Şimdi Ara

Motor Yağ Kapağında Köpürme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
6.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wehrmacht

hayır 1980 model ohc motorlar 10/40 sentetik motor yağı kullanır hem yağ bidonunda hem arabanın klavuzunda yazar bana vahy inmedi buralardan okuyup öğrendim

Alıntıları Göster
    Adam yağ değiştirir 1 yıl dolar ama adam 4000 km yapmıştır şimdi bu adam yağı değiştirmeli mi sana göre evet bana göre hayır çünkü yağ üreticisi ona göre km vermiş sen hiç bakım aralığı 5000 olan bir araba duydun mu ben duymadım şahsen yağ üreticisi bu yağı arabana koy 10.000 kilometre dolduğu zaman değiştir diyor ama 3 ayda ama 6 ayda ama 15 ayda önemli olan kilometre 10.000e kadar yolu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Üretici 10 bin km demiyor. 10 bin km/1 sene diyor. Hangisi önce dolarsa.
    Bir araç olsun sürekli kısa mesafe yapsın 3-5 kilometre. 1 sene sonunda en fazla yapacağı 3-5 bin km olacaktır. Ama motorun içindeki yağ, yağ olmaktan çıkacaktır artık. Çünkü her sabah her akşam, içindeki nemi atamadan üstüne sürekli terleme yapacak. Bir süre sonra o yağ sudan hallice bir şey olur. O yüzden km dolmasa bile 1 sene sonra değişmeli yağ ve filtre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Üretici 10 bin km demiyor. 10 bin km/1 sene diyor. Hangisi önce dolarsa.
    Bir araç olsun sürekli kısa mesafe yapsın 3-5 kilometre. 1 sene sonunda en fazla yapacağı 3-5 bin km olacaktır. Ama motorun içindeki yağ, yağ olmaktan çıkacaktır artık. Çünkü her sabah her akşam, içindeki nemi atamadan üstüne sürekli terleme yapacak. Bir süre sonra o yağ sudan hallice bir şey olur. O yüzden km dolmasa bile 1 sene sonra değişmeli yağ ve filtre.
    Ben bizzat denedim yağı 13.000 olduğunda değiştirdim yağda silahlaşma bile yoktu altını çizerek söylüyorum yağın kalitesiyle alakalı durum ben 4 litre yağa 300 lira para verip bide her sene değiştireceksem ne kıymeti kaldı 300 lira vermemin

Siz daha uzun mesafe gidiyorsunuzdur, yağın içindeki su uçuyordur. Kullanım şartları bir değil.
    Ayrıca ben piyasadaki en iyi yağlardan birisinin(motul 8100) 6 litresine 250 tl falan veriyorum. Satın aldığınız yeri gözden geçirin bence.

• quote:

Siz daha uzun mesafe gidiyorsunuzdur, yağın içindeki su uçuyordur. Kullanım şartları bir değil.
    Ayrıca ben piyasadaki en iyi yağlardan birisinin(motul 8100) 6 litresine 250 tl falan veriyorum. Satın aldığınız yeri gözden geçirin bence.
    Ben motul 300 v kullanıyorum 300v en pahalısı

Her hafta piste mi çıkıyorsunuz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Adam yağ değiştirir 1 yıl dolar ama adam 4000 km yapmıştır şimdi bu adam yağı değiştirmeli mi sana göre evet bana göre hayır çünkü yağ üreticisi ona göre km vermiş sen hiç bakım aralığı 5000 olan bir araba duydun mu ben duymadım şahsen yağ üreticisi bu yağı arabana koy 10.000 kilometre dolduğu zaman değiştir diyor ama 3 ayda ama 6 ayda ama 15 ayda önemli olan kilometre 10.000e kadar yolu var

Alıntıları Göster
    Aynen o şekilde yağ bulunduğu haznede km dolmasa dahi koruyucu özelliğini yitireceğinden değiştirilmesi gerekir. 0 km araba aldıgınızda bu garanti şartnamesinde size tebliğ edilir siz kabul edersiniz

siz bilmiyorsunuz rastlamamışşsınız fakat 5000km de motor yağı değiştirmesi gereken araba çoktur memlekette hala yollarda bu arabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 1 Ekim 2019; 3:13:14 >

• dikkat et sızdırıyor olabilir
  • quote:

Hocam yalan söylüyor ifadeye bakın 13.000km de yağ değiştirmiş yağda siyahlaşma yokmuş mümkün olabilir mi böyle bir şey.

Sanki milletin motorları yağı karterde yakıyorda kararıyor yanma odasından hiçmi kurum sızmaz öyle bir motor icad edildi bizmi görmedik. zaten daha 5.000km de yağ değiştiren araba görmedim demiş odasından çıkmamış bu
  • quote:

Hocam yalan söylüyor ifadeye bakın 13.000km de yağ değiştirmiş yağda siyahlaşma yokmuş mümkün olabilir mi böyle bir şey.

Sanki milletin motorları yağı karterde yakıyorda kararıyor yanma odasından hiçmi kurum sızmaz öyle bir motor icad edildi bizmi görmedik. zaten daha 5.000km de yağ değiştiren araba görmedim demiş odasından çıkmamış bu

Alıntıları Göster
    Yalan borcum yok şuan bile yağı değiştireli 9300 km oldu yağ değişim kartına baktım yağ bidondaki gibi duruyor

• quote:

Piste çıkmıyorum sadece bu yağı kullanmayı tercih ediyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    5000de yağ değiştirmek para israfından başka bişey değil

• Motul v300 motorsiklet yağı
  • quote:

Ben motul 300 v kullanıyorum 300v en pahalısı

Alıntıları Göster
    Arabana motosiklet yağımı koyuyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Motul v300 motorsiklet yağı
    Ona bakarsan motul motosiklet yağıdır aslan parçası motul 300 v arabalarada kullanılıyor şimdi öğrendin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Arabana motosiklet yağımı koyuyorsun?

Alıntıları Göster
    Arabalarada kullanılıyor bu yağ

Hiçbir üretici onayı yok, sertifika yok. Neye güvenip kullacaz bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 1 Ekim 2019; 16:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Hiçbir üretici onayı yok, sertifika yok. Neye güvenip kullacaz bunu.
    www.hepsiburada.com
    MOTUL 300V POWER 5W40 Tam Sentetik Motor Yarış Yağı 3368a Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/motul-300v-power-5w40-tam-sentetik-motor-yaris-yagi-3368a-pm-otctn3368a

Bunu detaylı okursan anlarsın bu yağı otomobillerinde kullanabileceğini

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Motordan motora değişen bir şey. 96 model corollanın 10 binde bir değiştirilen castrol yağıda kararmadan çıkıyordu hala öylemi bilmiyorum. Yağın kararmaması bozulmadığı anlamına gelmez bence. Kararma motorun yapısı ile alakalı bir durum. Yağı koyduktan 1000 km sonra siyaha çeviren vectra da gördüm şahsen. Km ve yılı dikkate alarak değiştirmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 1 Ekim 2019; 21:13:11 >
  • quote:

Yalan borcum yok şuan bile yağı değiştireli 9300 km oldu yağ değişim kartına baktım yağ bidondaki gibi duruyor

Alıntıları Göster
    Hiç istisnası yok en kötü elektirik motorları bile yer yüzünde kurum yapıyorken yağın lekesiz çıkabilmesi mümkün değil
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.