Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: extrem_015

Senin cevabını vermiş

http://i.nciswf.com/olamazzzzz.swf

Not:İ harfinin sağındaki noktayı silip tarayıcıya yapıştırın.

Alıntıları Göster

• acr kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım astranın bisiklet versiyonu çıkmış o yüzden bisiklet diyor

NOT: İnce
  • gitarist1186 kullanıcısına yanıt
    90 mil demek 150 km/h demek :D neresi usul bunun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wave61

24-25 olması taraftarıyım... 18-20 yaşındaki biri ile 24-25 yaş arasında çok fark var sen 16 diyorsun.. bence bisiklet alanları genişletilmeli 16 yaşındaki çocuklar için...

• angarabebesi06 kullanıcısına yanıt
    Yollar futbol sahasi genisliginde olunca.. Gormeden yorum yapmayalim lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Yollar futbol sahasi genisliginde olunca.. Gormeden yorum yapmayalim lutfen
    bundan 10 sene önce hoşuma giderdi
    yıllar geçtikçe yükselmesi daha mantıklı gibi düşünüyorum

ben 84 doğumluyum 2004 yılında 20 yaşında olan bizim nesil ile
    94 doğumlu olup bugün 20 yaşında olan nesil arasında dağlar kadar fark var
    2004-2005 yılında ben askerdeyken hatta 80 90 larda 20 yaşındaki adamlara bakıyorum
    bi de şimdi ki 20 yaşındakilere hakikaten baya farklı
    kamuflajın içinde müsamere çocuğu gibi duran jandarmamı olur .)
    biz bilgisayar ile büyümedik , bu 90 nesli bilgisayar ile büyüdü , o da baya etkiledi heralde
    baya bi duruklar , bilgisizler , zora pek gelemiyorlar , genel kültür 0 falan fişman
    kelepir kelimesinin anlamını bilmeyen gazi üni. mezunu gördüm , yalan söylüyorsam iki gözüm önüme aksın
    tabi genellemeyelim de istisnalar da kaideyi bozmaz
    bana direk kayıp nesil gibi geliyor
    20 iyidir bence.

• Herkes 16 çok erken demiş herkes neden kendi adina düşünüyor 16 yasinda olan herkesi bir tutamazsiniz beyin gelişimi yaşla ilgili olsa da herkeste ayni şekilde olmuyor 16 yasindaki herkesin düşünce yapisi beyninin ve hareketlerinin davranislarinin gelişmişliği farklı oluyor bunu herkes biliyordur meslek lisenin kapisinda sigara içip gelip geçene laf atanlarla fen lisesinde iyi anadolu liselerinde okuyanlar nasil bir tutuluyor ehliyet almanin yaşla değil beceriyle ilgisi olmali yazili Sinavi geçip gerektiği gibi direksiyon kullanmayı da bilen biri ehliyet alabilmesi düzgün bir eğitim ve sinav olması yeter ornegin ben ankara fen lisesinde okuyorum sabah saat sekizde ders basliyor servis altiya çeyrek kala aliyor bunu için beşte kalkmak gerekiyor tam olarak kendimi anlatamasam da beni anlamanizi umuyorum sinavlar varken ikiden erken yatamazsiniz yoksa alacagniz en iyi not kırk servise binmeyip dolmusla gitmeye kalksaniz iki dolmusa binmeniz gerekiyor ayrıca indikten sonra yirmi dakika yürüme mesafesi var yokuş yukari olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum ayrıca googlemapsi acip bakarsanız okul tam dağin basında ormanin içinde kopek sürüleri yirmi kişi olarak dolasiyor her yıl birkaç kişiyi isiriyorlar hepimizi de mutlaka kovaliyorlar dolmuş imkanini da unutun yani ben ikide yatıp beste nasil kalkiyim ehliyetim olsa hicbir sorun kalmayacak ben ve arkadaşlarım sadece bir ornek eminim bunlara yasayan birçok insan vardır evet haklisiniz on alti yas belki erken olabilir ama gereken yeterliliği gösterdiği takdirde bence ehliyet verilebilecek bir yas yirmi beş yasinda olup şahin kullanan müziği son ses acip kolunu camdan sarkitip elinde sigarayla frenleri bagirtarak araba kullanan serserilere ehliyet veriliyorsa eminim daha küçük olup düzgün olan insanlara da verilmeli akil yasta değil bastadir bunu anlasin artik herkes kesinlikle on alti yas yeterli diyorum tabi hak edene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aflbrain -- 20 Temmuz 2014; 5:38:08 >

