyuz ve bu 3D kalitesini düşürürmu? Gözlük karşılaştırmalarında Sg de saniyede 60 kare Frp de saniyede 240 kare görüntü olduğundan daha iyi bir 3D perfermansı verildiğinden bahsediliyor. Şu anda 3D Tv. alma aşamasında olduğumdan yorumunuz önemli.

http://www.youtube.com/watch?v=HaMqR_cY9g8&feature=related

Merhaba,

Doğrudur. FPR sistem TV'lerin 3D gösterim tekniği nedeniyle böyle bir sınırlama mevcut. Bu TV'lerde hiç bir şekilde Full HD görüntü alamazsınız.

Bildiğiniz gibi 3D tekniğinin temelinde 2 farklı açıya sahip film karesinin ayrı ayrı sağ ve sol göze gönderilmesi yatar. Beyin 2 göze gelen farklı 2 görüntüyü birleştirerek görüntüyü 3 boyutlu olarak algılar.

Şimdi gerçek Full HD olan bir 3D Bluray film izlediğimizi düşünelim.

SG gözlüklü sistemde 2 göze ait farklı görüntüler ekranda sırayla görüntülenir. 1 sağ, 1 sol, 1 sağ, 1 sol... şeklinde. Bu sistemin görüntülerde titreşim, ekranda iz kalması, bir miktar ışık kaybı gibi dezavantajları olsa da görüntü Full HD'dir. Çünkü her iki göze gelen görüntü 1920*1080'dir. Yani tam 1080p 3D izlersiniz.

Diğer yandan FPR gözlüklü sistemde 2 göze gelen görüntü ekranda aynı anda gösterilir. Yani kaynaktan gelen 2 adet 1920*1080 görüntü 1920*1080'lik bir ekrana aynı anda sığdırılmalıdır. Bu nasıl yapılacak? Mecburen her iki görüntü yarıya düşürülerek ancak sığdırılabilir. Full HD panelde dikey olarak 1080 satır bulunur. Mesela 1,3,5 şeklinde tek sayılı satırlar sağ göze, 2,4,6 gibi çift sayı sıralı satırlar sol göze gönderilir. Bu durumda her bir göze gelen görüntü 1920*540 olur. Bu da 540p demektir.

Linkini verdiğiniz video LG'nin tanıtım videosudur. Teorik olarak orada gösterilen tüm avantaj ve dezavantajlar doğrudur ama reklamda abartıldığı kadar da değil. Hiç kimse yoğurdum ekşi demez. Dolayısıyla markaların kendi reklamlarına direk kanmamak lazım. İki sistemin de birbirine karşı üstünlükleri mevcut.

Ben SG gözlüklü Samsung kullanıyorum. FPR'yi de bir markette kısa süre de olsa inceledim.

* FPR gözlükler, SG gözlüklere göre kesinlikle daha rahat. Ama SG gözlükleri takmak işkenceymiş gibi bir şey yok. Bunu başta biraz yadırgasanız da zamanla alışıyorsunuz. Belki bazı hassas bünyelerde biraz daha fazla rahatsızlık verebilir yalnız, bunu kabul etmek lazım.
    * FPR gözlüklerde izlerken, görüntüde flicker denen titreşim hiç yok. SG gözlüklerde çok az var ama LG reklamındaki gibi abartılı ve rahatsız edici düzeyde değil.
    * SG gözlükler yapısı gereği ışığı biraz azaltıyor, doğru ama yine çok abartacak kadar değil. FPR bu anlamda daha iyi.
    * Fiyat meselesi. FPR gözlük doğal olarak daha ucuz ama bu fark eskiye oranla oldukça azaldı. FPR gözlük 10 TL ise ben SG gözlüğü Ebay'dan 40 TL'ye aldım. Ama yine de bariz bir üstünlük ve ciddi bir tercih sebebi.
    * FPR sistemin en büyük dezavantajı maksimum 540p 3D izlenebiliyor. SG'ler bu noktada açıkça daha üstün. Kullanıcıya göre ciddi bir tersih sebebi sayılabilir.
    * SG sistemde izleme açısı daha geniş. FPR'de özellikle dikey açılarda 3d etkisi azalabiliyor.
    * FPR'de özellikle büyük bir panelde 4-5 metre geriden izlemezseniz çizgi çizgi satırları görüyorsunuz.Bu biraz rahatsız edici. SG'de görüntüde hiç bir netlik kaybı dezonformasyon olmuyor.

