Şimdi Ara

Ehliyetsiz yakalandım ama! Sorularım var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Only34

Umarim araç sahibinede bir o kadar ceza kesilmiştir.

Araç sahibinin ne günahı var
    çocuğa kıyak yapmış, bi de cezamı ödesin

bu araç annene/babana çarpsaydı aynı mesajı yazabilecek miydin ?

Çarpamaz...onlar öleli çok uzun zaman oldu

Allah rahmet eylesin. Ama demek istediği anladın sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sertifikayı almış olsaydın 700 küsür yazarlardı sertifikayıda almayı daha haketmediginden ehliyetsizlikten işlem görürsün ayrıca araç sahibi sen değilsen araç sahibinede 1462 lira daha yazılıyor

• EmreKaanYksl kullanıcısına yanıt
    Allah göstermisin bir gün ailenden biri ehliyetsiz biri tarafından canı yanarsa sen yakarsın değerli dostum

• Değil sınavı geçmek geçtiğine dahil dosyalarını arabaya koysan ehlıyetını merkezden almaya giderken bile yakalansan ehlıyetsızsın.
  • Araç sahibine yazılacak ceza sonradan ruhsat adresine gelecek.
    O makbuz tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük indirimli süreç başlayacak.

Yoğunluğa göre hemen de gönderebilirler, 15-20 gün sonra da gönderebilirler.
    Ne yazık ki durum bu.

Geçmiş olsun
  • 9 ay nasıl bekledin onu düşünüyorum.
  • O kadar kotu yorunlar gelmis ki adamin karsisinda forumdasi degilde dusmani varmis gibi yorum yapmis oyle yorum sahiplerinde ehliyet var demek ki ileride birgun cocugunuz arabayi kacirip ceza yerse bu konuya yazdiginiz kotu yorumlar akliniza gelsin biz burada bir aileyiz iyi olmus ceza yedigin demek yerine saglik olsun canini sıkma demek bize daha cok yakisirdi

• sinav sonucum iyi , tercih yaptim odtu makinenin gelme ihttimali %90 ben okula girecegim diye guvenlikle tartistigini dusun cevabi kendin bulacaksin.

• ehliyet sınavını veya direksiyon sınavını geçmiş olmanız ehliyet aldığınız anlamına gelmez. ehliyeti cüzdanınıza koyana kadar ehliyetsizsiniz. biraz sabretmeliydiniz bence yüzmüşsünüz kuyruğuna gelmişsiniz zaten. cezada bir indirim olacağını sanmıyorum. arabayı da çekiyorlar diye biliyorum yanınızda araç sahibi varmış iyi ki yoksa arabayı da çekerlerdi.
  • İlla ehliyeti bastırmaya gerek yok kurstan ehliyeti alabilmek için alınan Trafik şubeye teslim edilecek evraklarlada araba kullanabilirsiniz. Ehliyet dediğiniz şey o evrakların yanınızda taşımanız için düzenlenmiş küçük hali. Ama Sizin ceza yediğiniz tarih o evragın düzenlenme tarihinden önce olacağı için resmi olarak ehliyetsiz sayılırsınız. Cezaya itiraz etme hakkında olmaz. Keşke bu kadar beklemişsin biraz daha bekleseydin cezaya vereceğin parayı ehliyeti islatırken kullanırdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mars4891

Sertifikayı almış olsaydın 700 küsür yazarlardı sertifikayıda almayı daha haketmediginden ehliyetsizlikten işlem görürsün ayrıca araç sahibi sen değilsen araç sahibinede 1462 lira daha yazılıyor

Bugün trafik polisi bir tanıdığımla konuştum. Bu sabah kurstan mesajım geldi ehliyet almaya hak kazanmış durumdayım. Yani aslında dün ben resmi olarak ehliyet almaya hak kazanmış durumdaydım sınav sonucum dün belliydi zaten. Sadece dün meb'e işlenmemişti. Tanıdığımın söylediği kadarıyla cezamın 700 küsüre inme olasılığı yüksek ben ehliyeti alır almaz 2-3 güne.

quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet-UA

İlla ehliyeti bastırmaya gerek yok kurstan ehliyeti alabilmek için alınan Trafik şubeye teslim edilecek evraklarlada araba kullanabilirsiniz. Ehliyet dediğiniz şey o evrakların yanınızda taşımanız için düzenlenmiş küçük hali. Ama Sizin ceza yediğiniz tarih o evragın düzenlenme tarihinden önce olacağı için resmi olarak ehliyetsiz sayılırsınız. Cezaya itiraz etme hakkında olmaz. Keşke bu kadar beklemişsin biraz daha bekleseydin cezaya vereceğin parayı ehliyeti islatırken kullanırdın.

Hocam keşke işte ama dediğim gibi. Araç sahibi alkollüydü. Yediğimiz ceza onun araba kullanmasının doğurabileceğı sonuçlardan iyidir şükrediyorum 15 gün içerisinde ödeyip 1000 tl ye kapatırım zaten olayı da. 700 tl itirazım kabul edilirse erken ödemeyle 450'ye çekip paçayı kurtarmayı planlıyorum. Olmazsa sağlık olsun. O gün alkollüye sürdürüp ölme olasılığımız da vardı ehliyeti kaptırdıktan sonra fazlasıyla ceza da yiyebilirdi.

