Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 bile erken ama kendim için iyi ki 18 diyorum :)
  • 16 yaşındaki bebelerin harun taştan videolarına yaptığı yorumlara bak.

ve hepsinin ehliyeti ve bir "şahin"i olduğunu düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 20 Mayıs 2014; 17:20:32 >
  • seçilme yaşı 18 indirilen bir ülkede tabiki 16 olmalı
    liseli bebeler meclise
    ortaokullu bebelere ehliyet
  • quote:

Orijinalden alıntı: elegance883

16 yaşındayken bende verilsin derdim o yüzden verilmemeli
    16 yaşındaki çocuğa 10 sene sonra dor o da verilmesin der

16 yaşında bende verilmesin diyebilirdim ama zaman içindeki tecrübelerim verilebileceği yönünde. Toplumda böyle bir ihtiyaç var. Adam akıllı şartlarda ciddi bir eğitim ve sınav sistemiyle en az lise mezunlarına verilebileceğini düşünüyorum. Stajyer ehliyeti ve puan sistemi gibi uygulamalarıda zaten her ehliyet alana uygulamanlı.Bütün bu tedbirler ile magandalaşma ve ölüm oranları artarmı derseniz, açıkcası ehliyetsiz ve eğitimsiz trafiğe çıkacağına eğitimli ve ehliyetli bir şekilde trafiğe çıkmasını tercih ederim. Magandalaşmanın artacağınıda düşünmüyorum aksine azalacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla yabancılar ehliyeti 16 yaşında yapıyorlar diye bir bildiği mi oluyor :F güldürmeyin :F

Hadi buraya konu açtın bu konuyu görüp ehliyet sınırını 16 ya mı indirecekler :F
  • yaşa göre değil, olgunluğa göre verilmeli bence. çok ciddiyim, trafikte ergen gibi hemen sinirlenen, empati özürlüsü düşüncesiz yaratıklar sıkıntı yaratıyor çoğu zaman.
    tabi olgunluk, seviyesi ölçülebilecek bir şey değil ama olsa bayağı güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

16 yaşındaki çocuklar burada cup diye tabir edilen motorlara Soba borusu gibi eksik takarak geziyorlar birde ehliyetleri olsa motoru satip serçe alır geçerler. Aman düşman başına.

Aynen öyle. Serseri motorculardan gına geldi zaten. Bu değişiklikle birlikte yeni bir akım başlar. Trafik,gürültü kirliliği had safhaya varır. Benim düşüncem 18'de alanlarıda 2,3 yıl gözetim altında tutsunlar. Trafikteki bütün motorların ve rahatsızlık veren araçların egsozları kontrol edilsin. Magandalara,insanları rahatsız eden tüp bebeklere yaptırımlar uygunlansın. Devam ederlerse ehliyetlerine ömür boyu el koyulsun.
  • Her Türk erkeği şoför olarak doğar, bence doğumda nüfus cüzdanı yerine direkt ehliyet çıkartılsın, kendisini hazır hissettiğinde çıksın trafiğe herkes, kadınlar için durum farklı tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Tabiki olmali. Hatta oldu olacak sandalyeye oturdugunda ayaklari yere degiyorsa tamamdir. Araba surmek herkesin hakki

edit:bence ehliyet yaşı 22 olmalı..
  • böyle bir konu var mı ya
  • 16 olabilir ancak ehliyet almak cok ama cok zor olmali.Gercekten hakkeden sayili insan alabilmeli.

Ve stajyer ehliyet olmali.

• Gorende forumdakileri f1 pilotu kanaat onderi falan zanneder bu isin uzmanlari oturup karar versinler avrupa ulkelerinde veriyorlarsa onlar iyice dusunmustur diye tahmin ediyorum cunku avrupada insan hayatinin degeri Turkiyeye gore cok yuksek Turkiyede hergun pisi pisine birileri ölüyor ve normal karsilaniyor ayni arap ulkeleri gibi. Bu konuda avrupayi ornek alabiliriz.

• ben tam tersini düşünüyorum 25 olmalı
  • ya da 16 yaşında ver ilk hatasında geri dönüşü olmayacak şekilde al ve yüklü bir tazminata mahkum et... misal kırmızı ışıkta mı geçti araç bedelini al hangi arabayla geçti ise... en basitinden..
  • 20-22 olmalı bence. Ben 18 yaşındayım ehliyet kursuna gidiyorum şuan ama kendimi biliyorum, insanları tehlikeye atmadan süreceğim ama bizim gençlik öyle değil.(araba sürmeyi biliyorum) Beyinlerinden çok testislerini dinledikleri için çok kaza yapıyorlar.
  • bunlar hep ergen istekleri
  • Eğer 70 yaşındaki amca araba kullanıyorsa 16 yaşındaki adam ondan daha iyi ve dikkatli kullanabileceğini sanıyorum.
    Bu yüzden ehliyet yaşı 16'ya çekilmeli
  • 23 yaşındayım 18 yaşında ehliyet ve araba sahibiydim o zamanlar acayip kötü kullanıyordum devamlı hız el frenini çekme,ışıklarda patiyle kalkma,müzik son ses vs. şu an bunların hiçbirini yapmam o zaman bu hareketleri niye yapmışım diye de kızarım kendime demek ki yaşla alakalı :) ehliyet yaşı en az 20 olmalı derim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.