Şimdi Ara

Ehliyet Mevzuu (yakın zamanda alanlar bir baksa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kız arkadaşım 4-5 ocakta olan direksiyon sınavınında ehliyet almaya hak kazandı.

ancak sınavdan sonra kursla hiç görüşmedi. Ne o aradı ne kurs onu aradı. Kazandığını biliyoruz ama henüz ehliyetini almadı.

Kısacası ;

1- Ehliyeti teslim almanın belli bir süresi varmıdır ? Eğer varsa ne kadar süre ? 3-5 ay 1 yıl nedir yani.

2- Şimdi almak istese ne yapması gerekli ?

3- Maliyeti nedir bu işin ?

bilgi olsun diye söylüyorum,Kurs ücreti + sınav harçları ödendi onun dışında hiç bir şey ödenmedi.

Özellikle son 1-2-3 ayda alanlar yardımcı olursa çok iyi olur

şimdiden teşekkürler.

• yokmu yakın tarihte alan :) ?
  • Emniyete para verip ehliyet alcak
  • Kazandı dediğiniz yazılı sınav mı? Yoksa direksiyonu da geçti mi?

Edit: Dalgınlık bu saatte, yazıyormuş zaten direksiyon diye. Kursa gidip belgelerini alacak kurstan. Ziraat Bankasına 350 TL yatıracak. İstanbul'da ise internet üzerinden iem.gov.tr adresinden randevu alacak. Randevu almazsanız kesinlikle ilgilenmiyorlar. Ayrıca hemen doluyor bu randevu kotası. Sabahın erken saatlerinde denemekte yarar var. Dosyalarla gidiyorsunuz emniyete. 100 lira da oraya veriyorsunuz. Parmak izi falan alınıyor. Sonra size şu zaman gelin alın diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 26 Haziran 2014; 3:28:56 >
  • hocam arayin su kurs sahibini maliyeti var imza falan atacak trafikten hatta el izi parmaklarinixa alacak. 5 ay olmus nasil almassiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sertifika 1 hafta ila 10 gün sürüyor çıkması. Kurstan diğer gerekli belgeler ile 20 tl sertifika parası ile teslim alıyor. Emniyet'e o dosya ile gidiyor, önce şoförler odası harcı 350 küsür ödüyor, ardından evrakları gişede teslim ediyor, sonrasında parmak izi verdiği yere geçiyor ehliyet çıktısını imzalıyor, o sırada da 100 küsür veriyor. Sabahtan giderse 2 3 saate alıyor ehliyeti, yarına kalır deselerde gidin sorun Büyük ihtimalle alabilir aynı süre zarfında

• Bi tek ben mi heyecan yapmistim ehliyeti alirken bi gunu zor gecirdim 5 ay almamis vay be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

Sertifika 1 hafta ila 10 gün sürüyor çıkması. Kurstan diğer gerekli belgeler ile 20 tl sertifika parası ile teslim alıyor. Emniyet'e o dosya ile gidiyor, önce şoförler odası harcı 350 küsür ödüyor, ardından evrakları gişede teslim ediyor, sonrasında parmak izi verdiği yere geçiyor ehliyet çıktısını imzalıyor, o sırada da 100 küsür veriyor. Sabahtan giderse 2 3 saate alıyor ehliyeti, yarına kalır deselerde gidin sorun Büyük ihtimalle alabilir aynı süre zarfında

Sertifika dedğiniz çıkmışmıdır yani şuan ? Sınav olalı 5 ay oldu. Yoksa önce başvuracak sertifika çıkacak ondan sonramı yapacak diğer işlemleri.

bide bu 350 küsür nereye ödeniyor ? odamı emniyette ödeniyor ?
  • Eğer 1 yıl içinde ehliyet alınmadıysa kurstaki dosyasında bulunan sabıka kaydı ve sağlık raporunun yenilenmesi gerekir. (Eskileri de dosyada kalacak.)
    Eğer kurstan alınan sertifika 2 yıl içerisinde ehliyete dönüştürülmediyse dosya yanar. Yani sınavlara baştan girmesi gerekir.

B sınıfı ehliyet aldığını varsayarak; maliye veznesine 346,70 TL, emniyet müdürlüğüne 107 TL ve TŞOF'ye 2 TL dosya parası ödeyecek.

Edit: İstanbul'da alıyorsa ehliyetini randevu alması lazım.https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/
    Not: Yanında bozuk para bulundursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 26 Haziran 2014; 3:36:13 >

• Hepsi emniyet binası içinde veznelerin, kursa neden para veriyorsunuz? Tüm kıllı işleri halletsinler diye, doğal olarak sertifika da onların işi no worries

• Şu sıralar ehliyeti almaya emniyete gidenlere kart yok diyorlar.bu kart niye yok!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hepsi emniyet binası içinde veznelerin, kursa neden para veriyorsunuz? Tüm kıllı işleri halletsinler diye, doğal olarak sertifika da onların işi no worries

evette şuan sertifika hazır durumdamıdır değilmidir acaba diye sordum. Hazır değilse 7-10 gün sonrasında alacak en erken.

