Bildirim
Motor Yağ Kapağında Köpürme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Araca katkı koydunuz mu? -
Önceki yağ değişiminde koyulmuş 2 yıl önce yaniquote:
Orijinalden alıntı: hsn_33
Araca katkı koydunuz mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matheas -- 20 Eylül 2019; 0:50:39 > -
Bir İhtimal katkıdan olabilirquote:
Orijinalden alıntı: Matheas
Önceki yağ değişiminde koyulmuş 2 yıl önce yani
Alıntıları Göster -
Yağ değişiminde katkı yine araçta kalıyor mu yeni yağ koyulsa bilequote:
Orijinalden alıntı: hsn_33
Bir İhtimal katkıdan olabilir
Alıntıları Göster -
Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır. -
Motul var kaliteli yağ olduğunu düşünüyorumquote:
Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL
Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır. -
👍👍quote:
Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır.
Evet. Kalitesi düşük yağ kullanıldığında olabiliyor. (Yağ seviyesinde sorun yoksa) -
Bu daha da kötü o zaman. Motorda birikmiş yağ tortusu varsa, dışarıdan bir şekilde su girmişse ve en kötüsü conta kavruk_yanmaya başlamışsa böyle köpürebilir.quote:
Motul var kaliteli yağ olduğunu düşünüyorum
Alıntıları Göster
Şu da var; yağ viskositesini kaybetmişse yani ömrü dolmuşsa da köpürebiliyor. Benzinli yüksek km araçlarda görülür genelde. -
Yağ değişeli 2 hafta oldu yağ seviyesinde sorun yok su eksiltme durumuda yok egzoza dikkat ediyorum su atma yok bilmiyorum bu sorun neden olduquote:
Bu daha da kötü o zaman. Motorda birikmiş yağ tortusu varsa, dışarıdan bir şekilde su girmişse ve en kötüsü conta kavruk_yanmaya başlamışsa böyle köpürebilir.
Şu da var; yağ viskositesini kaybetmişse yani ömrü dolmuşsa da köpürebiliyor. Benzinli yüksek km araçlarda görülür genelde.
Alıntıları Göster
-
Motul dolduruldu motora diye yazmıştınız. Sahte olmasın? Yağın viskositesi bozulduğunda, başka marka yağ ilave edince ve motor rejiminde bir sorun varsa yağ köpürür. Piyasa malı denilen PO, Lubex gibi yağlar kullandım hiçbiri böyle köpürmedi.
Birde tekrar yaziyorum yuksek km( 200k ve ustu) benzinli araçlarda görülen bir durum. -
2 senede yağ değiştirmek nedir -
190.000 de sahte olacağını sanmıyorum çünkü güvenilir biyerden aldım ve arka etiketine baktım bidondakiquote:
Motul dolduruldu motora diye yazmıştınız. Sahte olmasın? Yağın viskositesi bozulduğunda, başka marka yağ ilave edince ve motor rejiminde bir sorun varsa yağ köpürür. Piyasa malı denilen PO, Lubex gibi yağlar kullandım hiçbiri böyle köpürmedi.
Birde tekrar yaziyorum yuksek km( 200k ve ustu) benzinli araçlarda görülen bir durum. -
Ben yıl dolmadan değiştiririm 7-8 bin kmde 10.000 dolmasını beklememquote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
2 senede yağ değiştirmek nedir -
Yağ değişimi esnasında eski yağ tam anlamıyla motordan süzülüp tahliye edilmediyse eski yağ yeni yağ ile karışınca böyle köpürmûş olabilir. Bir nevi kimyasal tepkime diyebiliriz. Gerçektende kaliteli yağ ile eski veya kalitesiz yağ karışıncada oluyor. Bu durumda kapagı güzelce temizleyip yağı takip etmek gerekiyor.quote:
190.000 de sahte olacağını sanmıyorum çünkü güvenilir biyerden aldım ve arka etiketine baktım bidondaki
Alıntıları Göster -
Peki tamam öyleysequote:
Yağ değişimi esnasında eski yağ tam anlamıyla motordan süzülüp tahliye edilmediyse eski yağ yeni yağ ile karışınca böyle köpürmûş olabilir. Bir nevi kimyasal tepkime diyebiliriz. Gerçektende kaliteli yağ ile eski veya kalitesiz yağ karışıncada oluyor. Bu durumda kapagı güzelce temizleyip yağı takip etmek gerekiyor.
Alıntıları Göster -
Aracı her gün kısa mesafede mi kullanıyorsunuz? -
Önceki yağ değişiminde 2 yıl evvel yağ katkısı koyuldugunu söylemişsiniz. Km gelmese bile her sene yağ değişmeliquote:
Ben yıl dolmadan değiştiririm 7-8 bin kmde 10.000 dolmasını beklemem
Alıntıları Göster -
Kisa mesafede kullanimlarda görülebilir ayni durumu yaşarim şuan sorun yok :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam motorda sorun falan yok.
Kısa mesafelerde motor içi ısınırken, dış blok soğuk kaldığı için terleme yapar. Ayrıca motorunuza her duyduğunuz yağı koymayın. Fabrika çıkış yağı neyse onu koyun. |
Aracı her gün kısa mesafede mi kullanıyorsunuz?
|
Benzer içerikler
- silecek suyuna ne konur
- akünün kutup başları ters bağlanırsa ne arızalanır
- suv mu sedan mı
- motora segman atmak fiyatı 2024
- subap itici sesi
- renault 2. el fabrika
- xiaomi su7 sahibinden
- citroen c5 aircross 2025
- toyota c-hr hybrid fiyat
- byd seal u dm-i türkiye fiyatı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X