Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EHLİYET YAŞI 16 OLSUN DİYENLER İÇİN BKZ. DÜN AKŞAM Kİ TEM OTOYOLUNDA 30 ARABA KAZASI ;

http://forum.donanimhaber.com/m_92125461/tm.htm

DİP DİBE YOLDA GİDEN TÜRK MİLLETİ, KAMYONUN DA, TIRIN DA, OTOBÜSÜN DE ŞU YOLDA 3 ŞERİDİ BİRDEN İŞGAL ETTİĞİ YOLDA SEYREDEN TÜRK MİLLETİ, KONU AÇIP "EHLİYET YAŞI 16 OLSUN MU" DİYE KONU BİLE AÇAR HALE GELDİ. 15 YAŞ HATTA 10 YAŞ OLSUN. TÖVBE YAHU. NELER GÖRECEĞİZ DAHA.

Her geçen gün araba kullanmak zor hale geliyor. 20 yıl önce ilk trafiğe çıktığımda böyle değildi. Yine böyleydi trafik ama bu kadar değildi. Arabalar hızlandıkça, beygir güçleri arttıkça, araba almak ve ehliyet olmak kolaylaştıkça ok yaydan çıktı artık. Şu an ki genç nesil kusura bakmasın ama benim zamanım da ki (1975 doğumluyum ben) benden önce ki zaman da ki gençlik gibi değil. Bu nedenle ehliyet yaşı 20 bile olsa yeridir.

• Sadece konu başlığını okuyup yorum yapmamak gerek

• Konuyu açan delikanlı, @acr
    Ne yazık ki ülkemizde gerekli altyapılar (eğitim, yol, araç vb.) sağlanmadığı sürece bu tür konuların ben ve benim gibi belli yaş üzeri kişiler için yanıtı her zaman için "Hayır, sürücü belgesi alabilme yaşı 16 olmamalıdır" olacaktır. Bu konudaki yazılarını okudum, yaşıtlarına göre farklı olduğunu iddia etmene rağmen ne yazık ki çoğu genç gibi gelen eleştirilere ve olumsuz düşüncelere sağduyulu ve ileriyi görerek yaklaşamıyorsun. Hemen bir sinirlenme, benim düşüncem doğrudur anlayışı ile karşınızdaki kişiye olur olmaz sebepten çıkışıyorsunuz. Eminim ki bu konuya yorum yazan ve yaş sınırı inmemeli diyen ben ve benim gibi çoğu üyenin yaşı 30 ve üzeridir, bu kişiler hayatlarında bir şeyler gördüğü için bu konuya karşı çıkmaktadır.
    Tamam sen iyi yetişmiş, farklı biri olabilirsin ama Türkiye geneline bakıldığında ne yazık ki durum hiç iç açıcı değil. Yaş sınırının inmesiyle emin olun aileden habersiz araç kaçırmalar çoğalacak, sonrasında meydana gelecek olaylarla hem ülke olarak üzüleceğiz hem belki aile faciaları da yaşanabilecektir.

@wave61, genel anlamda düşüncelerinize katılıyorum. Bizler bazı şeyleri yaşadığımızdan, arkamızdan gelen gençlerin iyi olması yönünde telkinde bulunsak da bazen yanlış anlaşılabiliyoruz. Ben yeni nesilde özellikle 12-16 yaş aralığında tahammül sınırlarının, ar duygularının ve hareket tarzlarının olması gerekenden düşük seviyede olduğunu görüyorum. Üzücü bir durum tabi ki, elden gelebilecek bir şey varsa da tartışılarak ortak bir yol bulunması ve uygulanması gerekir diye düşünüyorum.

Sürücü belgesi alabilme yaşı Türkiye'de 16 olmamalıdır. Hatta mümkünse mevcut sürücü belgesi sahibi kişiler tekrar eğitim ve düzenli aralıklarla yapılacak sınavlarla yeterlilikleri sorgulanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cliffsalih -- 2 Haziran 2014; 8:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61

24-25 olması taraftarıyım... 18-20 yaşındaki biri ile 24-25 yaş arasında çok fark var sen 16 diyorsun.. bence bisiklet alanları genişletilmeli 16 yaşındaki çocuklar için...

