Şimdi Ara

Ek İşe Girmeli Miyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 yaşındayım. Yedi ay önce İstanbul'a iş için geldim. Yabancı dil öğretmenliği bölümü okudum, burada da özelde bir iş buldum. Yabancı dil kursunda öğretmenlik yapıyorum. Çalışma saatlerim 9.00 - 18.00; Pazartesi ve Perşembe günleri 16.00'da bitiyor.

Tek başıma kalıyorum, yani evdeki tek iş kendimle alakalı. Yemek, temizlik falan tek başıma kirletiyorum, tek başıma temizliyorum :)

Aldığım para hem kendimi geçindiriyor, hem de şehir dışındaki emekli babama para gönderiyorum. Onun emekli maaşı anca faturalara, benim kirama falan yetiyor. Onun ihtiyaçlarını da kendi maaşımdan karşılıyorum. Ama kazandığım para pek yetmiyor, hele ki İstanbul'da yaşıyorken.

Bu nedenle bir ek iş buldum. Benzin istasyonunda bir markette saat 19.00 - 23.00 arası çalışacağım. Kazanacağım para da fena değil. En azından yükümü hafifletebilecek kadar.

Zaten genelde işten çıkınca eve varana kadar saat 7'yi buluyor. Yediden sonra da yemekti, bulaşıktı derken yorgun düşüyorum. Biraz bilgisyarda vakit harcadıktan sonra da yatıyorum. Şimdi işi alırsam, kurstan çıkınca benzin istasyonuna gideceğim. Haliyle akşam yemeklerini de hergün dışarıda yemek zorunda kalacağım. Bu da evdeki işlerden alıkoyuyor beni.

Ama endişelendiğim iki husus var, birincisi çok yorgun düşmek. On birde benzin istasyonundan çıkınca bir saate yakın zamanda ancak evime varabilirim. İkinci endişemse İstanbul'da özellikle metrolarda çok kez tacize uğradım. Neredeyse hergün başıma gelen birşey. O yüzden hava karardıktan sonra dışarıda kalma konusunda çok endişeleniyorum ki şimdi saat on birden sonra metrolara gitmem gerekecek. Açıkçası bu konuda endişeleniyorum.

Artı eksi tablosu hazırladım,

İşi alırsam artı yanları
    - Maddi ihtiyaçlarımı fazlasıyla giderebileceğim
    - Evdeki işlerden kurtulacağım (yemek, bulaşık gibi)
    - Emekli babama daha fazla para gönderebileceğim
    - Evde daha az kalacağım için faturalarda ciddi bir azalma olacaktır.

İşi alırsam eksi yanları
    - Çok yorgun düşeceğim.
    - Başımı kaşıyacak vaktim olmayacağı için arkadaşlarımla iletişimi koparacağım (aslında bu, şu anki şartlarıma bakıldığında bir ihtiyaç bile değil)
    - Dışarıda yiyeceğim için masraflarım artacak
    - On birden sonra tek başıma dışarıda olma korkusu olacak. Başıma ne geleceği hiç belli olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 'Euphoria -- 12 Nisan 2012; 17:49:58 >

• Böyle bir konuda forum ahalisinin fikri ne kadar yayarlı olur ki.
    Ben senin yerinde olsam akşamları evde çeviri yapabileceğim işler arardım. Bir ara çeviri yaparak 3-5 kuruş kazanmıştım.Sende yapabilirsin sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Böyle bir konuda forum ahalisinin fikri ne kadar yayarlı olur ki.
    Ben senin yerinde olsam akşamları evde çeviri yapabileceğim işler arardım. Bir ara çeviri yaparak 3-5 kuruş kazanmıştım.Sende yapabilirsin sanırım.

O çevirilerden alacağım para benim haftalık yemek masrafımı bile karşılar mı bilemiyorum.
    O iş çok yaş. Paraya çok ihtiyacım olmadan sadece para kazanmak için yapabileceğim birşey olsa, söylediğinde haklısın ama tamamen ihtiyaç için çalıştığım için ne yazık ki. Buna vakit ayıramayacağım.
  • Abla boşver benzinlikte akşam çalışma o kadar erkeğin arasında , bence başka işler ara kendine.
  • 9-23 arası çok yorulursun kalp dayanmaz. hafta sonu günlük çalışabileceğin işlere bak stand anketörlük gibi. ya da çeviri işleriyle uğraş.
  • Saat 10 dan sonra metro bir bayan icin zordur yani. Metro sorunu olmasa benzinlik cok kolay bence. Sicak yaz gunlerinde birsey almasakta benzinligin o muthis kokusu ve ferahligi icin iceri dalar oyle etrafa bakardik :)
  • Bence çalışmayın. İnsanın kendisine de vakit ayırması gerekir. Harcamalarınızı biraz düşürmeniz en yararınıza olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.