Şimdi Ara

Ehliyetsiz yakalandım ama! Sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Eğer araç ruhsatı sizin adınıza düzenli değilse,1462 lira ile kurtulmanız imkansız.

36/3-A Karayolları Trafik Kanununa göre ehiyetsiz araç kullanana 1462 lira,aracın ruhsat sahibine 1462 lira idari para cezası yazılır.İkisinden birine yazılmama durumu olamaz.

Anayasa Mahkemesi sizin bahsettiğiniz ruhsat sahibi kısmını “KİMSE İŞLEMEDİĞİ BİR FİİLDEN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ” diyerek kaldırmış bulunmakta diye bir haber okudum. Peşin ödeyeyim bari 1000 tl. Ruhsat sahibi yırtarsa güzel olacak.
    İnsani üslubunuzdan dolayı teşekkür ederim.

@MAXSTAR Maalesef reşit olduğum için kaba etimi pazarlamamı umarak cezayı ödememi bekleyecekler :D ,

Araç sahibi alkollü olup alkol muayenesinden yırttığı için bizim için kabul edilebilir bir durum şu an başımızdan geçen.

quote:

Orijinalden alıntı: Only34

Umarim araç sahibinede bir o kadar ceza kesilmiştir.

Kanun düzenlenmesinden dolayı kesilmemiş olabilir. Yine de kına yakmak istersen adresine 1 kg yollayabilirim. Sülale boyu kına yakabilirsiniz.

Dediğim gibi yalnızca tek ceza makbuzu kesildi. O da benim adıma 1462 TL. Erken ödememi yapıp paşalar gibi iki güne de ehliyetimi alırım. Canımız sağolsun. Alkollüye kaza yaptırıp gebermektense bu yeğdir.

Babamın arabasını kaçırmadım yani. Haydi iyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ehliyetinizin numarasını hatırlıyorsanız sorun yok diye hatırlıyorum.

Başıma geldi bir kez,5 haneli numarayı ezberlemiştim,sorun çıkmadı.

Hatırlamıyorsanız ve yanınızda değilse 172 lira cezası var diye hatırlıyorum yine,emin değilim.

Ehliyetsiz muamelesi görmezsiniz.

Yanlışım varsa düzeltin ama zaten ezberlemeniz bir şey idade etmiyor polis zaten sistemden görür kimlik no verdiginiz an. Ehliyet yanınızda olmadığında görüyor sistemden verdiğiniz numaraya göre yine ama sonuçta ehliyet yanınızda değil ceza kesilir ki başımıza geldi bu.
    O sizi durduran polisin o anki keyfine bakıyor biraz.

5 haneli numarayı ve tc mi ezbere söylediğim halde ceza kesildi bana benimde üzerimde cüzdanım yoktu

• “KİMSE İŞLEMEDİĞİ BİR FİİLDEN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ”

Bu madde doğru ama o engellemez neden derseniz şöyle ehliyeti olmayan birine araç vermekte suça göz yummaktır.

O aracın sorumluluğu ruhsat sahibine aittir.

Aracı ehliyet birinin kullanmasına engel olması gerekir şayet olmadıysa suça göm yummakta bir fiil sayılır ve ceza yer.

Şöyle düşünürseniz anlarsınız siz ruhsatlı silahınızı birine veriyorsunuz ve o birini vuruyor.Mahkemeye çıkıp kendiniz verdim

derseniz.Yardım ve yataklıktan suçlu bulunursunuz.

Ehliyetsiz birine araç vermekte yardım yataklık gibi bir suç olduğu için bariz bir fiil vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 13 Ekim 2014; 1:24:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

“KİMSE İŞLEMEDİĞİ BİR FİİLDEN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ”

Bu madde doğru ama o engellemez neden derseniz şöyle ehliyeti olan birine araç vermekte göz yummaktır.

O aracın sorumluluğu ruhsat sahibine aittir.

Aracı ehliyet birinin kullanmasına engel olması gerekir şayet olmadıysa suça göm yummakta bir fiil sayılır ve ceza yer.

Ehliyetsiz birine araç vermekte yardım yataklık gibi bir suç olduğu için bariz bir fiil vardır.

Amcalar yalnızca tek ceza makbuzu kesti hocam. Ek herhangi bir makbuz kesilmedi 1462 TL olarak rulo yaptım duruyor evde. Araca ceza kesilip kesilmediğini buradan anlayamazsın dersen eğer araç üzerinde o cezanın olup olmadığını nereden öğrenebiliriz. Sonradan başımıza çıkmasın bir de hazır indirimdeyken hallederiz onu artık mecbur.