Gelelim reklamda bahsedilen o abartı rakamlara. Saniyede 240 kare diye bir şey olmaz. O ekran yenileme hızıdır. Kısmen görüntüyü iyileştirme konusunda ufak farklar oluşturabilir ama fazlası değil. Şişirme aldatmaca. Bluray filmler 24 kare/sn'dir. 3D olunca ikiye katla 48 kare/sn olsun da 240 ne alaka? Kaynağında o kadar kare yok.

Neticede kararı siz vereceksiniz. Bütçenizi, hedeflerinizi belirleyip, kullanıcı yorumlarını iyice inceleyip bir de mağazalarda deneyip kendi tecrübelerinize göre karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Benim için artı değer olan bir özelliği siz önemsemeyebilir, ya da benim önemsemediğim bir özellik sizin değerli olabilir.

Ben plazma kullanıyorum. Şu anki şartlarıma ve panellerin mevcut teknik kabiliyetlerine göre yine plazma alırım, tekrar plazma alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 20 Mart 2012; 17:13:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nâyî
    Merhaba,

Doğrudur. FPR sistem TV'lerin 3D gösterim tekniği nedeniyle böyle bir sınırlama mevcut. Bu TV'lerde hiç bir şekilde Full HD görüntü alamazsınız.

Bildiğiniz gibi 3D tekniğinin temelinde 2 farklı açıya sahip film karesinin ayrı ayrı sağ ve sol göze gönderilmesi yatar. Beyin 2 göze gelen farklı 2 görüntüyü birleştirerek görüntüyü 3 boyutlu olarak algılar.

Şimdi gerçek Full HD olan bir 3D Bluray film izlediğimi düşünelim.

SG gözlüklü sistemde 2 göze ait farklı görüntüler ekranda sırayla görüntülenir. 1 sağ, 1 sol, 1 sağ, 1 sol... şeklinde. Bu sistemin görüntülerde titreşim, ekranda iz kalması, bir miktar ışık kaybı gibi dezavantajları olsa da görüntü Full HD'dir. Çünkü her iki göze gelen görüntü 1920*1080'dir. Yani tam 1080p 3D izlersiniz.

Diğer yandan FPR gözlüklü sistemde 2 göze gelen görüntü ekranda aynı anda gösterilir. Yani kaynaktan gelen 2 adet 1920*1080 görüntü 1920*1080'lik bir ekrana aynı anda sığdırılmalıdır. Bu nasıl yapılacak? Mecburen her iki görüntü yarıya düşürülerek ancak sığdırılabilir. Full HD panelde dikey olarak 1080 satır bulunur. Mesela 1,3,5 şeklinde tek sayılı satırlar sağ göze, 2,4,6 gibi çift sayı sıralı satırlar sol göze gönderilir. Bu durumda her bir göze gelen görüntü 1920*540 olur. Bu da 540p demektir.

Linkini verdiğiniz video LG'nin tanıtım videosudur. Teorik olarak orada gösterilen tüm avantaj ve dezavantajlar doğrudur ama reklamda abartıldığı kadar da değil. Hiç kimse yoğurdum ekşi demez. Dolayısıyla markaların kendi reklamlarına direk kanmamak lazım. İki sistemin de birbirine karşı üstünlükleri mevcut.

Ben SG gözlüklü Samsung kullanıyorum. FPR'yi de bir markette kısa süre de olsa inceledim.

* FPR gözlükler, SG gözlüklere göre kesinlikle daha rahat. Ama SG gözlükleri takmak işkenceymiş gibi bir şey yok. Buna başta biraz yadırgasanız da zamanla alışıyorsunuz. Belki bazı hassas bünyelerde biraz daha fazla rahatsızlık verebilir yalnız bunu kabul etmek lazım.
    * FPR gözlüklerde izlerken, görüntüde flicker denen titreşim hiç yok. SG gözlüklerde çok az var ama LG reklamındaki gibi abartılı ve rahatsız edici düzeyde değil.
    * SG gözlükler yapısı gereği ışığı biraz azaltıyor, doğru ama yine çok abartacak kadar değil. FPR bu anlamda daha iyi.
    * Fiyat meselesi. FPR gözlük doğal olarak daha ucuz ama bu fark eskiye oranla oldukça azaldı. FPR gözlük 10 TL ise ben SG gözlüğü Ebay'dan 40 TL'ye aldım. Ama yine de bariz bir üstünlük ve ciddi bir tercih sebebi.
    * FPR sistemin en büyük dezavantajı maksimum 540p 3D izlenebiliyor. SG'ler bu anlamda oldukça üstün.
    * SG sistemde izleme açısı daha geniş. FPR'de özellikle dikey açılarda 3d etkisi azalabiliyor.
    * FPR'de özellikle büyük bir panelde 4-5 metre geriden izlemezseniz çizgi çizgi satırları görüyorsunuz.Bu biraz rahatsız edici. SG'de görüntüde hiç bir netlik kaybı dezonformasyon olmuyor.

