Şimdi Ara

Ehliyet Alma Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün sizler için ehliyet alma sürecini anlatıyorum.

**** İlk olarak evimize ya da işimize en yakın yerdeki sürücü kursuna yazılacağız. Sakın ucuz diye size uzak lokasyonlardaki kurslara yazılmayın. Kursa yazıldık. Ardından sınava çalışmak için size bir kitap verecekler. Bu kitabı alıp son gece çalışmayın. (Ben son gece çalıştım :D ) Mümkün olduğunca hemen bakın. Çünkü hafızanızda iyi yer edinir. Sınava girdik. Geçtik. Geldik asıl meseleye.. Bu yıl herkesin korkulu rüyası olan direksiyon sınavına.. Geri park bu sene kalanların kabusu oldu.. Direksiyon derslerinin hiçbirini kaçırmayın. Çünkü 5 dakikalık eğitim bile çok faydalı.. Gerekirse özel direksiyon dersi alın.
    Direksiyon sınavını da geçtiniz. Şimdi yapmanız gerekenler şu şekilde:

* İlk önce şoförler odasından mavi dosya alıyoruz. İstanbul Pendik'te 3,5 TL. Kursum bu evrağı benim adıma hazırlamak için 35 TL istemişti.Ben gittim hallettim.Cebe zarara gerek yok. Nolur kazıklanmayın. :)
    * Ardından şoförler odasından size verilen evrağı doldurun.
    * Bankaya harcınızı yatırın.
    * Emniyetten randevunuzu alın.
    * Randevunuz geldi çattı aman sakın direk evrak teslimine gitmeyin. Önce parmak izinizi verin. Parmak izi çıktısını aldıktan sonra evraklarınızı kart bedeliyle beraber teslim edin.
    * Ardından size gün verecekler. O gün gidip ehliyetinizi alabilirsiniz. Ben 1 gün sonra almıştım. Stajer ehliyet olayından böylelikle kurtulmuş oldum.

Ehliyetiniz hayırlı uğurlu olsun..

• Ben maalesef stajyere kaldım hata ettim yaşım tutuyordu hemen gidip kursa kaydımı yaptıracaktım ama son güne bıraktım böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim Yapacak birşey yok artık aralıkta ki sınava girecez bu arada bu yasanın ertelenme ihtimali varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WomderCrinker

Ben maalesef stajyere kaldım hata ettim yaşım tutuyordu hemen gidip kursa kaydımı yaptıracaktım ama son güne bıraktım böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim Yapacak birşey yok artık aralıkta ki sınava girecez bu arada bu yasanın ertelenme ihtimali varmı?

Bende yasa çıkmadan halledeyim dedim. Eğer bu yasa uzayacağını bilseydim şimdi almazdım. Cüzdanda geziyor şu an :) Gerçekten seni sevindirmek isterdim ama 2015 yılında tasarı olarak çıktığı için ve şu an çok dilde olduğu için yasanın erteleneceğini sanmıyorum. Ama stajer ehliyetim var diye üzülme. Sonuçta 100 ceza puanı alacak kadar da kötü araba kullanamazsın istesen de :)

• Aynen trafikte şu anda araç kullanıyorum ve hiçte fena değilim
  • Geçen hafta kursa yazıldım,bugünde yazılı sınav parasını yatırdım,sınava ayrıca başvuru yapmak gerekiyor mu? Yoksa parayı yatırınca iş tamam mı?
  • Teşekkürler, güzel rehber olmuş. Kan grubu kartı istediler mi sizden ? Bir de direksiyon sınavını geçtikten sonra bütün evrakları almanız ne kadar sürdü ?

Harç fiyatlarını da yazar mısınız zahmet olmazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dörtçeker -- 11 Eylül 2015; 9:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık İşler Müdürü

Geçen hafta kursa yazıldım,bugünde yazılı sınav parasını yatırdım,sınava ayrıca başvuru yapmak gerekiyor mu? Yoksa parayı yatırınca iş tamam mı?

Sınava ayrıca başvuru yapmanıza gerek yok. O işlemleri kursunuz sizin adınıza yapmakla yükümlüdür. Ama siz ödeme dekontunu ne olur ne olmaz kursunuza gösterin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve çürük alma durumu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Teşekkürler, güzel rehber olmuş. Kan grubu kartı istediler mi sizden ? Bir de direksiyon sınavını geçtikten sonra bütün evrakları almanız ne kadar sürdü ?