• İnternetten sorgulayabiliyorsunuz ama tam nereden olduğuna dair bir bilgim yok.

Ama size yazdıysalar büyük ihtimalle araç plakasına da yazmışlardır.

Ruhsatına vs. baktılar mı?Ya ruhsattan bakarak bir şeyler yazdılar mı?

Büyük ihtimal mantıkken düşünüyorum ruhsata baktıysalar araca da yazmışlardır diye.

Ama sorgulayın internetten derim.
  • Ehliyet sınavını geçtiğini nerden biliyosun bu bir

ikinci olarak sınava girsen bile ehliyetin yoksa ceza yersin , ehliyeti olan adam bile ehliyersiz araç kullanamaz ceza yer
  • beni çevirdiklerinde ehliyet ve ruhsat öbür montun cebinde kalmıştı. plakadan çalıntı olup, olmadığına baktılar, kimlik no.dan ehliyetim olup olmadığına baktılar. ev 7-8 km mesafede idi git evraklarını al gel dediler. takribi 20 dakika sonra tekrar evraklarla polisin yanına yanaşırken polis evraklara bakmadan tamamdır gidebilirsin bir daha unutma dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 13 Ekim 2014; 11:50:30 >
  • zaten bunu bilerek kontağı çalıştırdığın için indirim yada iptal beklememen lazım.
  • quote:

Araç sahibinin ne günahı var
    çocuğa kıyak yapmış, bi de cezamı ödesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

bu araç annene/babana çarpsaydı aynı mesajı yazabilecek miydin ?
  • Ehliyet sınavını geçsen bile sertifikayı alsan bile ehliyet yerine geçmiyor yakalanırsan ehliyetsiz muamelesi görüyorsunuz.

Cezayı ödeyeceksiniz hiç bir itiraz şansınız yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

bu araç annene/babana çarpsaydı aynı mesajı yazabilecek miydin ?

Çarpamaz...onlar öleli çok uzun zaman oldu
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah göstermisin ehliyetsiz bir ölümlü kazaya karışsa araç sahibinin çekeceği maddi yön ayrı, manevi yön çok ayrı olur. Toplumuzun bilinçlenmesi lazım bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yine de kına yakmak istersen adresine 1 kg yollayabilirim.

1 kilo yetmez, 10 kilo falan gönder kına heveslisi çok var
  • quote:

Hocam Allah göstermisin ehliyetsiz bir ölümlü kazaya karışsa araç sahibinin çekeceği maddi yön ayrı, manevi yön çok ayrı olur. Toplumuzun bilinçlenmesi lazım bu konuda.

yaw zaten adam ehliyetini % 90 almış
    kaza yapacak olan 2 gün sonra ehliyet cebindeyken de yapar
    her gün yüzlerce kaza oluyor, kaç tanesi ehliyetsiz sürücü
    aksine ehliyetsizler pür dikkat sürüyorlar
    ehliyeti aldıktan sonra çoğusu canavar kesiliyor
  • Geçmiş olsun, gerçekten zor.

• Aynısı bizim arkadşaada oldu gün içinde sertifikayı alacktı hatta 1500 lira yedi birkaç günsonrada araç sahibine 1300 lira ceza geldi yani babasına ettimi 2800 lira. Geçmiş olsun :(

• ne güzel kafa var sende canını sevdiğim.böyle vatantaşlarla birarada yaşıyoruz ne güzel memleket.cezaya itiraza kalkışmayın % 100 suçlusunuz üstüne başka masraflarda yükletilir dikkat et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

beni çevirdiklerinde ehliyet ve ruhsat öbür montun cebinde kalmıştı. plakadan çalıntı olup, olmadığına baktılar, kimlik no.dan ehliyetim olup olmadığına baktılar. ev 7-8 km mesafede idi git evraklarını al gel dediler. takribi 20 dakika sonra tekrar evraklarla polisin yanına yanaşırken polis evraklara bakmadan tamamdır gidebilirsin bir daha unutma dedi.

Ben o 5 haneli rakami ezbere biliyorum söyledim olmadı kimlik istedi t.c. mi söyledim ama polis ters biriydi ruhsatı verdim benim söylediğim bilgiler ile sorguladılar ehliyetimi kontrol ettiler yinede ceza yazıldı hatta kimlik taşımamaktanda yazıcaktı yanındaki polis yazdırmadı.
  • polise deseydin abi sınavım iyi geçti ehliyeti aldım sayılır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.