• Bence Finlandiya'da ki ehliyet alma sistemi getirilmeli . Finlandiyada 16 yaşında ehliyet dersleri başlar ve 18 yasini doldurana kadar toplam 2 sene eğitim görülür . Tabi bu eğitimler arasinda gece araba kullanma , islak zeminde arac kaydirma(kaydiginda toparlayabilmek icin ) gibi can alici dersler de mevcut. Finlandiyaninda motor sporlari dalinda isim yapan bi ulke oldugunu goz onune alirsak bu sistemin ne kadar basarili oldugunu anlamak cokta gúc degil .

Ayrica motor sporlarinda bir söz vardir" if you want to win , employee a finn" yani kazanmak istiyorsan bir finliyi işe al .

• 16 Yaşında olan NDD DRİVER LİCANSE Yİ ARAŞTIRSIN bi arkadaş aldı türkiyede geçerli emniyetten sorgulattı yazın bende alcam

• 17 yaşında biri olarak hayır diyorum daha geçen gün şahinlinin biri sinyal vermeden önüme kırdı.Bende doğal olarak solundan geçipde bir baktım içerde 40 yaşında bir dayı söverek geçtim gittim.Yani daha 40 yaşındaki adam 10/11 cmlik çubuğun kullanım şeklini bilmiyosa 16 yaşındakine nasıl öğreticeksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 2 Ocak 2015; 20:04:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

17 yaşında biri olarak hayır diyorum daha geçen gün şahinlinin biri sinyal vermeden önüme kırdı.Bende doğal olarak solundan geçipde bir baktım içerde 40 yaşında bir dayı söverek geçtim gittim.Yani daha 40 yaşındaki adam 10/11 cmlik çubuğun kullanım şeklini bilmiyosa 16 yaşındakine nasıl öğreticeksin.
    16 ya inmeli fakat; (17 den gün alanlar)

stajyer olmalı. 16 yaşında ehliyet alacak biri 2 sene stajyer olacak 18 yaşını doldurana kadar. (19'dan gün alana kadar)

Bu stajyerlik süresi içinde en ufak hatasında ehliyeti kaybedecek, yanında ehliyetli biri olmadan araç kullanamayacak. Esasında bir nevi trafiğe hazırlık dönemi gibi olacak. Ehliyetli arkadaşı, velisi cartı curtu yanında olacak temkinli şekilde kullanacak ışıklara, kurallara uyacak.

Yanında ehliyetli birisi yokken araç kullanırsa ehliyetsiz araç kullanmış gibi cezası olacak.

Böylelikle illegal olarak araç kaçırıp kullanan, ehliyetsiz sürücüler yerine. Resmi kayıt altına alınmış, belgelenmiş, mecburen kurallara uymak zorunda olan ve 2 senede direksiyonunu kurallara uyarak pişirecek sürücüler yetiştirmiş oluruz.

Öteki türlü 18 ine kadar kanı kaynayan gençleri tutup araç kullandırtmayıp 18 inde al ehliyetini ne yaparsan yap demek daha kötü sonuçlar doğurur. Ama dediğim gibi öteki türlü 2 sene mecburen korkarak her kurala uyacağı için delilikler yapmayacak yaparsa da cezasını çekeceğini bilecektir. Ve iyi bir çocuk olursa 18 ini doldurduğunda gerçek bir ehliyete sahip olacaktır.