Kan grubu kartı istiyorlar. Ancak kimliğinizde yazıyorsa gerek olmuyor. Direksiyon sınavını geçtikten sonra İstanbulda olduğumuz için uzun sürdü. Bazı küçük yerlerde 3 günde alanlar oldu.

Harç fiyatları şu şekildedir.

Ehliyet harç ücreti : 381 TL Kart Ücreti: 119 TL Yani toplamda 501 TL'ye mal oluyor.
  • Teşekkür ederim, kan grubunu bilenleri için şart değil diyorlar ama kan grubu kartı için. Evde eski bir kan grubu kartım vardı bulursam onu veririm bulamazsam da bakarız artık.
  • quote:

Teşekkür ederim, kan grubunu bilenleri için şart değil diyorlar ama kan grubu kartı için. Evde eski bir kan grubu kartım vardı bulursam onu veririm bulamazsam da bakarız artık.

Aile hekimliğinizden ücretsiz alabilirsiniz. Bence risk almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanvb -- 12 Eylül 2015; 22:25:05 >
  • Emniyetten mi randevu alınacak yoksa trafik bürodan mı?
    Parmak izi çıkartırken para vermemiz gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaygcl -- 13 Eylül 2015; 10:33:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanvb

quote:

Teşekkür ederim, kan grubunu bilenleri için şart değil diyorlar ama kan grubu kartı için. Evde eski bir kan grubu kartım vardı bulursam onu veririm bulamazsam da bakarız artık.

Aile hekimliği aynı gün veriyor mu ? Bir de parmaktan mı kan alıyorlar yoksa koldan mı ?
  • quote:

quote:

quote:

Aile hekimliği aynı gün veriyor mu ? Bir de parmaktan mı kan alıyorlar yoksa koldan mı ?

Benden kan almadılar kan grubunu söyledim onlar sadece yazdılar :) Kan vermene gerek olmuyor :)

• quote:

quote:

quote:

Benden kan almadılar kan grubunu söyledim onlar sadece yazdılar :) Kan vermene gerek olmuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaygcl

Emniyetten mi randevu alınacak yoksa trafik bürodan mı?
    Parmak izi çıkartırken para vermemiz gerekiyor mu?

Randevuyu emniyetten alacaksınız. Trafik büro aslında emniyete bağlıdır.
  • quote:

quote:

Teşekkürler, güzel rehber olmuş. Kan grubu kartı istediler mi sizden ? Bir de direksiyon sınavını geçtikten sonra bütün evrakları almanız ne kadar sürdü ?

Kan grubu kartı istiyorlar. Ancak kimliğinizde yazıyorsa gerek olmuyor. Direksiyon sınavını geçtikten sonra İstanbulda olduğumuz için uzun sürdü. Bazı küçük yerlerde 3 günde alanlar oldu.

Ehliyet harç ücreti : 381 TL Kart Ücreti: 119 TL Yani toplamda 501 TL'ye mal oluyor.

Bu alttaki 501 Tl Direksiyon sınavını geçtikden sonra kartı almayı hak kazandıkdan sonra dimi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan0725

quote:

quote:

Bu alttaki 501 Tl Direksiyon sınavını geçtikden sonra kartı almayı hak kazandıkdan sonra dimi hocam ?

Evet. Kart ücreti ve harç bedelidir.

Kart ücretini trafik'e , harç bedelini bankaya yatıracaksınız Hocam.

• erhanvb kullanıcısına yanıt
    Simdi ben bisey sorcam ben kursa mayista yazildim gecen hafta sinava girdim sinavi gectim kurs bana bayrandan sonra gel dosyani al dedi ben ehliyeti ocaktan sonra alsam stajywremi kaliyorum yoksa yasa bani vurmuyomu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realworrior -- 22 Eylül 2015; 19:22:45 >
  • Whliyet icin beklemek istemeyen arakdaslar istanbulda olanalr icin soyluyorum malum iem randevudan randevu almak zor baska ilde alabilirsiniz ben oyle yapmayi dusunuyorum

• erhanvb kullanıcısına yanıt
    En geç ne zaman çıkartabiliyoruz hocam bu ehliyeti sınavları geçtim fakat şuan çok ihtiyacım yok ehliyete vede harç için param da yok param olduğunda almak istiyorum ehliyeti mümkün müdür böyle birşey.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.