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

O kadar kotu yorunlar gelmis ki adamin karsisinda forumdasi degilde dusmani varmis gibi yorum yapmis oyle yorum sahiplerinde ehliyet var demek ki ileride birgun cocugunuz arabayi kacirip ceza yerse bu konuya yazdiginiz kotu yorumlar akliniza gelsin biz burada bir aileyiz iyi olmus ceza yedigin demek yerine saglik olsun canini sıkma demek bize daha cok yakisirdi

Teşekkür ederim. 10 kg kına yollayacağım ben gereken adreslere zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

9 ay nasıl bekledin onu düşünüyorum.

7 aylık doğdum.

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Araç sahibine yazılacak ceza sonradan ruhsat adresine gelecek.
    O makbuz tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük indirimli süreç başlayacak.

Yoğunluğa göre hemen de gönderebilirler, 15-20 gün sonra da gönderebilirler.
    Ne yazık ki durum bu.

Geçmiş olsun

EGM'de henüz benim ve aracın adına bir ceza görünmüyor. Hayırlısıyla 450 TL ye falan kurtarırsak çok sevineceğim.

Aslında polis benim sınav sonucumu bile meb'den sorgulamaya çalışmıştı. Tanrı yardımcısı olsun iyi birisiydi belki bir yardımı dokunabilirdi MEB'in sisteminde hak kazandığım görünseydi. Nasip işte.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Only34

Hocam Allah göstermisin ehliyetsiz bir ölümlü kazaya karışsa araç sahibinin çekeceği maddi yön ayrı, manevi yön çok ayrı olur. Toplumuzun bilinçlenmesi lazım bu konuda.

yaw zaten adam ehliyetini % 90 almış
    kaza yapacak olan 2 gün sonra ehliyet cebindeyken de yapar
    her gün yüzlerce kaza oluyor, kaç tanesi ehliyetsiz sürücü
    aksine ehliyetsizler pür dikkat sürüyorlar
    ehliyeti aldıktan sonra çoğusu canavar kesiliyor

Maalesef ki öyle. Ben hiçbir zaman ehliyet kemerini unutmayan pür dikkat kurallara uyan bir adamım. A2 ehliyetim de var şu güne kadar hakikaten gereksiz sayabileceğimiz ışıkları geçmek (gereksiz değil ama gecenin 4'ünde Tanrının unuttuğu yerde yaya geçidinin ışıklarının kırmızı yanması bana bir şey arz etmiyor) dışında bir suçum yok.

Kasksız motora binmeyen bir adamım dediğim gibi. Ancak evet ehliyeti aldıktan sonra pek çok arkadaşımın çılgınlar gibi araç kullandığını gördüm bir daha kullandıkları araca binmedim. Ben annemin kullandığı araca dahi binmem aşırı dalgın kullandığı için. Oysa 6 yıllık ehliyet sahibidir.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kötü yorum sahipleri ise özel mesaj kutuma açık adres verebilir. Onar kiloluk paketlerde kına yollayacağım. İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: irriducibili

polise deseydin abi sınavım iyi geçti ehliyeti aldım sayılır

• benim anlamadığım ehliyetsiz adam nasıl pratik yapacak? nasıl ehliyet alacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: irriducibili

polise deseydin abi sınavım iyi geçti ehliyeti aldım sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

O kadar kotu yorunlar gelmis ki adamin karsisinda forumdasi degilde dusmani varmis gibi yorum yapmis oyle yorum sahiplerinde ehliyet var demek ki ileride birgun cocugunuz arabayi kacirip ceza yerse bu konuya yazdiginiz kotu yorumlar akliniza gelsin biz burada bir aileyiz iyi olmus ceza yedigin demek yerine saglik olsun canini sıkma demek bize daha cok yakisirdi

çok asil düşünce tarzın var
    sana gönülden katılıyorum
    arkadaşımız bir hata yapmış olsa bile bu kadar üstüne gitmek yanlış

ayrıca araştırıyorum, sınavı kazanmış olduğu gün itibarı ile ehliyet sahibi sayılması gerek
    mahkemeye baş vurup hakkını araya bilir
    ehliyet var ama yanında değil muamelesi görür , ceza azalır yani
  • quote:

Bugün trafik polisi bir tanıdığımla konuştum. Bu sabah kurstan mesajım geldi ehliyet almaya hak kazanmış durumdayım.

Dalga geçenlere kapak olsun
  • quote:

cezamın 700 küsüre inme olasılığı yüksek

demiştim....

internetten araştırıyorum, tanıdık huhuk adamlarına da soracağım
    büyük olasılıkla o yüksek cezayı ödemiş olsan bile geri alırsın
    sadece ehliyetini yanında bulundurmamak suçundan ceza yersin
  • Üstüne bunu izleyin , cuk otormuş valla

http://www.youtube.com/watch?v=BQc6Tn6Fgu4
  • az bile yazmışlar
  • geçmiş olsun ceza sonuclarını bekliyoruz paylaşırsan sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.