Şimdi Ara

Ehliyetsiz yakalandım ama! Sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bu sabah ehliyet sınavına girdim sınavı geçmiş olma ihtimalim %90. Fakat kursum MEB'e bilgileri girmediği için polis tarafından çevrildiğimde 1462 TL ceza yedim. Araç sahibi yanımdaydı aracı ona teslim ettim yolumuza devam ettik. Eğer sınavı geçtiysem itiraz etme hakkım vardır diye tahmin ediyorum. Cezamda kaç TL indirim olacak bu şekilde sizlere sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afsar Oglu -- 12 Ekim 2014; 22:58:10 >

• Olabilir bu senin ehliyet sahibi oldugunu gostermezki teorik olarak bana kalirsa ehliyetininde iptal olmasi lazim eger gectiysen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir o kadar araç sahibinede kesilmiş olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bi şansın yok sınavı geçmiş olsan bile ehliyeti bastırana kadar ehliyetsiz sayılırsın.
  • Daha sınav bile açıklanmamış %90 geçtim diyorsun. Kurstan alınan belge bile geçerli değildir. Ne zaman ki ehliyet emniyetten alınır o günden sonra geçerli olur. Cezanız iptal edilmez. Geçmiş olsun.

• Umarim araç sahibinede bir o kadar ceza kesilmiştir.

• İzmirlisiniz, değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ehliyetiniz var mı, yok mu?

Yok ve ehliyetsiz araç kullanıyorsunuz.

Ayrıca size ehliyetiniz olmadığı halde araç sahibi, aracı kullanmanıza izin veriyor. O da gereken cezayı alır.

Sınavı geçtim vb. geçerli değil.

Ehliyet o anda yanınızda olacak. Ehliyetiniz var ama yanınızda yok, miktarı değişir ama yine ceza yazılır.
  • hiç bir hakkınız yok
  • Tabi tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde merak ettigim bir husus var.
    Diyelim ehliyetin var ama cuzdanini evde unuttun polis durdursu ehliyetsiz diye yagliyorlar mi cezayi?

• Eğer araç ruhsatı sizin adınıza düzenli değilse,1462 lira ile kurtulmanız imkansız.

36/3-A Karayolları Trafik Kanununa göre ehiyetsiz araç kullanana 1462 lira,aracın ruhsat sahibine 1462 lira idari para cezası yazılır.İkisinden birine yazılmama durumu olamaz.
  • Ehliyetinizin numarasını hatırlıyorsanız sorun yok diye hatırlıyorum.

Başıma geldi bir kez,5 haneli numarayı ezberlemiştim,sorun çıkmadı.

Hatırlamıyorsanız ve yanınızda değilse 172 lira cezası var diye hatırlıyorum yine,emin değilim.

Ehliyetsiz muamelesi görmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ehliyetinizin numarasını hatırlıyorsanız sorun yok diye hatırlıyorum.

Hatırlamıyorsanız ve yanınızda değilse 172 lira cezası var diye hatırlıyorum yine,emin değilim.

Yanlışım varsa düzeltin ama zaten ezberlemeniz bir şey idade etmiyor polis zaten sistemden görür kimlik no verdiginiz an. Ehliyet yanınızda olmadığında görüyor sistemden verdiğiniz numaraya göre yine ama sonuçta ehliyet yanınızda değil ceza kesilir ki başımıza geldi bu.
    O sizi durduran polisin o anki keyfine bakıyor biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ehliyetinizin numarasını hatırlıyorsanız sorun yok diye hatırlıyorum.

Yanlışım varsa düzeltin ama zaten ezberlemeniz bir şey idade etmiyor polis zaten sistemden görür kimlik no verdiginiz an. Ehliyet yanınızda olmadığında görüyor sistemden verdiğiniz numaraya göre yine ama sonuçta ehliyet yanınızda değil ceza kesilir ki başımıza geldi bu.
    O sizi durduran polisin o anki keyfine bakıyor biraz.

Son cümleniz kesinlikle doğru.

Ehliyet numaramı söyleyince iyi günler deyip göndermişlerdi beni.

Aynı şekilde Adana içinde 3 kez uygulamaya girdim,cam filmine de hiçbir şey denmedi,hatta cam filmi yakışmış diye takıldı bir polis arkadaş.Forumda da defalarca cam filminden ceza yiyenleri gördüm halbuki.

Özet olarak bir standartları yok yani,o gün gözüne sizi kestirdilerse yazıyorlar öyle ya da böyle.

• kafaya bak bu sabah sınava girdi diye kendini ehliyet sahibi sanıyor.
    La havle
  • %50 %50 paylaştırılır size fakat senin ödeme gücün olmadığı için hepsi araba sahibine kitleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürücü belgeleri sicile işlendikten sonra geçerlilik kazanır. eğer trafik şubeye müracaat edip ehliyetiniz hazırlansaydı sadece belgeyi yanında taşımamaktan ceza yerdiniz. şimdi 1462'şer lira ödeyeceksiniz. ruhsat sahibi de başkası olduğu için ona da aynen yazılacak.

• istersen sınavı geç sertifikanı al tüm evraklarını tamamla ama ehliyetini almazsan ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yersin.Hem araç sahibine hem sürücüye
  • Yarin mesai saatlerinde ara da konuşalim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.