Şimdi Ara

Ehliyet olup da yanında bulundurmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyeti köyde unuttum yarın trafiğe çıkacam. Bunun bir cezası var ama uygulanıyor mu bilmiyorum. Ayrıyeten e devletten sürücü kimlik bilgilerimin ekran görüntüsünu aldim. Bunu gostersem sorun olur mu? Olasi bir cevirmede ceza yer miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyeti Yanında Bulundurmama Cezası: Bilmen Gerekenler

Motorlu bir araç kullanırken ehliyetini yanında bulundurmamak, trafik kanunlarına göre ciddi bir suçtur. Bu durum, trafik kazası veya kontrol sırasında ortaya çıkabilir ve ağır cezalara yol açabilir.

Ehliyet Bulundurmama Cezası

Ehliyetini yanında bulundurmadığın için trafik polisi tarafından durdurulursan, "ehliyeti yanında bulundurmama cezası" ile karşı karşıya kalabilirsin. Bu ceza, trafik mevzuatına göre belirlenen tutarda para cezasını içerir.

Ehliyeti Yanında Bulundurmama Cezası Miktarı

Ehliyeti yanında bulundurmama cezası miktarı, ihlalin yapıldığı tarihe ve sürücünün geçmiş trafik siciline göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak, bu ceza miktarı oldukça yüksektir ve sürücülerin ehliyetlerini her zaman yanında taşımalarını gerektirir.

Ehliyetini Yanında Bulundurmanın Önemi

Ehliyetini yanında bulundurmak, sadece trafik cezalarından kaçınmakla kalmaz, aynı zamanda şu faydaları da sağlar:

• Sürücünün kimliğinin doğrulanması
    • Sürüş yetkisinin kontrol edilmesi
    • Trafik kazaları veya ihlaller durumunda sorumluluğun belirlenmesi

Sonuç

Ehliyetini yanında bulundurmak, sorumlu bir sürücü olmanın ve trafik kanunlarına uymanın önemli bir parçasıdır. Ehliyetini yanında bulundurmadan araç kullanmak ciddi cezalara yol açabilir. Bu nedenle, her zaman ehliyetini yanında taşımayı unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla yanında bulundurmama cezası 1800TL

Aşırı saçma bir ceza türü. GBT yapıp ehliyeti olup olmadığını sorgularsın ve en fazla 30-40TL bir ceza yazarsın.

Egzoz açıp gezen veya yıllarca MTV ödemeyenlere bile böyle ceza kesmiyor kimse.

Buyrun;

Ehliyeti olsa bile yanında bulundurmamak veya polise göstermeme 1765 TL 5 ceza puanı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

Bildiğim kadarıyla yanında bulundurmama cezası 1800TL

Aşırı saçma bir ceza türü. GBT yapıp ehliyeti olup olmadığını sorgularsın ve en fazla 30-40TL bir ceza yazarsın.

Egzoz açıp gezen veya yıllarca MTV ödemeyenlere bile böyle ceza kesmiyor kimse.

Buyrun;

Ehliyeti olsa bile yanında bulundurmamak veya polise göstermeme 1765 TL 5 ceza puanı,

O yanlış yazılmış. Ehliyeti yanında bulundurmamanın cezası 200 küsür lira. Anlayışlı birine denk gelirseniz belge numaranızı soruyor, sonra geçiriyor cezasız. Kayınpederime olmuştu bir defasında.

• pipoti kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o yaziyi bende okudum. Ama uygulamada nasildir bilmiyorum onu merak ettim. Bu zamana kadar kurallara dikkat ettim hep uymaya calistim. Ancak boyle bir durumda 1800tl gibi sacma bi ceza yersem cok koyar adama.

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Anlayissiz biriyse belge numarami soylesem bile ehliyet yanimda olmadigi icin ceza yeme ihtimalim var yani hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: GrMutu

Anlayissiz biriyse belge numarami soylesem bile ehliyet yanimda olmadigi icin ceza yeme ihtimalim var yani hocam

Ceza yeme ihtimali tabiki var. Ehliyetsiz araç kullanmakla, ehliyeti yanında bulundurmamak farklı cezalar. Dediğim gibi 200 küsür lira, 15 gün içinde 150 civarına düşüyor.

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam tesekkur ettim. Bundan sonra cuzdanda degil de arabada bulunduracam ehliyeti

• Ben ruhsatın içine koydum hep yanımda taşıyorum cüzdan gibi bugüne kadar da hiç unutmadım, arabada bırakmak tehlikeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.