Geçen arkadaşlarla konuşurken aklımıza takıldı işin içinden bir türlü çıkamadık.
Şimdi kasko ehliyetsiz ve alkollü sürücülerin hasarını karşılamıyor. Bunu biliyoruz. Peki ehliyetini kaptırmış kişilerin hasarını karşılarmı? Çeliştiğimiz yer ise bir grup "ehliyetin kişiye ait olduğunu, ve trafiğin ceza olarak el koyduğunu bunun kaskoyu ilgilendirmediğini, eğer trafikten men edilirse kaskonun karşılamamasının normal olduğunu" diğer grup ise "ehliyetini kaptıran kişinin geçici olarak bu hakkının elinden alındığını ve bu süre içerisinde kaskonun karşılamamasının doğal olduğunu" savunuyor. Ben ilk görüşe daha yakınım. Konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?
Ehliyet kaza anında yanınızda olmalıdır. hatta her daim yanınızda olmalıdır. Ehliyete el konulması, o kişinin araç sürmekten belirli yada belirsiz bir süre için men edilmesidir. Bu durumda ehliyetine el konulmuş araç sürücüsü, tüm koşullarda ehliyetsizdir. Hiç bir hak talep edemez, kaza anında ve diğer durumlarda ehliyetsiz sürücülere uygulanan yaptırım tamamen onlar içinde geçerlidir.
..Cevabı içinde olan bir soru olmuş..Mantıken bile düşününce ehliyetinin belirli bir süre için alınmış olması ne demek şahıs o süre içersinde araç kullanamaz çünkü ehliyeti yok demek.Eğer şahıs ehliyeti alınmışken araç sürme hakkına sahip olsa zaten ehliyetinin alınmış olmasının bir manası olmazdı değilmi? ..Bu nedenle kasko böyle bir durumda zararı karşılamaz çünkü araç sürmeye yetkisi ve hakkı olmayan birisi o kazayı yapmış sayılır.
quote:
Orijinalden alıntı: Tony Soprano
Selamlar,
Geçen arkadaşlarla konuşurken aklımıza takıldı işin içinden bir türlü çıkamadık.
Şimdi kasko ehliyetsiz ve alkollü sürücülerin hasarını karşılamıyor. Bunu biliyoruz. Peki ehliyetini kaptırmış kişilerin hasarını karşılarmı? Çeliştiğimiz yer ise bir grup "ehliyetin kişiye ait olduğunu, ve trafiğin ceza olarak el koyduğunu bunun kaskoyu ilgilendirmediğini, eğer trafikten men edilirse kaskonun karşılamamasının normal olduğunu" diğer grup ise "ehliyetini kaptıran kişinin geçici olarak bu hakkının elinden alındığını ve bu süre içerisinde kaskonun karşılamamasının doğal olduğunu" savunuyor. Ben ilk görüşe daha yakınım. Konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?
ehliyete el koymak trafikten geçici süre men etmek demektir eğer kaza yaptığın sırada ehliyetin yoksa kasko ödeme yapmaz bu şuna benzer şekeri yükselmiş bi hastaya normale dönene kadar doktoru diet verir e hasta giderde baklava yerse komaya girip oldu ya hayatını kaybederse doktor neyi ödicek ki ?
?
soruyu şu şekilde ben size sorsam;
siz kasko şirketi olsanız o durumda trafiğe çıkması kanunen yasak olan kişiye ödeme yapar mıydınız?