+999999999999999999

• aceleniz ne anlamıyorum 16 yaşında ehliyet alıp ne yapacaksın? git mis gibi çocukluğunu yaşa ne uğraşıyorsun ehliyetle arabayla çok istersen 2 yıl sonra 18 oluyorsun o zaman alırsın. Bana sorsalar en az 22 olsun ehliyet alma yaşı
    biraz olsa trafik canavarları azalır gibime geliyor. arabayı ehliyet kullanmıyor sen kullanıyorsun dolayısıyla ehliyeti alıp hemen trafiğe çıkan zihniyetlerden arınsın artık bu toplum. ehliyet bir yeterlilik belgesidir, alınca anında direksiyona geçilmez. hele ki istanbul gibi bir yerde çok dikkat etmek gerekir. en ufak hatanın cezasını canınla ödersin.

Şöyle düşün 16 yaşındasın ehliyeti aldın.. babanın cebinden arabanın anahtarını çaldın.. okula gittin..
    çıkışta bi arkadaşının gazına geldin.. geçtin direksiyona çok profesyonelmişsin gibi.. yanladın.. yanladın.. yanladın..
    toplarlayamadın.. güm vurdun.. karşıdan gelen araca, park halindeki araca, yada arkası dönük seni fark etmeyen bi arkadaşını ezdin.. sonuç ne olur hiç düşündün mü..

İlk başta Amerika ile Türkiye'yi neden karşılaştırıyorsun? adamların kültür seviyeleri, düşünme güçleri çok gelişmiş.
    seni götürsem oraya ışıklarda karşıdan karşıya geçemezsin.. bir de yolları trafikleri çok profesyonel. aynı şekilde seninde öyle olmanı istiyorlar. yoksa hapse..

Çok merak ettiysen iki ülke arasındaki trafikte ölüm oranlarını araştır. Belli ki heves etmişsin ama bu ciddi bir heves biraz olgunlaşıncaya kadar ertelemen gerekir. Şimdi güzel güzel derslerini çalış bilgilen kendini geliştir.

• Konuyu açanın dünyadan haberi yok,16 Yaşındaki bir çocuğa ehliyet vermek mi?Komedi.
  • Cok merak ediyorum bu konuya ehliyet yasi 22 olmali vs. Seyler yazanlar kac yasinda aldi acana ehliyetini

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: TYR

16 fikrine katılıyorum.
    Ama onun için önce çevrenin, ailenin ve diğer unsurların hazırlanması gerek.
    Yoksa 16 yaşındaki gençler elbetteki istendiğinde güzel araç kullanabilir.
    Önemli olan diğer unsurların buna hazırlıklı olması.

Not: Konuya şu açıdan bakarsanız daha iyi sonuçlar çıkarabilirsiniz;
    Küçük bir oğlunuz veya kızınız var, onlar araç kullanacak.

Birde su acından bakın.

Birinin küçük bir cocugu var,ve o küçük çocuk sorumluluk duygusu daha gelişmediğinden veya bir takım arkadaslarına hava atmak istediginden;

Yanlıs bir hareketle sizin kucuk cocugunuzu eziyor,ve dogru ya 18 yas altı cocuk sonucta.Ceza almasını da istemezsiniz degil mi?

Bahsettiğim diğer unsurların içine cezaların yaş sınırına göre düzenlenmesi de giriyor.
    Diyorumya, 16 yaşındaki çocuk için sadece onun hazır olması yeter, fakat asıl hazırlanması gerekenler;
    Toplum, kurallar ve kanunlar, okul eğitimi, aile bilinci vb...

• Ülkemiz şartlarında 16 erken.Toplu taşıma yeterince yaygın,araç ve yakıt fiyatları yüksek,sürücüler bilinçsiz.
  • Bir kaç ay önce okuduğum bir araştırmaya göre insan beyni 25 yaşına kadar gelişimini sürdürüyor. Yani bir insana "yetişkin" demek için aslında 25 yaşında olması gerekiyor. Bence 18 yaşında geçici ehliyet verilsin ve 20 yaşında da tam ehliyet hakkı kazanılabilsin. 18'inde şu an uygulanan sınavlara girsinler, 20'sinde ise trafikte gerçek zamanlı araç sürebildiğini kanıtlayan bir sınava tabii tutulsunlar.
  • 16 yaşındaki çocuklar aslında önde değilde arkada oturmalı bence yani yolcu kısmında da oturmamalı şahsi görüşüm... Fiziksel gelişim devam ediyor çünkü ve herkes aynı fizksel özeliklere sahip olmayabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wave61 -- 22 Mayıs 2014; 1:26:44 >
  • TR'deki eğitim standartlarına göre bence de ehliyet yaşı 24+ olmalı..
  • Bu sefer 14 yaşındakiler araba kaçırmaya başlayacak