Gelelim reklamda bahsedilen o abartı rakamlara. Saniyede 240 kare diye bir şey olmaz. O ekran yenileme hızıdır. Kısmen görüntüyü iyileştirme konusunda ufak farklar oluşturabilir ama fazlası değil. Şişirme aldatmaca. Bluray filmler 24 kare/sn'dir. 3D olunca ikiye katla 48 kare/sn olsun da 240 ne alaka? Kaynağında o kadar kare yok.

Neticede kararı siz vereceksiniz. Bütçenizi, hedeflerinizi belirleyip, kullanıcı yorumlarını iyice inceleyip bir de mağazalarda deneyip kendi tecrübelerinize göre karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Benim için artı değer olan bir özelliği siz önemsemeyebilir, ya da benim önemsemediğim bir özellik sizin değerli olabilir.

Ben plazma kullanıyorum. Şu anki şartlarıma ve panellerin mevcut teknik kabiliyetlerine göre yine plazma alırım yine plazma alırım. :D

cevap için teşekkürler,

Konuyu merkezinden saptırmak istemem, konu egreat ten çıkıp SG, FRP karşılaştırmasına dönmesin şunu ilave edeyim SG ler Tv. ile 2 farklı bağlantı teknolojisiyle iletişim kurarlar.

Kızılötesi ve bluetooht, bluetoothta fazla sıkıntı olmaz ama kızıl ötesinde kafanızı çevirdiğinizde bağlantı koparsa bağlananan kadar senkron sorunu yaşanabilir fakat FRPde böylebir sıkıntı yok.

• NFS Server'ı görmesi için ne yapmak gerekiyor acaba, bulan var mı?
  • Cevap alamadığım için gözden kaçan mesajımı tekrarlıyorum özür dilerim.

R6S ten TR'de kalmadı sanırım. Arkadaşım İsviçre'ye gitti bu sabah. Oradan iyi bir media oynatıcı ısmarlayabilir miyim. Eksiği olmayan yok profil 1-2 falan açan. Ya da egreat r6s veya egreat in daha üst modelinin siparişin i versem mi? Egeratr6s in daha iyi muadili başka marka da olabilir nedir acaba? İsviçre de bulunabilecek bir şey olur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

Cevap alamadığım için gözden kaçan mesajımı tekrarlıyorum özür dilerim.

R6S ten TR'de kalmadı sanırım. Arkadaşım İsviçre'ye gitti bu sabah. Oradan iyi bir media oynatıcı ısmarlayabilir miyim. Eksiği olmayan yok profil 1-2 falan açan. Ya da egreat r6s veya egreat in daha üst modelinin siparişin i versem mi? Egeratr6s in daha iyi muadili başka marka da olabilir nedir acaba? İsviçre de bulunabilecek bir şey olur inşallah.

R6S yakında tekrar gelecekmiş sancak bilgisayar stoklarına

bu arada hem 3D iso oynatan hem BD profil 2 açan media player şu an yok bildiğim kadarıyla,sigma 89XX işlemcilerin çıkması bekleniyor bu yüzden

R6S ayarında himedia 900A ve B serileri var,B serisi biraz daha pahalıdır içine 3.5" hdd takılabiliyor.İçine hdd takılan modelleri ben şahsen tavsiye etmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Cevap alamadığım için gözden kaçan mesajımı tekrarlıyorum özür dilerim.

