Şimdi Ara

Egzoza Yağ Damlaması (Fotoğraflı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araba yaklaşık 1 haftadır yağ damlatiyor, 3 gün önce bir ustaya yaptırdım, dün tekrar damlatmaya başladı. Yağ seviyesini kontrol ediyorum sık sık, ciddî bir eksilme yok ama alttan egzozun üstüne damlaması tedirgin ediyor. Durduğunda yerde birkaç damla yağ damlamış oluyor. Şu an sınırsızındayım ve en erken Cumartesi servise götürebilirim. Yaklaşık 200 km yol yapmam gerek. Ne yapmalıyım, bir sorun olur mu sizce?
    Egzoza Yağ Damlaması (Fotoğraflı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 21 Ağustos 2019; 21:9:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Egzoza Yağ Damlaması: Nedenleri ve Çözümleri

Egzoza yağ damlaması, araç sahipleri için endişe verici bir durum olabilir. Bu sorun çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceği için doğru teşhis ve onarım çok önemlidir.

Egzoza Yağ Damlamasının Nedenleri

• Kafa Contası Arızası: Yanma odasında bulunan yağ, hasarlı bir kafa contasından egzoz sistemine sızıp egzoza damlayabilir.
    • Valf Sapı Contası Arızası: Egzoz valflerinin etrafındaki contalar hasar gördüğünde, yağ egzoz sistemine kaçar ve egzoza damlar.
    • Piston Segmanı Aşınması: Silindirler içindeki pistonların etrafındaki segmanlar aşındığında, yağ yanma odasına sızabilir ve egzoza damlayabilir.
    • Turboşarj Arızası: Turboşarjlı araçlarda, turboşarjın arızalanması yağın egzoz sistemine sızmasına neden olabilir.
    • Egzoz Manifoldu Contası Arızası: Egzoz manifoldu ile silindir kapağı arasındaki conta hasar gördüğünde, yağ egzoz sistemine sızabilir.

Egzoza Yağ Damlamasının Sonuçları

Egzoza yağ damlaması, aracın performansı ve sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir:

• Duman Emisyonlarının Artması: Egzoza damlayan yağ yandığında, duman emisyonlarında artış meydana gelir.
    • Motor Performansının Düşmesi: Yağ kaybı, motorun düzgün çalışmamasına ve performansının düşmesine neden olabilir.
    • Çevresel Etkiler: Egzoza damlayan yağ, çevre için zararlı olabilecek kirliliklere yol açabilir.

Egzoza Yağ Damlamasının Çözümleri

Egzoza yağ damlaması sorunu ile karşılaştığında, sorunun nedenini doğru bir şekilde teşhis etmek ve uygun onarımları yapmak çok önemlidir. Çözümler sorunun kaynağına bağlı olarak değişebilir:

• Kafa Contası Değişimi: Kafa contası arızalıysa, onarılması veya değiştirilmesi gerekir.
    • Valf Sapı Contalarının Değişimi: Hasarlı valf sapı contaları değiştirilmelidir.
    • Piston Segmanlarının Değişimi: Aşınmış piston segmanları değiştirilmelidir.
    • Turboşarjın Onarımı veya Değişimi: Arızalı bir turboşarj onarılmalı veya değiştirilmelidir.
    • Egzoz Manifoldu Contasının Değişimi: Hasarlı bir egzoz manifoldu contası değiştirilmelidir.

Egzoza yağ damlaması sorunu ile karşılaşıyorsanız, aracınızı en kısa sürede yetkili bir servise götürerek sorunun kaynağını teşhis ettirmenizi ve gerekli onarımları yaptırmanızı öneririz. Erken teşhis ve onarım, aracınızın sağlığını ve performansını koruyacak ve çevresel etkileri en aza indirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilen yok mu arkadaşlar ne yapsam? 200 km yol yapsam sorun olur mu?

• Motor ne araç ne yazmamışsın cevap bekliyorsun önce düzgün yazmayı öğren

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Motoru yazmayı unutmuşum ama tavrın doğru değil. Saygı çercevesinde konuşalım. Yardımcı olacak arkadaşlar için motor 1.4 Hdi. Yarın bu şekilde yola çıkmam gerek.

• gördüğüm kadarıyla motorun her tarafı yağ içinde, yeni mi fark ettin evvelden de böyle pis ve yağlı mıydı, araca eşek niyetine mi biniyorsunuz, usta dediğin adam gerçekten usta olsaydı o motoru öyle göndermezdi...
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle eşek niyetine binmiyoruz. Önceden motor temizdi, son zamanlarda giderek yağlanma arttı. Geçenlerde de egzozun üzerine damladigini fark ettim. Zor durumda kaldım, çok kötü zamana denk geldi. Egzoza damlaması korkutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Kesinlikle eşek niyetine binmiyoruz. Önceden motor temizdi, son zamanlarda giderek yağlanma arttı. Geçenlerde de egzozun üzerine damladigini fark ettim. Zor durumda kaldım, çok kötü zamana denk geldi. Egzoza damlaması korkutuyor.
    düzgün işini bilen bir ustaya göster, gidebiliyorsan yetkili servise git
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağ Kapağında Köpürme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu şekilde 200 km yol yapsam sorun olur mu sizce? Döndüğümde hemen göstereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Bu şekilde 200 km yol yapsam sorun olur mu sizce? Döndüğümde hemen göstereceğim.
    nereden akıttığı belli değil bir şey diyemem, çalıştığım şirketin discovery3 arabası vardı ankarada ki servis parça değişecek beklemesi lazım ama istanbula kadar gider demişti ben de yola çıktım bercestede yemek molasından sonra araç orada kaldı çekici ile avcılar borusana getirdik, ne zaman nerde patlayacağı belli olmaz, anlayan birinin bakması lazım
  • Bu eksilme sorum olmaz yanınıza motor yağı alın çıkın yolunuza arada bir kontrol edersiniz sorunsuz gidersiniz millet yolda mavi duman ata ata binlerce km yol yapıyor 2 3 damla akıttı diye bişey olmaz 50 100 km de bir kontrol edin gidip yaptırın

Evet, doğru söylüyorsunuz. Ne olacağı belli olmaz.

• serkan_2120 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanımda yarım litre motor yağı var. Sıcak egzoza damlayıp alev alır mi diye endişe ediyorum.

• Direksiyonu tam sağ yapıp arasından resim çekerseniz karter ön krank gözükecektir. Ön kranktansa eğer tehlikeli neden derseniz bi anda keçeyi patlatıp tüm yağı boşaltabilir eğer araç kayışlıysa kayışa değerse yag , kayışın özelliği gider sente atabilir

• Yağ öyle damlayıp egzost'a alev almaz.

En kısa zamanda gösterin. 200 km yapın, yağınızı check edin arkadaşların dediği gibi.

Bir yerde bir kaçak var.
  • Yerinde olsam bu halle yola cikmamm ne olucagi belli değil yağmkacaği var sicak bölge sonucda

• ısınmadan dolayı sorun oluyor bılerek bozuyorlarkı motor masraf yapsın
    servısler guvenılır.ustalar para pesınde benım saglam motora bırsey yaptı gacırdıyor
  • Yağ öyle alev almaz eksoza damlamakla biraz koku yapar en fazla o olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.