Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çocukların başka işleri var daha bırakın bu saçma konuları...
  • Kesinlikle verilmemeli,verilmezde zaten.
    18 yaşını artırmakta çözüm değil eğitim önemli.
    16 yaşında ki ergenin sürdüğü arabaya binmek istemem şahsen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Bizzat florida / tampa sehrinde yasadim. Amerikadaki yollar turkiye gibi degil hocam. Misal vereyim koskoca ankara orda bir sehrin yarisi bile etmiyor. Cok uzun yollar ve "community"ler var. Community tatil koyu gibi kocaman sehirler. Toplu ulasim yok. Araba zorunluluk kisaca. Herkes usul usul 90 mil hizda seyrediyor 5 seritli devasa yollarda. Burada olsa cok fazla gencimizi kaybederiz bence. Gerek yok. Toplu tasima heryerde var hemen hemen. Kisaca amerikada araba surmek zevkten ote zorunluluk.

bunu yazmaya gelmiştim gidiyorum :D ayrıca amerikalılara sorsan 16 küçük derler, adamlar bi texting and driving in önüne geçemiyor daha. Ayrıca bir evde herkesin arabası olmak zorunda sizin dediğiniz gibi. Clearwater da takılmayı özledim bu arada

• 18 ine girip kostura kostura ehliyet alanlari yollarda goruyoruz teror estiriyorlar.Ergenler konuya hemen damlamis,yigen dur hele o borazan gibi sesin duzelsin resit ol kimse tutmuyor seni direksiyon cevirmene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Hey maşallah, 17 yaşında ki çocuk duran arabaya vurdu diye ehliyet yaşı 16 olacakmış. İyi ya, yarın öbür gün 14 yaşında ki çocuk bir arabaya vurur ehliyet yaşı 12 olsun diye konu açılır. Gelin şunu düz hesap yuvarlayalım ehliyet alma yaşı 10 olsun çocuklarımız akülü araba yerine motorlu araba kullansın. Daha neler göreceğiz yahu. Ama doğru, Lise çağında cebinde çakı, bıçak taşıyan 15 - 16 gençliği Türkiyede yaşamıyor çünkü. Düşünsene 16 yaşında böyle bir tipin ehliyeti var ve ters yöne girmiş geliyor. Kanı kaynıyor, kendini Polat ALEMDAR olarak görüyor. Ve ters yöne girmiş geliyor. Ve karşısına yolunda giden adam çıkıyor. Adam doğal olarak doğru yönde olduğu için yol vermiyor. Ama bu deli fişek "yol benim, bas geri bilader" deyip cebinden çakısını da çıkartıp adamın üzerine yürüyor. Bunları yaşarız, gazeteler de TV'ler de haber olarak çok duyarız artık.

Yaşım 39 ve ehliyetimi aldığım 2004 Şubatından beri askerlik dahil kesintisiz araba kullanıyorum. İlk 15 yaşımda Kilyos da ve babam beni şantiyesine götürdüğünde şantiye yollarında babam yanımdayken kullanmıştım arabayı. Ama asla trafiğe çıkmadım. Yedek anahtar bendeydi ve bir gün dahi gidip kaçırmadım arabayı. Ehliyetimi aldım ve arabayı da kullanmaya başladım. Yahu bakın, 10 yaşında ki okul öğrencisi (Yer Bağdat caddesi / Göztepe) öğretmeni ona ders hakkında aksi bir laf söyleyince "hocam haritadan yer seç kendine" diyorsa düşünün 16 yaşında ehliyet alıp trafiğe çıkmış gencin yapabileceklerini. Şahin alıp apaçi takılmasına gerek yok. Cep doluysa, para benim güç benim mantığı beyindeyse ve 16 yaşın verdiği delilik üzerindeyse TRAFİK KAZALARINDA HATTA TARTIŞMALARINDA ÖLÜMLÜ VEYA YARALANMALI OLARAK 1. OLURUZ.

Senimi kıracaz 12 de fazla 7 olsun anca kurtarır. Daha asagısı olsun dersen bak o olmaz iste.

• La 16 yasindaki adam ekmek almayi bilmiyor en fazla facebook bilir
    Amerika da bilinç on numara bizde boylemi zaten trafik gerektiğinden fazla acemi mal salak denyo Dangalak öküz ayi ve bilumum sifatlarda ki canlılardan çokvar birde 16 yasa gerek yok

• wave61 usluba dikkat haddini bil. Adam gibi yazacaksan yaz. Daha belliki dediklerimi anlamaktan bile acizsin. Anlamak istersen yazdıklarım açık ama anlayabileceğinden pek emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Mayıs 2014; 14:01:42 >
  • Ehliyet yaşı minimum 20 olmalı ve insanları çok iyi araç sürüş testinden , piskolojik testten vs geçirmeliler. Olgunlaşmamış, asabi, kafası yarım basan insanlara ehliyet verilmemeli, IQ testi bile yapılabilir. Nefret ettim insanlardan , ne sinyal verirler, ne şeritlerinde adam gibi giderler rezil bir milletiz bu konuda.. Aslında bir çok konuda reziliz ya neyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

wave61 usluba dikkat haddini bil. Adam gibi yazacaksan yaz. Daha belliki dediklerimi anlamaktan bile acizsin. Anlamak istersen yazdıklarım açık ama anlayabileceğinden pek emin değilim.

