Şimdi Ara

Einstein'ın hayatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Albert Einstein' a büyük bir hayranlığım var ve hayatını baştan sona bütün yönüyle okumak istiyorum. Sık kitap okuyan birisi olmadığım için sıkıcı olmayan bir anlatım tercihimdir. Bu konuda önerebileceğiniz bir kitap var mı ?

• http://www.dr.com.tr/kitap/einstein-yasami-ve-evreni/walter-ısaacson/bilim/bilim-adamlari/urunno=0000000324680

şu kitabı çok övüyorlar hatta steve jobs özellikle sadece bu adama biografisini yazdırmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchyzophreN

http://www.dr.com.tr/kitap/einstein-yasami-ve-evreni/walter-ısaacson/bilim/bilim-adamlari/urunno=0000000324680

şu kitabı çok övüyorlar hatta steve jobs özellikle sadece bu adama biografisini yazdırmıştı.

teşekkür ediyorum inceleyeceğim :)
  • Walter Isaacson en sıradan adamın biyografisini yazsın alır okurum. Bu kadar detayı bir araya getirip akıcı yazabilecek yazar yoktur bence.
  • einsteının reklamı bol olduğu için hayransın. görelilik kuramını biliyor musun? ışığın tanecik modelini biliyor musun? onun teorilerini kafanda çok iyi kavradın da ondan sonra mı hayran oldun? hayır. popülerliği fazla. bu adama göstediğimiz ilginin onda 1ini neden newton'a tesla'ya maxwel'e gauss'a bolzatman'a göstermiyoruz?

hazırcıyız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

einsteının reklamı bol olduğu için hayransın. görelilik kuramını biliyor musun? ışığın tanecik modelini biliyor musun? onun teorilerini kafanda çok iyi kavradın da ondan sonra mı hayran oldun? hayır. popülerliği fazla. bu adama göstediğimiz ilginin onda 1ini neden newton'a tesla'ya maxwel'e gauss'a bolzatman'a göstermiyoruz?

hazırcıyız...

Einstein birazda zekilikle özdeşleştirilmiş.Zekilere hep Einstein gibi deniliyor.Ama Nikola Tesla bambaşka bir adam...

@Monroee Bugün kullandığımız teknolojinin çoğunda onun düşünceleri, notları ve çalışmaları var.Tavsiyem Einsteinden sonra Nikola Tesla'yı da okuyun.Sıradışı ama diğerleri kadar çok tanınmayan bir adam.Hayatını insanlığın iyiliği ve yararı için harcamış bir adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökbilge -- 5 Şubat 2015; 19:08:23 >

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Bir insanın reklamı boşa bol olmaz. Adam şimdi sana evet görelilik kuramını biliyorum tüm teorilerini kavradım derse ne diyeceksin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Einstein in teorilerini de araştırdım. Tesla'nın hayatına dair 2 belgesel izledim. Dediğinize katılmıyor da değilim onu da belirteyim.
  • Tübitak Yayınları Yaşam Öyküsü Dizisi'nden çıkmış 200 sayfalık, Einstein'ın teorilerine odaklanan bir biyografi kitabı var elimde, okudum. İstediğiniz gibi her yönlü değil ancak yinede tavsiye ederim. Basımı durmuş durumda, sahaflardan bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Bir insanın reklamı boşa bol olmaz. Adam şimdi sana evet görelilik kuramını biliyorum tüm teorilerini kavradım derse ne diyeceksin ?
    aynı mantıkla hareket ediyorsun. "bunlar sürekli einstein dediğine göre bu adamda bir şey var" sözüyle düşünülmez. o da iyi bir bilim adamıdır ama dünyaya damgasını vurmuş onlarca bilim admının yerine sürekli onun isminin öne çıkarılması da ayıptır bana göre.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Aynı mantıkla hareket ettiğim falan yok kafadan savurma. Sadece bir insan çok önemli ise ancak ismi duyulur bir şeyle yapabildiyse yani bundan bahsettim. Edison-Tesla istisnadır. Sen bile bu kadar reklama rağmen Einstein'ı iyi tanıyamadığına göre az bile yapılıyormuş demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.