Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acr

Yapmayin Amerikan halki çokmu kültürlü. Yollarin geniş olması kazayi önleyicidir ama aslolan eğitim meselesidir. İlkokul mezunlarına ehliyet verildi onca sene. Gerekli testler yapildiktan sonra magandalık su ankinden fazla olmaz. Eğer ciddi bir eğitim ve testler sonucunda hak eden insanlara verilirse bu magandalıkların dahada azalacağını düşünüyorum. Benim gördüğüm bir çok genç bu bilinçte.
    Edit:Ekleme

Olay kultur degil egitim. Adamlar gerekli egitimi veriyor. Sirf trafik egitimi degil demek istedigim. Okullardaqki egitim. Bastan beri cocuklari sorumluluk sahibi olarak yetistiriyorlar bir sekilde ve 16 yasina geldiginde bu cocuklar okula araba ile gidiyor. Yolda da genelde duzgun kurallara uygun kullaniyorlar (istisnalar kaideyi bozmaz tabi). Araba ulasilmaz olmadigi icin hava atma araci olarak da gorulmuyor gencler arasinda. Trafik kurallarina herkes uyuyor cezalar agir kontroller siki. Yollar duzgun kurallara uygun dizayn edilmis.

Simdi bir de bize bakalim. Egitim sistemimiz iyiye gidecegine kotuye gidiyor. Sorumlu insan yetistirmeye calismak yerine nasil daha cok imam yetistirebilirz kaygisi icinde. Araba deseniz zaten gencler arasinda kesinlikle hava atma kaynagi. Liseye arabayla gelmek buyuk bir olay gibi goruluyor. Trafik kurallarini takan yok, kontroller zayif, denetimler zayif, polisimiz bir cok hatayi gormezden geliyor. Yollarin bir cougunda yeterli isaretleme ve trafik levhasi yok.

Bence de 16 olmali ehliyet yasi ama oyle pat diye olmaz. Once ulkenin onu tasiyacak seviyeye gelmesi lazim ondan sonra. Aksi takdirde gazetelerde her gun olumlu yaralanmali bir liseli kazasi goruruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 20 Mayıs 2014; 19:44:57 >

• quote:

Senin gibilere bisiklet verilmeli haklisin.

Kafan güzel heralde.Sen istersen 10 yapalım düz hesap olsun.16 yaşındaki bebeye trafikteki canlarımı teslim edeceğiz ? Avrupada,Abd'de şöyle deme,Türkiye ortamında,Türkiyeli çocuklara uymaz bu.Değil 16,18'ini doldurmuş soytarılar bile trafikte ne hareketler yapıyorlar sen diyorsun ki 16'ya verelim.

Bencede 21 ve üstü olmalı.Biraz bilinçli,neyin ne olduğunu kavramalı insan.Psikolojik testte yapılmalı.Öyle şimdiki gibi aracı kaldırdın hop ehliyeti kazandın olmamalı.Trafik denetimleri artmalı,ehliyeti olmayana,alkolü olana 5000 tl+ ceza yazılmalı.

Bu işler basit işler değil.Sende,bende yolda yürüyoruz,yeterince dengesiz var zaten piyasada.Böyle ergen dengesizleri erkenden ortalığa salmanın manası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Senin gibilere bisiklet verilmeli haklisin.

gülmedim.

sen ne diyon la ? amerikada ki trafik kazalarına bulaşan insanların yüzde 80'i 16-18 yaş aralığında.
  • Hayır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Olay kultur degil egitim. Adamlar gerekli egitimi veriyor. Sirf trafik egitimi degil demek istedigim. Okullardaqki egitim. Bastan beri cocuklari sorumluluk sahibi olarak yetistiriyorlar bir sekilde ve 16 yasina geldiginde bu cocuklar okula araba ile gidiyor. Yolda da genelde duzgun kurallara uygun kullaniyorlar (istisnalar kaideyi bozmaz tabi). Araba ulasilmaz olmadigi icin hava atma araci olarak da gorulmuyor gencler arasinda. Trafik kurallarina herkes uyuyor cezalar agir kontroller siki. Yollar duzgun kurallara uygun dizayn edilmis.

Simdi bir de bize bakalim. Egitim sistemimiz iyiye gidecegine kotuye gidiyor. Sorumlu insan yetistirmeye calismak yerine nasil daha cok imam yetistirebilirz kaygisi icinde. Araba deseniz zaten gencler arasinda kesinlikle hava atma kaynagi. Liseye arabayla gelmek buyuk bir olay gibi goruluyor. Trafik kurallarini takan yok, kontroller zayif, denetimler zayif, polisimiz bir cok hatayi gormezden geliyor. Yollarin bir cougunda yeterli isaretleme ve trafik levhasi yok.

Bence de 16 olmali ehliyet yasi ama oyle pat diye olmaz. Once ulkenin onu tasiyacak seviyeye gelmesi lazim ondan sonra. Aksi takdirde gazetelerde her gun olumlu yaralanmali bir liseli kazasi goruruz.