had bildirmek hele ki sanal ortamda hiç tanımadığın insana bir kere bu kimsenin harcı değil sizin hiç değil... burada bir başlık açmış iseniz yoruma açık bir başlıktır ve burası bilgi paylaşımı yapılan bir forum sitesidir. Sizi uyarıyorum konuşurken ve yazarken bir kaç kere düşünün ..gençliğinizin cehli , adab ı muaşeret kurallarından uzak kaldığınızı düşündüğüm kibirinizle yaşadığınız ülkeyi de aşağılayarak yorum yazarken ve tanımadığınız insanlara hakaret edip.. başından beri gel de çayımı iç yok adam gibi yaz yok haddini bil şeklinde konuşarak kendinizin daha önemli eksikleri olduğunu göstermeniz yerine kendinizi bu manada gerçekleştirebildikten sonra paylaşımlarda bulunmanız naçizane tavsiyemdir.. İyi forumlar

• acr kullanıcısına yanıt
    Bence doğum raporu ile birlikte verilse daha iyi olur. Malum oyuncak araba, kamyon filan ...
  • Valla şahsen 16 erken cidden her yıl çok fark ediyor ben şuan 19 yaşındayım geçen sene aldım ehliyeti 16 yaşımdaki halimle şuan ki halim arasında dağlar kadar fark var cidden insan daha farklı düşünüyor o yaşlarda lisede olacaksın fikirlerin daha çocukça olacak hadi okuldan kaçalım arabayla gezelim edelim hız yapalım falan olacak
  • 18 yaş bu ülke için yeterli, yada 18 yaşında başvuru yapacak ve minimum 2 sene eğitim alacak ki trafikte bilinçli sürücü oranı artsın.
    13 senedir ehliyetim var, böyle birşey yapsalar gider ehliyeti verir tekrardan başvuru yaparım..
  • Bence 18 yaş ve 17-18 arası için boy falan standartı getırılsın, ulan 183 boyundayım, 84 kıloyum, araba kullanabılıyorum araba alıcam yazın üniversite kazanınca ehliyet beklıcem aralıga kadar ayıptır!!! Bi de şu stajyer ehliyet muhabbetınıde bana denk getirsinlerde aglayayım

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61

quote:

wave61 usluba dikkat haddini bil. Adam gibi yazacaksan yaz. Daha belliki dediklerimi anlamaktan bile acizsin. Anlamak istersen yazdıklarım açık ama anlayabileceğinden pek emin değilim.

had bildirmek hele ki sanal ortamda hiç tanımadığın insana bir kere bu kimsenin harcı değil sizin hiç değil... burada bir başlık açmış iseniz yoruma açık bir başlıktır ve burası bilgi paylaşımı yapılan bir forum sitesidir. Sizi uyarıyorum konuşurken ve yazarken bir kaç kere düşünün ..gençliğinizin cehli , adab ı muaşeret kurallarından uzak kaldığınızı düşündüğüm kibirinizle yaşadığınız ülkeyi de aşağılayarak yorum yazarken ve tanımadığınız insanlara hakaret edip.. başından beri gel de çayımı iç yok adam gibi yaz yok haddini bil şeklinde konuşarak kendinizin daha önemli eksikleri olduğunu göstermeniz yerine kendinizi bu manada gerçekleştirebildikten sonra paylaşımlarda bulunmanız naçizane tavsiyemdir.. İyi forumlar

Kardeşim yok 16 yaşındasın, yok ergensin, yok bisıklet verelim diyen, ukalaca, küstahça konuşan sanırım ben değilim. Sen daha benim yazdıklarımı bile anlamaktan acizsin. Sana adam gibi cevap verdim. Seni alttan aldım belliki bunu bile tersinden anlamışsın. Adam gibi bir konu açtım, nedenlerini, neler yapılması gerektiğini açıkladım, açıklıyorum. Sizin bunlara adam gibi yorum yapacağınıza, küstahça, önyargı ile bu şekilde cevap vermeniz olsa olsa sizin kültür seviyenizi,sizin eksikliğinizi gösterir. Tabiki bana hakaret edildiğinde kendimi savunucağım. Bunun a-b si olmaz. Olayı tartışmaya dökmek istemediğim için gel bir çay içelim dedim ama sayenizde gayette güzel tartışıyoruz. Siz bunu bile anlayamıyorsunuz ne yapmamı bekliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Mayıs 2014; 14:42:17 >