@TEHET

hocam evet b sınıfı.

siz bilgilisiniz anlaşılan bu konuda hocam. Bu alınan sertifika ile o 2 yıllık süreçte araç kullanılabilirmi peki ?
  • Versace precious kullanıcısına yanıt
    karayolları trafik kanunu madde 42-a

Sürücü belgesi alacakların sınavları, yönetmelikteki esaslara göre Milli Eğitim Bakanlığınca sınav sorumlusu olabileceğine dair belge verilen yüksekokul mezunu ve asgari "B" sınıfı sürücü belgesi bulunan sınav sorumluları tarafından yapılır. Oluşturulacak sınav komisyonuna gerekli görüldüğünde vali onayı ile yukarıdaki üyelik şartlarını taşıyan bir kamu görevlisi de üye olarak katılabilir. Sınav sonucunda başarı gösteren sürücülere sertifikaları verilir. Bu sertifikalar, 41 inci maddedeki diğer şartlar aranarak sertifikanın alındığı yer trafik kuruluşunca sınıfına uygun sürücü belgeleri ile değiştirilmedikçe sahiplerine karayolunda araç kullanma yetkisi vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

karayolları trafik kanunu madde 42-a

Sürücü belgesi alacakların sınavları, yönetmelikteki esaslara göre Milli Eğitim Bakanlığınca sınav sorumlusu olabileceğine dair belge verilen yüksekokul mezunu ve asgari "B" sınıfı sürücü belgesi bulunan sınav sorumluları tarafından yapılır. Oluşturulacak sınav komisyonuna gerekli görüldüğünde vali onayı ile yukarıdaki üyelik şartlarını taşıyan bir kamu görevlisi de üye olarak katılabilir. Sınav sonucunda başarı gösteren sürücülere sertifikaları verilir. Bu sertifikalar, 41 inci maddedeki diğer şartlar aranarak sertifikanın alındığı yer trafik kuruluşunca sınıfına uygun sürücü belgeleri ile değiştirilmedikçe sahiplerine karayolunda araç kullanma yetkisi vermez.

anladım teşekkürler.

Yarın kursu arayalım bakalım. Sertifika hazırmı.. Hazırsa dosyalarımızı alalım,2 sene içinde alırız artık.

• ben aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta falan dosya mı ne hazırlandı bi 10-15 gün bekledim galiba daha sonra maliyeden 350-400 tl kusur harç yatırdım emniyete gittim sürücü kursunun verdiği dosyayı emniyete teslim ettim
    emniyette aynı gün öğleden sonra gel al ehliyetini dedi aynı gün öğleden sonra 4'te gittim aldım birşeyin içerisinden çıkarttı makasla kesti al ehliyetin dedi çok heyecanlandım aynı gün ıslattım herkese çay ısmarladım paso geziyorum artık güzel birşey tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Eğer 1 yıl içinde ehliyet alınmadıysa kurstaki dosyasında bulunan sabıka kaydı ve sağlık raporunun yenilenmesi gerekir. (Eskileri de dosyada kalacak.)
    Eğer kurstan alınan sertifika 2 yıl içerisinde ehliyete dönüştürülmediyse dosya yanar. Yani sınavlara baştan girmesi gerekir.

B sınıfı ehliyet aldığını varsayarak; maliye veznesine 346,70 TL, emniyet müdürlüğüne 107 TL ve TŞOF'ye 2 TL dosya parası ödeyecek.

Edit: İstanbul'da alıyorsa ehliyetini randevu alması lazım.https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/
    Not: Yanında bozuk para bulundursun.

Son birsey soracam hocam.

Surucu kursu sultanbeylide. Gerekli evraklari alip randevu icin istedigimiz emniyete gidebiliyormuyuz ? Ornegin beyoglu ilce emniyetten alabilirmi ? İs yeri orada cunku.. Daha kolay olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

Sertifika 1 hafta ila 10 gün sürüyor çıkması. Kurstan diğer gerekli belgeler ile 20 tl sertifika parası ile teslim alıyor. Emniyet'e o dosya ile gidiyor, önce şoförler odası harcı 350 küsür ödüyor, ardından evrakları gişede teslim ediyor, sonrasında parmak izi verdiği yere geçiyor ehliyet çıktısını imzalıyor, o sırada da 100 küsür veriyor. Sabahtan giderse 2 3 saate alıyor ehliyeti, yarına kalır deselerde gidin sorun Büyük ihtimalle alabilir aynı süre zarfında

Sertifika dedğiniz çıkmışmıdır yani şuan ? Sınav olalı 5 ay oldu. Yoksa önce başvuracak sertifika çıkacak ondan sonramı yapacak diğer işlemleri.

bide bu 350 küsür nereye ödeniyor ? odamı emniyette ödeniyor ?

2 ay falan oldu herhalde alalı :))

öncelikle sertifika falan çoktan gelmiştir. (direksiyon sınavından sonra 1 hafta ya da 10 gün içinde geliyor.)

sertifikayı alıp (internetten ilinizin emniyet müdürlüğü sitesinden randevu alırsanız emniyetteki işiniz daha çabuk biter.)

emniyete gidecek arkadaşınız... zaten bina içinde neler yapması gerektiği yazıyor ya da önündekine baksın o ne yaparsa yapsın işte :)))

toplamda kaba hesap 500 lira tutuyor.. 30-40 lira artabilir tam hatırlamıyorum ücreti...

• Versace precious kullanıcısına yanıt
    Tam bilgim yok o konuda ama e-randevu sitesinde şöyle bir yazı var.

"Yeni Plaka,Plaka Değişimi ve Silah Ruhsat işlemlerinde ikamete göre işlem yapıldığından Nüfus Müdürlüğüne kayıtlı olduğunuz adresin bulunduğu ilçeden randevu almanız gerekmektedir.Eğer adres bilgileriniz güncellenmesi gerekiyorsa Nüfus Müdürlüğünden adresinizi güncelletmeniz gerekmektedir."

Yani sürücü belgesi içinde böyle biri durum olsaydı onu da eklerlerdi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.