Şimdi Ara

Ehliyet Sinavinda Sorulmus Bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamaninda ehliyet alirken sinavda sorulmus bir soruyu size sormak istedim. bakalim kac kisi dogru sikki bulacak? Birde sectiginiz sikkin nedenini belirtirseniz guzel olur.

Soru: Assagidakilerden hangisi ehliyet almaya elverisli degildir ?

a.) Bir eli olmayan
    b.) Bir kolu olmayan
    c.) Bir uzuvu calismayan
    d.) Kalp hastasi olan
    e.) Bir bacagi olmayan
    f.) Hepsi

Siklar bunlar. Sizce hangisi ehliyet alamaz?

• kalp hastasi

Diye tahmin ediyorum
  • bu ne ya

a)bir eli olmayan alabiliyor,
    b)bir kolu olmayan da alabiliyor,
    c) çalışmayan uzvun ne olduğuna bağlı yani gözleri görmüyorsa alamaz mesela
    d)kalp hastasının alıp alamayacağına doktor karar veriyor
    e)bir bacağı olmayan alabiliyor
    f)buna cevap vermiyorum

sonuç olarak ben d derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

kalp hastasi

Diye tahmin ediyorum
    kolu olmayan
  • Böyle bir soruyu o sınava koyanin.zorla ajdar izlettiecen bu soruyu sorana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 18 Mayıs 2012; 12:22:35 >
  • d şıkkı doğru cevap. Kalp hastası olunca sağlık raporu vermiyorlar sanırım. Sağlık raporu olmadan da ehliyet alamıyorsun. Tabi günümüzde sağlık raporu rüşvetle alınanildiği için g şıkkı eklenip hepsi elverişlidir yapılması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T N T -- 18 Mayıs 2012; 12:22:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

Böyle bir soruyu o sınava koyanin.zorla ajdar izlettiecen bu soruyu sorana.
    Yemişler seni ehliyet sınavında çıktı diye..

• hepsi?
  • Bir bacağı olmayan , olması gerek . Çünkü trafikte bi ayak gaz pedalındayken diğeri fren,vites pedalında olmali . Tek bacakla ani fren yapamazsın , çok sakat ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

hepsi?
    soruda bir sıkıntı var.

A şıkkı doğru desek Otomatikmen B şıkkıda doğru oluyor. Bir soruda iki doğru olamıycağına göre ikisi elenir.

C şıkkı doğru olsaydı bacakları tutmayan insanlar için sakat plakalı araba kullanbiliyorlar oda olmaz.Gene E şıkkıda aynı mantık.

F şıkkı zaten bu yanlışlar olduğundan kafadan elendi.

Bu durumdaa D şıkkı doğru gibi duruyor fakat kalp hastalığıda ehliyet almaya mani değil.

Yani soru yanlış ayrıca ehliyet sınavında f ye kadar şıkta yok sallamasyon soru.
  • Bir uzuvu calismayan elverissizdir herhalde onun haricindeki sıklarsaki fiziksel rahatsizliga ve engeli olan ve ehliyete sahip tanidiklarim var

@TNT hocam engelliler icin tasarlanmis otomobiller var pedallar yerine direksiyona yakin biryerde kontroller oluyor

@Mangoser kalbinde ritim bozulugu olan bir arkadasim var eger son zamanlara degismediyse kalp rahatsizligi olanlarda alabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytekarslan -- 18 Mayıs 2012; 12:37:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Bir bacağı olmayan , olması gerek . Çünkü trafikte bi ayak gaz pedalındayken diğeri fren,vites pedalında olmali . Tek bacakla ani fren yapamazsın , çok sakat ..

otomatik?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytekarslan

Bir uzuvu calismayan elverissizdir herhalde onun haricindeki sıklarsaki fiziksel rahatsizliga ve engeli olan ve ehliyete sahip tanidiklarim var

@TNT hocam engelliler icin tasarlanmis otomobiller var pedallar yerine direksiyona yakin biryerde kontroller oluyor

@Mangoser kalbinde ritim bozulugu olan bir arkadasim var eger son zamanlara degismediyse kalp rahatsizligi olanlarda alabiliyor
    şimdi uzuv var uzuv var hangisi acaba
  • c şıkkını işaretlerdim .
  • quote:

Bir bacağı olmayan , olması gerek . Çünkü trafikte bi ayak gaz pedalındayken diğeri fren,vites pedalında olmali . Tek bacakla ani fren yapamazsın , çok sakat ..

sol ayagin sadece debriyaj icin kullanildigini bilmiyormusun? + tek ayakliysan otomatik arabalar var, durmak icin adam gazla frene ayni anda basmiycagina gore, problem?(lutfen drifti olaya katmayalim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

sol ayagin sadece debriyaj icin kullanildigini bilmiyormusun? + tek ayakliysan otomatik arabalar var, durmak icin adam gazla frene ayni anda basmiycagina gore, problem?(lutfen drifti olaya katmayalim)

Frene 3. ayaginla mi basiyorsun?
    Yanlis alinti, mangosere diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadu -- 18 Mayıs 2012; 13:00:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

Zamaninda ehliyet alirken sinavda sorulmus bir soruyu size sormak istedim. bakalim kac kisi dogru sikki bulacak? Birde sectiginiz sikkin nedenini belirtirseniz guzel olur.

a.) Bir eli olmayan
    b.) Bir kolu olmayan
    c.) Bir uzuvu calismayan
    d.) Kalp hastasi olan
    e.) Bir bacagi olmayan
    f.) Hepsi

Hepsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeX

quote:

Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

Zamaninda ehliyet alirken sinavda sorulmus bir soruyu size sormak istedim. bakalim kac kisi dogru sikki bulacak? Birde sectiginiz sikkin nedenini belirtirseniz guzel olur.

a.) Bir eli olmayan
    b.) Bir kolu olmayan
    c.) Bir uzuvu calismayan
    d.) Kalp hastasi olan
    e.) Bir bacagi olmayan
    f.) Hepsi

Hepsi
    Engelliler için yapılan otomobilleri kullanabilirler öbürleri, fakat kalp hastası için hafif bir kaza bile ciddi sonuçlar doğurabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8DA7E2B07

Engelliler için yapılan otomobilleri kullanabilirler öbürleri, fakat kalp hastası için hafif bir kaza bile ciddi sonuçlar doğurabilir.

Alıntıları Göster
    6 şık görüyorum ben. Bir gariplik yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamJam

6 şık görüyorum ben. Bir gariplik yok mu?

Alıntıları Göster
    Engelliler icin modifiye edilmis araclar var o nedenle engelli insanlar alirlar sorun yok. Sorunun cevabi kalp hastalari olmasi lazim ama uzun zaman onceydi o hala kalp hastalari alamiyor mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.