Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence de 20 olmalı cunku 18 19 yasında bıle kendını bılmez ınsanlar olabılıyor can bu ihmale gelmez o keyıf alacak dıye dıgerı canı burnunda mı gezsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankaytsn

Bence 16 yaş olmalı ama 2 yıl stajyer ehliyetide olmalı. Öncelikle o yaş grubuna ilkokuldan itibaren bilinçli trafik ve bilinçli araba sürme eğitimi verilmeli ki trafikte gereksiz ve hatalı davranışlar yaşanmasın

Not: 16 yaşındayım

aynen katılıyorum
    ama stajyer arkadaşlar parkurda ehliyetli birileri ile kullanmalı

24 yaş çok saçma, kendini o yaşta düşünsün arkadaş 18 yaşında yetersiz mi idi 24 yaşında araba kullanma vahiyi mi geldi zaten genç yaşta aldın üzerine olgunlaştın öyle 15 yaşında kişiler var ki adamlar 8 yaşında başlamış benden iyi kullanıyor
    yani 24 yaşında insan olgunlaşır fakat bilmiyorsa kaza yapar, tecrübe şart

yaş 20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 20 Mayıs 2014; 14:59:21 >
  • 20 ye cikarilmali

• 16 olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden olsa belki evet derdim ama şimdiki nesil için bence 24 olmalı. Hepsinin aklı bir karış havada ve hepsi birbirine hava atmak için uğraşıyor.Mazallah yolda giderken resim çekeyimde instagrama atarım derken kazalar %200 artar.
  • 24 te yeterli değil !! bence hocam !! şimdiki nesli bende takip ediyorum teknolojik gelişmeleri takip ederek olmuyor her şey.. Terbiye insan olma aile olma ve vatandaş olma bilnicini daha iyi özümsemeleri gerek ..
  • Ne 16'sı.. En az 21'e çıkarılmalı..
  • Bu ülkede hayır.
  • Genelleme yapmak istemiyorum fakat gençlerimizin akılları fezada. "Delikanlı" terimini sonuna kadar hak ediyorlar. Yapılan saçmalıkları, kullanılan araçları görüyoruz.

Aslında ehliyet işi için alt sınır 16 yapılabilir ama sistemin komple değişmesi lazım bence. Mesela o adam araba kullanmaya değil de trafiğe çıkmaya ne kadar elverişlidir, riskleri önceden sezebiliyor mu, refleks testleri, pisikoteknik testleri de yeni sürücü adaylarına uygulanmalıdır. Böylece trafikte kendinin ve başkalarının canını tehlikeye atan, karşısındakine saygısız davranan, hoşgörü ve görgü kurallarına uymayan tipler türemesin. Hayat zaten zor, bunlar daha da hayatı zorlaştırmasın.
  • Sana şöyle bir örnek vereyim beni çok iyi anlarsın ehliyetimi 19 yaşında aldım cesaret hat safadaydı o zamanlar şahinimiz var idi o araç ile kaç kere 180 km hızlara cıktım bunu marifet diye anlatmıyorum yanlış anlaşılmasın şuan yaşım 26 ve a altımdaki araç ile o hızlara cıkmaya korkuyorum çok şükür beni etkileyecek kazada yapmadım ama şuanda o hızlardan cekiniyorum bana kalırsa genc arkadaşlar kızmasın ama ehliyet yaşı dahada yükselmeli 18 yaş bir erkek icin en deli en korkusuz zamanlari ama yaş ilerledikce o cesaret kalmıyor daha mantıklı düşünüyor insan.

Bu arada amerikada da her yerde ehliyet yaşı 16 değil bazı eyaletlerde yaş sınırı 16 coğu eyaletlerde yaş sınırı 18 dir.

Vede ora şartlarıyla yolarıyla burayı bir tutmamak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61

24-25 olması taraftarıyım... 18-20 yaşındaki biri ile 24-25 yaş arasında çok fark var sen 16 diyorsun.. bence bisiklet alanları genişletilmeli 16 yaşındaki çocuklar için...

+1 insanlar biliçsiz

• Aslında Gerçekten arabayı kullanabilen ve de kuralları iyi bilene ehliyet verilmeli. Şimdi tmm 10 yaşındaki çocuğa ehliyet vermezsin ama 16 gayet makul geliyor bana.
  • En mantikli çözüm sanayide halledilemeyecek bir hız sınırlaması atıyorum sınavdan orta puan aldı 80 i geçemeyecek vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla 16 olmaması lazım. 16 yaşındaki bir insanın hormonları hat safhadadır. hem sinir hem kaza yapma olasılığı yüksektir. tabiki bence
  • versinler bizim ergenlere 16 yaşında ehliyet sonra her gün haberlerde trafik faciası

yav biraz mantıklı düşünün 16 yaşındaki çocukları sokakta görüyorum mesaj atıcam diye millete çarpan oluyor bide arabamı kullanacaklar yav güldürmeyin beni
  • konuya anket koyabilirsin
  • 16 yaşında Türkiye yollarında hayatta trafiğe çıkıp araba sürülemez bence. Ben şehir içine girince stres oluyorum o kadar ufaklarından sürebileceğine inanmıyorum. Artı olarak düşünceleri daha gelişemediği için ve bazı şeyleri idrak edemedikleri için hız yapma yanlama vs.vs. yapıp diğer insanların hayatını tehlikeye atıcaklarına inanıyorum. Şuan 18-19 yaşında olanlar bile aralarında düzgün sürenler var ama hala bazı şeyleri kavrayamayıp deli gibi sürenler de var.
  • lide mezuniyet şartı getirilip ciddi bir sınav sonunda verilmeli.
  • 16 yaş çok fazla erken
  • 17 yaşındayım, Türkiye gibi bir ülkede 18 bile az diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.