• 16 değil bence 20den aşağı olmamalı. yok daha neler Allahım ya...
  • kesinlikle hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Konuyu açan delikanlı, @arc
    Ne yazık ki ülkemizde gerekli altyapılar (eğitim, yol, araç vb.) sağlanmadığı sürece bu tür konuların ben ve benim gibi belli yaş üzeri kişiler için yanıtı her zaman için "Hayır, sürücü belgesi alabilme yaşı 16 olmamalıdır" olacaktır. Bu konudaki yazılarını okudum, yaşıtlarına göre farklı olduğunu iddia etmene rağmen ne yazık ki çoğu genç gibi gelen eleştirilere ve olumsuz düşüncelere sağduyulu ve ileriyi görerek yaklaşamıyorsun. Hemen bir sinirlenme, benim düşüncem doğrudur anlayışı ile karşınızdaki kişiye olur olmaz sebepten çıkışıyorsunuz. Eminim ki bu konuya yorum yazan ve yaş sınırı inmemeli diyen ben ve benim gibi çoğu üyenin yaşı 30 ve üzeridir, bu kişiler hayatlarında bir şeyler gördüğü için bu konuya karşı çıkmaktadır.
    Tamam sen iyi yetişmiş, farklı biri olabilirsin ama Türkiye geneline bakıldığında ne yazık ki durum hiç iç açıcı değil. Yaş sınırının inmesiyle emin olun aileden habersiz araç kaçırmalar çoğalacak, sonrasında meydana gelecek olaylarla hem ülke olarak üzüleceğiz hem belki aile faciaları da yaşanabilecektir.

@wave61, genel anlamda düşüncelerinize katılıyorum. Bizler bazı şeyleri yaşadığımızdan, arkamızdan gelen gençlerin iyi olması yönünde telkinde bulunsak da bazen yanlış anlaşılabiliyoruz. Ben yeni nesilde özellikle 12-16 yaş aralığında tahammül sınırlarının, ar duygularının ve hareket tarzlarının olması gerekenden düşük seviyede olduğunu görüyorum. Üzücü bir durum tabi ki, elden gelebilecek bir şey varsa da tartışılarak ortak bir yol bulunması ve uygulanması gerekir diye düşünüyorum.

Sürücü belgesi alabilme yaşı Türkiye'de 16 olmamalıdır. Hatta mümkünse mevcut sürücü belgesi sahibi kişiler tekrar eğitim ve düzenli aralıklarla yapılacak sınavlarla yeterlilikleri sorgulanmalıdır.

+1967

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

aceleniz ne anlamıyorum 16 yaşında ehliyet alıp ne yapacaksın? git mis gibi çocukluğunu yaşa ne uğraşıyorsun ehliyetle arabayla çok istersen 2 yıl sonra 18 oluyorsun o zaman alırsın. Bana sorsalar en az 22 olsun ehliyet alma yaşı
    biraz olsa trafik canavarları azalır gibime geliyor. arabayı ehliyet kullanmıyor sen kullanıyorsun dolayısıyla ehliyeti alıp hemen trafiğe çıkan zihniyetlerden arınsın artık bu toplum. ehliyet bir yeterlilik belgesidir, alınca anında direksiyona geçilmez. hele ki istanbul gibi bir yerde çok dikkat etmek gerekir. en ufak hatanın cezasını canınla ödersin.

Şöyle düşün 16 yaşındasın ehliyeti aldın.. babanın cebinden arabanın anahtarını çaldın.. okula gittin..
    çıkışta bi arkadaşının gazına geldin.. geçtin direksiyona çok profesyonelmişsin gibi.. yanladın.. yanladın.. yanladın..
    toplarlayamadın.. güm vurdun.. karşıdan gelen araca, park halindeki araca, yada arkası dönük seni fark etmeyen bi arkadaşını ezdin.. sonuç ne olur hiç düşündün mü..

İlk başta Amerika ile Türkiye'yi neden karşılaştırıyorsun? adamların kültür seviyeleri, düşünme güçleri çok gelişmiş.
    seni götürsem oraya ışıklarda karşıdan karşıya geçemezsin.. bir de yolları trafikleri çok profesyonel. aynı şekilde seninde öyle olmanı istiyorlar. yoksa hapse..

Çok merak ettiysen iki ülke arasındaki trafikte ölüm oranlarını araştır. Belli ki heves etmişsin ama bu ciddi bir heves biraz olgunlaşıncaya kadar ertelemen gerekir. Şimdi güzel güzel derslerini çalış bilgilen kendini geliştir.

+1967

• Senin cevabını vermiş

http://i.nciswf.com/olamazzzzz.swf

Not:İ harfinin sağındaki noktayı silip tarayıcıya yapıştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 23 Mayıs 2014; 6:36:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.