Şimdi Ara

Senkromeç değiştirilmezse ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sorduğum soru sonrası değerli bilgiler elde ettim. Herkese teşekkürler yeniden. Şimdi merakım şu şekilde;

Şu an 4. vites değiştirirken gıçr diye ses çıkıyor. Bu durumda senkromeç bozulmuş ise eğer, değiştirmezsem başka çarklara da zarar verir mi? Böyle bir müddet gitsem ne gibi sorunlar olabilir?

Bir de şanzuman yağlanması ile ilgili böyle problemler olabilir mi? Yani yağını yeniden değiştirtsem bir faydası olur mu?

Bu arada vitesi düşük hızda değiştirdiğimde sıkıntı çıkarmıyor.

• Sizin aracınızdaki sorunun aynısı bende 3.viteste var.8 aydır kullanıyorum ve en ufak bir sorun çıkmadı.Seste ne artma ne de azalma var.
  • Bozuk senkromeçten gelen dişli sıyırma sesi belli zaman sonra yerini o vitese geçmeme arızasına bırakacaktır bilginize. O zamana kadar sese katlanarak kullanilabilir, şanzıman indirildiğinide baskı balata takımıyla beraber denk getirirseniz işçilik ve zaman israfı önlenmiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Fiat Doblo benim araç. Yeni çıkarmaya başladı bu sorunu. Zaten genel olarak viteslere geçerken tıkır tıkır geçen bir araç değil. Fakat ses olayı yeni. Fiat bu konuda bir çözüm üretmeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.