18 yaşını dolurmuş biri içinse stajyer ehliyet saçma olur. Stajyer yerine geçiş dönemi gibi bir şey olur ve stajyerlere tanınan kurallar biraz daha esnek olur daha düşük ceza puanı uygulaması ile kurallara uyması ve ceza puanları dolunca tekrardan sınava girmek zorunda olduğu bir sistem olabilir.

Sınavların baya zorlaştığını biliyorum fakat sanırım hala pratik direksiyon dersleri yetersiz.

• Millet olarak otomobil dünyasında daha önemli şeyler varken bunu tartışıyoruz.

1)Ekononimiz kötü olduğu için yıllarca ehliyeti olup araba alamayanlar
    2)Fakirlikten hala eski ve tabut kullanılan arabalar
    3)Benzinden alınan dolaylı ve haksız yükse vergiler(vergi değil haraç)
    4)otomobilden satın alınırken ödenene fazla vergiler.
    5)1.6 motor saçmalığı

Bunlar varken zengin bir çocuğun babası tarafından araba alınması tartışmak... Elbet alsın ama yukarıdaki sorunlar çözüldükten sonra.

C sınıfı bir araba 70 bin iken bir memur maaşı 2 bin ne yaptı 36 ay hiç yemeden içmeden aile sahibi olmadan ancak topluyor bu parayı 3 sene...
    Asgari ücret için bunu 2-3 ile çarp

Benzindeki vergiye gelince devlet 1 lirarlık benzine 2 lira vergi koyup 3 liraya satmasında sorun yok devamm...

Evet biz 16 yaşındaki bir çocuğun araba alıp almamasının gerekliliğini tartışalım.

Ayıp yaf insanda utanma olur diyeceğim. O kadar sinirlendirici yani.

Ha bu arada siz merak etmeyin kafanızı yormayın o zenginlerin çocukları araba kullanıyor.

Hatta bazısının ehliyeti olmadan bir sanatçıya çarpıp öldürdüğü bile iddia ediliyor, ve yurt dışına kaçıyor.

• tek sartla evet derdim , a dan z ye tum sivil araclara max 120 km( yasal hiz siniri) hiz limitoru konursa, zaten oldum olasi tuhafima gitmistir, bir ulkede max izin verilen hiz 120 km yani 120 km yi gecmek suc. e o zaman neden en dandik arac bile rahat rahat bu hizi gecebiliyor. 120 neyimize yetmiyor allah askina, zaten ulkede 120 km de yarim saat bile gidebilecek kac yol var. bence butun araclara ( korunan koruyan ambulans polis itfaiye vb haric) 120 km limitoru konulmasi lazim fabrika cikisi. hiz yapmak isteyen, ozel izin alsin ve sadece trafige kapali pistlerde istedigi hizi yapsin. kimsenin kendi hiz tutkusunu tatmin icin diger bir kimseyi tehlikeye atmaya hakki yok. hayirli gunler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde aracı kaçıracak çoluğu çocuğu önlersin de ya trafiğin alacağı daha berbat hali düşünebiliyor musun ?

14 15 yaşımdan beri araç kullanıyorum, ehliyetsiz 1 sene araba kullandım. ama hiç bir zaman riskli hareketler yapmadım şu an nasılsam o zaman da öyleydim.

Yaşım 22 şu an bakıyorum ergen diye tabir edilen gençlere hepsi çok asi, ne yaptığını bilmez, mantıklı karar vermekten çok uzak gençler. Ben de o yaşlarda kendimi çok olgun sanardım 18'i beklememe gerek yok derdim, kısmen de olgun sayılırdım ama şimdi baktığımda çok fazla hata görüyorum. eminim bi 5 6 sene sonra da şu 22 yaşındaki halime güleceğim.