+21313432

• Olmamalı

• TÜRK,YE DE 10 YAS,NDA COCUK T,R KACİRİO S,Z NEDEN BAHSED,YOSUNUZ
  • 16 Yaşında ehliyet verilebilir. Tabi o çocuk Türkiyede yaşamıyorsa.
    Konu sahibinin görüşlerini genel olarak okudum. Mantıklı gelen kısımları da yok değil ama büyük bir çoğunluk sizin gibi olgun fikirlere sahip değil ve aileler çocuklarını öyle yetiştiremiyorlar. Sürekli çocukları bilinçlendirelim,sorumluluk verelim onlarda kullansın demişsiniz fakat ilk önce bunun yaygınlaşması gerek. Yurtdışında bazı yerlerde 18 yaşında çocuk direk özgür birey olarak adlandırılıp kendi yaşamını kendisi belirliyor deniliyor ama bizde durum böyle değil. Evlendikten sonra bile ailesinin yanında yaşayan bireyler var ki bu da tek başına sorumluluk almayı yeterince geciktiriyor zaten. 16 Yaşında ehliyet verilmeden önce toplum olarak kendimizi çok daha geliştirmeliyiz. Belli bir kültür,refeh ve anlayış seviyesine çıkmalıyız. Belirli şartlar sağlandıktan sonra bu yaş konusu tekrar açılabilir. Bu şartlar da öyle bir anda olup bitecek şeyler değil anlayabileceğiniz üzere. Kısaca gelişmiş ülkedeki insanlar gibi yaşamadığımız,onların yaşam tarzından farklı bir hayat sürdüğümüz ve kendi hayat tarzımızda yetişen insanlarda 16lı yaşlar yeterince olgun birey olmadığı için bence söylediğiniz öneri uygulanmamalı.

• Zaten öyle olmadı mı artık.Her gün görüyoruz zaten motosiklet kullananından tut tofaş şahinle gezenleri.iticiliği de cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breaking Mad -- 20 Mayıs 2014; 20:17:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wave61

24-25 olması taraftarıyım... 18-20 yaşındaki biri ile 24-25 yaş arasında çok fark var sen 16 diyorsun.. bence bisiklet alanları genişletilmeli 16 yaşındaki çocuklar için...

katılıyorum sana.araba sürmek çocuk oyuncağı değil.zaten 16 yaşında kimin ihtiyacı olur ki ehliyete.
  • Olmamalı,trafik af edersiniz gerizekalı kaynıyor birde bunlara ergenler eklenince iyice çekilmez olur.Sürücü kurslarına denetim arttırılmalı,kursa para verip katılmayanlara ehliyet verilmemeli ve ehliyet alma yaşı arttırılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

quote:

24-25 olması taraftarıyım... 18-20 yaşındaki biri ile 24-25 yaş arasında çok fark var sen 16 diyorsun.. bence bisiklet alanları genişletilmeli 16 yaşındaki çocuklar için...

katılıyorum sana.araba sürmek çocuk oyuncağı değil.zaten 16 yaşında kimin ihtiyacı olur ki ehliyete.

kesinlikle hocam zaten çocuklara yeterince alan bırakmazsan oynamaları için bisiklet sürmeleri için sürekli telefon bilgisayar saçmalayabiliyorlar... Bizim zamanımızda yoktu bilgisayar gençliğimizde yaygınlaştı kullandık öğrendik keza diğer iletişim araçları da... burada böyle konuları görünce çocuğuna daha da korumacı bakıyor insan.. çocukların üslubu iyice bozulmuş..neyse başka konulara girdik.. çocuk yetiştirmek zor zanaat araba ehliyet bu işler boş.. herkes düzgün çocuk yetiştirebilirse sağlıklı bir toplum çıkar ortaya...

• 18-25 arası denetimli olmalı bence

mesela ceza puanı 50 olucak

alkollü araç 20 puan, yarış yaparken başkalarının hayatını tehlikye atıp kazaya sebep olan 20 puan

10 puanda benden etti 50 puan, bir daha ömür boyu ehliyet yok iptal
  • 25 + olmalı bence. akıl ancak başa geliyor.
  • Ehliyete askerlik zorunluluğu getirilsin.Öyle bedelli medelli değil adam gibi.Çünkü herkes askerden sonra gerçekten adam oluyor.Ben demiyorum bizim bi binbo vardı o söylerdi.Haklida.Bkz.Polisler.

• Uzun zamandır gördüğüm en doğru tespit.
    +1903

• Bu ülkede mantıksız daha yüzlercesi var ..

25+ olmalı net!

• 21 olmalı
  • quote:

+bin Beşyüz hatta üst sınır da olmalı 40 gibi 40 tan sonra ehliyet vermeyecek Bi sistem 40 5 an sonra ehliyeti 3 elinden almak değil vermemek

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.