R6S yakında tekrar gelecekmiş sancak bilgisayar stoklarına

bu arada hem 3D iso oynatan hem BD profil 2 açan media player şu an yok bildiğim kadarıyla,sigma 89XX işlemcilerin çıkması bekleniyor bu yüzden

R6S ayarında himedia 900A ve B serileri var,B serisi biraz daha pahalıdır içine 3.5" hdd takılabiliyor.İçine hdd takılan modelleri ben şahsen tavsiye etmiyorum

Himedia900a nın fiyatı ortalama nedir acaba? yurt içi ve dışı.

• TR de 350.- TL cıvarı satıldı yanlış hatırlamıyorsam

yurtdışında 140 usd cıvarı
  • quote:

TR de 350.- TL cıvarı satıldı yanlış hatırlamıyorsam

yurtdışında 140 usd cıvarı

http://www.futeko.com/products/MP00032.php
  • avrupa sitesinde doğrudur, çin sitesinde gördüğüm fiyat o

http://www.w2comp.com/detail.asp?catid=65534&subcatid=51474&pdtid=571695&private=
  • quote:

aşağıdaki resmi ekleyip ,başka bir realtek 1186 çipli medya oynatıcıda bulunan ses çıkış seçenklerinin R6S e gelmesini istiyoruz diye mail attım

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

az önce gelen cevap

Hi,sir:

I would reported it to our engineer, thanks for your valuable advice ! (mühendislerimize bildireceğiz,değerli tavsiyeniz için teşekkürler)

Best Regards!
    2012-03-20
    supporten

umarım sonraki yazılımlarda bir gelişme olur

• peki Himedia mı r6s mi iyidir?
  • Sanırım mevcutta var. Fiyat az biraz daha yukarıda ama beklemek istemiyorum. Yarın Harman kardon avr 360 + HKTS 60 setimi alacağım zaman kaybetmeden denemek istiyorum. Bu durumda
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-himedia-hd900a-hd-network-media-player-wifi-support-3d-android-77656572/detay
    bu cihazı 330 TL iken oneriyor musunuz? r6s ten eksiği var mıdır? R6S i beklemek istemiyorum .Fikrinizi söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 20 Mart 2012; 13:08:19 >
  • quote:

Sanırım mevcutta var. Fiyat az biraz daha yukarıda ama beklemek istemiyorum. Yarın Harman kardon avr 360 + HKTS 60 setimi alacağım zaman kaybetmeden denemek istiyorum. Bu durumdahttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-himedia-900-a-dunyanin-ilk-gercek-3-d-medya-playeri-75746917/detay bu cihazı 325 TL iken oneriyor musunuz? r6s ten eksiği var mıdır? R6S i beklemek istemiyorum .Fikrinizi söylerseniz sevinirim.

himedia 900A ile R6S aynı işlemciyi kullanıyor özelliklerde hemen hemen aynı,yalnız verdiğiniz link pek güven vermedi bana,ilerde sorun yaşamamak için daha bilindik satıcılardan temin etmeye bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 20 Mart 2012; 12:26:34 >

• ilgili linkteki satıcı bizim bayimiz olan gizem elektronik , sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

ilgili linkteki satıcı bizim bayimiz olan gizem elektronik , sıkıntı olmaz.

Direk wifi li geliyor sanırım. R6S de haricen usb ile wifi alıyorsun ona da para veriyorsun sanırım.
  • evet R6S e ayrıca wifi aparat almak gerekiyor,kablosuz ağ üzerinden sadece internete vs girecekseniz sorun yok ama film izlemeyi düşünüyorsanız 1080p filmlerde takılma-donma yaşarsınız,720p filmlerde pek sorun yaşamazsınız tabii çekim kuvveti zayıf değilse

bu arada R6S te ön panelde gösterge var,filmin süresini vs gösteriyor,himedia 900A da yok
  • hayır hd900ada da wi-fi yok ona da tplink wn723 gibi bir aparat gerekiyor

sancak sadece hd900b lerin ikinci partisini wi-fi'lı getirdi

hd900'ün yazılımı r6sten bir nebze ileride özellikle hd seslerin aktarımı v.s. konusunda ya hd900b alın ya da hd900a madem bahsettiğiniz gibi bir setle kullanacaksınız egreat mühendisleri ekleyelim filan demişler ama ölme eşeğim ölme
  • aynı isteği bizde yaptık ama kesin eklerler veya şu tarihte eklerler diye kesin birşey yok.
    ancak yakın zamanda R6S için bir güncelleme çıkaracaklarını söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 20 Mart 2012; 16:46:44 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.