18 bile azken 16 çok düşük kalıyor. Lisedeyken zengin çocuklarıyla beraber okudum. çoğu ailesinin lüks arabalarını kaçırır o kısıtlı araç kullanma süreleriyle çok tehlikeli işler yaparlardı, (çarpıp babalarının gücüyle kurtarma, insanların canına neredeyse kast etme, araç pert etme vs. ) onların ehliyetli bi biçimde trafiğe çıktıklarını düşünemiyorum. siz düşünebiliyor musunuz ?

Babasından, ehliyetini al en kral arabayı alıcam diye söz almış bi yığın genç var. onlar o heyecanla neler neler yaparlar...

velhasıl, varsın araçları kaçırsınlar onun yerine cezayı ağır yaparsın, sürücü sınavlarını böyle dandik yapmazsın önüne geçersin. bu kadar büyük bi risk almaya gerek yok.

ek bilgi: örneğin Almanya'da ehliyetsiz araç kullanılınca aptallık testine sokup, aklından zorun olup olmadığına bakıyorlar. Lakin bu sınav en akıllımızın bile geçemeyeceği bi sınav. haliyle geçemiyorsun. ve bu senin siciline işleniyor, üzerine bi leke olarak yapışıyor. Bu kadar ağır veya hafif olmasa da caydırıcı cezalar uygulanabilir. 16 çook erken bi yaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Orijinalden alıntı: 3215

Kesinlikle hayır neden diyeceksiniz nedeni şu ben şu an 22 yasındayım 16 17 yaşındayken arabadan inmezdim hep surerdim hızlısın kanın kaynıyor bide ehliyetin olmadığını biliyorsun adrenalin yasıyorsun kendi kendine basıyorsunda basıyorsun gaza tehlikeli bi hareken insan belli bi yaşa gelince oturaklaşıyor. Su anda ise cebimde senelerdir ehliyetim var ama zevkim yok son derece duyarlı birisi oluyorsun kafanda bişeyler butunleşiyor. Şimdi gelelim 16 yasında cebinde ehliyet var sayalım. Sana gelen özgürlük hissi ve ergenliğin verdiği bana kimse karışamaz hissi sonra dolus arkadaşlarla şehir dışı orası burası gez tecrübe yok tehlikelisin kanın kaynıyor ve sonuc Allah göstermesin o kanın kaynaması hayatına bile mal olabilir.

Birazda şu olabilirmi yasak, yasağın verdiği aşılmazlık hissi. Onu çiğneme hazzı. Bunun verdiği adrenalin. Halbuki elinde bu imkan olsa sıkı bir eğitim alsan, belirli şartları yerine getirsen ve sıkı bir sınav ve denetim sonucunda ehliyetini alsan bu hareketleri ya daha az yapacaksın yada belkide hiç yapmayacaksın.
    Belkide bugün cebinden ehliyetini alsak ona karşı duyduğun istek artacak. Ve kendini yine araç kaçırırken vs bulacaksın...

Alıntıları Göster
    Haberlerde gaza gelip de hız yapan yada yanlamaya, makas atmaya çalışan ehliyetsizleri görmüyor musunuz? Daha ehliyetsizken, yani polise yakalanma riski varken bunları yapıyorlar bir de bunlara "ben ehliyetliyim kaza yapsam kaskodan öderim" cesareti vermeyi mi düşünüyorsunuz? Gülerler adama kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Aynı konuda çocuğun 100 km ile şehiriçinde gittiği de yazıyor.

Bence 24-25 olmalı

Bilinç tam oturmalı

Not:16 yaşındayım.

oha gerçekten 16 yaşında mısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IxnayOnTheSmash

Bu şekilde aracı kaçıracak çoluğu çocuğu önlersin de ya trafiğin alacağı daha berbat hali düşünebiliyor musun ?

14 15 yaşımdan beri araç kullanıyorum, ehliyetsiz 1 sene araba kullandım. ama hiç bir zaman riskli hareketler yapmadım şu an nasılsam o zaman da öyleydim.

