Şimdi Ara

Motor Yağ Kapağında Köpürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
6.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vw polo benzinli aracımda bugün arabanın yağ koyma kapağında bunu fark ettim su eksiltme falan yok arabada conta yakmıştır derseniz eğer bunun dışında ne olabilir

Motor Yağ Kapağında Köpürme

• Araca katkı koydunuz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Araca katkı koydunuz mu?
    Önceki yağ değişiminde koyulmuş 2 yıl önce yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matheas -- 20 Eylül 2019; 0:50:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Önceki yağ değişiminde koyulmuş 2 yıl önce yani

Alıntıları Göster
    Bir İhtimal katkıdan olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Bir İhtimal katkıdan olabilir

Alıntıları Göster
    Yağ değişiminde katkı yine araçta kalıyor mu yeni yağ koyulsa bile
  • Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır.
    Motul var kaliteli yağ olduğunu düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motorda Yağ Kaçakları Varmış?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yağın kalitesizliğinden kaynaklanır.
    👍👍
    Evet. Kalitesi düşük yağ kullanıldığında olabiliyor. (Yağ seviyesinde sorun yoksa)
  • quote:

Motul var kaliteli yağ olduğunu düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Bu daha da kötü o zaman. Motorda birikmiş yağ tortusu varsa, dışarıdan bir şekilde su girmişse ve en kötüsü conta kavruk_yanmaya başlamışsa böyle köpürebilir.
    Şu da var; yağ viskositesini kaybetmişse yani ömrü dolmuşsa da köpürebiliyor. Benzinli yüksek km araçlarda görülür genelde.
  • quote:

Bu daha da kötü o zaman. Motorda birikmiş yağ tortusu varsa, dışarıdan bir şekilde su girmişse ve en kötüsü conta kavruk_yanmaya başlamışsa böyle köpürebilir.
    Şu da var; yağ viskositesini kaybetmişse yani ömrü dolmuşsa da köpürebiliyor. Benzinli yüksek km araçlarda görülür genelde.

Alıntıları Göster
    Yağ değişeli 2 hafta oldu yağ seviyesinde sorun yok su eksiltme durumuda yok egzoza dikkat ediyorum su atma yok bilmiyorum bu sorun neden oldu

• Motul dolduruldu motora diye yazmıştınız. Sahte olmasın? Yağın viskositesi bozulduğunda, başka marka yağ ilave edince ve motor rejiminde bir sorun varsa yağ köpürür. Piyasa malı denilen PO, Lubex gibi yağlar kullandım hiçbiri böyle köpürmedi.
    Birde tekrar yaziyorum yuksek km( 200k ve ustu) benzinli araçlarda görülen bir durum.
  • 2 senede yağ değiştirmek nedir
  • quote:

Motul dolduruldu motora diye yazmıştınız. Sahte olmasın? Yağın viskositesi bozulduğunda, başka marka yağ ilave edince ve motor rejiminde bir sorun varsa yağ köpürür. Piyasa malı denilen PO, Lubex gibi yağlar kullandım hiçbiri böyle köpürmedi.
    Birde tekrar yaziyorum yuksek km( 200k ve ustu) benzinli araçlarda görülen bir durum.
    190.000 de sahte olacağını sanmıyorum çünkü güvenilir biyerden aldım ve arka etiketine baktım bidondaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

2 senede yağ değiştirmek nedir
    Ben yıl dolmadan değiştiririm 7-8 bin kmde 10.000 dolmasını beklemem
  • quote:

190.000 de sahte olacağını sanmıyorum çünkü güvenilir biyerden aldım ve arka etiketine baktım bidondaki

Alıntıları Göster
    Yağ değişimi esnasında eski yağ tam anlamıyla motordan süzülüp tahliye edilmediyse eski yağ yeni yağ ile karışınca böyle köpürmûş olabilir. Bir nevi kimyasal tepkime diyebiliriz. Gerçektende kaliteli yağ ile eski veya kalitesiz yağ karışıncada oluyor. Bu durumda kapagı güzelce temizleyip yağı takip etmek gerekiyor.
  • quote:

Yağ değişimi esnasında eski yağ tam anlamıyla motordan süzülüp tahliye edilmediyse eski yağ yeni yağ ile karışınca böyle köpürmûş olabilir. Bir nevi kimyasal tepkime diyebiliriz. Gerçektende kaliteli yağ ile eski veya kalitesiz yağ karışıncada oluyor. Bu durumda kapagı güzelce temizleyip yağı takip etmek gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Peki tamam öyleyse
  • Aracı her gün kısa mesafede mi kullanıyorsunuz?
  • quote:

Ben yıl dolmadan değiştiririm 7-8 bin kmde 10.000 dolmasını beklemem

Alıntıları Göster
    Önceki yağ değişiminde 2 yıl evvel yağ katkısı koyuldugunu söylemişsiniz. Km gelmese bile her sene yağ değişmeli
  • Kisa mesafede kullanimlarda görülebilir ayni durumu yaşarim şuan sorun yok :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.