• quote:

quote:

quote:

kardeşim yok 16 yaşındasın diyen yok ergensin diyen yok bisıklet verelim diyen. Ukalaca küstahça konuşan sanırım ben değilim. Sen daha benim yazdıklarımı bile anlamaktan acizsin. Sana adam gibi cevap verdim. Seni alttan aldım belliki bunu bile tersinden anlamışsın. Adam gibi bir konu açtım nedenini neler yapılması gerektiğini açıkladım, açıklıyorum. Sizin bunlara adam gibi yorum yapacağınıza, küstahça, önyargı ile bu şekilde cevap vermeniz olsa olsa sizin kültür seviyenizi,sizin eksikliğinizi gösterir. Tabiki bana hakaret edildiğinde kendimi savunucağım. Bunun a-b si olmaz. Olayı tartışmaya dökmek istemediğim için gel bir çay içelim dedim ama sayenizde gayette güzel tartışıyoruz. Siz bunu biçe anlayamıyorsunu ne yapmamı bekliylrsunuz?

of of of yazıklar olsun tek kelime ile Allah siz ve sizin gibileri karşısındakini bu denli aşağılayanları yalan söyleyenleri ıslah eylesin diyorum.. Sizin gibiler ıslah oldukça bu millet dik durmaya devam edecek yüce Allah ın izni ile... Size iyi forumlar diğer arkadaşlardan özür diliyorum ben bu arkadaşın adına ve kendi adıma burada bu tartışmanın içinde olduğum için.

• 16 yaşındasın diyen bir mesajım varsa çıkar ergensin diyen varsa çıkar bisiklet verelim diyen bir mesajım varsa çıkar çıkarmazsan yalanların nefesini kessin diyeceğim ama yine Allah ıslah etsin diyorum.. şu dediklerini bi alıntı yap da görelim ..Ayrıca benim dışımdakilerin yorumlarını 10 kere okumanı tavsiye ederim seviye belirlemesini 24 yaşında olduğunu iddia eden kibirli bir genç yapamaz bunu da öğren delikanlı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wave61 -- 20 Mayıs 2014; 14:44:28 >
  • Şuanki durum yeterlidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim yok 16 yaşındasın diyen yok ergensin diyen yok bisıklet verelim diyen. Ukalaca küstahça konuşan sanırım ben değilim. Sen daha benim yazdıklarımı bile anlamaktan acizsin. Sana adam gibi cevap verdim. Seni alttan aldım belliki bunu bile tersinden anlamışsın. Adam gibi bir konu açtım nedenini neler yapılması gerektiğini açıkladım, açıklıyorum. Sizin bunlara adam gibi yorum yapacağınıza, küstahça, önyargı ile bu şekilde cevap vermeniz olsa olsa sizin kültür seviyenizi,sizin eksikliğinizi gösterir. Tabiki bana hakaret edildiğinde kendimi savunucağım. Bunun a-b si olmaz. Olayı tartışmaya dökmek istemediğim için gel bir çay içelim dedim ama sayenizde gayette güzel tartışıyoruz. Siz bunu biçe anlayamıyorsunu ne yapmamı bekliylrsunuz?

of of of yazıklar olsun tek kelime ile Allah siz ve sizin gibileri karşısındakini bu denli aşağılayanları yalan söyleyenleri ıslah eylesin diyorum.. Sizin gibiler ıslah oldukça bu millet dik durmaya devam edecek yüce Allah ın izni ile... Size iyi forumlar diğer arkadaşlardan özür diliyorum ben bu arkadaşın adına ve kendi adıma burada bu tartışmanın içinde olduğum için.

Komedisiniz başka diyecek laflarda var ama yeri değil. Seviyemde değil.

• quote:

16 yaşındasın diyen bir mesajım varsa çıkar ergensin diyen varsa çıkar bisiklet verelim diyen bir mesajım varsa çıkar çıkarmazsan yalanların nefesini kessin diyeceğim ama yine Allah ıslah etsin diyorum.. şu dediklerini bi alıntı yap da görelim ..Ayrıca benim dışımdakilerin yorumlarını 10 kere okumanı tavsiye ederim seviye belirlemesini 24 yaşında olduğunu iddia eden kibirli bir genç yapamaz bunu da öğren delikanlı..

sanırım 16 yaşında olan sizsiniz.

• Konuyu açan arkadasa katılıyorum ancek 16 yasında baslayıpta 18 e kadar yanında ehlıyetlı bır yetıskın ın olması ve hız sınırının daha dusuk olması sartı ıle yoksa kazalar yuzunden bır suru ınsan olur kıralık araclarla 17 18 yasında ancak ehlıyetı olmayan hatta okuma yazma bıle bılmeyen insanlar araba suruor ve gercektende sokak ıcınde cok hızlı gıdıyorlar arkadas sureklı sorumlulukları vermeyerek olgunlastırılamaz demıs cok da doğru soylemıs ama bunun ıcın cok ıyı bır egıtım en ufak bır hata da bıle araba kullanmasına yasak getırılmelı bırde bu araba kıralama ısınede bı bakılmalı ya 14 yasındakı cocuga arabayı verecekler nerdeyse bıde bu 16 yasındakılerın yakıt , bakım vs masraflarını kım karsılayacak neyse olur ama cok tedbırlı olmak lazım belkı 5 6 sene sonra yanı okuldakı ogrencılere ılkokul orta okul onlara cok cıddı bır sekılde trafık ın cok dıkkat gerektıren ve hata affetmeyen bır sey oldugunuda ogretmek gerekır bırde bunların ehlıyet sınavınıda daha zor yapsınlar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.