Yaşım 22 şu an bakıyorum ergen diye tabir edilen gençlere hepsi çok asi, ne yaptığını bilmez, mantıklı karar vermekten çok uzak gençler. Ben de o yaşlarda kendimi çok olgun sanardım 18'i beklememe gerek yok derdim, kısmen de olgun sayılırdım ama şimdi baktığımda çok fazla hata görüyorum. eminim bi 5 6 sene sonra da şu 22 yaşındaki halime güleceğim.

18 bile azken 16 çok düşük kalıyor. Lisedeyken zengin çocuklarıyla beraber okudum. çoğu ailesinin lüks arabalarını kaçırır o kısıtlı araç kullanma süreleriyle çok tehlikeli işler yaparlardı, (çarpıp babalarının gücüyle kurtarma, insanların canına neredeyse kast etme, araç pert etme vs. ) onların ehliyetli bi biçimde trafiğe çıktıklarını düşünemiyorum. siz düşünebiliyor musunuz ?

Babasından, ehliyetini al en kral arabayı alıcam diye söz almış bi yığın genç var. onlar o heyecanla neler neler yaparlar...

velhasıl, varsın araçları kaçırsınlar onun yerine cezayı ağır yaparsın, sürücü sınavlarını böyle dandik yapmazsın önüne geçersin. bu kadar büyük bi risk almaya gerek yok.

ek bilgi: örneğin Almanya'da ehliyetsiz araç kullanılınca aptallık testine sokup, aklından zorun olup olmadığına bakıyorlar. Lakin bu sınav en akıllımızın bile geçemeyeceği bi sınav. haliyle geçemiyorsun. ve bu senin siciline işleniyor, üzerine bi leke olarak yapışıyor. Bu kadar ağır veya hafif olmasa da caydırıcı cezalar uygulanabilir. 16 çook erken bi yaş.
    arkadaşlar neden 16 olması bu kadar önemli sizin için onu anlamış değilim ? tahminimce destekleyenlerin çoğu 18 olsam diye bekleyen arkadaşlar. Ne stajyer ehliyet ne hız sınırı. hepsinin bi hinliği bulunur. 16 yaşındaki biri şu an kendini olgun hissetse de ehliyet alıp özgürce dolaşmak için çok gençtir.

Varsın ehliyeti alsınlar 16 yaşında, hatta hız sınırı da olsun amaç tehlikesiz araba kullanmaları olsun da bu neye yarayacak ? Üstelik trafik artacak, sivilceli bi ergen gelip hatasını uyardığınızda saçma sapan hareketler yapcaklar. amacınız kaçak araba kullanımını önlemekse bu işin sınırı yok 15 deki de kullanıyor 14 ündeki de. Cezayı bi güzel verirsin eline. bak bakalım bir daha kaçırıyor mu aracı.

• Intrepid I kullanıcısına yanıt
    Niye sordunuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

kesinlikle olmamalı o yaşlarda hem fiziksel hem zihnsel gelişim tamamlanmamış oluyor. şahsen 16 yaşında biri ile ayni trafikte olmak istemem ki o yaşlarda daha ayağı pedala zor yetişen insan bile olur. 18 bile kimine göre erken olabilir.

16 yaşımdayken boyum 1.83 kilom 76 cıvarındaydı arabaya zor sıgıyordum... ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

kesinlikle olmamalı o yaşlarda hem fiziksel hem zihnsel gelişim tamamlanmamış oluyor. şahsen 16 yaşında biri ile ayni trafikte olmak istemem ki o yaşlarda daha ayağı pedala zor yetişen insan bile olur. 18 bile kimine göre erken olabilir.

16 yaşımdayken boyum 1.83 kilom 76 cıvarındaydı arabaya zor sıgıyordum... ;)

o yüzden genelleme yapmadım zaten. gelişimi tamamlama yaşı kişiye göre değişiyor üstelik hem fiziki hem zihinsel, dolayısıyla insanların düşük yaşlarda bu iki gelişimi de tamamlamamış olma ihtimali daha fazla.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.